Nepravda u gradskom prevozu

Ali zašto je problem kupiti kartu? Odakle god da dolaziš ne možeš reći da ne znaš da prevoz treba platiti.
Zato što su karte za prevoz u Beogradu deo licemerne i lopovske političarske manipulacije. Grad Beograd godišnje subvencioniše 70-80% budžeta GSP-a. S druge strane sve što naplate od putnika im dobro dođe jer mnogo današnjih i bivših političara ima firme koje prodaju sve i svašta GSP-u i tako kradu sve nas. I još, karte za prevoz su skuplje nego u ostalim, manjim gradovima u Srbiji.

Te priče... :)
Čak i u mojoj selendri nas vozač vraća na šalter i kaže-Idi tamo kupi kartu.
U Beogradu se karte kupuju na kioscima kojih je kao grinja u prosečnom dušeku.
Kiosk u Beogradu je vrlo lako pronaći.
Prevoznih sredstava je uvek bilo toliko da je praktično nemoguće da se negde zakasni, a naročito besposlena dečurlija koja idu da im dOope vidi put imaju vremena da svrate na kisok da kupe žvake, vodu i tandara-mandara, ali zaboga, kartu ne.
Mislim... to su stvarno bespredmetne rasprave.

Zato što su karte za prevoz u Beogradu deo licemerne i lopovske političarske manipulacije. Grad Beograd godišnje subvencioniše 70-80% budžeta GSP-a. S druge strane sve što naplate od putnika im dobro dođe jer mnogo današnjih i bivših političara ima firme koje prodaju sve i svašta GSP-u i tako kradu sve nas. I još, karte za prevoz su skuplje nego u ostalim, manjim gradovima u Srbiji.
Skuplje su i stanarine, brza hrana, taksisti i mnoge druge usluge. U prestonici je obično dosta toga skuplje i to ne samo kod nas. Ne misliš valjda da su iste cene u Moskvi i Nižnjem Novgorodu?

Ne znamo kako stoji korupcija i lopovluk u tim gradovima ali ovde sam upućen a poznajem i neke vlasnike tih preduzeća koja sisaju gradski budžet.
Moguće, ali to nikog ne opravdava da ne plati kartu. Nemaš pravo da se voziš džabe, to nije nikakva nepravda.
Vozio se ti sat i po ili jednu stanicu treba da platis 90 din i sad vi meni recite da vasa voznja od jedne do druge stanice kosta grad i GSP 90 dinara?
Pojma nemam, ali to je skroz nebitno. Ako ti ne odgovara cena neke usluge nemoj je koristiti, a ako je koristiš onda je moraš platiti. To što su mnogi navikli da se švercuju je njihov problem.

Vozio se ti sat i po ili jednu stanicu treba da platis 90 din i sad vi meni recite da vasa voznja od jedne do druge stanice kosta grad i GSP 90 dinara?
Protegni noge za jednu stanicu, pobogu!
Ja sam pljeskala sa Vidikovca na Adu ne jer sam štedela očitavanje karte, nego šta će mi noge ako se po ceo dan kotrljam, Bože sačuvaj!
Pa biciklom... jooooj, kakvo uživanje!
Dobro, to je za ove malo naprednije korisnike i poznavaoce sličica koje su obično zalepljene na svakoj bus stanici...to se nekad zvalo mapa...
Za novajlije postoje dve opcije-ili da kupe kartu, ili da odu po papir da si lo0d.
Doduše, možda su to ukinuli. Sa papirom iz hm-hm ustanove moglo je da se putuje bez karte'pod uslovom da ih ustanova pusti u razgledanje.

