Нepatitis C

Kad sam otkrila virus rezultat je bio < 2000 kopija, u trudnoci 389.000 kopija, u martu ove godine 650.000 a u avgustu 996.000.
Sve preko 100.000 kopija doktori smatraju da je za lecenje pod uslovom da imas fibrozu. Tako ti je ovde u Srbiji. U razvijenijim zemljama za lecenje je sve imala fibrozu ili ne.

Da nalaz to je pcr a negativan je referentna vrednost sve u svemu zvala sam kliniku da objasne nalaz kazu da je registrovan virus manje koncetracije pa sam ja sama izracunala da je to u stvari 437000 broj kopija sto po meni nije malo ali ga oni tako tretiraju. Enzimi jetre su u granicama normale pa mi ne preporucuju biopsiju jetre.Sad mi ostaje da cekam neznam ni ja sta.Zvala sam Jos pre mesec dana onog Rifata iz Tuzija pijem vec mesec dana caj i stavljam neke kapi u nos.To je terapija koja traje 3 meseca i kosta 400 evra.Posle toga mi je reko da uradim opet pcr da se vidi da li je broj smanjen pa ako jeste ponovo se piju jos dve ovakve ture. Videcu pa cu javiti.To mi je za sada jedina slamcica posto ne znam da li cu ikada dobiti terapiju.

Sad sam tek obratila paznju na tvoju racunicu pa moram da ti napisem da nije tacna.
1 IU/ml nije isto sto i 1k (kopija)/ ml.
1 IU/ml = 2.5 k/ml
Pomnozi tvoj rezultat sa 2.5 pa ces dobiti tacan br. kopija.

S obzirom da sam nova u svemu ovome, zanima me kako se ponasaju ljudi koji su saznali da imate C. Ja sam iz malog grada i na bih volela da se mnogo zna o tome, a kako je ovo provincija bila bi to jako interesantna vest, a i zna me ovde veliki broj ljudi. Ja sam rekla samo na par veoma dobrih drugarica, mada mi je neka drugarica (koja inace ne zna) rekla kako je saznala od nekog ko radi u bolnici da sam registrovana .:otkacio: KATASTROFA.
I naravno, porekla sam.:think:

Hmm, ocekuj diskriminaciju, nemoj da te iznenade negativne reakcije, tracevi, upiranje prstom i tako to.
Ljudi su nedovoljno informisani o ovoj bolesti.
Ja sam doduse najgora iskustva imala sa kolegama (medicinskim radnicima).

Najvaznije je kako se ti postavis i kako prihvatis svoju bolest.
Ja je ne krijem i ne stidim se toga sto imam C. Nije da sam stavila sebi nalepnicu na celo ali ne krijem je i bas me briga sta ce ko da misli.

pozdrav svima
novi sam clanna forumu,hepatitis c genotip 1b neuspesno lecenje pegezisom.Poenta mog javljanja je da trazim neki drugi lek.Pa evo nesto od Rusa.

напиток «Ваше здоровье»

Obisao sam zvanicni sajt proizvodjaca i tabele i testovi i sav ostali prateci materijal ZADIVLJUJE.
E sad bih zamolio nekog vicnijeg od mene da potrazi na internetu forume sa misljenjem onih koji su upotrbili taj napitak.

evo ilink http://www.gepatitunet.ru/

pozdrav svima
novi sam clanna forumu,hepatitis c genotip 1b neuspesno lecenje pegezisom.Poenta mog javljanja je da trazim neki drugi lek.Pa evo nesto od Rusa.

напиток «Ваше здоровье»

Obisao sam zvanicni sajt proizvodjaca i tabele i testovi i sav ostali prateci materijal ZADIVLJUJE.
E sad bih zamolio nekog vicnijeg od mene da potrazi na internetu forume sa misljenjem onih koji su upotrbili taj napitak.

evo ilink http://www.gepatitunet.ru/

Jos kad bi meni to neko preveo.:dontunderstand:

Evo i mene,ja konacno da se javim,pocela sam sa terapijom,pa rekoh da vam javim,juce primila 6. Genotip sam 3 ,laka fibroza itd. Nije da bas nesto sjajno podnosim terapiju ,ali izdrzacu i to,bitno je kad sam je docekala...Pozzzz svima drzite se......

Evo kraceg opisa ruskog napitka.Pakuje se u flasice 310 ml (kao malo pivo).Prva tura lecenja je 3 meseca.Pije se 3 flasice dnevno.Pre i posle ture treba naravno uraditi sve standarne analize i PSR
da bi se mogli uporediti nalazi tj.uspesnost.Ako postoji napredak napitak se uzima jos 3 meseca i tad bi trebalo da se vidi krajnji dobar rezultat.Mogucnost potpunog izbacivanja virusa ili veliko smanjenje.

Ovo je sazet opis.Meni je veci problem transporta 270!!! flasica iz Rusije za tromescnu turu.Cena tromesecne ture je 28.800 rubalja.(33.000 rubalja 1000 eura).Mogu da pokusam da kontaktiram apoteke u Moskvi koje drze taj napitak da me obaveste o mogucnosti slanja u Srbiju.

MEDJUTIM ja bih i dalje voleo da nadjem neki ruski forum kao ovaj na Krstarici da procitam iskustva onih koji su upotrebili napitak.Nisu u pitanju neke vlike pare za takvu bolest ali .

pozdrav svima

Evo i mene.. Prosla sam komisiju, odobrena mi je terapija pegazis. Sutra popodne primam prvu terapiju. KONACNO !!!
Veliki sam optimista, i mnogo sam srecna sto ce to najzad da krene.

Pozdrav !!!

