Нepatitis C

idem u ponedeljak da vidim sta i kako, pa naravno javljam kako sam prosla, mada koliko sam upucena izgleda da bi trebalo da prizeljkujem lose analize kako bi mi odobrili lecenje. Samo me interesuje sta ce biti sa tvojom mamom posto vidim da je u losem stanju. Bilo je ubitacno prvih dana ali sad je vec malo bolje, mislim meni naravno ne ali jedino sto me drzi je to sto na srecu imam par veoma dragih osoba koje su uz mene i koje je ova moja bolest pogodila skoro isto kao i mene. Jako mi je zao tvoje mame, ne mogu ni zamisliti kako je tek tebi jer licno smatram da bi me vise pogodilo da je neko meni drag oboleo nego li ja sama, pogotovo ako je ta osoba majka, ali zivot je ponekad surov. Uvek se mozemo tesiti da ima i gorih stvari, u pocetku sam razmisljala da mi zivot nije potreban sa ovom bolescu a sada mislim <HEJ BAREM DISEM, ZIVIM I NA SVU SRECU NE VIDI SE DA SAM BOLESTNA> Javi mi za tvoju mamu. Uz tebe sam i zelim vam svu srecu.

Da budi srecna,ona se sa tobom ne moze porediti,posto je bolest napredovala i ima cirozu jetre,posto je 2004 otkrivena ali je ima od 99,trebala je da dodje kuci sutra ali mi je javila da joj nisu dobre analize pa ce ostati jos neki dan.Ovo ti ne pisem kako bi te obeshrabrila,vec da guras napred i budes srecna sto je pocetak,znam da sam ovo 100puta ponovila ali zaista mislim tako.Dijete,terapije sve ispostuj i sve radi kako ti kazu da se ne bi posle kajala.I dobro je sto odmah ides na infektivno,jer je moja mama lecena 4god na gastro,nemoj me pitati zbog cega,ni ja neznam,i dr na inf se zacudila sto je odmah nisu poslali.No,malo je kasno da se prica o tome.Eto mozda se i vidite u ponedeljak.Pozz:heart::bye:

Da budi srecna,ona se sa tobom ne moze porediti,posto je bolest napredovala i ima cirozu jetre,posto je 2004 otkrivena ali je ima od 99,trebala je da dodje kuci sutra ali mi je javila da joj nisu dobre analize pa ce ostati jos neki dan.Ovo ti ne pisem kako bi te obeshrabrila,vec da guras napred i budes srecna sto je pocetak,znam da sam ovo 100puta ponovila ali zaista mislim tako.Dijete,terapije sve ispostuj i sve radi kako ti kazu da se ne bi posle kajala.I dobro je sto odmah ides na infektivno,jer je moja mama lecena 4god na gastro,nemoj me pitati zbog cega,ni ja neznam,i dr na inf se zacudila sto je odmah nisu poslali.No,malo je kasno da se prica o tome.Eto mozda se i vidite u ponedeljak.Pozz:heart::bye:
bas sam se ponadala da je tvojoj mami bolje kada si mi rekla da izlazi sutra:(mozda se i sretnemo u ponedeljak a ti jel mozes da joj ides u posetu, ja cu se najverovatnije zadrzati na kliici do cetvrtka. Ne poznajem dovoljno Nis mozes li mi reci posto idem busom na kojoj stanici da sidjem i gde se nalazi klinika, koja ulica. Ne znam sta da ti kazem ali veruj mi jos nisam ni pocela a vec mi je muka od svega jer doktori su ponekad jako LOSI, znas sta se meni desilo, imam sestricu skoro deset godina mladju od mene i zamisli posto zivim u malom gradicu i skoro se svi znaju, odem ja kod doktora da mi da uput za infektivnu kliniku i tamo bila medicinska sestra koja mi uveravala upute a moja sestrica slucajno sa njenom cerkom sedi u istoj klupi u skoli kad ono posle toga, zapravo sutradan dodje meni sestrica koja ne zna nista o mojoj bolesti i pozali mi se kako je majka od njene drugarice iz klupe tj. ta medicinska sestra zatrazila da ih premeste. Mozes li zamisliti to necovecanstvo. Moja sestrica je plakala a mozes zamisliti kako je meni bilo dva dana sam plakala zbog toga, dolazilo mi je da uradim sve i svasta:eek:. Nikome nikad ne bih pozelela da prolazi takva iskustva i naravno da uopste ima posla sa doktorima,naravno racunam na to da bih pozelela svima zdravlje kako ne bi imali ovakvih problema a slusla sam i milion losih iskustva sa doktorima, mada verujem da ima izuzetaka.

