Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
De si Mirko...evo ja dosla ovde da proverim kad sam prestala (pitali me na poslu) jer je to bilo iste godine kad sam se uclanila na forum...to znam.
Pamtim datum, dva dana posle mog rodjendana, ali godinu sam zaboravila.

Pa rekoh da svratim da vas sve pozdravim i podrzim one koji se trude da prestanu da puse :ok:

Pozdrav devojcice,ovde su sada neki novi klinci,sto je sasvim normalno. Mi ,stare koske,navratimo ponekad. :zag:

Ne pusim ponovo vec dvadeset dana...muci me to sto iskasljavam jos uvek, ne mnogo ali ipak se zakasljem. prodje mi kroz glavu ono najgore i to me uplasi.

Inace, imam 36 god., nisam pusila unazad tri godine a onda godinu dana se razbila od cigara...znam razlog, gotovo je sad s tim uzrokom. Ali sam se naplasila od tog kasljucanja...
da li ste imali takve simptome kod ostavljanja i "ciscenja"?
Ja nekako ne mogu da se setim koliko sam ranije iskasljavala i onako prociscavala grlo (sto skoro svaki pusac radi) nakon ostavljanja...kolko to moze da traje?

Ne pusim ponovo vec dvadeset dana...muci me to sto iskasljavam jos uvek, ne mnogo ali ipak se zakasljem. prodje mi kroz glavu ono najgore i to me uplasi.

Inace, imam 36 god., nisam pusila unazad tri godine a onda godinu dana se razbila od cigara...znam razlog, gotovo je sad s tim uzrokom. Ali sam se naplasila od tog kasljucanja...
Ja nekako ne mogu da se setim koliko sam ranije iskasljavala i onako prociscavala grlo (sto skoro svaki pusac radi) nakon ostavljanja...kolko to moze da traje?

Čudni su siptomi, ja sam recimo prošao samo sa par dana kašljucanja i kraj , nekome to mnogo duže traje.
Najčudniju priču sam čuo od lika koji je nakon prestanka dobio neke bakterije ( ne znam da li u grlu, nosu ili ustima ) a doktor mu rekao da je to uobičajeno za sveže nepušače ?

Meni je bilo suprotno, imunitet mi podivljao , sad mogu da pravim serume za ebolu i boginje...kao konj :lol:

Godinu dana
smiley.gif

Ja sam kasljala 6 meseci svako jutro. Bez brige

Čudni su siptomi, ja sam recimo prošao samo sa par dana kašljucanja i kraj , nekome to mnogo duže traje.
Najčudniju priču sam čuo od lika koji je nakon prestanka dobio neke bakterije ( ne znam da li u grlu, nosu ili ustima ) a doktor mu rekao da je to uobičajeno za sveže nepušače ?

Meni je bilo suprotno, imunitet mi podivljao , sad mogu da pravim serume za ebolu i boginje...kao konj :lol:
Ja nikada nisam kasljucala, ni za vreme, ni posle, a ni iskasljavala nista.
Meni je bilo mucno i to je bio i najvazniji razlog za prestanak to sto sam disala ( narocito ujutru) kao som ( moze i saran) kada
ga ostave na suvom. A i krkljanac u devojackim grudima;)

par godina pre nego sto sam prestala pocela sam cesce da oboljevam, te virusi , razne upale i najcesce upale sinusa. Svaki put kad bi otisla kod doktorke , ona meni: nesec srediti sinuse dok si pusac :confused: koliko sam sam smoreona bila zbog toga. Onda ostavim cigarete i pocnem da se raspadam, korigovala ishranu a meni katastrofa . Svako malo nesto me strefi , vec sam bila predmet sprdanja okoline : aaa, pa to ti je od zdravog zivota. Medjutim, to je onda proslo i sveje to bila reakcija organizma na izbacivanje otrova (ciscenje) :D sada se osecam super , pu.pu.pu da ne ureknem

par godina pre nego sto sam prestala pocela sam cesce da oboljevam, te virusi , razne upale i najcesce upale sinusa. Svaki put kad bi otisla kod doktorke , ona meni: nesec srediti sinuse dok si pusac :confused: koliko sam sam smoreona bila zbog toga. Onda ostavim cigarete i pocnem da se raspadam, korigovala ishranu a meni katastrofa . Svako malo nesto me strefi , vec sam bila predmet sprdanja okoline : aaa, pa to ti je od zdravog zivota. Medjutim, to je onda proslo i sveje to bila reakcija organizma na izbacivanje otrova (ciscenje) :D sada se osecam super , pu.pu.pu da ne ureknem

Što se imuniteta tiče, na svom primeru sam otkrio da je najvažnije spavanje, potom nepušenje i pravilna ishrana ( u smislu da jedeš uvek u isto vreme a ne stihijski).
Ali spavanje br 1

Mislim da to jedno s drugim nema nikakve veze. Ja poznajem ( uglavnom) nepusace koji stalno imaju nekih zdravstvenih problema.
Pusenje jeste katastrofa po zdravlje, ali svakako da ima i zilion drugih faktora koji uticu na organizam, pri cemu bih ja kao udarnu stvar
stavila genetiku. Zdrav zivot ne postoji, a kisljenja sam da ne bi ni trebalo da tezimo zdravom zivotu koji nam omogucava da zivimo 120 godina.

