Nepristojni gost

Mene izludjue kada mi se neko isere u wc a ptirom ne zna da koristi cetku!!!!

Ово ме подсети на један догађај...
Била нам пуна кућа гостију, углавном све маторци... и уђем ја у вц а оно се нешто осећа... неки матори изгледа испромашивао шољу. Значииииииииииииии :eek:

То ко у оном вицу .... "ма дајте ми најјефтинију вијагру да ми муж не попиша око шоље..." :mrgreen:

Pre vise od par meseci negde oko februara dosle su mi skolske drugarice iz Srbije cak u Ameriku i to "slucajno"!!! Bila sam sa deckom u jednom butiku i gledala sam texas suknjice sestri za rodjendan i kao "slucajno " su dosle ovde na odmor......pa kao "ajde Barbara da vidimo gde zivis jel ti ne fali nesto?" Mislim se...
Nemam krzneni tepih od 2.500 dolara (em skupo k'o otrov, em je jos neka zivotinja mozda umrla zbog tog tepiha pa i da imam lovu :nono:, em skuplja prasinu onoliko , a na istu sam alergicna...:sad2:), ali one koje imam svakako ne bih volela da mi flekisu. Ako se desi nekim nesrecnim slucajem - sta da se radi. Moze i meni da se omakne i u svojoj i u tudjoj kuci.

E, sad, jedno je slucajnost, a drugo da mi posetioci usvinje i namestaj, pas (gde pas kod mene koja imam mace :eek:) da mi se ispiski u saksije i okolo - naokolo, da mi se drage gosce izvaljuju po sp. sobi (to mi je skoro vrhunac nekulture) i ko zna sta jos... Nekad bih i ocutala. Sada...:think: Mislim da bi gosti videli kako izgleda kada nekom prilicno tolerantnom padne roletna... :azdaja:

A to da li ce nekom da se slosi sto imam nesto bolje od njega (ako tako misli :think:), ne da me ne interesuje nego me bas....neinteresuje....:lol:. To su pojave kojima ne volim da se smaram i da me smaraju.:dontunderstand:

jao što sam se juče iznervirala zbog nepristojnog gosta!!!!
moji klinci se juče probude u pola 6
ajde ustanem i ja šta ću, jedan oće da piški.drugi da kaki, dakle od spavanja više ama baš ništa
a popodne odemo u šetnju i ostanemo 3 ipo sata:think: malo li je:think:
i u osam uveče, spremam ih da se okupaju i sva srećna jedva čekam i ja da legnem, had zvoni tel, komšija kaže, jao došo bih da donesem cd koji je trebao mom mužu . i muž mu lepo kaže, jao molim te ovi moji samo što nisu legli, dođi, ali bez dece ( pošto obavezno vodi decu sa sobom koja su sličnog uzrasta kao i moja deca), a on kaže, nema veze, samo ću starijeg, pošto je mlađi već lego......
i stvarno dođe on, sa starijim sinom ja pukla, kad je on vido koliko sam ja nervozna, pokupio se i otišao. Ja mu kažem , ajde izvini, sledeći put dođite ranije
i polegasmo mi u pola devet, samo sam plaknula decu jer mi nije bilo ni do čega više-----

Meni trenutno ide na živac samo kada mi se neke rođake sa decom uvale (ne)najavljeno. Naime, najave se one ali mojima, a moji naravno sve ludi da mene izveste o tome, a ja sutra imam ispit ili idem na predavanja ujutru ili imam zaostalog posla ili sam eto uzela nešto da sređujem, pošto je po pravilu taj dan nedelja. Eto oni svi kao slobodni pa se druže a ti Lexa čuvaj decu. Sva sreća pa su ovi klinci sad malo odrasli pa se sa starijim sasvim lepo može dogovoriti, sa mlađim ne baš ali ovaj stariji i njega prilično... usmeri :lol:
E kad tako banu znam da sam sutra pala :neutral:
Ove druge kad dođu sede sa mojim matorcima a do pre dve-tri godine smo zajedno visile po pivnicama i glupirale se :neutral: al' to je valjda onaj sindrom udate rođake, kako se ona udala odjednom je bliža mojim roditeljima nego meni iako je od mene starija do 5 godina..... pa opet meni uvale decu. Ajde nemam ja stvarno ništa protiv dece ali brate volim da znam da će neko da mi okupira dan. Pa majku mu imam i ja neke obaveze :neutral: kapiram sad da sve udate gospodže po difoltu imaju strog raspored al' to ne znači da svaki put kad im se ćefne mogu da računaju na "besposlenu studentariju". Iritantno, jako.

