Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nesto sto ovde na ovoj temi nije u redu je sto se forsira ponovno prekidanje pusenja.
Jako opasno!
Vec sam stidljivo nagovestila pre,ne zezajte se sa prestajanjem i ponovnim pusenjem, pa opet!
Mimi je propusila i pustite je da pusi!!!Pusice dok joj ne dosadi!
Kad bude zrela,ili ne, prestace ili ne .
Pre toga ne,sa vama ili bez vas!

Treba da objasnim?
Kao sto vidite kakav je to psihofizicki stres prestati pusiti nije bas jednostavan.Sta to znaci?
Znaci da nase telo i metabolaizam prolazi kroz strasan stres!Tek prosao a ti mu lupis opet cigaru,pa opet stres.Pa onda resis da prestanes da pusis.Opet stres.
Znas kad celije polude sta bude?Dobijes rak?Znas to?!!!
Upravo u ovim naglim promenama metabolizma.tj.cackas mecku.
Pisane su i knjige (i zabranjene) o tome,da je vise mrtvih bilo medju pokajanim pusacima nego pusacima.

Moja poruka je:

Ili pusi ili ne pusi,trece nema.
Dosta da si sretan,hebote!
I iznad svega to je TVOJ problem.

Ovo je taj komentar koji je falio. SVAKA ČAST! Ja sam bezbroj puta ostavljao i ponovo propusio, sada iz ove perspektive nikada to ne bi radio! Zato PAMET U GLAVI VI KOJI STE OSTAVLJALI 2,3 PUTA, NE DOZVOLITE SEBI DA ZAPALITE I UGROZITE 'ZIVOT' SVOM ORGANIZMU!

Pozdrav svima. Evo slucajno vas nadjoh guglajuci pa sam se registrovao cisto da se upisem. Pusac bio 20 god a imam 34 c c c. Vec puna tri dana bez cigarete, do sada bez krize ikakve, malo mi verovatno ide u prilog i sto sam prehladjen pijem neke antibiotike. Idemo dalje.... :)
Bravo Nedeljkovicu....dobro dosao z:poz:
Meni 15-ti dan i osecam se fenomenalnooo:zblesav:
Imam jos uvek onih faza...ne znam dal sam dosla ili posla...ali definitivno sjajan osecaj:zskace:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Evo slucajno vas nadjoh guglajuci pa sam se registrovao cisto da se upisem. Pusac bio 20 god a imam 34 c c c. Vec puna tri dana bez cigarete, do sada bez krize ikakve, malo mi verovatno ide u prilog i sto sam prehladjen pijem neke antibiotike. Idemo dalje.... :)

Dobro nam dosao druze, i cestitke za prva tri dana, veliki je to podvig! ;) Kazu da ko izdrzi ta tri dana, taj je ostavio cigarete! ;)

Apropo ovoga sto je Pipi napisala, da su neki propusili i posle 10 godina i uopste sve te zavisnosti oko te male gadne stvari cigarete, napisacu vam jedan dogadjaj. Moj tata je bio strastven pusac pa jedno 25-30 godina po 2 pakle dnevno, morao je da ostavi iz zdravstvenih razloga, e sad nije on tako pusio jedno 20 godina, kad se desila situacija da je bio u nekom drustvu gde je bilo i pusaca i on je mahinalno uzeo upaljenu cigaretu iz pikse ne znam vec ciju, bice nekog njegovog prijatelja i povukao dim.....ejjj posle 20 godina, naravno da se u trenutku setio da ne pusi, ali bas je to sve cudno sta cigarete rade i koliko dugo ostaju u secanju i glavi.

Nedeljkovicu, sad vidis da je to zeznuta droga i zavisnost, ne ostavlja se ona tako lako, mada tebi je sjajno krenulo, pravi se da se ta jedna nije ni dogodila, jednostavno samo nastavi dalje, i trudi se da ti se ne desavaju ti izleti vise, ni jedna vise, ni dim vise....mozda delujem strogo, al' ja to iz svog iskustva, jer kod mene obicno gde je bila jedna, kasnije je bila jos jedna, pa za nedelju dana cela pakla, pa sam se onda ponovo mucila sa ostavljanjem....sve u svemu razmisljaj ovako ta jedna se nije desila i nastavi dalje, rat otrovu i duvanskoj industriji, pffff pa nije jedna cigareta jaca od nase volje, zar ne?:zpozdrav:

Nepusaciiiiiiii, jel znate koj je danas dan? Danas je NACIONALNI DAN BORBE PROTIV DUVANSKOG DIMA! :)

Inace, ovo sto je Mika iznad napisala je sasvim tacno, i desava se cesto, cuo sam par takvih prica, pa i meni se desilo posle 4 meseca prosle godine da tako povucem dim.. :D
Uzas jedan, bas se izbedacis kad ti se tako nesto desi.. :(

Posle 4 meseca si povukao dim, jesi li samo dim povukao, ili je taj jedan dim bio okidac da pocnes ponovo da pusis?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back