Nepristojni gost

Ух, бре, какве ви људе примате у кућу и са ким се дружите?

Код мене долазе само људи које волим, који ми неће замерити ако ми је неред, или ако немам ничим да их послужим, којима нећу замерити ако запале цигарету, ако дигну ноге на тросед или ако једу прстима...

Немам проблема са гостима, нити сам икад имала. Нигде не долазим ненајвљено, нико ми не долази ненајављено, није ми битно ко ће ме чиме послужити, и не оптерећујем се тиме да госте увек морам да дочекам на ''нивоју''.

Додуше, сад кад размислим: сем сестре и њене породице и матораца - нико до родбине ми не долази (понекад тетка), са комшилуком се не дружим...значи - долазе само моји пријатељи које сам сама бирала.
Да морам да угошћавам заовину јетрву и деверовог пашенога - вероватно би било другачије!:lol:

Mi uredili kuću (još je uređujemo, ali osnovni pravac je već trasiran, pa nema mogućnosti da se nešto veliko menja) tako, da nama bude udobna, a nema gde da se prenoći (u dnevnoj sobi je namerno dvosed - koji se ne razvlači :mrgreen: ) - osim samo jedne osobe u odvojenoj sobiCI, a i ta ima svoje kupatilo, i ni na koji način ne može da nam poremeti raspored aktivnosti - a i da može, mi odmah kažemo kakav je kod nas red, i da mi svoje navike ne menjamo...pa ko voli....:whistling:

(ležaj je za jednog, i nikakva deca ne mogu da spavaju na njemu, ni sa mamom :mrgreen: )

Па, и ја сам одговорила на тему, шта да радим, кад немам непристојне госте! А код нас је једно време било, ако није прошло њих 10 кроз кућу у току дана, питамо се што нам нико није био...:)
Но, шта ћу кад се дружим само са пристојним људима...:whistling:

Jedna moja poznanica je govorila: Lakse je otici u goste nego ih primiti. Aludirala je na stvari kojima je mesto na nekim drugim temama, ali se moze primeniti i ovde ;).

Mene najcesce "ubije" sopstvena finoca. Dok sam ja kao iz Finske, gosti vrsljaju, dizu mi pritisak i ja se onda onako socno, nerviram u sebi. Pogresno totalnoooo.... :dash:

Kod moje najbolje drugarice me nervira sto stalno kasni i to bas puno, X puta smo se oko toga zakacile, ali dzabe...ipak, nju volem pa sam subjektivna i prelazim preko toga manje-vise uvek. Kod ljudi koji mi nisu tako bliski nervira me:
- kada dodju pa ne umeju da odu, odnosno ne umeju da procene koliko je dovoljno sedenja
- kada dodju nenajavljeni i ocekuju da ih docekas super srecan i spreman
- kada dodju pa se ponasaju kao kabadahije u bilo kom smislu
- kada pricaju neumesne stvari (narocito me nerviraju muskarci sa onim debilnim sovinistickim i seksistickim pricama kada je prisutno nekoliko devojaka koje se samo kiselo smeskaju da jbga ne bi doslo do neprijatne situacije)
- nisam imala taj slucaj, ali verovatno bi me nerviralo i kad bih morala da jurim tudju decu po kuci i da ih ja vaspitavam, to je sto posto dno zivota

Sve ovo i jos kad dodju u nepristojno vreme...e tad eksplodiram.Moj mm se bavi pomalo privatnim poslovima tipa raznih elektropopravki....mozete misliti kad vam se neko pojavi na vratima a na pr.dosli ste s posla i jos se niste ni presvukli,ili ste tek zapoceli rucak-a musterija (najcesce komsija) bi samo na sekund da nesto pita.Cesto nas presretnu na ulici ne dozvole ni da udjemou kucu....da samo pitaju kad mogu da dodju.A kad dodju to nikad nije samo kafa i picence,vec: da sacekaju da vide sta ce "majstor"reci itd.
I pravi gosti su mi se smucili zbog ovih:besna::besna:

Да ли вам се десило да имате госте који иначе причају о којекаквим дијетама, биљчицама и слично, а кад дођу код вас тамане све са стола као нездрави? :eek:

Да ли вам се десило да имате госте који иначе причају о којекаквим дијетама, биљчицама и слично, а кад дођу код вас тамане све са стола као нездрави? :eek:

Свекрва. Али сам то решила, те ми више није гост никад. :whistling:

Inace da se ne pomisli da sam baksuz...imam mali ali odabrani krug vrlo sofisticiranih peijatelja koji su fini i kulturni ljudi i zaista uvek dobrodosli kojima se uvek radujem,ali se nikome ne desava bez velike nuzde da doje nenajavljen....valjda zato sto je lakse popeti se na Pancicev vrh neko do moje kuce:hahaha:-ali ovim druugima ne smeta:dontunderstand:

Mm ima druga koji kad dođe, šanse nema da ode dok mu ne kažeš otvoreno "idem na spavanje"...
Uvek dolazi solo, te mogu da se izgovorim nekim obavezama i prepustim da se mm druži sa njim,
sva sreća pa retko dolazi ali kada dođe, zapamtimo..
Svi ostali su uvek dobrodošli, pristojni, fini, poštuju naš red i naše obaveze... Žao mi je samo što nemamo više prostora da mogu duže da ostanu.. Naravno, i mi smo fini gosti (barem se nadam da
nas tako doživljavaju) :lol:

Nemam to. :D
Mozda jer sam se toliko puta u zivotu selila da ta vrsta ljudi (uglavnom dosadne komsije i rodbina) sa kojom "moramo" da se druzimo da ne ispadnemo nevaspitani - vise ne postoji.

Inace, nista me posebno ne nervira. Ako hoce da jedu/piju, mogu sve da mi pojedu iz frizidera, ako nece nista, njihova stvar. Ako mi neko bas zasedne, ja krenem da radim nesto drugo, dok mi je gost tu. :D
Muz mi sad ovde ima vise prijatelja nego sto ih imam ja, tako da uglavnom oni dolaze. Sta ce biti u kuci i sta cemo raditi, zavisi samo od naseg raspolozenja. Nekad se ubijem od kuvanja i cuda, a nekad otvorim vrata u pidzami i ponasam se kao da nisam tu. :D
Jedino sto ne volim je kad mi neko dodje nenajavljen a meni kuca kao da je bomba pala. Ali onda me sramota od mene, ne ljutim se na gosta.

:klap::klap:
Nemam to. :D
Mozda jer sam se toliko puta u zivotu selila da ta vrsta ljudi (uglavnom dosadne komsije i rodbina) sa kojom "moramo" da se druzimo da ne ispadnemo nevaspitani - vise ne postoji.

Inace, nista me posebno ne nervira. Ako hoce da jedu/piju, mogu sve da mi pojedu iz frizidera, ako nece nista, njihova stvar. Ako mi neko bas zasedne, ja krenem da radim nesto drugo, dok mi je gost tu. :D
Muz mi sad ovde ima vise prijatelja nego sto ih imam ja, tako da uglavnom oni dolaze. Sta ce biti u kuci i sta cemo raditi, zavisi samo od naseg raspolozenja. Nekad se ubijem od kuvanja i cuda, a nekad otvorim vrata u pidzami i ponasam se kao da nisam tu. :D
Jedino sto ne volim je kad mi neko dodje nenajavljen a meni kuca kao da je bomba pala. Ali onda me sramota od mene, ne ljutim se na gosta.

pošteno:klap::klap:

Nemam takvih problema ili mogu da ih imam samo jednom.
Niti dolazim nenajavljen, niti primam posete koje nisu najavljene.
I smatram da je ok da ako neko zeli da svrati, makar pozove telefonom i pita jesmo li raspolozeni za goste.
I za mene je u redu ako kazem da nismo, ne bas tako hladno i tim recima ali ja nadjem nacin da objasnim.
U tom pogledu sam bas onako....nimalo nalik prosecnom srpskom domacinu :)

Mrzim kad idem kod nekoga kod koga se u stanu ne pushi i ko me kad se dohvatim cigara mrzi kao nemca. Mislim, postujem to i ne pusim tamo gde to nije pozeljno, ali ne volim.
Uvek imam osecaj kad je vreme da se ide, a to ocekujem i od mojih gostiju.