moja mama ima hepatitis c,dobila je 99,a otkriven je 2004.Ima i cirozu jetre,sada je u bolnici,lose su prognoze.Jel ima neki dr da mi odgovori sta jos moze da se uradi?njena dr kaze da ce se retko ko usuditi da radi transplataciju,posto je stanje lose.MOLIM VAS KAZITE MI STA DA RADIM???:hvala:

Dr Delic je castan covek institut za tropske bolesti.Hepatiti C leci pegazis to je vec duze vreme poznato.

Poslednja izmena od moderatora:
bas sam se ponadala da je tvojoj mami bolje kada si mi rekla da izlazi sutra:(mozda se i sretnemo u ponedeljak a ti jel mozes da joj ides u posetu, ja cu se najverovatnije zadrzati na kliici do cetvrtka. Ne poznajem dovoljno Nis mozes li mi reci posto idem busom na kojoj stanici da sidjem i gde se nalazi klinika, koja ulica. Ne znam sta da ti kazem ali veruj mi jos nisam ni pocela a vec mi je muka od svega jer doktori su ponekad jako LOSI, znas sta se meni desilo, imam sestricu skoro deset godina mladju od mene i zamisli posto zivim u malom gradicu i skoro se svi znaju, odem ja kod doktora da mi da uput za infektivnu kliniku i tamo bila medicinska sestra koja mi uveravala upute a moja sestrica slucajno sa njenom cerkom sedi u istoj klupi u skoli kad ono posle toga, zapravo sutradan dodje meni sestrica koja ne zna nista o mojoj bolesti i pozali mi se kako je majka od njene drugarice iz klupe tj. ta medicinska sestra zatrazila da ih premeste. Mozes li zamisliti to necovecanstvo. Moja sestrica je plakala a mozes zamisliti kako je meni bilo dva dana sam plakala zbog toga, dolazilo mi je da uradim sve i svasta:eek:. Nikome nikad ne bih pozelela da prolazi takva iskustva i naravno da uopste ima posla sa doktorima,naravno racunam na to da bih pozelela svima zdravlje kako ne bi imali ovakvih problema a slusla sam i milion losih iskustva sa doktorima, mada verujem da ima izuzetaka.

Da se razumemo,na infektivnoj su lekari super,stvar je u tome sto je lecena na gastro bespotrebno.Ne mogu da verujem MEDICINSKA SESTRA da bude toliko neupucena,samo nemoj da se obazirete toliko,primitivnih ljudi ima mnogo i ovde ne samo u malim gradovima.Bus ti staje bas ispred bolnice nema sanse da promasis,samo pitaj nekog da ti kaze ali bas ispred staje tako da nece biti problem.:andjeo:Zaboravila sam da ti napisem,posete nisu dozvoljene.Ali ces moci da sidjes dole kad ti tvoji nesto donesu i sl.

Poslednja izmena:
Dr Delic je castan covek institut za tropske bolesti.Hepatiti C leci pegazis to je vec duze vreme poznato.

Stvar je malo komplikovanija kod nje,nije samo hepatitis,ciroza jetre,mali broj trombocita,uvecana slezina...Citala sam za taj lek,nisam bas razumela,zasto ste napomenuli da je castan covek,ja nista nisam rekla za njega.A Nani sam rekla samo ono sto znam,i kroz sta smo mi prosli.

Stvar je malo komplikovanija kod nje,nije samo hepatitis,ciroza jetre,mali broj trombocita,uvecana slezina...Citala sam za taj lek,nisam bas razumela,zasto ste napomenuli da je castan covek,ja nista nisam rekla za njega.A Nani sam rekla samo ono sto znam,i kroz sta smo mi prosli.
E Maro, hvala na informacijama a ovom liku sto si odgovorila sinoc ti je napisao nesto o transplataciji i cenama ali ti to izgleda nisi procitala, a moderator je verovatno to povukao kako sam procitala <da ne iznosi svoja misljenja> tako nesto, pitaj ga opet.

