Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mimi, retko ko ostavi iz prve. Uglavnom je potrebno vishe pokushaja, ali gledaj na to kao na izgubljenu bitku, ali ne i rat. Dakle, vidish gde si pogreshila, nema zapalichu jednu, to je posle napor koji se teshko premosti. Razmotri shta te je navelo da zapalish tu jednu. Otkloni uzrok za ubuduche. I da, nabavi Persen ili valerijana kapi. Može i onaj relaks na bazi hmelja ako ti je valerijana gadna. Mada je on skuplji. Ne da radi nego chuda chini. Dakle, sad u snabdevanje!
Persen protiv nervoze
Kantarion protiv tuge
panlax protiv zatvora
zeolit, zeleni chaj, za detoxikaciju
Oligovit za opshte stanje
i chokolada za srechu
i uspechesh.
Uspechesh sigurno. Jedini nachin da NE uspesh je da odustanesh. Ajmo od sutra nastavak prestajanja?

Pozdrav svima
citam vas odavno a sad sam i clan. Upravo sam odlucila da ostavim cigarete, i trebat ce mi mnoooogoooo vase podrske. vec sam nekoliko puta probala, ali svaki puta.... :dash: Uglavnom...cujemo se :heart:

Dobrodoshla zmajice!
Kad prestajesh da bljujesh vatru? :D
Uradi pripreme. Skloni cigarete i pribor iz kuche. Ostavi jednu paklicu protiv panike negde van kuche na nedostupnom mestu. Tu smesh ako bash budesh morala da nikako ne mozzesh da izdrzzish da zapalish jednu, ali morash da je popushish tu. I to ti vazzi samo prvih nedelju dana. Posle mesec dana i tu kutiju bacash. Kupi Persen da imash i idemo! Uskoro chesh biti nepushach, i biche ti divno, bichesh slobodna i vitalna i lepa. O porastu samoposhtovanja i samopuzdanja da i ne govorim. Malo li je.

3. Počnite:
 Na dan kada počinete sa odvikavanjem uklonite sve cigarete i pepeljare, posetite stomatologa kako
bi vam očistio zube, odstranio kamenac i neprijatan miris iz usta;
 Ostavljajte svakog dana na stranu novac koji biste potrošili za cigarete i nagradite sebe nakon
mesec, dva ili godinu dana;
 Neko vreme izbegavajte situacije koje ste povezivali sa pušenjem (omiljeno mesto, društvo i sl);
 Pijte veće količine vode ili bezalkoholne, negazirane, tečnosti;
 Ako Vam u ruci nedostaje cigareta zamenite je lopticom, mekim priveskom za ključeve, olovkom i
sl;
 Ako vam se nešto jede mimo obroka, pripremite oprano voće ili iseckanu šargarepu, kelerabu i sl.
povrće;
 Bavite se nekom fizičkom aktivnošću a kada nastupi kriza – ispravite se, dišite duboko, ponavljajte
odluku i razloge prestanka u sebi, uzmite gutljaj mlake vode i držite ga u ustima 2-3 minuta;
 Ukoliko pokleknete i zapalite cigaretu, ne razmišljajte o tome kao o dokazu Vaše nesposobnosti da
ostavite pušenje, već kao o trenutku slabosti (uradićete sve što je potrebno da ne zapalite drugu
cigaretu);
 Obratite se za dodatnu pomoć lekaru, farmaceutu ili savetovalištu za odvikavanje od pušenja.
 Ne odustajte od odustajanja!

Odlichna knjiga o pushenju i prestajanju preporucujem:
(mislim da su koristili nashu temu kao literaturu :D)
http://www.izjzv.org.rs/uploads/images/extra/2037_Pusenje.pdf

ostavljanje cigareta dolazi iz glave,to je na prvom mestu..znaci mnogo jaka volja i zelja za izbacivanjem tog djubreta iz svakodnevnih navika..posle dolazi na test licna volja i karakter koji svako od nas poseduje,neko veci,neko manji...bavite se nekim sportom u sto vecim kolicinama dok traju krize,ili setnjama...onaj ko bude imao najveci inat da ne zapali cigaretu on ce i ostaviti i uzivace u prirodnim mirisima a ne u mirisima tog djubreta...samo napred...!!!

