Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugariii, hvala Vam puno na podrsci i lepim recima, jako mi znaci, jer mi je dosta lakse kad znam da me podravate i da nisam sama.....Danas mi je vec bolje, juce me je valjda tako uhvatilo nesto, da mi nije bilo nidocega, ali hvala bogu vi ste tu pa ste mi dosta olaksali.Hvala puno svima jos jednom, da se ne zahvaljujem ponaosob, divni ste:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::kiss::kiss::kiss::kiss

Dejane mislim da je Wolf 6 samo hteo da mi pomogne....smatram da si ga pogresno shvatio.....a na kraju krajeva kao sto Mirko kaze, bitno je da se svi zajedno izborimo protiv gadnog protivnika, nije bitno na koji nacin, nije to lako cim nas dovodi do suza....a plakati nije sramota, sramota je lagati, krasti itd.....

Kako si danas?je li bolje raspolozenje,ma opuvaj jednu milku sa ljesnikom pa kud puklo;-)
Meni je danas dan broj 9.ne osjecam se lose osim sto sam natecena kao balon iako se nalivam zelenim cajem

Ahahaha, nasmeja me sa ovom cokoladom, ma ja od kad ne pusim jedem li jedem slatkise ne pitaj, ali casticu se u tvoje ime jednom i to sa lesnicma i inat svim cigaretama sto su se udruzile da me nerviraju.....Hvala na brizi, divni ste svi.......I ja sam do skoro bila natecena, cini mi se da mi creva nisu radila uopste osecala sam se bas tako kao balon, a sve je to zbog cigareta, e sad zadnjih dva-tri dana mi se cini, da sam malo splasnula i da mi creva rade, bar imam takav osecaj.....Tako da racunaj da to tvoje balonasto stanje nece trajati vecno, dok se organizam malo ne adaptira na cist vazduh pa ce se i nadutost srediti....

20 dana sam nepusac posle 42 godine!
Ali nije to tema mog posta.
Da pocnemo iz pocetka...
U tom periodu od 42 godine sam prestala da pusim samo jadan put po sluzbenoj duznosti!Zamislite vi to!Pre 30 godina.
Kao clan medicinskog tima odvikavanja od pusenja nasih pacijenata,u timu 6 med.radnika,svi pusaci.
Sef ekipe,dr,mr.prof, prim. kaze bilo bi dobro da jedan od nas prestane da pusi zajedno sa pacijentima da oseti kako je to!!!
Javimo se mi dve, ja i koleginica iz lab.
Nema veze,nismo izdrzale mesec dana ,23-ceg smo se zvale telefonom i kao hebes to ja cu da zapalim,i ja kazem i ja isto!

20 dana sam nepusac posle 42 godine!
Ali nije to tema mog posta.
Da pocnemo iz pocetka...
U tom periodu od 42 godine sam prestala da pusim samo jadan put po sluzbenoj duznosti!Zamislite vi to!Pre 30 godina.
Kao clan medicinskog tima odvikavanja od pusenja nasih pacijenata,u timu 6 med.radnika,svi pusaci.
Sef ekipe,dr,mr.prof, prim. kaze bilo bi dobro da jedan od nas prestane da pusi zajedno sa pacijentima da oseti kako je to!!!
Javimo se mi dve, ja i koleginica iz lab.
Nema veze,nismo izdrzale mesec dana ,23-ceg smo se zvale telefonom i kao hebes to ja cu da zapalim,i ja kazem i ja isto!

Sad se drzi za mene,sa obe ruke,i uspeces. :zag:

Nesto sto ovde na ovoj temi nije u redu je sto se forsira ponovno prekidanje pusenja.
Jako opasno!
Vec sam stidljivo nagovestila pre,ne zezajte se sa prestajanjem i ponovnim pusenjem, pa opet!
Mimi je propusila i pustite je da pusi!!!Pusice dok joj ne dosadi!
Kad bude zrela,ili ne, prestace ili ne .
Pre toga ne,sa vama ili bez vas!

