Nepristojni gost

Ne znam da li sam lepo objasnila, pa da ne dođe do zabune, ja toj mojoj koleginici često čuvam decu. Jednom mi je došla u goste, i ja sam je, kada je već tu pitala je da li može da pričuva malu sutra, na 4 sata. Uzme je iz vrtića u 4, a ja ću doći u pola 9. I baš tada kada sam to pričala, A se igrala pored nas, i ona ne razmišlja o tome da li će nekoga da uvredi, kaže da je moje dete nepristojno! I još traži posle takvih reči kolače, NE PITAJUĆI DA LI IH IMAM! Imala sam ih, naravno.:roll: Kako je izašla iz stana, više se nije vratila.:roll:

Šta vas najviše nervira kad vam gosti dođu
Tj šta vam najviše smeta kod istih
mene npr mnogo nervira kad se gosti predugo zadržavaju, dođu oko podneva, a odu tek kad ja kažem, ej ajde izvini, ja moram u krevet
nervira me kad mi neko diđe u kuću, pa počne da mi soli pametn o vaspitanju dece, tj kad mi nalazi zamerke. Ispočetka se rapravljam, ubeđujem - pravdam ali kad mi dozlogrdi ja kažem - svoje vaspitne metode primeni na svojoj deci
nervira me kad neko dođe, plus toga najavi se, a neće da pije kafu niti da pojede kolač,, a naročito kad dođe na dečji rođendan, a neće toru
ima toga još, samo da se setim....

e mene nerviraju samo oni,koji nece nista!! Dodju,posede,popiju jedva casu vode i odu...bem ti gosta!!

Kad dodje pa pocne da mi zaviruje u fioke,frizider,lonce...nije se meni dogodilo,nego mojoj mami,neki moj dalji stric je to redovno radio,dok ga nismo odj***li.

Imali smo takvu komsinicu... Da ne poverujes!!! :eek: Tek tako otvarati tudje serpe i fioke....strasno!!!! Naravno,nakon sto smo joj skrenuli paznju,nije vise ni dolazila!!! Iskreno, nije nam ni nedostajala!!! :cool:

mi svoje slobodno vreme ljubomorno cuvamo za nas i za nase prijatelje,u kucu nam dolaze samo oni,i kod njih mi nista ne smeta,jer da ne odgovaramo jedni drugima verovatno ne bismo ni bili toliko bliski,
a sto se tice ostalih "posetilaca",jedno vreme sam htela da poludim od istih,naime kad smo kupili stan odjednom im je svima bilo super da se uvale,bez pitanja jer im je to taman usput,pa kad su zedni, gladni,ide im se u toalet eto raznih likova kod nas,a to pritom nije niko od prijatelja,nego poznanici koje jedan dan slucajno sretnem ispred moje zgrade,oni kao otkud ti ovde ,pa reko' zivim ovde i eto ti njih sutradan na vratima ,ja sokirana....bilo je takvih slucajeva neko vreme,dok ih nismo sve rasterali
a najludje mi je bilo ,jedan dan dolazim ja kuci,a ispred stana me ceka jedan kolega mm sa faxa,ja zbunjena pitam ga sta ce tu,a on meni maltene ljutito ,kao vec sat vremena ceka,bio je u prolazu,pa mu se islo u wc.....koji ludak....mozete misliti sta sam mu sve rekla
ja stvarno ne mogu da shvatim sta je tim ljudima u glavama,jer polazim od sebe i ne mogu da zamislim situaciju da ja tako nesto uradim

Imali smo takvu komsinicu... Da ne poverujes!!! :eek: Tek tako otvarati tudje serpe i fioke....strasno!!!! Naravno,nakon sto smo joj skrenuli paznju,nije vise ni dolazila!!! Iskreno, nije nam ni nedostajala!!! :cool:

a kad smo kod komsiluka ,bila neka lujka ,kod mojih u zgradi,i cim mojima neko pozvoni na vrata,eto ti i nje da kao trazi,soljicu brasna,secera....i onda hoce da sedne i ona da vidi ko su ti ljudi,sta ko prica....

a kad smo kod komsiluka ,bila neka lujka ,kod mojih u zgradi,i cim mojima neko pozvoni na vrata,eto ti i nje da kao trazi,soljicu brasna,secera....i onda hoce da sedne i ona da vidi ko su ti ljudi,sta ko prica....