Mimi, retko ko ostavi iz prve. Uglavnom je potrebno vishe pokushaja, ali gledaj na to kao na izgubljenu bitku, ali ne i rat. Dakle, vidish gde si pogreshila, nema zapalichu jednu, to je posle napor koji se teshko premosti. Razmotri shta te je navelo da zapalish tu jednu. Otkloni uzrok za ubuduche. I da, nabavi Persen ili valerijana kapi. Može i onaj relaks na bazi hmelja ako ti je valerijana gadna. Mada je on skuplji. Ne da radi nego chuda chini. Dakle, sad u snabdevanje!
Persen protiv nervoze
Kantarion protiv tuge
panlax protiv zatvora
zeolit, zeleni chaj, za detoxikaciju
Oligovit za opshte stanje
i chokolada za srechu
i uspechesh.
Uspechesh sigurno. Jedini nachin da NE uspesh je da odustanesh. Ajmo od sutra nastavak prestajanja?

Hvala, nemate pojma koliko mi ovo znaci. Sutra kupujem persen da mi se nadje. Ubedila sam i prijateljicu da ostavimo zajedno i od sutra, tj danas popodne, ponovo. Valjda cu za nedelju dana lakse da disem

Pozdrav ljudi, čitam vas i čestitam svakome lični jubilej :)
Ja ulazim u 4. nedelju bez cigara i iskreno nemam neke prevelike krize.. Brine me samo jedno.. Slede praznici, a oni su nezamislivi bez dobre žurke i samo iz tog razloga se plasim da cu posegnuti za cigarom, jer mi je karakter toliko jak da me i u najbanalnijim situacijama izda...

Da se malo pohvalim danas je 6 dan bez onih glupih i smrdljivih cigara.
Juce se vec nervoza malo smanjila, puno sam setala i nastojala biti sto manje u kuci jer sam samo tu i pusila, a ne vani.
Prekjuce mi je naisla takva kriza da sam rovila po opuscima koje nisam maknula sa balkona i nasla jedan malo duzi , mozda ko za dva dima, i zapalila to :dash: bilo je odvratno i smrdljivoooo fuj.Sad nemam vise ni opusaka hehehe
Nisam mogla da vjerujem kako covjek moze toliko zeljeti tu smrdljivu stvar i koje mu probleme pravi ako je se hoce rijesiti / cudna je ta ovisnost

Hvala, nemate pojma koliko mi ovo znaci. Sutra kupujem persen da mi se nadje. Ubedila sam i prijateljicu da ostavimo zajedno i od sutra, tj danas popodne, ponovo. Valjda cu za nedelju dana lakse da disem

Mimi sretno i znam da ce uspjeti.
Moras biti samo cvrsta u svojoj odluci i nemoj pokleknuti pred napasti da zapalis samo jednu jer je to obicno pocetak novog pusenja.
Ja sam tako nakon 2 mjeseca nepusenja zapalia *samo jednu* koja mi nije ni malo prijala pa sam onda jos jednu nakon nekoliko dana i evo me sad ponovo prestajem

Naoruzaj se persenima i cajevima i cvrstom odlukom i za koji dan ce ti biti lakse i bit ces ponosna na sebe a i mirisati ces:super:
Ja sam ludila prvih dana, sad je lakse i nadam se da ce kako koji dan odlazi biti sve lakse i lakse.
Drzi se i znaj da si jaca od te smrdjive stvarcice

Ja ulazim u 4. nedelju bez cigara i iskreno nemam neke prevelike krize.. Brine me samo jedno.. Slede praznici, a oni su nezamislivi bez dobre žurke i samo iz tog razloga se plasim da cu posegnuti za cigarom, jer mi je karakter toliko jak da me i u najbanalnijim situacijama izda...