Treba da objasnim?
Kao sto vidite kakav je to psihofizicki stres prestati pusiti nije bas jednostavan.Sta to znaci?
Znaci da nase telo i metabolaizam prolazi kroz strasan stres!Tek prosao a ti mu lupis opet cigaru,pa opet stres.Pa onda resis da prestanes da pusis.Opet stres.
Znas kad celije polude sta bude?Dobijes rak?Znas to?!!!
Upravo u ovim naglim promenama metabolizma.tj.cackas mecku.
Pisane su i knjige (i zabranjene) o tome,da je vise mrtvih bilo medju pokajanim pusacima nego pusacima.

Moja poruka je:

Ili pusi ili ne pusi,trece nema.
Dosta da si sretan,hebote!
I iznad svega to je TVOJ problem.

Sad se drzi za mene,sa obe ruke,i uspeces.

Sta pricas,da nisam mislila da cu da uspem ne bih se ni maltretirala da probam.Nema diskusije,ja sam uspela onog dana kad sam odlucila da kazem ne.Stp je prica za sebe.

Joooj cuti upravo se vratih sa partija gde su SVI pusili.
Divim se samoj sebi stvarno.
Dal` mi stvarno fali ne verujem...ali je psihicka zavisnost sto rece Pipi, profesorka odvikavanja od pusenja, nije realna,samo mi se cini.
Tako setim se nje i tog saveta,pa se setim sebe i kazem e bas da ga necu:malav:

Ja sam bila sretan pusac.Volela sam da pusim do 2 sekunde pre nego sto sam odlucila da ostavim
U mojoj nesvesti se gomilalo verovatno...
Slucaj da mi je pukao mali kapilar na nozi pre 3 meseca.Gledam malu flekicui znam da su moji kapilari otisli dodjavola posle 42 godine pusenja.
I mislim se da mi je taj kapilar kojm slucajem pukao u glavi,mrtva bih bila.
Desni se povlace kod pusaca,dok zub ne krene da se mrda jer nema sta da ga drzi,i onda otpadne.I izgubis jedan zub,kao sto se meni desilo.I da li da nastavimo da gubimo zube,i ostanemo krezavi?
Tako malo po malo pokaze ti se i kazes dosta,jer imas razloga ,jer si ukapirao.
Dok ne ukapiras stvarno,to je samo mucenje i igre bez granica.Na starnu rizik.
Tako opet kazem vam,po sopstvenoj svesti i ubedjenju rezonujte.

Kad bude vreme da prestanete,bice to vreme,ne pre .

Cekajte to vreme.

U medjuvremenu,uzivajte u zivotu.

Ja sam bila sretan pusac.Volela sam da pusim do 2 sekunde pre nego sto sam odlucila da ostavim
U mojoj nesvesti se gomilalo verovatno...
Slucaj da mi je pukao mali kapilar na nozi pre 3 meseca.Gledam malu flekicui znam da su moji kapilari otisli dodjavola posle 42 godine pusenja.
I mislim se da mi je taj kapilar kojm slucajem pukao u glavi,mrtva bih bila.
Desni se povlace kod pusaca,dok zub ne krene da se mrda jer nema sta da ga drzi,i onda otpadne.I izgubis jedan zub,kao sto se meni desilo.I da li da nastavimo da gubimo zube,i ostanemo krezavi?
Tako malo po malo pokaze ti se i kazes dosta,jer imas razloga ,jer si ukapirao.
Dok ne ukapiras stvarno,to je samo mucenje i igre bez granica.Na starnu rizik.
Tako opet kazem vam,po sopstvenoj svesti i ubedjenju rezonujte.

Kad bude vreme da prestanete,bice to vreme,ne pre .

Cekajte to vreme.

U medjuvremenu,uzivajte u zivotu.

