Нepatitis C

Uf, Alba, tek sad sam pročitala tvoj post....Jao jao, dr....baš me zanima da li bi i on NAZDRAVLJAO alkoholom, kad bi sam imao tešku fibrozu, kako pišeš...Jako zdravlje. Sorry, ali to za mene nije ozbiljno! Nikakav alkohol, ljudi! Posebno, kad započnete terapijom! Pomozite vlastitom tjelu, a ne da ga opterečujete otrovima. Ja sam prestala i pušiti, nije mi bilo teško. A na alkohol ni ne pomislim! Možete nazdravljati i vodom, i ja to radim, izlazim sa prijateljima, svima sam rekla šta mi je, nije me sramota. Pa nismo u 12. stoljeću, bogami! To je bolest! Imamo sva prava da se lječimo, kako god ko to dobio! Pa gdje to živimo!??
Uobrazujte se u tom smjeru, tako da vam niko neće moći prodavati budalaštine za zlato. Gledajte šta se dešava u svetu na tim područjima. Kod nas leče i ljude, koji imaju nizak virusni teret, a kamo li da imajo več promene na jetrima. Valjda tu su velike razlike od zemlje do zemlje, ali ništa se neče promeniti, ako budemo i mi ćutali.
Ja mislim, da su bolji izgledi za lečenje, dok je telo još snažno i jetra nije puno oštećena. Ali su se izlečili i ljudi, koji su imali teža oštećenja. Tu nekih pravila nema. Važna je jaka psiha, da se to izdrži... Ali ko nije jak, kad je u igri život? Hm...ja sam mutirala u Xenu, ćeličnu ženu, haha.
Nikako pretjerivanje nije dobro, čovek se brzo umori, ali pokušavam, da nastavim normalan život...

Slucajno sam na ovoj temi, pa ne znam da li je neko probao cajeve travara Dresovica? Moj otac je putem transfuzije dobio HCV jos 1985. a otkrio je slucajno da je zarazen 2003-04. On je poceo da pije te cajeve, trans. su pale ( jedna na normalu, a druga je bila iznad, ali dosta niza nego na pocetku). Na zalost, razboleo se od sasvim druge bolesti i preminuo. Lekari tvrde da nema veze sa HCV. kazem da sam slucajno ovde, pa mi je palo na pamet da mozda nekom pomognem. Pozdrav i puno srece

pozdrav svima, hreo bi samo jedno pitanje da postavim, sigurno je malo nezrelo ali sta da se radi...naime moje tegobe su pocele jos pre 3 meseca prvo tahikardije i aritmije pa visoke temperature i vrtoglavice koje i danas traju, doktori su rekli da je u pitanju neki virus....radio sam sve moguce analize i uz stomaka i srca i stitne zlezde, laboratoriju i sve je ok i enzimi jetre i ostalo osim sto su mi limfociti povecani duplo 0,72 i segmentovanost je snizena 0,22 i imam temperature konstantne oko 37 37,2 nekad se penje i na 38,sada mi je neki doktor rekao posle 3 meseca da bi trebao da se testiram na hepatitis b, c i hiv sto me je najvise zabrinulo.moje pitanje je da li stvarno ima potrebe da se testiram na spomenuto s obzirom da nikada nism imao odnose, nism se drogirao, radio tatoo pircing i nisam dolazio u kontakt sa tudjim priborom jer sam znao oduvek kako se prenose ovi virusi...moje pitanje je da li je moguce da sam mozda to pokupio kod zubara i da li po vama zaista treba da se testiram i zabrinut sam.znaci da li je moguce kod zubara da sam pokupio jer samo mi to pada na pameti zbunjuju me te tempertature

Zao mi je jer sam greskom objavio pre par nedelja da mi terapija od 6 meseci genotipa 3 nije uspela.Kako sam sad saznao od mog doktora,doktorka koja mi je telefonom javila rezultate,procitala je broj kopija sa pocetka terapije.Dakle sad sam negativan,sto zelim uskoro i svima vama.Pozdrav,Aleksandar