Wolf ne daj se i samo se sjeti da ti ne pusis i ne mozes posegnuti za cigarom kad si nepusac.
Nemoj upropastiti 4 sedmice radi jedne noci jer neces biti nista bolji samo ces se osjecati lose jer si iznevjerio sebe.
Znaj da bi vecina onih na tim zurkama volili da su na tvom mjestu i da su jaki kao ti jer si izdrzao 4 sedmice i sto si pobjedio smrdljivicu.
Uz tebe smo , ne popustaj

jer mi je karakter toliko jak da me i u najbanalnijim situacijama izda...

nemoj da se brukas pred ovim zenskim svetom i to govoris..kad naidje kriza ti stegni zube i uzmi zanimaj se sa necim..zurke su ok,ali ti unapred razmisljas kako ces imati krizu i zelju da zapalis na zurci,to ne valja...ti kad osetis taj momenat na zurci da je dosao odmah izadji napolje da se ohladis malo..nemoj molim te i ti da dodjes za neki dan i napises da si zapalio cigaretu..il si lav il nisi,nema treceg.!!

meni je danas tacno 3 meseca bez smrdljivog dima..ni jedan jedini dim nisam povukao od 24 sept. zapamtite,ako ste odlucili da ostavite cigarete,onda se vodite logikom da ne postoji alternativa i popusite po jednu cigaretu u trenutcima krize,ili povucete neki dim..to ne postoji u odvikavanju..idemo dalje i disemo cistim plucima...

10 dana bez duvanskog dima ali sa elektroskom cigaretom. Mogu li da se računam u nepušače? :D

Zamalo. Ostala ti je motorička zavisnost - i sad ne znam da li koristiš nikotin u e cigareti, ako da, onda nisi mnogo uradila.
Deset dana igračke je dosta, sad baci i nju! Pa da slavimo deset dana slobode, važi? :znamiguje:

- - - - - - - - - -

meni je danas tacno 3 meseca bez smrdljivog dima..ni jedan jedini dim nisam povukao od 24 sept. zapamtite,ako ste odlucili da ostavite cigarete,onda se vodite logikom da ne postoji alternativa i popusite po jednu cigaretu u trenutcima krize,ili povucete neki dim..to ne postoji u odvikavanju..idemo dalje i disemo cistim plucima...

Bravo, svaka čast!

Samo napred! Samo da ti kažem da ne vezuješ previše svoje ostavljanje za prijateljicu. Možete biti jedna drugoj velika podrška, ali i iskušenje i zato se čuvaj da se ne povučete međusobno u odustajanje! To što ti prestaješ ima veze samo i isključivo sa tobom. Ako se desi da nedajbože ona poklekne, to sa tobom nema nikakve veze i ti obavezno a i zbog nje izdrži i nastavi da budeš nepušač.

Ako se plašiš da ćeš posegnuti za cigaretama, gledaj da što više smanjiš taj rizik. Vodi računa o unosu alkohola, da ne budeš žedan ili gladan i naspavaj se pre žurke. Možda nije loše da imaš zlu netrebalo e- cigaretu...ako baš misliš da si toliko podložan da nećeš izdržati, u šta ja, iskreno govoreći, sumnjam, dakle ako se pripremaš zapravo da pušiš za novu godinu, gledaj da to bude e cigara bez nikotina, da smanjiš štetu na minimum.Više te je obuzeo strah. Ponesi slane štapiće, držiš ih i jedeš kao cigaretu, radi posao!