Protegni noge za jednu stanicu, pobogu!
Ja sam pljeskala sa Vidikovca na Adu ne jer sam štedela očitavanje karte, nego šta će mi noge ako se po ceo dan kotrljam, Bože sačuvaj!
Pa biciklom... jooooj, kakvo uživanje!
Dobro, to je za ove malo naprednije korisnike i poznavaoce sličica koje su obično zalepljene na svakoj bus stanici...to se nekad zvalo mapa...
Za novajlije postoje dve opcije-ili da kupe kartu, ili da odu po papir da si lo0d.
Doduše, možda su to ukinuli. Sa papirom iz hm-hm ustanove moglo je da se putuje bez karte'pod uslovom da ih ustanova pusti u razgledanje.
Ne pricam o sebi, dajem primer. Nemoj se hvatati bas bukvalno onoga sto sam rekao evo zamisli da se vozis 5 stanica i 25 stanica i da te to kosta isto. A tih 5 stanica moze da bude previse za pesacenje svaki dan u oba smera i jos ako nesto nosis sa sobom, pada sneg, zuris ili slicno onda je jos gore.

Ne pricam o sebi, dajem primer. Nemoj se hvatati bas bukvalno onoga sto sam rekao evo zamisli da se vozis 5 stanica i 25 stanica i da te to kosta isto. A tih 5 stanica moze da bude previse za pesacenje svaki dan u oba smera i jos ako nesto nosis sa sobom, pada sneg, zuris ili slicno onda je jos gore.
Pa, to su sami hteli, to im je bio san snova-da žive u metropoli i uživaju u panoramama iz sedišta gradskog prevoza.
A mogu ti reći, i ja taksi platim kad žurim ili nosim nešto teško za 1,5 km 170din pa izračunaj koliko li je to beogradskih stanica.
I čoveče, uvek platim. :eek:

Kako putujem gradskim prevozom, primetio sam da dobar deo kontrole ignoriše devojke koje sede tako i gledaju kroz prozor. Prosto prođu pored njih. Azilante ne diraju.
Ovo je jos jedan spomenik Vucicevom humanizmu.
Tinejdzerice koje putuju u skolu i azilantsku sirotinju se ne dira.
Vucic ne otkida od usta obicnom narodu ili sirotim azilantima, vec poreze kupi kod bogatuna.
Cisto da se zna, kada opet krene haranga na njega.

Znam, nije prijatno, ni lepo za gledati.
To ti je sistem.
Život u sistemu-šraf po šraf'odvrni, zavrni, baci... toliko ima šrafova željnih da im se dodeli mesto da tu i tamo pojedini nisu uopšte bitni.
Ljudi hrle, vole da budu u centru važnih zbivanja. Eto, velika drama mladog momka iz unutrašnjosti...
Gde je pošao, šta će tamo?
I nije GSP specijalac jedino što će da mu se desi u gradu, ali šta je tu je.

Znam, nije prijatno, ni lepo za gledati.
To ti je sistem.
Život u sistemu-šraf po šraf'odvrni, zavrni, baci... toliko ima šrafova željnih da im se dodeli mesto da tu i tamo pojedini nisu uopšte bitni.
Ljudi hrle, vole da budu u centru važnih zbivanja. Eto, velika drama mladog momka iz unutrašnjosti...
Gde je pošao, šta će tamo?
I nije GSP specijalac jedino što će da mu se desi u gradu, ali šta je tu je.
Siju strah po gradskom prevozu.Ko ne kupi kartu..a uhvate ga peglat.Pisu..licnu uzimaju.

Retko sam se vozio gradskim u BG,i uvek kada je kontrola ulazila samo su migranti prolazili bez karata,sto je nonsens.Vozis se-plati.
Ali meni nesto drugo upada u oci.
Odakle mu ideja da je u BG prevoz besplatan?Nije ovo Talin u Estoniji gde jeste besplatan,ali za svoje gradjane?Zamisli da neko krene u avion bez karte i kaze-jbg,ja sam ovde prvi put,NISAM ZNAO da treba da kupim kartu.Pa nije odrastao u Amazoniji da ne zna da se ulazak u autobus placa.

Увек хватају тако неке збуњене људе из унутрашњости да их завитлавају.
То раде и таксисти, то им раде и за паркинг, то им раде свуда где могу. Сећам се да сам једном гледао како долазе по ауто са небеоградксим таблицама у року од 5 минута и односе га поред власника коме не дају да плати пуну казну на лицу места већ га зезају да иде негде по кола, док бар 10 аутомобила стоји непрописно ту паркирано већ дуже време.