Ocigledno se prema nekim ljudim i postupcima treba postaviti ignorantno i hladno - da ukapiraju. Obicno shvate. Ako ne shvate - onda ide prelazak na druge metode, a nije da ih nema... :think: Ono sto ocekujem od drugih, maksimalno se trudim da ne priredjujem ostatku sveta i nekako mi je normalno da i drugi to imaju u vidu (uvek je moguce i lepo porazgovarati ako se ne razumemo u svemu). U suprotnom, nismo bas najbolja kombinacija za druzenje:neutral:.

Evo ja imam neke poznanike koji bas i ne dolaze cesto(hvala Bogu) ali kada dodju....
ona pogotovo...s'cim god da je posluzis ona mi fino u lice kaze BLJAK :eek:,mislim i meni se desavalo da na veceri kod prijatelja nesto mi se ne svidja,sigurno ne kazem bljak,znam nekada i da pojedem na silu da ih ne dovedem u neugodnu situaciju!
Ipak mislim ako se neko potrudi da te lijepo ugosti mi to trebamo da postujemo!
Pa jednom sam kod tetke moga muza nasla viljusku svu prljavu(jaja se skorila ko zna kad) pa nisam htijela da joj tek tako kazem nego mi kao slucajno pala na pod pa daj tetka drugu!

I ni ja ne volim nenajavljene,
i kada se najave pa ne dodju,
kada galame,
neznaju kada im je vrijeme kuci ici ,
kada cute ili samo oni pricaju,
bleje u tv i
kada se muz i zena SVADJAJU kod nas!

Ovi ostali ,ako je iko ostao ,su dobro dosli:mrgreen:

imam i ja prijatelje koji se uvek svađaju kada dođu kod nas...neko vreme sam kao ignorisala,pa me počelo sve više nervirati da kad god dođu posvađaju se oko nečega(ako ništa drugo ispričaju istu dogodovštinu na 2 načina pa se svađaju ustvari kako je bilo)...grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...pa kad mi je prekipelo rekla sam im ako su došli da se svađaju znaju gde je kapiju,kako su došli tako mogu i da odu...a ako žele da se druže neka se sudrže dok ne izađu na toj kapiji...pod mojim krovom neka se ne svađaju i pljuju jedni druge..

Pre vise od par meseci negde oko februara dosle su mi skolske drugarice iz Srbije cak u Ameriku i to "slucajno"!!! Bila sam sa deckom u jednom butiku i gledala sam texas suknjice sestri za rodjendan i kao "slucajno " su dosle ovde na odmor......pa kao "ajde Barbara da vidimo gde zivis jel ti ne fali nesto?" Mislim se... da imaju nesto u sebi ne bi me nikada potrazile,ne bi trebale da mi se obrate posle incidenta sa mojim deckom iz serdnje skole!!Ja sta cu morala sam da prihvatim njihovu ideju da dodju kod mene u stan iako mi se nije dopala...u neku ruku i nije bila losa jer sam znala da ce da mi zavide na svemu,tako je i bilo!!!!Jedna od njih je povela psa kome je od silnog puta pozlilo pa mi se ukakio na krzneni tepih za koji sam dala preko 2500 dolara...mogla sam da izludim,pa je navodno jedna od njih prosula kafu na plisanu belu garnituru...jos kako sam imala cvece u stanu,u saksijama pas se popiskio u svaku!!One su se smejale...jos su me pitale da vide spavacu sobu!!Kada su videle vodeni krevet nisu se skidale sa njega...ponasale su se kao seljanke koje nikada nisu videle nesto slicno!!! Taj njihov nenajavljeni dolazak ,njihovo ponasanje,nepristojnost nije me naljutilo nego uvredilo,jer tako nesto sa njihove strane nisam zasluzila...! Kasnije sam promenila stan i uzela mnoogo bolji tako da mogu da puknu od muke!!

:eek::eek::eek::eek:O zivote lutalico!!!!