Da sam planirao,tesko bih uspeo.Rekao sam necu vise,i od sutradan nisam je vise zapalio.Evo ide cetvrta godina od tada,i jako se dobro osecam.Sve je individualno,a pusacki staz i tebi i meni je otprilike podjednak.
Namucio sam se prvo vreme,a prva dva meseca...ne daj Boze nikome.Isplatilo se,teska je to drogetina.

Izvinjavam se gore u greskama u tipkanju,ali mrzi me da ispravljam...

I jos da malo "izkritikujem" ove "profesore" kako ostaviti pusenje.
I tu ima toliko politike i biznisa da skoro ne znam ko je gori,oni sto prave cigare ili oni koji nas nagovaraju da ne pusimo.
I jedni i drugi zaradjuju silne pare.
Vidih ovde kako prestati pusiti,vajni savetnici, psihologija do neba.,sve su izmislili ali toplu vodu nisu.
Stavili su pusace na nivo drogerasa,sto nije tacno.
Kao smiri se,odredi datum,uzimaj tablete, cajeve,zvake,hahaha.

Prestaje se da se pusi kad se prepusi!

Kad posle cele noci provoda vidis da ti je od 4 paketa ostalo 3 cigarete...kad ne dises vise...kad popusis i te 3 i kucna pomocnica kad palis zadnju kaze idem na kiosk po cigare ,a ti cekas da prodju 3 sekunde gledajuci sebe odvratnu kazes NE.
(moj slucaj)

Onda je to stvarno istorijsko ne!

I jos da vidim to plakanje jer nema hormona srece hahhaha,onda smo zaokruzili tu farsu o prestanku pusenja i auto sugestiji.
Nista od tih simptoma nisam osetila sto pricate,niti se udebljala.

Poslednja izmena:
Pitanje za Mirka, Pipi i jos za neke koji imaju veliki nepusacki staz. Interesuje me, posle koliko meseci slabi zelja za cigaretama, recimo onaj stadijum da je se retko, ali bas retko setis, da je bukvalno zaboravljena, nego eto nekad, nekad se bas setis i to retko?

Godinu dana.
Ali je najveci problem prva dva meseca,ko to prodje posle je puno lakse.

Poslednja izmena:
nije ni to mnogo kad znas da si se resila ovog zla,zar ne??iskreno,meni i posle 4 meseca kad lepo jedem ili kad uvece napravim nes pojavi se osecaj da bi mi lepo legla jedna...ali brzo i nestane..to je onaj djavo koji vreba i prevari ljude koji apstiniraju neko vreme,mnogi pokleknu,a dovoljan broj izlaze kao pobednici..evo u mom slucaju,danas sam pojeo sigurno pola kila pecenja i proslo mi kroz glavu da bi legla jedna cigarica...samo sto je moj inat veci od bilo koje zelje koja me spopada i krize..nece ona mene prevariti i porobiti opet... :) a mirko je stara kajla,covek je stariji od nas i treba slusati njegove savete..

I tu ima toliko politike i biznisa da skoro ne znam ko je gori,oni sto prave cigare ili oni koji nas nagovaraju da ne pusimo.
Vidih ovde kako prestati pusiti,vajni savetnici, psihologija do neba.,sve su izmislili ali toplu vodu nisu.

Kad posle cele noci provoda vidis da ti je od 4 paketa ostalo 3 cigarete...kad ne dises vise...kad popusis i te 3 i kucna pomocnica kad palis zadnju kaze idem na kiosk po cigare ,a ti cekas da prodju 3 sekunde gledajuci sebe odvratnu kazes NE.
(moj slucaj)