E,tako nesto jos nismo imali!!! Strasno!!! :dash: Ma u tim varijantama ne vredi nervirati se,vec direktno reci. Bolje da se naljuti i ne dolazi,nego da tako svakodnevno kida zivce ili jos po mogucnosti da vodi glavnu rec,kad dodju gosti...:confused:

Jednom sam nazvala koleginicu da mi čuva ćerkicu, dok ja nisam tu, a ona: Neka, znam ja kakvo ti je dete!:roll: Inače samo ona nije volela malu, jer koji god gost dolazi davao bi joj komplimente. Kasnije sam lako našla osobu koja će da je čuva.

Ne znam da li sam lepo objasnila, pa da ne dođe do zabune, ja toj mojoj koleginici često čuvam decu. Jednom mi je došla u goste, i ja sam je, kada je već tu pitala je da li može da pričuva malu sutra, na 4 sata. Uzme je iz vrtića u 4, a ja ću doći u pola 9. I baš tada kada sam to pričala, A se igrala pored nas, i ona ne razmišlja o tome da li će nekoga da uvredi, kaže da je moje dete nepristojno! I još traži posle takvih reči kolače, NE PITAJUĆI DA LI IH IMAM! Imala sam ih, naravno.:roll: Kako je izašla iz stana, više se nije vratila.:roll:

Pa baš joj se ništa strašno ne bi desilo ni da je izmislila neki uverljiv izgovor...bar bi ispala pristojna...:roll:Nisi joj valjda dala kolače?!:eek:
Ako jesi, da ti to bude poslednji put da si nekome ko nije fin prema tebi, i još u tvojoj kući, dala bilo šta - nema ni čaša 'ladne vode za takve!:evil:
Ima da kažeš: "Nisam pravila ovih dana - a za vodu - iju, upravo nestalo!"Jes' razumela?!:rtfm::mrgreen:

:zag::cao:

Ima raznih ljudi...i raznih domaćina...I tačno je ono o kući kojoj niko vrata ne otvara...I ne treba biti prestrog i isključiv prema ljudima...Dobro je i različito reagovati ako nije bila ili jeste, loša namera...

Ali ima ljudi, za koje imam utisak, da treba da okadim kuću kad izađu!

Toliko su loši i nedobronamerni, da prosto "traže đavola" umesto da se opuste i ćaskaju.Čovek se zapita šta je pravi razlog njihove posete - jer, ako toliko izvoljevaju, ili su toliko loše volje da su neprijatni prema ljudima, što nisu ostali kod kuće?

E, takve ne primam unutra.

Ima raznih ljudi...i raznih domaćina...I tačno je ono o kući kojoj niko vrata ne otvara...I ne treba biti prestrog i isključiv prema ljudima...Dobro je i različito reagovati ako nije bila ili jeste, loša namera...

Ali ima ljudi, za koje imam utisak, da treba da okadim kuću kad izađu!

Toliko su loši i nedobronamerni, da prosto "traže đavola" umesto da se opuste i ćaskaju.Čovek se zapita šta je pravi razlog njihove posete - jer, ako toliko izvoljevaju, ili su toliko loše volje da su neprijatni prema ljudima, što nisu ostali kod kuće?