Ne znam gde su se sakrili svi ovi oboleli ili zasto se vise ne javljaju, volela bih da se jave. Nadam se da se ne javljaju iz tog razloga sto su se izlecili ali bi bilo dobro cak i najbolje kada bi se bas izleceni javljali i odgovarali jer jedino oni mogu razumeti kroz sta sve prolazi jedan pocetnik.

E Maro, hvala na informacijama a ovom liku sto si odgovorila sinoc ti je napisao nesto o transplataciji i cenama ali ti to izgleda nisi procitala, a moderator je verovatno to povukao kako sam procitala <da ne iznosi svoja misljenja> tako nesto, pitaj ga opet.

Aha,pa samo sam bacila pogled,zato i nisam videla o cemu se zapravo radi,mislila sam da me kritikuje.Ups:rumenko:

Aha,pa samo sam bacila pogled,zato i nisam videla o cemu se zapravo radi,mislila sam da me kritikuje.Ups:rumenko:

e hvala sto si se setila ali ne idem danas vec sledece nedelje moram da uradim jos neke analize, uvecani su mi bilirubini pa bi trebalo da uradim jos jednu analizu da vidim da li su se spustili citala sam o tome ali ne znam bas sta bi trebalo da znaci kada su uvecani bilirubini. pozz. kako ti je mama, jel bolje, sta kazu doktori?

e hvala sto si se setila ali ne idem danas vec sledece nedelje moram da uradim jos neke analize, uvecani su mi bilirubini pa bi trebalo da uradim jos jednu analizu da vidim da li su se spustili citala sam o tome ali ne znam bas sta bi trebalo da znaci kada su uvecani bilirubini. pozz. kako ti je mama, jel bolje, sta kazu doktori?

Neznam za bilirubin.Kazu da je malo bolje,trebalo bi sutra da izadje,ako se ne iskomplikuje jos nesto.POZZ,pa javi rezultate.Izgleda da smo samo ti i ja na ovom forumu.:)

Poz Svima, rekoh da se javim i ja.... Dugo pratim ovu temu a nikako da se reg.
Prvo da se iznesem moj sluchaj
Bio sam i.v. zavisnik, polovinom 2007 odluchim da potrazim pomoc u zzbz. nije moglo bez roditelja, pa saopshtim roditeljima. To je bio najtezi deo. Pochnem sa lechenjem, odmah jer nisam imao PAS u urinu na testu. Sledi test na HCV i HIV, oba negativna... pomislih koje sam ja srece! Medjutim u novembru 2007.god moja doktorka odluchi da me josh jednom baci na test HCV zbog povishenih AST i ALT. kad ono HCV+ . Ne mogu opisati taj osecaj kad sam saznao, Kao shto je neko napisao u jednom postu ovde... vreme je chudo, nastavio sam da zivim normalno, u pochetku neke dijete i liv52,essential forte, ili kako vec se zvashe, malo mi je pomoglo, samo sam smrshao dosta. Sve je to....bzvz chajevi, shta ti ja znam. Zaposlih se i pocheh sa normalnom ishranom. Sa zzbz se prebacih na institut za infektivne i tropske bolesti. Napokon sam stigao do skoro svih rezultata koji su potrebni za besplatno lechenje. Ovih dana idem po poslednji.
Imam genotip 1 i 8.000.000 kopija. Malo me ubio ovaj genotip, al` preziveo sam.
Samo me jedna stvar kopka... shta ce biti posle tih 48nedelja terapije???
Dok sam lezao tamo zbog biopsije, jedna stvar me je malo dotakla,malo vishe. Lezao sam sa ljudima koji imaju hepatitis B i nemaju pravo na terapiju, a sa druge strane dolaze likovi koji josh uvek koriste PAS i oni imaju terapiju za dz. Chemu to??? Mislim zashto on pokushava da se izlechi?
@Milan015
Istina je, procedura je malo sporija, ali postoji. Chak koliko sam ja informisan i ako prva terapija ne uspe imash pravo na josh jednu.
Ako si bivshi zavisnik potrebno ti je potvrda neuropsihijatra o jednogodishnjoj asptinenciji
Pre svega biopsija jetre, onda RNK PCR i genotip, uslov je da imash preko 100.000 kopija virusa u krvi, i josh neki testovi koje cesh morati da platish, oko 100e
I to je to, valda komisija i onda primish poziv da dodjesh da odlezish tamo 7-8dana zbog terapije da te upute i to.
Toliko
Poz pa se tipkamo