I jos da vidim to plakanje jer nema hormona srece hahhaha,onda smo zaokruzili tu farsu o prestanku pusenja i auto sugestiji.
Cestitam za 20 dana nepusackog staza. Posle 42 godine, svaka cast! Samo nastavi tako! Jos je bolje sto se nisi ugojila, nama zenama je to bitno haha...
Svako od nas ko je na ovom forumu ima svoj nacin ostavljanja cigareta, tako da je o tome izlisno raspravljati. Svi smo mi verujem iz dobre namere davali neke savete kako smo najlakse ostavili cigarete. A to, da li je ok prestati pa ponovo, I tako ukrug, I to samo zavisi od osobe do osobe. Slazem se da je to veliki stres za organizam, ali je jos gore da nastavim da pusim!
Tako, uzivaj bez cigareta, a kako je ko ostavio, I da li neko ovde izigrava psihologa, nema veze! z:poz:

(moj slucaj)

Kucna pomocica ti ide po cigare?!moja samo cisti i pegla;-)

Da ne zaboravim najvaznije, jesam se juce namucila, ispalkala, iznervirala, isvadjala sa svima, ali zapalila nisam!!!:zskace:

To sestro,to!Marina,Marina
ImageUploadedByForum1390857889.021409.jpg

Ne znan zasto i da li je to uobicajeno ali je meni prestanak pusenja ovaj drugi put daleko laksi nego prvi.nema neke velike nervoze,nesanice,tuge,neraspolozenja,a sve je to bilo prisutno prije 3 god.mozda to ide sa godinama,blizi se 40.ta....

Mislim da nema veze sa godinama, a mozda i ima nisam sigurna bas, mozda zbog neke zrelosti i ozbiljnosti...mada ja mislim bar sto se mene tice (a ja sam ostavljala dva puta pre ovog pokusaja), da je stvar u glavi, odn. u sazrevanju odluke. Recimo prva dva puta kad sam ostavljala nisam bila spremna ne znam kako to da objasnim ali nije se desio taj klik u glavi i izdrzala sam po 2-3 meseca i ponovo pocinjala, e a sad se to pravo desilo, jeste da ja kukam i tesko mi je ali znam da se necu vise nikad uhvatiti cigarete i to je ono sto je glavno....tesko mi je, razmisljam o njima, ali znam da sam raskrstila sa istim, e sad samo treba da cekam da ta navika izbledi i da se osetim slobodnom, a znam da ce i to doci na red samo treba da budem strpljiva....

(moj slucaj)

Svaka cast na bezbolnom ostavljanju cigareta, ali nije lepo smejati se tudjoj muci, nisu svi isti, neko je senzibilniji neko nije, mislim da je suvisno pisati o razlicitostima ljudi, jer su svi kao sto znamo individue za sebe, svako datu situaciju i okolnost drugacije podnosi. Ovde smo da pomognemo jedni drugima i da se utesimo uzajamno.....Eto tebi je recimo trebalo 42 godine da se usudis na korak da ih ostavis, u prethodnom postu si pisala da nisi uspela i ako si bila na grupnoj terapiji, pa ti se niko nije smejao......sto ne volis tebi da rade, ne radi drugima.

nije ni to mnogo kad znas da si se resila ovog zla,zar ne??iskreno,meni i posle 4 meseca kad lepo jedem ili kad uvece napravim nes pojavi se osecaj da bi mi lepo legla jedna...ali brzo i nestane..to je onaj djavo koji vreba i prevari ljude koji apstiniraju neko vreme,mnogi pokleknu,a dovoljan broj izlaze kao pobednici..evo u mom slucaju,danas sam pojeo sigurno pola kila pecenja i proslo mi kroz glavu da bi legla jedna cigarica...samo sto je moj inat veci od bilo koje zelje koja me spopada i krize..nece ona mene prevariti i porobiti opet... :) a mirko je stara kajla,covek je stariji od nas i treba slusati njegove savete..

Ma naravno da nije mnogo, ja od prvog dana kad sam ih bacila znam da vise necu ni jednu, samo sto mi je kad-kad tesko, pa malo kukam ovde na forumu trazim podrsku, lakse mi nekako dodje....i meni je najteze nekako posle hrane, uffff jos kako mi dodje da zapalim.....ali naravno ne odustajem, svesna sam ja da ce kako vreme tece, biti sve lakse i lakse.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back