Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nismo svi tako sexualni ko ti:cool:

- - - - - - - - - -

...nego jel koristio neko one herbalne nirdosh cigarete,msm da bi to bilo za mene u ovoj fazi...

Ne trebaju ti, sad bi te samo unazadile. Evo, već si dugo vremena bez cigarete i gubiš naviku da stavljaš u usta zapaljen otpad. Pregurala si krizu, svaka ti čast! To je tvoja pobeda nad supstancom koja nam je brljala po mozgu...koliko, to vidimo tek kada se suočimo sa krizama. Svaka kriza koju savladaš je korak ka oporavku tvoje psihe koju je cigareta kidnapovala i hipnotisala.
Čestitam ti pobedu!

Ne trebaju ti, sad bi te samo unazadile. Evo, već si dugo vremena bez cigarete i gubiš naviku da stavljaš u usta zapaljen otpad. Pregurala si krizu, svaka ti čast! To je tvoja pobeda nad supstancom koja nam je brljala po mozgu...koliko, to vidimo tek kada se suočimo sa krizama. Svaka kriza koju savladaš je korak ka oporavku tvoje psihe koju je cigareta kidnapovala i hipnotisala.
Čestitam ti pobedu!
Hvala Pipi...danas me baš drmalo.prosto nisam bila spremna nisam ni očekivala...puno citam forum ovaj naš a i druge...šta znam kod svakog je drugačije, nekog drmne odmah nekog kasnije ko mene i tako...:)

...a danas bi mogla da propušim, toliko mi se puši...cigareta mi ne izlazi iz glave...eto skoro dve nedelje ništa...koji je bre ovo uzas:eek:

pa ti zapali , ako zelis da jos jednom prodjes kroz ovaj pakao odvikavanja! Ako zapalis, oslabice ti samopouzdanje, govorices sebi da si nesposobna i slaba da se izboris sa zavisnoscu itd.. Znaci ta cigareta bi bila suvisna! Pisem iz svog iskustva, prosao sam kroz to. Nakon par dana cigara je opet pocela da smrdi, opet je postala obaveza koja kosta 200, 300 dinara itd.. Nije se ta cigara uopste promenila, i dalje izaziva zavisnost. Bas bezveze, a svi bi mi zapalili po jednu! ;)

pa dobro,svi smo mi razliciti i pusili smo zbog raznih razloga kao i zbog raznih razloga propusili..meni na primer nije smetala cigareta zdrastveno pa da sam morao da ostavim iz tog razloga..a pusio sam jer sam voleo da pusim,ne iz problema,propusio 97 god jer mi bilo dosadno dok sam se suncao na plazi u becicima a bio sa drugovima koji nisu pusili,itd...imao sam svoje obrede itd..ostavio sam iskljucivo zbog novca,dosta mi je bilo da pucam toliko para za mesec dana,i da razmisljam samo hoce li mi ostati novca da bi kupio cigare..smatrao sam sebe jadnikom zbog takvog razmisljanja i zbog te zavisnosti..bio ljubomoran na ljude koji nisu pusili jer nisu morali da se cimaju i izlaze non stop na pus pauze i svadjaju se sa svojim sefovima zbog toga kao ja..i to mi je bilo preko one stvari vise i odluka je donesena..inat proradio i evo me 9 meseci vec ne pusim a novac trosim na pametnije stvari..

Poslednja izmena:
Ja ne bih. Više nemam osecaj da sebi nepusenjem nešto lepo uskracujem. Više nemam ni iluziju da sa cigaretom u ruci izgledam lepo i rešavam problem. Niti meni cigareta daje na vaznosti. Ne bih više ni da se podsecam sa samo jednom... Ne volim je više. Sada volim sebe.
Blago tebi, ja sam daleko od toga...shvatila sam nešto da posle početne euforije koja je kod mene zaista bila izražena, sledi pad...u smislu šta sad, to je to ne pušim...dakle potpuno nova organizacija vremena imam koliko hocu a od toga pola mi odlazilo na cigare,a gde su pare i uzasan učunak na zdravljew...sad sledi istrajavanje uz povremene krize za koje ne znam kad ce naleteti, al dobro i pad je neka vrsta leta:lol:sad treba smisliti kako pametno utrošiti vreme...

- - - - - - - - - -

...inače sam za pare koje bi potrošila na cigarete, kupila lepe baletanke...i sad svakako opet nemam lovu:zcepanje:

Pa ima li bolje investicije od novih cipela?
Da, sad se polako navikavaš na to da si nepušač. E, to je pravi trenutak kada menjaš tok razmišljanja o celoj stvari. Više tvoj fokus nije na tome da se boriš sa fizičkim krizama, već sa psihičkim. U prevodu, igraš drugu utakmicu, koja se zove "Hoću da ostanem nepušač"
Sve krize koje budeš imala ubuduće nisu više rezultat neunosa supstance, već su rezultat oštećenih receptora u mozgu.
Sada ti je level 2, treba da prestaneš da voliš cigarete, da voliš sebe kao pušača, da sva rešenja tražiš u cigareti i da ti ona bude "najbolji prijatelj"

To postižeš laganom izmenom navika koje su posledica pušačkog hendikepa, ishrane jer ti se čulo ukusa menja, nalaženjem novih metoda nagrađivanja i otklanjanja stresa kao i samoanalizom o uzrocima zbog kojih si propušila uopšte. Zatim faza 3, falsifikovanje svih pušačkih uspomena. Zavali se lepo, opusti pa se prisećaj prošlih događaja...jako lepih...kad ti iskrsne pred očima tvoja slika kako pališ, pušiš ili držiš cigaretu, pritisni stop, pa zameni akciju za nešto drugo, kao pila si sok ili nešto slično. Onda to ponovi sa ružnim ili stresnim situacijama iz prošlosti.