Znam da zvucim kao gestapo, ali ja volim da odvojim vreme za nekoga, da se osecam lepo i da se druzimo, ali volim da to ocekujem i da to ima neko normalno trajanje.
Nekad prosto nisam raspolozen ni za koga a ne umem da glumim da jesam

Poslednja izmena:
E da, zaboravila sam taj bitan momenat - kad nam ta rodbina tzv. NEgosti dođu, obavezno otpadnu ceo dan kod nas i mora ceo dan da im se priprema šta će da jedu. I uvek se očekuje da to bude komplet obrok, ne dolaze u obzir sendviči ili meze.
I onda naravno u neko doba noći kada već više niko od nas ne može da gleda i spomene se spavanje oni onako usput pitaju "a gde će oni da spavaju?" :dash:
Jel možete da verujete?

Ovo se sve inače dešavalo u kući mojih roditelja i moja mama je tu naravno najviše fasovala, a tata se pravio lud (rodbina je inače njegova).
Ja sam bežala u svoju sobu čim vidim njih na vratima i obično nisam izlazila u njihovom prisustvu. Jedva bih smogla snage da im se javim. Zbog toga sam bila stalno u konfliktu sa ocem i do dana današnjeg ostala na rodbinskoj crnoj listi kao nevaspitana.

Ali zato meni sada ne dolaze u moju kuću. :zurka:

Poslednja izmena:
Mi svima objasnimo da ako dođu nenajavljeni, mogu da "poljube vrata", jer nemamo određeno vreme ni za šta, već radimo kako nam kada "dođe".... A kuća nam je pomalo na brdašcu...na obodu grada...Pa retko ko voli da "potegne" čak kod nas, pa da nas ne nađe kod kuće.:mrgreen:
Probali su neki, pa ako su nas zatekli kad nama nije zgodno, dobili su kafu i vodu - mi uglavnom ne pijemo sokove (jedemo naše voće), ni alkohol, ni gazirano, nemamo u kući ništa suhomesnato, slatkiše izbegavamo, a ne verujem da bi jeli bareno povrće...:mrgreen: A ako se najave, lepo dobiju baš ono što vole, pa to deluje - za čas nauče kada im se isplati da dođu.:lol:
A desilo se da su neki i došli i nisu nas zatekli kod kuće - pa sad lepo prvo zovu da provere..:lol:

E da, zaboravila sam taj bitan momenat - kad nam ta rodbina tzv. NEgosti dođu, obavezno otpadnu ceo dan kod nas i mora ceo dan da im se priprema šta će da jedu. I uvek se očekuje da to bude komplet obrok, ne dolaze u obzir sendviči ili meze.
I onda naravno u neko doba noći kada već više niko od nas ne može da gleda i spomene se spavanje oni onako usput pitaju "a gde će oni da spavaju?" :dash:
Jel možete da verujete?

Ovo se sve inače dešavalo u kući mojih roditelja i moja mama je tu naravno najviše fasovala, a tata se pravio lud (rodbina je inače njegova).
Ja sam bežala u svoju sobu čim vidim njih na vratima i obično nisam izlazila u njihovom prisustvu. Jedva bih smogla snage da im se javim. Zbog toga sam bila stalno u konfliktu sa ocem i do dana današnjeg ostala na rodbinskoj crnoj listi kao nevaspitana.

Ali zato meni sada ne dolaze u moju kuću. :zurka:

Jel' patiš?:lol:

Back