Oranz
Elita
- Poruka
- 24.257
...a danas bi mogla da propušim, toliko mi se puši...cigareta mi ne izlazi iz glave...eto skoro dve nedelje ništa...koji je bre ovo uzas

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...a danas bi mogla da propušim, toliko mi se puši...cigareta mi ne izlazi iz glave...eto skoro dve nedelje ništa...koji je bre ovo uzas![]()
verujem da sam je sama proizvela nekako...msm dan uzasan sve neko srranje da ne smaram...drzim sde dobro kod onih tipa posle klope, uz kafu...a kad naidju srranja e tu sam tankaJa sam imao podjednaku krizu u 4. mesecu kao i u 2. nedelji..
verujem da sam je sama proizvela nekako...msm dan uzasan sve neko srranje da ne smaram...drzim sde dobro kod onih tipa posle klope, uz kafu...a kad naidju srranja e tu sam tanka![]()
nismo svi tako sexualni ko tiUdri po sexu ...
Neću da prepisujem, al nisam ni ja![]()
nismo svi tako sexualni ko ti
- - - - - - - - - -
...nego jel koristio neko one herbalne nirdosh cigarete,msm da bi to bilo za mene u ovoj fazi...
Hvala Pipi...danas me baš drmalo.prosto nisam bila spremna nisam ni očekivala...puno citam forum ovaj naš a i druge...šta znam kod svakog je drugačije, nekog drmne odmah nekog kasnije ko mene i tako...Ne trebaju ti, sad bi te samo unazadile. Evo, već si dugo vremena bez cigarete i gubiš naviku da stavljaš u usta zapaljen otpad. Pregurala si krizu, svaka ti čast! To je tvoja pobeda nad supstancom koja nam je brljala po mozgu...koliko, to vidimo tek kada se suočimo sa krizama. Svaka kriza koju savladaš je korak ka oporavku tvoje psihe koju je cigareta kidnapovala i hipnotisala.
Čestitam ti pobedu!
...a danas bi mogla da propušim, toliko mi se puši...cigareta mi ne izlazi iz glave...eto skoro dve nedelje ništa...koji je bre ovo uzas![]()
Blago tebi, ja sam daleko od toga...shvatila sam nešto da posle početne euforije koja je kod mene zaista bila izražena, sledi pad...u smislu šta sad, to je to ne pušim...dakle potpuno nova organizacija vremena imam koliko hocu a od toga pola mi odlazilo na cigare,a gde su pare i uzasan učunak na zdravljew...sad sledi istrajavanje uz povremene krize za koje ne znam kad ce naleteti, al dobro i pad je neka vrsta letaJa ne bih. Više nemam osecaj da sebi nepusenjem nešto lepo uskracujem. Više nemam ni iluziju da sa cigaretom u ruci izgledam lepo i rešavam problem. Niti meni cigareta daje na vaznosti. Ne bih više ni da se podsecam sa samo jednom... Ne volim je više. Sada volim sebe.
videcemo kako ce biti kod mene,pošto vec bila ova na 15 dana...sačuvajmeboze ni parastos se ne daje toliko puta, no dobro teracemo seJače krize kod mene su bile u ovim intervalima:
mesec dana
tri meseca
pola godine
godina i šest meseci
dve godine (najjača, traje oko 15 dana)
sad ne pušim oko 4 1/2 godine, još nije bila kriza ali je očekujem...spremno, neće me više zateći nespremnu i savladati, a ne...
Koliko čujem od drugih, sedma i deseta godina su takođe kritične, valjda se ljudi opuste i zaborave da su ikad i pušili...
ovo su mudri saveti, pa ti vec imas ogromno iskustvo oko toga...znaci komplet reprogram,ok.moze se to idemo daljePa ima li bolje investicije od novih cipela?
Da, sad se polako navikavaš na to da si nepušač. E, to je pravi trenutak kada menjaš tok razmišljanja o celoj stvari. Više tvoj fokus nije na tome da se boriš sa fizičkim krizama, već sa psihičkim. U prevodu, igraš drugu utakmicu, koja se zove "Hoću da ostanem nepušač"
Sve krize koje budeš imala ubuduće nisu više rezultat neunosa supstance, već su rezultat oštećenih receptora u mozgu.
Sada ti je level 2, treba da prestaneš da voliš cigarete, da voliš sebe kao pušača, da sva rešenja tražiš u cigareti i da ti ona bude "najbolji prijatelj"
To postižeš laganom izmenom navika koje su posledica pušačkog hendikepa, ishrane jer ti se čulo ukusa menja, nalaženjem novih metoda nagrađivanja i otklanjanja stresa kao i samoanalizom o uzrocima zbog kojih si propušila uopšte. Zatim faza 3, falsifikovanje svih pušačkih uspomena. Zavali se lepo, opusti pa se prisećaj prošlih događaja...jako lepih...kad ti iskrsne pred očima tvoja slika kako pališ, pušiš ili držiš cigaretu, pritisni stop, pa zameni akciju za nešto drugo, kao pila si sok ili nešto slično. Onda to ponovi sa ružnim ili stresnim situacijama iz prošlosti.
kakvo poredjenjeHvala. Da, mora reprogram, inače se pati i vraća cigaretama. Kao kad se vraćamo bivšem jer ga nismo preboleli a on stoka na kub, hahahahaha