Jače krize kod mene su bile u ovim intervalima:
mesec dana
tri meseca
pola godine
godina i šest meseci
dve godine (najjača, traje oko 15 dana)

sad ne pušim oko 4 1/2 godine, još nije bila kriza ali je očekujem...spremno, neće me više zateći nespremnu i savladati, a ne...

Koliko čujem od drugih, sedma i deseta godina su takođe kritične, valjda se ljudi opuste i zaborave da su ikad i pušili...

Ja i mm smo bivsi pusaci.. Pusili smo iste cigarete i dan bez 500-600din za cigare je bio nezamisliv..
Cak i kad smo bili tanki sa novcem i kad sam samo ja radila za to smo morali da imamo..
Sto je jako tuzno, jer nismo zajmili za hleb i hranu vec za nikotin..
Onda kad je bilo jedno od onih poskupljenja mi krenemo da kupujemo duvan.. Ubrzo se videla usteda... Kupili nov frizider, i posle par meseci izracunamo da smo ga sa cigarama otplatili..(nekupljenim)..
Zatim smo kupili plazmu.. E onda smo uporedo sa tim ratama mesecnim uspevali da cesce jedemo napolju,setamo..
Onda sam uporedo sa zvim tim ludela jer u dnevnoj sobi gde mi je stakleni stocic i beli vuneni tepih.. Sto nikako obrisati od pepela, tepih nmg da usisam lepo, ovi iz tepih servisa se krste koliko je pepela u njemu bilo..
I tako ti ja batalim pusenje, i mm samnom.. Nesto malo kasnije(svega par nedelja) saznajem da sam trudna.. I moram da se pohvalim ovde, ovo mi dodje kao neka ispovest.. Koliko nam se kuca promenila, svasta smo obnovili,promenili.. I to ono sto nam se svidjalo bas..
Nismo zalili..
Mi smo davali skoro 10 000din na mesecno.. Kad smo presli na duvan mnogo manje, ali kuca je bila uzas prljava i smrdelo je sve.. puna kuca koliko ono dimi.. a da ne pricam koliko sam se gadila cak na ukus... Nekome mozda ova prica pomogne..

Jače krize kod mene su bile u ovim intervalima:
mesec dana
tri meseca
pola godine
godina i šest meseci
dve godine (najjača, traje oko 15 dana)

sad ne pušim oko 4 1/2 godine, još nije bila kriza ali je očekujem...spremno, neće me više zateći nespremnu i savladati, a ne...

Koliko čujem od drugih, sedma i deseta godina su takođe kritične, valjda se ljudi opuste i zaborave da su ikad i pušili...
videcemo kako ce biti kod mene,pošto vec bila ova na 15 dana...sačuvajmeboze ni parastos se ne daje toliko puta, no dobro teracemo se:vudu:

Pa ima li bolje investicije od novih cipela?
Da, sad se polako navikavaš na to da si nepušač. E, to je pravi trenutak kada menjaš tok razmišljanja o celoj stvari. Više tvoj fokus nije na tome da se boriš sa fizičkim krizama, već sa psihičkim. U prevodu, igraš drugu utakmicu, koja se zove "Hoću da ostanem nepušač"
Sve krize koje budeš imala ubuduće nisu više rezultat neunosa supstance, već su rezultat oštećenih receptora u mozgu.
Sada ti je level 2, treba da prestaneš da voliš cigarete, da voliš sebe kao pušača, da sva rešenja tražiš u cigareti i da ti ona bude "najbolji prijatelj"

To postižeš laganom izmenom navika koje su posledica pušačkog hendikepa, ishrane jer ti se čulo ukusa menja, nalaženjem novih metoda nagrađivanja i otklanjanja stresa kao i samoanalizom o uzrocima zbog kojih si propušila uopšte. Zatim faza 3, falsifikovanje svih pušačkih uspomena. Zavali se lepo, opusti pa se prisećaj prošlih događaja...jako lepih...kad ti iskrsne pred očima tvoja slika kako pališ, pušiš ili držiš cigaretu, pritisni stop, pa zameni akciju za nešto drugo, kao pila si sok ili nešto slično. Onda to ponovi sa ružnim ili stresnim situacijama iz prošlosti.
ovo su mudri saveti, pa ti vec imas ogromno iskustvo oko toga...znaci komplet reprogram,ok.moze se to idemo dalje:zag:

Hvala. Da, mora reprogram, inače se pati i vraća cigaretama. Kao kad se vraćamo bivšem jer ga nismo preboleli a on stoka na kub, hahahahaha
kakvo poredjenje:lol:da baš to...i samo se secaš lepih stvari uz cigaru, a kašlja,fuktanja uz stepenice, kratkog i fuj daha,smrdljive kose i odece i šamaranja po novčaniku to nikako...kakva samoubilačka ljubav:roll: a ja se još davim sa probavom, pijem ćaj od nane a i sa bešikom baš nije kako bi trebalo a jutros sam imala grč u listu noge:evil:msm da mi je malo pao imunitet, ipak sam ja bila duvandžijka nekoliko decenija...elem kako god a verovatno je povezano sa ostavljanjem teram ja dalje...a ujutru kad se probudim a budim se ranije nego obično, prva misao mi je da sam srećna što ne pušim:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back