Poslao: Sub Feb 07, 2009 12:01 am Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Danas samsaznala da moj sin koji ima 18 godina ima hepatistis C......ocajna sam.....
Davao je dobrovoljno krv....tet pokazao da je pozitivan. Testirao se na infenktivnoj, tst bio negativan na sve hepatite i na hiv. Nakon mesec dana ponovljeno testiranje, opet pozitivan. Vodila sam ga u privatnu laboratoriju dok cekamo ponovo rezultate sa infektivne i test je pozitivan....kako je to moguce??????
Cekam iduce nedelje rezultate sa infektivne klinike....ali kako da objasnim jednom hiperaktivnom, extrapozitivnom, nadasve duhovitom momku da mora da menja zivot.....da mora da menja snove.......
Ako je neko cuo za bilo koji lek bilo gde u svetu neka mi se javi....ako neko zna gde se mogu sve informisati o nacinu lecenja...neka mi javi...
Da li je biopsija neophodna??? Da li je bolna???? Da li ostavlja posledice???? Da li nosi rizik?????
Hvala svima unapred....

Verujem da Vam je tesko da se suocite sa ovom vescu ali prvo i najvaznije je da probate da se smirite i da razumno pridjete problemu.
Nemojte bacati pare na razne testove po kojekakvim privatnim laboratorijama, infektivna klinika u Beogradu je vodeca ustanova u zemlji, imaju odlicne lekare, pratite njihove savete.
Ali kao sto rekoh prvo se smirite jer Vi morate da budete mirni i da razumete sta se desava da bi svom sinu mogli da pomognete.

Mnogo Vam hvala na javljanju...svaka rec mi pomaze....ne mogu da prestanem da placem.....
Nije mi vazno sta i koliko kosta...prodacu svoj zivot...samo me uzasava kroz koje muke mora da prodje.....
Hvala....Cula za neko HCV RNA testiranje pomocu PCR metode...nasla sam na nekom sajtu...ne znam sta to znaci.....Da li ta terpaija ostavlja neke trajne posledice...koliko je ispitana????
Ma vise ne znam ni sta da pitam...sve me zanima....sludjena sam....beskrajno hvala na strpljenju...

Poslao: Sub Feb 07, 2009 12:01 am Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Danas samsaznala da moj sin koji ima 18 godina ima hepatistis C......ocajna sam.....
Davao je dobrovoljno krv....tet pokazao da je pozitivan. Testirao se na infenktivnoj, tst bio negativan na sve hepatite i na hiv. Nakon mesec dana ponovljeno testiranje, opet pozitivan. Vodila sam ga u privatnu laboratoriju dok cekamo ponovo rezultate sa infektivne i test je pozitivan....kako je to moguce??????
Cekam iduce nedelje rezultate sa infektivne klinike....ali kako da objasnim jednom hiperaktivnom, extrapozitivnom, nadasve duhovitom momku da mora da menja zivot.....da mora da menja snove.......
Ako je neko cuo za bilo koji lek bilo gde u svetu neka mi se javi....ako neko zna gde se mogu sve informisati o nacinu lecenja...neka mi javi...
Da li je biopsija neophodna??? Da li je bolna???? Da li ostavlja posledice???? Da li nosi rizik?????
Hvala svima unapred....