Генерално, тај лик и не треба да плаћа градски превоз. У Београду нема туриста, нити има шта да се види. Свако ко дође тамо је дошао зато што га је мука натерала, а не зато што има превише новца па је дошао да ужива, те да на њему може да се заради.

Moze, ali kad je krcato putnicima ne mozes se progurati do vozaca. Inace, ponavljam, govorim o nepravdi koja se izvrsava prema nekima.
imaš pogrešan pogled na celu stvar. Nije nepravda da se kazni čovek koji se vozi bez karte. To je zakon! Ono što tebe muči je zašto su se baš na tog tipa okomili? A ne pada ti na pamet da kontrolori procene ko možda nema kartu i idu pravo do te osobe, preskačući druge koji su im manje sumnjivi ili sa kime bi se zadržali u dužoj raspravi?

Ja sam ni belo ni crno...
Znaci licno sam za to da domaci gosti ne kupuju kartu za prevoz, ali znam da je to dobar prihod, jer moji gosti ispucaju dobre pare ,isto kao ja za mesecnu, za samo jedan ili dva dana..
Opet, ja licno sam par puta prosao kao iz Sapca, tako se pogodilo , tip ispred nas 20 bez karte, kaze ja sam iz Sapca kod nas je gradski besplatan, i kontrolor vidi da nas ima bez karte i pita ko je jos iz Sapca na sledecoj silazite....Ima puno Sapcana u BG, kad se postavi ovako pitanje, bar tada je bilo ,sad i nema toliko..

Nema tu nekog cara, ustede...
Ja licno sam par puta platio dopunsku kartu, tj kaznenu kartu, tako da mu to u duzem vremenu dodje na isto...
To ti dodje kao mala skola Srpskog mentaliteta....i dobro je to sto je skola....jer isto ti je u svim drzavnim ustanovama, ima da blejis 2 dana i da nista ne odradis, ako nemas tu mesavinu zvake plus bezobrazluka i zahtevnosti....
Ja probao , i stvarno vazi , sto si veca ovca, to se vise okupi vukova.....rekoh pa da vidim dokle ce da ide bezobrazluk, i da vam kazem ide do toga da dva puna dana cekas i ne odradis posao, svi preko reda ili sta vec...

Tako da sve ove naivne price kako se ocekuje postovanje zakona i reda su mi bez veze...
Isto kao i na onoj temi o porezu za freelancere....kad neko krene o tome da treba bezuslovno postovati zakon u drzavi gde predsednik u skoro svakom govoru govori da licno namerava da krsi svoja ovlascenja i da se mesa u sudsku , policijsku , ekonomsku vlast....
Kad neko pocne da se prose.rava o postovanju zakona u takvom okruzenju ili je pi.zda ili je licemer, nema trece...ili je glup kao tocilo...

Ili je kao ja, u trenutku proverava gde je drustvo , a drustvo je uvek na granici izmedju totalnog lopovluka i totalnog licemerja, kao i uvek sto je bilo...
I MZ odnosi su isto....
Bar 10x je veca sansa da ostavis odlican utisak ako ti radi mig i lazes i vickasto si prevarant nego ako si Perica, jel ovo pupak...

imaš pogrešan pogled na celu stvar. Nije nepravda da se kazni čovek koji se vozi bez karte. To je zakon! Ono što tebe muči je zašto su se baš na tog tipa okomili? A ne pada ti na pamet da kontrolori procene ko možda nema kartu i idu pravo do te osobe, preskačući druge koji su im manje sumnjivi ili sa kime bi se zadržali u dužoj raspravi?
Je li? Zašto ne kažnjavaju rome i migrante? I naše besne i bahate žene?

Генерално, тај лик и не треба да плаћа градски превоз. У Београду нема туриста, нити има шта да се види. Свако ко дође тамо је дошао зато што га је мука натерала, а не зато што има превише новца па је дошао да ужива, те да на њему може да се заради.
Bez lazi , u BG ima jako puno turista, pojma nemam zasto , ali ih ima jako puno....
Nekad pomislim zbog BG aerodroma, posto tu ima dosta rusko tursko arapskih presedanja....

Back