Inače, ja sam prestala da pušim za Novu Godinu, žurka je bila luda a meni je bilo super što imam misiju...da ne pušim! Ako se uzvrpoljiš i ne znaš kako da se ponašaš na takvom događaju bez cigarete, posmatraj nepušača šta radi i imitiraj sve pokrete. Sigurno ima bar jedan na žurci!
I zapamti, mi ovde mislimo na tebe kako ćeš i ti treba da budeš svetli primer ljudima ovde, da vide da se može izboriti...imaš odgovornost prema nama!

Evo i mene, spopala me gripa tako da mi dobro dodje. Danas mi je bilo jako tesko, kolege na poslu izadju na pauzu i zapale, a ja sjedim u kancelariji i zavidim im. Tako sam dosla do zakljucka "da pusenje nije tako strasno" i zapalila, onda sam se grooozno nakasljala kao 76-godisnji starac :deda: i naravno pocela mrziti samu sebe zbog nedostatka karaktera i volje. Nadam se da je to dobro jer vise nisam zapaljivala :zskace:

Hvala vam ljudi svima na ogromnoj podrsci! Zapravo, ja sam odlucio da prestanem sa pusenjem i gotovo da me to vise ni ne privlaci, ali naravno uticaj alkohola i atmosfere cine svoje, ali pokusacu da ne posegnem...Kao sto rekoh cigare mi nisu vise toliki problem kao sto su ni bile do nedavno...Ali, druge strane, nenormalno me vuče e-cigareta i imam nenormalnu želju da je probam i imam utisak da bi lakse pobedio zavisnost.

Wolf-6, evo ja sam jucer malo "zabrljala" ali danas necu, mislila sam da ce me zadirkivati jer sam nekoliko puta prestajala pusiti i nikada nisam uspjela uglavnom zbog zadirkivanja tipa: Ma daj, nije to nista, mora se od necega umrijeti, nemoj i ti o zdravlju majke ti, nema se vise s kim popit kafa i porazgovarati uz cigaru ...bla...bla...... Uglavnom ja bih pokleknula svaki put. Eh sad necu!!! Jer boli me grlo i kasljem od cigareta, vise cak ne znam ni koje da pusim jer su se moje omiljene pokvarile a svaka druga vrsta mi je jos gora.... uglavnom da dodjem do poente hihihihih ta E¸- cigara ti je samo bezze bacanje para, nije to to a samo ce te povuci da se vratis ovom smecu jer to je kao secer i "na tren" hhihihihih. Nadam se da ces odustati od te namjere za kupovinom te totalno not cool igracke :) Pozzz

Sigurno da ostavljanje cigareta uz pomoć elektronske nije najbolji način, ali je mnogo bezbolniji za okorele pušače i one "bez jake volje", ako tako mogu da se izrazim.
Pokušavala sam nekoliko puta da prekinem, nisam pušila po par meseci i opet se vraćala, i jako dobro znam kako izgleda apstinencijalna kriza i povratak tom zlu .
Naravno, sve je to individualno, i ja iz svog iskustva mogu da kažem da meni pomaže, i da se nadam sam na dobrom putu...

Hvala vam ljudi svima na ogromnoj podrsci! Zapravo, ja sam odlucio da prestanem sa pusenjem i gotovo da me to vise ni ne privlaci, ali naravno uticaj alkohola i atmosfere cine svoje, ali pokusacu da ne posegnem...Kao sto rekoh cigare mi nisu vise toliki problem kao sto su ni bile do nedavno...Ali, druge strane, nenormalno me vuče e-cigareta i imam nenormalnu želju da je probam i imam utisak da bi lakse pobedio zavisnost.

Zapravo, tebi bi kupovina e cigarete bila unazađivanje, jer si ti već pobedio zavisnost. Nemaš je. Prošlo je 4 meseca, ti si potpuni i apsolutni nepušač.
Sve što sad treba je da uradiš sve da tako i ostane. Vrlo brzo bi posle kupovine e cigarete otišao da kupiš prave, to je samo prvi korak. Ono kupio sam cigaretu...zapaio sam...ali nije prava stvar...sledeće što bi se desilo eto tebe na trafici.