Lek naravno da postoji i zove se Pegasys u kombinaciji sa Copegusom, ta terapija dala je zasad najbolje rezultate, ja sam saznao u vojsci isto kao dobrovoljni davalc krvi da sam hcv pozitivan, mislio sam da mi se svet srusio na glavu, strasan jedan osecaj, ali sam se vrlo brzo pribrao i potrazio pomoc na infektivnoj klinici u nisu, tamo sam posle analize i odradjene biopsije(jedan od uslova za dobijanje terapije) koja je neophodna da bi se utvrdilo pravo stanje jetre da li ima fibroze i koji je stepen fibroze, ja sam imao drugi stepen fibroze i samim tim sam postao kandidat za terapiju Pegasys+Copegus, ostalo je jos jedna pretraga da se obavi i to PCR test, koji se radi samo u bg, na tom testu se utvrdjuje genotip i broj virusnih kopija u krvi, ja sam bio genotip3 sa 2.400.000 kopija.
Genotip virusa odredjuje koliko traje terapija- genotip1 i 4 lecenje traje godinu dana 2i 3 traje sest meseci, ja sam bio na sest meseci terapije i IZLECIO SAM SE, odradio sam i posle terapije jos 2 PCR testa i NEGATIVAN sam!!!!
ako ispunavate uslov kao sto je fibroza jetre,sve osim nule, i imate socijalno trebalo bi da dobijete terapiju o trosku drzave, kao sto sam rekao, ja sam imao tu srecu u nesreci da mi je jetra fibrozirala i dobio sam terapiju dok neki drugi ljudi koji imaju mnogo veci broj kopija a 0 fibrzu, nemogu da se lece:thumbdown: jednostavno takav im je sistem posto je sam terapija preskupa!!!!!!!!! proklet bio sistem:thumbdown:
Pegasys jedna inekcija nedeljno oko 200e
Copegus kutija tableta negde oko 80.000 din
Sve informacije o leceju cete najbolje dobiti na infektivnoj klinici, ja sam pokusao kroz svoj primer da vam sve to predstavim....
Sve sto mora da promeni u svom zivotu jeste nacin isharane i da se odrekne alkohola
svoje snove ne trebamo nikada menjati:D:D
a sto se tice same biopsije ceo postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom, sam postupak je bezbolan ali po prestanku anestezije boli, neko kratko vreme i za to vreme treba mirovati,lezati, jetra je organ koji se regenerise i zato nema nikakvih posledica...bez brige...budite optimista i sve ce na kraju ispasti ok
toliko za sada, nadam se vas nisam preplasio ali nemate razloga za brigu!!!!!
ako imate jos nekih pitanja rado cu vam odgovorit
puno pozdrava

Mnogo vam hvala na javljanju.....moj briga nece nikad prestati ali to me sada ne uznemirava....zelim i moram da saznam sve o toj bolesti i o onome sto ga ocekuje.....
Ne mogu da cekam da dodje do ostecenja jetre da bih ga lecila.......prodacu sve sto imam da bi njemu bilo dobro.....
Zanima me da li je terpaija teska, kako se podnosi i da li ostavlja neke trajne posledice.....?????
Moj sin je imao hirusku intervenciju na zubu pre par meseci na stomatoloskom fakultetu....sumnjamo da je tamo to "pokupio"......
Ima strahove da ga drustvo ne odbaci, da ga devojke ne izbegavaju, cime i kako ja da mu pomognem??????
Da li postoji neko alternativno sredstvo koje moze pomoci???????
Mnogo hvala na pomoci!

Da bi ste resili bilo kakav problem, najpre morate da se suocite sa njim i da ga prihvatite.
Shvatam da ti je tesko i ja sam bila van sebe kada sam saznala, ali sta je tu je. Sreca u nesreci je da je saznao na vreme.
Jedini lek je kombinovana terapija pegasys i copegus . Alternativna sredstva ne mogu da ga izlece od HCV. Neka izbaci iz ishrane masno, ljuto, zacinjeno, suhomesnato, alkoholne i gazirane napitke. Neka pije sto vise cajeva i tecnosti uopste.
Terapiju svako razlicito podnosi. Ja sam trenutno na terapiji i mogu da kazem da je u principu ne podnosim tesko. Malo sam umorna, razdrazljiva, ali nista strasno. Ja radim, svaki dan idem na poso, malo vise samo odmaram. Terapija ne ostavlja nikakve trajne posledice!:super:
Prihvatite to sto se dogadja, smirite se! Glavu gore:bye:

Mnogo vam hvala na javljanju.....moj briga nece nikad prestati ali to me sada ne uznemirava....zelim i moram da saznam sve o toj bolesti i o onome sto ga ocekuje.....
Ne mogu da cekam da dodje do ostecenja jetre da bih ga lecila.......prodacu sve sto imam da bi njemu bilo dobro.....
Zanima me da li je terpaija teska, kako se podnosi i da li ostavlja neke trajne posledice.....?????
Moj sin je imao hirusku intervenciju na zubu pre par meseci na stomatoloskom fakultetu....sumnjamo da je tamo to "pokupio"......
Ima strahove da ga drustvo ne odbaci, da ga devojke ne izbegavaju, cime i kako ja da mu pomognem??????
Mnogo hvala na pomoci!
Da li je terapija teska?...hm....to zavisi od organizama, svako drugacije podnosi terapiju neko lakse a neko teze, ja licno podneo sam je malo teze i nije me zaobiso ni jedan simptom koji izaziva terapija a to su bolovi u zglobovima, misicima, nesnosna glavobolja, temepratura, razdrazljivost, nervoza i jos mnogo toga ali opet to se meni desilo, neki ljudi su lakse podnosili terapije, ali treba da znate da ce sam pocetak terapije biti tezak, cim primi terapiju, to tako mora biti a vremenom kako se navikava organizam podnosice je lakse i jos lakse, opet naravno sve to zavisi od organizma koliko je jak!! naravno ovo sve ne treba da vas plasi jer je sve to sastavni deo terapije Pegasys i Copegus,potrazite na internetu sve o terapiji i videcete koje sve simptome ona izaziva...
Ima strahove da ga drustvo ne odbaci, da ga devojke ne izbegavaju, cime i kako ja da mu pomognem?????? jedina i najbolja pomoc je da se sto pre pomiri sa situacijom i da gura sa terapijom i ne moraju svi da znaju ako zeli sebe da sacuva neprijatnih situacija, moje iskustvo sto se toga tice je jako lose, nije imao niko da me savetuje sta da radim ali sa druge strane video sam ko su mi pravi prijatelji a ko ne i to je jedina pozitivna strana ove nase bolesti...
alternativa sigurno da postoji ali ja ne bih vrsio nikakva probna ispitivanja, treba se drzati onoga sto je sigurno a to je terapija Pegasysa i Copegusa i uz to koristit jos neke vitamine i cajeve za jacanje imuniteta...ja sam na terapiji koristio cveklu, sargarepu, vitamine i cajeve(kopriva, precica) i koristio sam jos i koloidnu srebrnu vodu
a sto se tice posledica terapije ja licno nemam nikakve posledice a proslo je 2 godine od zavrsetak terapije, a i lekari na infektivnoj klinici su me uveravali da nema nikakve trajne posledice nego da cu mozda osecati jos neke od simptoma posle terapije i to ce trajati samo dok se organizam skroz ne ocisti od terapije, tako je i bilo u mom slucaju imao sam nesnosni svrab nogu i ruku i to nekih dva meseca posle terapije, sad da kucnem u drvo osecam se jako dobro!!!!!!!!
eto toliko za sada...rado cu vam odgovoriti na jos pitanja
puno pozdrava:bye:

markoc brate citao sam tvoje stare komentare i kad sam saznao da imam hcv prvo sto sam video je da si se ti izlecio,sto mi je stvarno dalo optimizam...zanima me jel sad kad si ga izlecio zivis totalno normalno,smes i ponekad da popijes pice ,dva???inace ja imam 20 godina,profesionalni sam fudbaler,hcv sam dobio ili tetovazom ili transfuzijom kad sam bio mali...genotip sam 1,imam 8 miliona kopija...za zabrinutu majku samo da kazem da nije nista strasno,prednost je sto smo mladi i verovatno nam je organizam jak da se izbori...ja sad cekam terapiju i nadam se da cu se izleciti...ne mora nikom da govori,ja pricam da sam prelezao mononukleozu i zato ne smem da treniram i da popijem malo kad izadjem:)...sta cu mora malo da se laze,znaju mi samo par drugova i to je to...pozdrav svima...

Back