Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo da se skines s cigareta, pa s kapi za nos z:lol: Ako do tada oboje ne zapalimo po jednu, cisto da lakse disemo, pa ispocetka z:) Imam i ja problema sa nosom tj.sinusima, probaj da spricas marisol, pa kad potrosis onda u bocicu sipaj obican fizioloski rastvor, bezbednije je.

Не мораш да трчиш,али можеш да шеташ до бесвести.Опет криза,одмах поново и шетња.Упала мишића не спречава ништа,шетња ,шетња и шетња

Е сад, да ли првих дана када престаје човек да пуши може да му помогне ако конзумира више шећера да му "замени" никотин? Мислим на првих недељу дана када је тешко, не да се навуче на шећер као ја? Или, да ли се акутне кризе касније могу решити шећером?

Na jednom sajtu za odvikavanje pise da nakon prestanka pusenja dolazi do pada secera u organizmu i da zato imamo vrtoglavice, glavobolje, dezorijentisanost... Savet je da se izbegava beli secer, ali da se obavezno nesto pojede svaka tri sata tj.da ne dozvolimo da ogladnimo vec da uvek imamo nesto uz sebe, preporucuju se sokovi i voce. Narocito u prva tri dana po ostavljanju cigareta. Secer je nasem organizmu neophodan. Predlog je da predjes na zuti secer ili onu zamenu u tableticama koji uzimaju dijabeticari. Moj deda je to koristio. Meni se inace jelo slatko nenormalno u prvih par dana, ali sada vec manje.

Ja samo da se pohvalim da mi je ok, cak smo imali goste i veceru i sve po redu i nisam zapalila. Proslo mi je par puta kroz glavu, ali vrlo kratko i nestalo, jupiiii :zskace:.

Да, то сам и ја провалила, никако нисам смела бити гладна. Исто ми је и сад када се скидам са шећера. Чим сам гладна или жедна ја помислимЧ Чоколада, ратлук њам!

Ура за вечеру без цигарете! :konfete:

Ja sam se pre vise od 13 godina skinula sa cigareta, na seceru nisam nikad ni bila ali sad bih rado da se skinem sa vecere. :)

Prolazi jos jedan dan z:poz:. Gde su svi?

Ura! Dan po dan tehnika je odlichna. Znash kako se moze pojesti ceo slon? Zalogaj po zalogaj!z:D

- - - - - - - - - -

Danas mi je divnih, mirisnih 7 meseci! Super se osecam, kilograma imam taman toliko koliko mi treba, kosa mi mirise, odlicno disem I srecna sam, jer nisam vise zavisnik! Zelim svima vama da uspete...

Jupi! :zskace: Ti se, verujem, vishe nechesh prevariti...

Ura! Dan po dan tehnika je odlichna. Znash kako se moze pojesti ceo slon? Zalogaj po zalogaj!z:D

- - - - - - - - - -

Jupi! :zskace: Ti se, verujem, vishe nechesh prevariti...

Hvala Pipi! Zaista mislim da se vise necu prevariti. Znas kako kaze nas narod: "Nikad ne reci nikad!". Ali ja mislim da je kod mene definitivno! Ponosna sam na sebe da sam uspela da se izborim sa tim zlom, I da mi sto je najcudnije ne pada na pamet.:zskace:

Srecan Bozic!

Nazalost, ja sam pala danas i mnogo mi je krivo. Najgore je sto nisam cak ni uvlacila dim, nego puckala. Sad me uhvatila frka jer sam se setila koliko sam prvih dana bila nervozna i to je proslo, a ja onda danas zapalila. Iskreno, ne znam da li cu biti u stanju ponovo da prolazim kroz isto. Druga stvar koja me pomalo plasi je sto od sutra vise ne pijem Tabex, pa se pitam kako li ce biti bez tableta, a jos sam danas i zapalila tu jednu. Vec me dva dana ujutru hvata frka da bih zapalila, ali se kontrolisem svim silama. Zanimljivo je da sam tu cigaretu zapalila kada sam bila sama, kad je bilo drustvo juce i danas, nije me uopste vuklo da zapalim iako su vecinom bili pusaci. Pomagajte, savetujte. Zna li neko je li sve propalo?

Није све пропало! Само се не дај, сабери се, ниси дете! Склони цигарете да ти нису на дохват руке, и прегурај овај напад психичке зависности.

- - - - - - - - - -

МИР БОЖЈИ,ХРИСТОС СЕ РОДИ.

Ваистину се роди!

Srecan Bozic!

Nazalost, ja sam pala danas i mnogo mi je krivo. Najgore je sto nisam cak ni uvlacila dim, nego puckala. Sad me uhvatila frka jer sam se setila koliko sam prvih dana bila nervozna i to je proslo, a ja onda danas zapalila. Iskreno, ne znam da li cu biti u stanju ponovo da prolazim kroz isto. Druga stvar koja me pomalo plasi je sto od sutra vise ne pijem Tabex, pa se pitam kako li ce biti bez tableta, a jos sam danas i zapalila tu jednu. Vec me dva dana ujutru hvata frka da bih zapalila, ali se kontrolisem svim silama. Zanimljivo je da sam tu cigaretu zapalila kada sam bila sama, kad je bilo drustvo juce i danas, nije me uopste vuklo da zapalim iako su vecinom bili pusaci. Pomagajte, savetujte. Zna li neko je li sve propalo?

Ja sam jednom izdrzao mesec dana i onda zapalio 'tek tako'. Onda sam razmislio i odredio sebi tacan datum od kojeg ponovo prestajem. Da napravim digresiju, taj datum je bio 2. decembar i evo od tada jos nisam zapalio. Pre toga je bilo bezbroj neuspelih pokusaja, ali nastavljao sam dalje. Elem, nakon mesec dana kad sam zapalio, pusio sam mesec dana i kao sto rekoh ostavio sam 2. decembra.
Ovo mozda i nije najbolji savet koji mogu da dan tebi ili bilo kom drugom, ali eto to je moje iskustvo.. :)

PS: HRISTOS SE RODI!

Srecan Bozic!

Битке се губе и то је нормално.Важно је да добијеш рат.

Како иде, Мими?

Jutro je jos tesko, kao da nikad nisam prestajala. Verujem da je ovo jos jedna faza koja ce proci za par dana.

Ima dosta pozitivnih stvari, da ne bude da se samo zalim. Najupecatljivija je budjenje ujutru, lakse se dise, svezija sam. Kad sam sedela u drustvu pusaca bila sam smirena, gledam njih kako pale jednu za drugom i stvarno mi je bilo lose od dima. Verujte mi da sam htela da ih zamolim da ne pale jednu za drugom jer mi je lose, ali znate kako bi to ispalo, do juce sam ja bila jedna od njih. Ali, nikakvu potebu nisam imala da zapalim, nije bilo onoga sta cu s rukama...

Дивно, то су сјајне вести! Јел можеш да се сетиш шта те је навело да размишљаш о цигарети и о томе да је упалиш након што си постигла такав успех у престајању? Да ли си себе раније награђивала цигаретама за постигнуте резултате? Или је нешто друго у питању? Није лоше да нађеш одговоре на ова питања и елиминишеш психички окидач за пушење.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back