Poz Svima, rekoh da se javim i ja.... Dugo pratim ovu temu a nikako da se reg.
Prvo da se iznesem moj sluchaj
Bio sam i.v. zavisnik, polovinom 2007 odluchim da potrazim pomoc u zzbz. nije moglo bez roditelja, pa saopshtim roditeljima. To je bio najtezi deo. Pochnem sa lechenjem, odmah jer nisam imao PAS u urinu na testu. Sledi test na HCV i HIV, oba negativna... pomislih koje sam ja srece! Medjutim u novembru 2007.god moja doktorka odluchi da me josh jednom baci na test HCV zbog povishenih AST i ALT. kad ono HCV+ . Ne mogu opisati taj osecaj kad sam saznao, Kao shto je neko napisao u jednom postu ovde... vreme je chudo, nastavio sam da zivim normalno, u pochetku neke dijete i liv52,essential forte, ili kako vec se zvashe, malo mi je pomoglo, samo sam smrshao dosta. Sve je to....bzvz chajevi, shta ti ja znam. Zaposlih se i pocheh sa normalnom ishranom. Sa zzbz se prebacih na institut za infektivne i tropske bolesti. Napokon sam stigao do skoro svih rezultata koji su potrebni za besplatno lechenje. Ovih dana idem po poslednji.
Imam genotip 1 i 8.000.000 kopija. Malo me ubio ovaj genotip, al` preziveo sam.
Samo me jedna stvar kopka... shta ce biti posle tih 48nedelja terapije???
Dok sam lezao tamo zbog biopsije, jedna stvar me je malo dotakla,malo vishe. Lezao sam sa ljudima koji imaju hepatitis B i nemaju pravo na terapiju, a sa druge strane dolaze likovi koji josh uvek koriste PAS i oni imaju terapiju za dz. Chemu to??? Mislim zashto on pokushava da se izlechi?
@Milan015
Istina je, procedura je malo sporija, ali postoji. Chak koliko sam ja informisan i ako prva terapija ne uspe imash pravo na josh jednu.
Ako si bivshi zavisnik potrebno ti je potvrda neuropsihijatra o jednogodishnjoj asptinenciji
Pre svega biopsija jetre, onda RNK PCR i genotip, uslov je da imash preko 100.000 kopija virusa u krvi, i josh neki testovi koje cesh morati da platish, oko 100e
I to je to, valda komisija i onda primish poziv da dodjesh da odlezish tamo 7-8dana zbog terapije da te upute i to.
Toliko
Poz pa se tipkamo

Izvini jel mozes da mi kazes na koju kliniku ides i da mi malo bolje pojasnis situaciju. Ja u ponedeljak idem za Nis i tamo mi rade te neke prve analize, sa doktorom sam pricala samo telefonom, rekao mi je da ce me zadrzati do cetvrtka i da ce mi za to vreme uraditi biopsiju dok sam u bolnici. Ne znam sta sledi posle toga. Pozzz. inace kad ovi prvi rezultati koje sam radila u svom gradu tj.analiza krvi, bili su u redu samo sam imala jako povecane bilirubine, pa ako znas nesto i o tome, mada sam vec pitala. p.s nadam se da ce sve biti u redu posle tih 48 nedelja drzim ti palceve...

Poslednja izmena:
@nana04
Hvala za palcheve! Shto se tiche klinike: "institut za infektivne i tropske bolesti" KCS Beograd.
Shto se tiche biopsije, prvo ce ti raditi EHO abdomena, da ti vide malo jetricu koliko je uvecana, i shta ti ja znam. posle sledi biopsija. Rezultate biopsije chekacesh oko 2 nedelje. U rezultatima cesh videti u kakvom je stanju jetra i kolika je aktivnost virusa.
Posle toga sledi RNK PCR test, to je samo vadjenje krvi, ali to je test bash na virus, koliko sam ja razumeo. Rezultati tog testa su najbitniji, njime cesh videti koliko kopija virusa imash u krvi, i koji genotip virusa. Moracesg uraditi i neke analize na nekoj privatnoj klinici... u ostalom videcesh, kad dodjesh u kliniku bice tu ljudi koji su sve to radili, pa ce te bolje uputiti. Shto se tiche biopsije, nije bolna u opshte, dobicesh lokalnu anesteziju, samo je malo neprijatno.... Zadrhti ti cela jetra :)
Ti bilirubini shto su ti uvecani nije bash dobro, al` shta je u ostalom dobro u tome?
Koliko ja znam oni su povecani zato shto ti se eritrociti razgradjuju, Problem je shto se ne izbacuje mokrenjem, jer se vezuje za belanchevine. Ne moj me drzati za rech, nisam ja dr. to je ono shto znam... mozda je i pogreshno... uglavnom ima valda 2 tipa, direktni i indirektni... toliko
Poz, pa se tipkamo