Ostala ti je psihička zavisnost koja te manipuliše da propušiš tipa "za novu godinu MORA da se puši" (ne mora. Ne mora nikad. Ni ne treba. Nisi lud, pa sad si nepušač.) ili ovo cenjkanje sa samim sobom" mogao bih da pušim e cigaretu, to nije pušenje" (Jeste pušenje. Svejedno sve i da pušiš kesicu čaja, ti treba da pobediš poriv da guraš zapaljene stvari u usta. I nejestive. To sa E cigaretom ne možeš da postigneš, jer ti to već više ne radiš. ČETRI meseca se već ne ponašaš kao osmomesečna beba.)

Sem psihičke i fizičke zavisnosti koje su ključne, može da nas prevari motorička zavisnost Naše telo najduže pamti uvežbanu motoriku, pokrete. Ono kad jednom naučiš da voziš bicikl...tako tvoje telo sada hoće da te zaobilaznim putem prevari da pušiš, tako što te navodi da ponavljaš pokrete pušača. NE NASEDAJ!

Poslednja izmena:
Zapravo, tebi bi kupovina e cigarete bila unazađivanje, jer si ti već pobedio zavisnost. Nemaš je. Prošlo je 4 meseca, ti si potpuni i apsolutni nepušač.
Sve što sad treba je da uradiš sve da tako i ostane. Vrlo brzo bi posle kupovine e cigarete otišao da kupiš prave, to je samo prvi korak. Ono kupio sam cigaretu...zapaio sam...ali nije prava stvar...sledeće što bi se desilo eto tebe na trafici.

Ostala ti je psihička zavisnost koja te manipuliše da propušiš tipa "za novu godinu MORA da se puši" (ne mora. Ne mora nikad. Ni ne treba. Nisi lud, pa sad si nepušač.) ili ovo cenjkanje sa samim sobom" mogao bih da pušim e cigaretu, to nije pušenje" (Jeste pušenje. Svejedno sve i da pušiš kesicu čaja, ti treba da pobediš poriv da guraš zapaljene stvari u usta. I nejestive. To sa E cigaretom ne možeš da postigneš, jer ti to već više ne radiš. ČETRI meseca se već ne ponašaš kao osmomesečna beba.)

Sem psihičke i fizičke zavisnosti koje su ključne, može da nas prevari motorička zavisnost Naše telo najduže pamti uvežbanu motoriku, pokrete. Ono kad jednom naučiš da voziš bicikl...tako tvoje telo sada hoće da te zaobilaznim putem prevari da pušiš, tako što te navodi da ponavljaš pokrete pušača. NE NASEDAJ!

Pozdrav tebi i odma da ti kazem da 4 meseca zivim bez cigareta nikada ne bi ni pomislio na e-cigaretu,a kamoli na obicnu...4 NEDELJE, a ne 4 MESECA :)
A 4 nedelje sam u ranijem dobu izdrzao bez cigareta,tako da cemo videti ovaj put... Svakako da cu se potruditi da ne uzmem cigare.
A sto se tice e-cigarete,mislio sam da je uzmem kako bi se lakse oslobodio nikotinske zavisnosti, koriscenjem tecnosti bez nikotina, a opet radim sve isto sto sam i do sada.

E, oprosti, ja mislila da je 4 meseca. E, ali ni 4 nedelje nije naivno. Ni malo! Jer sad već nemaš fizičku zavisnost. Odnosno, nemaš nikotinsku zavisnost, već psihičku i motoričku. Tako da je riskantno da se latiš e cigarete. Bolje koristi slane štapiće, slamčice, olovke i slične stvari, da držiš među prstima kada te spopadne frka. Realno, ništa nećeš izgledati čudnije sa čačkalicom u ustima ili sa e cigaretom. Mislim da je ona dobra samo u prvih nedelju dana pripreme da se ostavi. Posle toga je korak nazad.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back