E, takve ne primam unutra.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Pa baš joj se ništa strašno ne bi desilo ni da je izmislila neki uverljiv izgovor...bar bi ispala pristojna...:roll:Nisi joj valjda dala kolače?!:eek:
Ako jesi, da ti to bude poslednji put da si nekome ko nije fin prema tebi, i još u tvojoj kući, dala bilo šta - nema ni čaša 'ladne vode za takve!:evil:
Ima da kažeš: "Nisam pravila ovih dana - a za vodu - iju, upravo nestalo!"Jes' razumela?!:rtfm::mrgreen:

:zag::cao:

Дала сам јој, али јој више нисам чувала децу, вратила сам јој истом мером, и више ми није прешла праг.:rtfm:

Niste mi baš najjasniji sa tim životinjama :confused:

Mislim ad je krajnje uviđavno skloniti životinju pre nego što ti neko najavljen dođe, čak i da nije obznanio dolazak, ako životinju već držite u kući/stanu, pa i ako je u dvorištu, vežite ga. Imam psa već 10 godina koji je danju vezan i svi to znaju pa me nervira kad se kao nešto trzaju od njega i traže da ga sklonim jer ne mogu da ga gledaju :roll: ali imam i mačke koje dave goste i grizu im noge, penju se u krilo, moji uvek zaborve da ih sklone, pa ne voli svako mačke. Osim toga, tu je neki sok, kafa, šta im to treba..... da sam ja gost baš ne bih volela da moram sama da se štitim od tuđih životinja, isto kao što ne volim da prevaspitavam tuđu decu.
Tako da mi baš i niste jasni kad se bunite što gosti traže da zatvorite psa :confused:
To što se ja ne bojim životinja ne znači da svako mora tako da se oseća. I ne znači da nema alergičnih na mačiju dlaku, što već samo po sebi govori da mačke uvek treba skloniti kada vam dolazi neko ko to inače retko radi ili ko vam prvi put prelazi prag.

Posto bi nam Hellen odmah prebacila ovde takvu temu, ajde da nastavimo diskusiju na temu gostiju,ali u obrnutom smeru - kakve goste volite? Kakva je povama idealna poseta vasih gostiju, u koje vreme i kojim okolnosrima, a kako se oni ponasaju?
Ja obozavam moju koleginicu, koja kad mi dodje u goste tacno ima meru u ophodjenju sa mojima i zaista se ponasa kao idealan gost. Kad mi ona dodje ne moram da mislim da li imam malo prasine na ormanu niti da li sam mesila sta, da li je decija soba pod konac i slicno....Takve ljude obozavam, koji ti ne vire u tanjir, uzivaju u tvom drustvu, razvedre te nekom interesanrnom pricom, a ne mesaju se u tvoju intimu. Ima jos mnogo gostiju koji nam dolaze, koji su supep, pre svega zanimljivi, vaspitani i odmereni, ali je ona svetao primer za koji znam da ni kada mi ode iz kuce nece komentarisati niti se baviti mojim kupatilom ili ruckom.:ok:

Ja volim neusiljene ljude (pa i goste). Kulturne ali neusiljene. Najvise naravno volim svoje drugare i drugarice, jer sam sa njima najopustenija u smislu da mogu ja njima sve da kazem a i oni meni i da se niko ne nadje uvredjen. U principu i kad me primaju u goste i kad ja nekog gostim volim da osetim neusiljenu, opustenu atmosferu bez kocenja, bez preterane ljubaznosti, trckaranja oko mene, nutkanja...nekako se osecam nedobrodoslo i neprijatno u takvoj atmosferi i jedva cekam da odem. Ni u restoranu ne volim preterano revnosne konobare, a ne volim ni preterano revnosne domacine. Zato se tako i organizujem kad neko dolazi, iznesem posluzenje i postavim ga na izvolte, da svako moze sam da se posluzi onoliko koliko zeli i uvek kazem "osecajte se kao kod svoje kuce":D

Niste mi baš najjasniji sa tim životinjama :confused:

Mislim ad je krajnje uviđavno skloniti životinju pre nego što ti neko najavljen dođe, čak i da nije obznanio dolazak, ako životinju već držite u kući/stanu, pa i ako je u dvorištu, vežite ga. Imam psa već 10 godina koji je danju vezan i svi to znaju pa me nervira kad se kao nešto trzaju od njega i traže da ga sklonim jer ne mogu da ga gledaju :roll: ali imam i mačke koje dave goste i grizu im noge, penju se u krilo, moji uvek zaborve da ih sklone, pa ne voli svako mačke. Osim toga, tu je neki sok, kafa, šta im to treba..... da sam ja gost baš ne bih volela da moram sama da se štitim od tuđih životinja, isto kao što ne volim da prevaspitavam tuđu decu.
Tako da mi baš i niste jasni kad se bunite što gosti traže da zatvorite psa :confused:
To što se ja ne bojim životinja ne znači da svako mora tako da se oseća. I ne znači da nema alergičnih na mačiju dlaku, što već samo po sebi govori da mačke uvek treba skloniti kada vam dolazi neko ko to inače retko radi ili ko vam prvi put prelazi prag.

Svi nasi prijatelji i gosti znali su da je pas zestoka lenstina i da se pomera samo kad mora tako da ni govora o skakanju u krilo, grickanja nogu ili sta ti ja znam

Mene najvise nervira kada mi dodje kum... Jao, da me sada cuju ukucani kako pljujem po kumu ubili bi me, jer kum je svetinja. O.K. mozda i nije lepo, ali nije lepo ni od njega sto nema ama nikakvog osecaja. Kada dodjemo sa posla on pravac kod nas na kafu, posto idemo zajedno kuci sa posla i usput kupimo dete iz vrtica. Naravno kad sednemo da rucamo pozovemo ga ,a on prvo pita sta ima za rucak, pa ako mu je po volji sesce da jede, a ako nije onda ce jesti kod kuce. Znaci ako imamo neko pecenje, meso, onda ce jesti, a ako je kupus, gasak i sl. nece Pa kakva je to kultura?! I jos nesto me nervira, kada imamo voca, a uvek ga imamao, ako su banane i mandarine on ce jesti do iznemoglosti. Prvo, nece nikoga pitati, ni ne mora, ali bar treba da ima obzira prema kumcetu pa da mu ostavi malo voca, jer na kraju krajeva to kupujem radi deteta. Ili ako je u pitanju cokolada, keks, bilo sta...A znate kada smo mi otisli i li bar bili pozvani kod njega na kafu, a da ne pricam o rucku? Nikad...

mene npr mnogo nervira kad se gosti predugo zadržavaju, dođu oko podneva, a odu tek kad ja kažem, ej ajde izvini, ja moram u krevet
:lol: joj izvini sto se smejem, pa sta rade ti ljudi ceo dan u gostima? :p

ja nemam nekih posebnih zamerki, pozivam one koje volim i sa kojima sam opustena, pa bez blama obavljam neke sitnije poslove, a ni oni se ne nalaze uvredjeni sto ja npr. peglam dok nesto pricamo...

ma dođe, sedi, spava, ej, spava
taj dođe taman oko ručka i ajde ko svaka pristojna domaćica ponudim ga ručkom
posle popijemo kafu, pa gledamo tv
pa ja uspavam decu popodne pa iskoristi i on da dremne, pa hrče sve u šes:hahaha:
posle prošeta malo do parka sa nama
pa ajde na večeru
i u osam uveče se seti da ode u svoj stan
i to ako ne prespava kod nas, pa taman dobije i doručak
ma volim ja sa njim da pričam, ali tako je nekoliko puta uradio, nemam više ni šta da pričam sa njim
ja sve oću da mu kažem, al nekako mi žao da se ne uvredi,ne bih skroz da ga izgubim kao druga. Uostalom to je ndrug mog muža pa sve očekujem od njega da reaguje
ali mom mužu ne smeta, baš ga briga, on popriča sa njim koliko mu je volja i zalepi se za komp ili ode da spava, pa ti druže radi šta oćeš
ali ajde, možda je i bolje što ništa nisam reagovala, on je uvek tu ako ga zamolimo nešto
otišao je u drugi grad da radi i bio je samo jednom kod nas u poslednjih godinu dana
ipak sam se obradovala, ajde neka ga ceo dan, *** dobar je čovak....ajd sad

Back