@nana04
Hvala za palcheve! Shto se tiche klinike: "institut za infektivne i tropske bolesti" KCS Beograd.
Shto se tiche biopsije, prvo ce ti raditi EHO abdomena, da ti vide malo jetricu koliko je uvecana, i shta ti ja znam. posle sledi biopsija. Rezultate biopsije chekacesh oko 2 nedelje. U rezultatima cesh videti u kakvom je stanju jetra i kolika je aktivnost virusa.
Posle toga sledi RNK PCR test, to je samo vadjenje krvi, ali to je test bash na virus, koliko sam ja razumeo. Rezultati tog testa su najbitniji, njime cesh videti koliko kopija virusa imash u krvi, i koji genotip virusa. Moracesg uraditi i neke analize na nekoj privatnoj klinici... u ostalom videcesh, kad dodjesh u kliniku bice tu ljudi koji su sve to radili, pa ce te bolje uputiti. Shto se tiche biopsije, nije bolna u opshte, dobicesh lokalnu anesteziju, samo je malo neprijatno.... Zadrhti ti cela jetra :)
Ti bilirubini shto su ti uvecani nije bash dobro, al` shta je u ostalom dobro u tome?
Koliko ja znam oni su povecani zato shto ti se eritrociti razgradjuju, Problem je shto se ne izbacuje mokrenjem, jer se vezuje za belanchevine. Ne moj me drzati za rech, nisam ja dr. to je ono shto znam... mozda je i pogreshno... uglavnom ima valda 2 tipa, direktni i indirektni... toliko
Poz, pa se tipkamo
hvala ti na odgovoru...jao nije bas da mi nije frka od te biopsije...slusala sam da moze biti jako opasna...ne znam koliko ne smem da se krecem ili kako cu se osecati posle biopsije, mozes li mi reci kakav je osecaj i sta smem, sta ne smem...posto si to vec prosao...ja sutra idem i uopste mi nije dobro, jednostavno ne mogu da verujem da mi se sve to desava...:dash::(

Hay Mara, jel to znaci da su tvoju mamu pustili iz bolnice...??? Hvala ti na podrsci...najverovatnije cu biti tamo do srede a mozda i do cetvrtka. Kako se oseca tvoja mama, jel moze ona da se leci tom terapijom..???Pozzz

@nana04
Mozda je sada kasno da ti odgovaram, bez obzira odgovoricu ti... ja nisam chuo da je iko stradao na biopsiji :) tako da ne moj da mi se brinesh toliko... ajde pa pishi kad se vratish
poz

:dontunderstand:doktror to jest ginekolog mi je reko da pijem ovaj prasak ali ne pise toliko toga neznam kakve veze ima sa imunitetom i kondilomima reko ni je da to pijem moze li mi neko vise reci o visuidu,hocu da znam st aj eto i sta pijem,procitacu sve ali ima dosta ako bi neko mogo hitno da mi odgovori,stalno mi opada imunitet i zbog toga me je zadesio taj virus i imal asam prekljuce spaljivanje tih kondiloma p ame zanim cemu sluzi taj prasak i kod kojih zdravstvenih problema se pije,nadam se brzom odgovoru jer je ozbiljna virusna stvar u pitanju.hvala unapred i pozdrav svima:bye:

moze li mi neko reci za sta sluzi visuid prasak hitno mi treba odgovor,ginekolog mi reko da pijem zbog problema sa virusnom infekijom kondilomima i prekljuce sam bila na spaljivanju toga pa me zanima zasta je taj prasak zasto se koristi i kod kojih zdravstvenih problema i vise o tome ako moze neko hitno da mi odgovori jer mi niko nista nije reko,ne znam dali ima vezea imunitetom jer meni je opada par puta i zbog toga imam tih problema,pozdrav svima nadam se da cu uskoro dobiti odgovor

otkucala sam visuid prasak na pretrazi i samo mi otvara ovo stranu to jest temu hepatitis c,zaista moram da znam cemu sluzi koja je namena zbog cega i kod kojih oboljena se daje,,verovatno j episano ovde o tome pa mi zato otvara ovu temu na netu.pomoc