POTPISUJEM i da,individualno je zaista to sa kasljanjem.Ja nisam imala taj problem ,nimalo nisam kasljala prosto sam se zabrinula i uradila rendgen pluca.Zamislite lekar mi je rekao da nisam sama kazala nebi nikada pomislio da sam pusila tolike godine.Ali sam zato jako kasljala dok sam pusila.Sve u svemu samo napred i pobeda je tu.A to je jako lepo osecanje

Zdrav zivot ne postoji, a kisljenja sam da ne bi ni trebalo da tezimo zdravom zivotu koji nam omogucava da zivimo 120 godina.

Pitam opet,zasto si u tako depresivnom stanju kad zagovaras da ne treba zdravo ziveti,zdravo se hraniti,ostaviti poroke,i dogurati do 120 god??Kako to da zdrav zivot ne postoji,jel to gledas sa tvoje tacke zdrastvenog stanja??Hocu da pojasnis malo to..

Što se imuniteta tiče, na svom primeru sam otkrio da je najvažnije spavanje, potom nepušenje i pravilna ishrana ( u smislu da jedeš uvek u isto vreme a ne stihijski).
Ali spavanje br 1

potpisujem! u pocetku sam isla da spavam jer nisam znala sta cu sa sobom , bilo je ono : aj jos jedan dan da dodje ... jao kada legnem i zaspim doci ce jos jedna pobeda . Isla na spavanje sve "ranije" , tada je bilo ranije, a sada je to normalno vreme. Dakle, kada krenem listu , spavanje resila , nepusenje resila , ishranu sam dosta resila ... osim slatkisa . Radim na tome bar da uvedem "dobre slatkise"

Mislim da to jedno s drugim nema nikakve veze. Ja poznajem ( uglavnom) nepusace koji stalno imaju nekih zdravstvenih problema.
Pusenje jeste katastrofa po zdravlje, ali svakako da ima i zilion drugih faktora koji uticu na organizam, pri cemu bih ja kao udarnu stvar
stavila genetiku. Zdrav zivot ne postoji, a kisljenja sam da ne bi ni trebalo da tezimo zdravom zivotu koji nam omogucava da zivimo 120 godina.

genetika jeste bitan faktor , sklop u glavi koji imamo takodje. Ako mogu da zivim 120 ok, to je u redu . Nisu mi toliko bitne godine , koliko kvalitet tih godina koje cu provesti. Sve sto mogu sada da uradim za svoje telo i duh sada , uradicu. Mi smo ono sta radimo i sta jedemo , genetika nam daje sklop ali ako je taj sklop los ne znaci da mi treba da mu otezamo boravak ovde do sudnjeg casa . :) mnogo mojih prijatelja su slicnog stava tvom i to je lepota razlicitosti.

genetika jeste bitan faktor , sklop u glavi koji imamo takodje. Ako mogu da zivim 120 ok, to je u redu . Nisu mi toliko bitne godine , koliko kvalitet tih godina koje cu provesti. Sve sto mogu sada da uradim za svoje telo i duh sada , uradicu. Mi smo ono sta radimo i sta jedemo , genetika nam daje sklop ali ako je taj sklop los ne znaci da mi treba da mu otezamo boravak ovde do sudnjeg casa . :) mnogo mojih prijatelja su slicnog stava tvom i to je lepota razlicitosti.

vidis da njoj ne odgovara da drugi budu zdravi kad ne moze ona..

Zdrav zivot je i recimo vazduh, voda koju pijemo, a na to ne mozemo da uticemo, barem ne direktno. Na to sam mislila kada sam pisala o zdravom zivotu.

Zdrav zivot ne postoji, a kisljenja sam da ne bi ni trebalo da tezimo zdravom zivotu koji nam omogucava da zivimo 120 godina.

ne,ne,jasno si ovako napisala,nemoj da pametujes sad i da se vadis..tebi apsolutno ne odgovara sto neko moze istrajati u necemu i da zdravo i lepo izgleda jer ti nisi u mogucnosti za tim..to je tvoj problem,ljubomora,zavist..prekidala si sa pusenjem ko zna koliko puta i nisi uspela da ostavis,i odjednom si misljenja da ne treba da tezimo zdravom zivotu???sta reci na tako nesto...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back