Aj pa mozda i shvatis:
Blago onome ko ima prijatelje, teško onome kome su potrebni.

Meni se desavalo da mi se gost vrati u kucu iako je zavrsen rodjendan i ja perem sudove, a on se vratio da jede ponovo, verovali ili ne?:banovati:
Jednom je jedan krele digao noge na sto, kod nas se zatekla moja zaova koja ga je tako isprasila da je zaboravio kako se zove:hahaha::klap::banovati:
Mrzim goste koji puste dete da radi sta hoce nimalo ne misleci o njmu dok se oni napricaju siti, a ja treba da pazim i na njihovu decu (ovo mi se desavalo x puta):rtfm:
Mrzim goste koji pricaju neumesne i masne sale u drustvu koje nije prikladno za takav vid komunikacije, kao ni goste koju insistiraju na preteranom intimiziranju i prepricavaju mi svoje bracne probleme ili detalje iz spavace sobe:roll:
Mrzim gosta koji kako dodje pocne da mi vredja ostale goste:roll: a pri tome misli i da je najpametniji:roll:
Ma ima svasta, ali ovo su najbolniji primeri

:rotf: Moj glas ide njemu.. verujem ti, al' je prosto za ne poverovati. :lol:

Tema..
Isto vazi za goste kao i za sve ljude oko mene.. ne volim one koje zrace i negativce, i nekulturne. To bi bilo to. Dobro, nenajavljene maalkice manje volim od onih koje ocekujem. Jedan primer koji bih izdvojila.. davno, vlasnici stana su nas iznenadili u sest ujutru.. njih dvoje, on je bio nepokretan u kolicima, troje dece od kojih je jedna beba, sa sve pticom u kavezu.. i uselili su se 'privremeno'.. bez najave. Ziveli smo nas dvoje, sa pudlom i nesudjena svekrva bila je u poseti.. smesno kad' se setim sada. Snasli smo se bez problema. Ludnica.. :lol:

Vec drugi dan muku mucim sa nepristojnim gostima mojih komsija..em galame po hodniku,em mi zvone umesto da upale svetlo(min 20 puta sinoc)a brisac su mi isutirali po hodniku tamo amo...Mora da je neka gospodja uzela i neki pelcer sa cveca iz hodnika ne bi me cudilo..to je ta fela.
Men gosti nisu dugo dolazili pa nemam na sta da se zalim...:neutral:

Joj ja sam ranije išla kod nekih rođaka koji se tako posvađaju aman baš svaki put, znači nisu oni došli, kad odu kod nekoga minimalno se suzdržavaju, mada se tenzija oseća uvek..... i onda tako mi sedimo i slušamo kako jedno drugo podjebava ali ono do granica neizdržljivosti, kad jedno ćuti drugo davi i obrnuto :neutral: mislim, nisu to sad banalne svađice to je da se zapitaš hoće li neko od njih ustati, uzeti nož sa stola i proburaziti želudac drugom :neutral: a nije ni potrebno da se deru.....

Posto bi nam Hellen odmah prebacila ovde takvu temu, ajde da nastavimo diskusiju na temu gostiju,ali u obrnutom smeru - kakve goste volite? Kakva je povama idealna poseta vasih gostiju, u koje vreme i kojim okolnosrima, a kako se oni ponasaju?
Ja obozavam moju koleginicu, koja kad mi dodje u goste tacno ima meru u ophodjenju sa mojima i zaista se ponasa kao idealan gost. Kad mi ona dodje ne moram da mislim da li imam malo prasine na ormanu niti da li sam mesila sta, da li je decija soba pod konac i slicno....Takve ljude obozavam, koji ti ne vire u tanjir, uzivaju u tvom drustvu, razvedre te nekom interesanrnom pricom, a ne mesaju se u tvoju intimu. Ima jos mnogo gostiju koji nam dolaze, koji su supep, pre svega zanimljivi, vaspitani i odmereni, ali je ona svetao primer za koji znam da ni kada mi ode iz kuce nece komentarisati niti se baviti mojim kupatilom ili ruckom.:ok:

Posto bi nam Hellen odmah prebacila ovde takvu temu, ajde da nastavimo diskusiju na temu gostiju,ali u obrnutom smeru - kakve goste volite? Kakva je povama idealna poseta vasih gostiju, u koje vreme i kojim okolnosrima, a kako se oni ponasaju?
Ja obozavam moju koleginicu, koja kad mi dodje u goste tacno ima meru u ophodjenju sa mojima i zaista se ponasa kao idealan gost. Kad mi ona dodje ne moram da mislim da li imam malo prasine na ormanu niti da li sam mesila sta, da li je decija soba pod konac i slicno....Takve ljude obozavam, koji ti ne vire u tanjir, uzivaju u tvom drustvu, razvedre te nekom interesanrnom pricom, a ne mesaju se u tvoju intimu. Ima jos mnogo gostiju koji nam dolaze, koji su supep, pre svega zanimljivi, vaspitani i odmereni, ali je ona svetao primer za koji znam da ni kada mi ode iz kuce nece komentarisati niti se baviti mojim kupatilom ili ruckom.:ok:

Pa eto takve i ja volim,posebno ono da me razvedre ,da se smijemo i salimo...
Zivot nam je ionako siv jos kad mi dodje i siv gost da mi qqa,hebi ga onda

Famo ti daj, nema vewe, mogu ja i ufput! (punim ustima kolača):lol:

Evo idealnog gosta:lol:

Salu na stranu,mozda ce nekome zvucati cudno da pored onoga sto sam nabrojala da mi smeta,ja obozavam kada mi dodju sinovi drugari(ali bez mama),ja se njima sva predam i ismijem se sa njima da je to milina jedna!!:zurka:

Oni sigurno ne komentarisu moje kupatilo!:whistling:

slažem se da možemo pričati i o ovome, da damo malo pozitivne note
evo ja npr, volim goste sa kojima mogu lepo da se ispričam, koji znaju da saslušaju
kojima neće smetati ako moja deca vrisnu, protrče kroz stan ili prospu sok ili sl
naravno da ću da vodim računa da do toga ne dođe, ali ipk ako dođe...
volim goste pred kojima mogu da se opustim i ponašam se prirodno

Ja se pred svim svojim gostima ponasam opusteno i prirodno, jer sam u svojoj kuci pa ako im se ne svidja....
Salu na stranu, i nama sada dolaze ljudi u kucu sa kojima smo super i potpuno na istim talasnim duzinama, dok smo onu grupu poznanika i drugara izmestili za vidjanja napolju.
Primetila sam da moji gosti najvise vole da sednem i da im se posvetim u prici, a da dobijaju blagu nervozu od mog trckanja da im udovoljim sa posluzenjem itd.

Uf.... Gosti....
U sustini volim kad mi dodju gosti, kad popijemo kafu, zapricamo se i, sto da ne, zapijemo se, ali ponekad jednostavno nisam raspolozena ni za sta, pa mi i najdrazi gost smeta.
Mrzim kad dodje drug mog dragog, inace dobar gost, i u sred price vikne "Pocinje utakmica!" i prebaci kanal i dva sata pizdi i navija, a pri tom cak ni ovaj moj ne gleda fudbal, tako da se mi u tom trenutku uhvatimo pranja sudova, sirenja vesa i sl :roll:
Najgori gost kog nikom ne bih pozelela je kum koji je krstio mog brata. Dodje redovno nenajavljen, pije kafu pa ili cuti ko zaliven ili brblja do nesvesti o nekim nenormalnim temama. Jednom prilikom zvoni mu mobilni i on mrtav ladan prica "Evo nista, smaram se kod kumova"!!! :eek: Mi se samo pogledali... No comment. Dok smo ziveli u kuci i imali psa (za kog su svi znali da ga obozavamo i da je potpuno ravnopravan clan porodice) on je obozavao da dolazi sa cerkicom koja se uzasno plasila psa iako se on nikad nije trudio ni pogleda da je udostoji, i obavezno je insistirao da se pas zatvara u bastu dok gospodin pije kafu u dvoristu. E, kad on popije kafu, onda vodi cerku u bastu da se ljulja a pas se zatvara u dvoristu :confused: Ja sam ga jednom u zivotu zatvorila i svo vreme dok smo pili kafu on me tuzno gleda iz baste i ja popizdim i pustim ga i zapretim mojima da to nikad vise ne rade.

Back