E evo ja samo da se javim, ipak sam prezivela mada je bilo zajebano. Mozemo se lagati i tesiti ali mislim da bi mi bilo bolje da me je neko upozorio da je biopsija bolna. U istom danu na kliniku se javio jos jedan decko HCV+ njemu su sutradan posle analize krvi uradili odmah biopsiju dok meni nisu bili dobri rezultati nesto oko zgrusavanja krvi pa sam primala injekcije tj.vitamin K, kako bi mi se to sredilo i kako bih mogla uraditi biopsiju. Decko je pre mene uradio biopsiju i ubedio me da je bezbolna, tako da sam sa tim ubedjenjem otisla, posle par dana kada mi se krvna slika skroz sredila, na biopsiju i naravno sam proces je bio bezbolan ali zato odmah nakon biopsije sam osetila ono sto znaju samo oni koji urade biopsiju. Mada kazu da je taj bol individualan i da kod svakog moze biti razlicit. Ali mi je onda i decko iz susedne sobe priznao da je i njega jako bolelo samo nije hteo da me plasi. Jedino sto je dobro je da te bolove morate trpeti samo jedan dan vec ujutru sam mogla lako disati bez bolova. Ali kada ne ocekujete nikakvu bol onda je i ona najmanja uznemiravajuca. No sve se dobro zavrsilo, sledece nedelje idem u BG da uradim i taj PCR test kao i HCV genotipizaciju pa bih valjda kroz dve nedelje trebala da dobijem rezultate pa se javljam i sa tim rezultatima a dok njih ne bude navela bih neke sa otpusne liste ono valjda najbitnije AST 15, ALT 9, e sad na proslim analizama su mi bilirubini bili preko sto i nesto a sada bil. dir. 2,6. ukupni bilr. 12,2 mislim da je to valjda dobro kao i AST i ALT, Volela bih da mi i ostali kazu sta misle o tome i da mi neko takodje napise i neke svoje rezultate. Pooooozzzz svima i svima kao i sebi zelim srecu i naravno zdravlje:worth::super:

naj poz za 123 i Maru. Javite se...

Poslednja izmena:
Ovde cu ti pisati i nadam se da ces videti. Hvala sto si mi pisao, nije mi jasno samo sto si cekao 7 godina...a da nista ne preduzmes i mogu ti reci da ni ja nisam imala simptome dok nisam saznala da sam obolela, tek onda sam obratila paznju na simptome, sto se moze reci da je sve u glavi ili pak da ranije nisam obracala paznju na umor i bol ispod desnog rebra ali i zdravi ljudi ponekd imaju taj bol koji se moze javiti kao posledica nezdrave ishrane ili nekih gadnih toksina, po tvojoj poruci vidim da nisi bas najbolje raspolozen, mozda i gresim, tako i ja nekad sam ok, nekad ne, ali se trudim dosta da iskuliram. Drago mi je da se fizicki osecas dobro, nadam se i da su ti rezultati ok, a to sto imas toliko kopija i genotip 1, znas da ne treba toliko da brines, ipak je genotip 1 najzastupljeniji kod nas bolesnika i da se ljudi izlece i sa njim, ja bi to trebalo da proverim sledece nedelje, tj.sutra, prekosutra. Verovatno sam gledala tvoj profil ali se ne secam, svasta gledam otkad sam u ovom haosu, i sigurno cu opet pregledati...HVALA na onom prvom linku malopre sam gledala tamo, skroz je ok, mozda se i registrujem mada je vec pocelo da smara sve ovo, HVALA i za ova dva pregledacu i njih, posle dorucka. Ako zelis mozes mi pisati...a ja cu ti odgovarati ovde jer drugacije ne znam...Nadam se da ces videti ovo i da ces se prepoznati...Zelim i ja tebi srece i zdravlja koliko i sebi i svim ostalim ljudima...Pozzzzzzzz:heart::cmok2:

Back