Evo kraceg opisa ruskog napitka.Pakuje se u flasice 310 ml (kao malo pivo).Prva tura lecenja je 3 meseca.Pije se 3 flasice dnevno.Pre i posle ture treba naravno uraditi sve standarne analize i PSR
da bi se mogli uporediti nalazi tj.uspesnost.Ako postoji napredak napitak se uzima jos 3 meseca i tad bi trebalo da se vidi krajnji dobar rezultat.Mogucnost potpunog izbacivanja virusa ili veliko smanjenje.

Ovo je sazet opis.Meni je veci problem transporta 270!!! flasica iz Rusije za tromescnu turu.Cena tromesecne ture je 28.800 rubalja.(33.000 rubalja 1000 eura).Mogu da pokusam da kontaktiram apoteke u Moskvi koje drze taj napitak da me obaveste o mogucnosti slanja u Srbiju.

MEDJUTIM ja bih i dalje voleo da nadjem neki ruski forum kao ovaj na Krstarici da procitam iskustva onih koji su upotrebili napitak.Nisu u pitanju neke vlike pare za takvu bolest ali .

pozdrav svima

Jesi li pronasao neka iskustva sa ovim?
Koji je sastav tog napitka, jel u pitanju nesto biljno ili?

Pozdrav svima.
Brat mi je oboleo od hepatitisa c.Za otprilike dve nedelje treba da pocne da zivi sa mnom.A do sada nisam imala iskustva i nisam upucena u neke stvari.Naime,Htela sam da zamolim za savet.Kako izgleda nacin zivota obolelog po pitanju higijene i odnosa sa ostalim ukucanima.Ne mogu se pretvarati da je zdrav,a ne znam kako da se postavim a da mu ne bude neugodno.

Pozdrav svima.
Brat mi je oboleo od hepatitisa c.Za otprilike dve nedelje treba da pocne da zivi sa mnom.A do sada nisam imala iskustva i nisam upucena u neke stvari.Naime,Htela sam da zamolim za savet.Kako izgleda nacin zivota obolelog po pitanju higijene i odnosa sa ostalim ukucanima.Ne mogu se pretvarati da je zdrav,a ne znam kako da se postavim a da mu ne bude neugodno.

Ponasaj se normalno, kao i pre saznanja da je oboleo.
Virus se prenosi samo putem krvi, znaci kada krv obolelog dodje u kontakt sa krvlju zdravog, sto podrazumeva da taj zdravi treba da ima neku otvorenu ranu.
Brat mora da ima svoj pribor za licnu higijenu, svoj brijac, cetkicu za zube, makazice i nista ne brini, virus se ne prenosi socijalni kontaktom.

Ponasaj se normalno, kao i pre saznanja da je oboleo.
Virus se prenosi samo putem krvi, znaci kada krv obolelog dodje u kontakt sa krvlju zdravog, sto podrazumeva da taj zdravi treba da ima neku otvorenu ranu.
Brat mora da ima svoj pribor za licnu higijenu, svoj brijac, cetkicu za zube, makazice i nista ne brini, virus se ne prenosi socijalni kontaktom.

Thank you.
Ma,ok,znam u da se prenosi putem krvi.i sve drugo takodje znam.Nego,nisam nikada do sada morala obracati paznju na mogucnost potencijalne zaraze.Ima ljudi koji su se zarazili kod pedikira,etc.znaci dovoljno je malo.A ne verujem da postoji covek kome bi bilo sve jedno.
Reci mi molim te,da li je najbolje,a ja mislim da jeste,da ga oslobodim rada i bilo kakvih fizickih napora?

Thank you.
Ma,ok,znam u da se prenosi putem krvi.i sve drugo takodje znam.Nego,nisam nikada do sada morala obracati paznju na mogucnost potencijalne zaraze.Ima ljudi koji su se zarazili kod pedikira,etc.znaci dovoljno je malo.A ne verujem da postoji covek kome bi bilo sve jedno.
Reci mi molim te,da li je najbolje,a ja mislim da jeste,da ga oslobodim rada i bilo kakvih fizickih napora?

Pa ne znam, sta podrazumevas pod radom. Koliko on ima godina? Kakvo mu je stanje jetre?
U principu, ljudi sa HCV-om se brze zamaraju ali to ne znaci da su nesposobni za rad.Neka on sam proceni sta i koliko moze da radi.

Ima 28 god. Usao je u program pegasys.Mislim na poslove koje zahtevaju neki jaci fizicki angazman.Jer je C pracen umorom,reumatskim bolovima,etc.Malo je nezgodno.Imam privatni posao,sa hranom se radi.Tu fakat,ne moze raditi.A ostavljati mu neke sklj poslove jer je bolestan,bez veze je.Onda bolje nista.

Ima 28 god. Usao je u program pegasys.Mislim na poslove koje zahtevaju neki jaci fizicki angazman.Jer je C pracen umorom,reumatskim bolovima,etc.Malo je nezgodno.Imam privatni posao,sa hranom se radi.Tu fakat,ne moze raditi.A ostavljati mu neke sklj poslove jer je bolestan,bez veze je.Onda bolje nista.

Sama terapija je pracena bolovima, blago povisenom terapijom i ako si baksuz mozes da dozivis svasta nesto lose. Najvaznije je da mu pruzite veliku podrsku.
Ne vidim zasto on ne bi mogao da radi sa hranom?

Proslog petka primila sam prvu dozu terapije pegasys + copegus (3+0+3). Terapiju sam primila oko 14h, tako da sam temperaturu dobila tek uvece, oko 37,2, a u toku noci sam imala 38. Najgori osecaj je bio kada sam legla da spavam - bolovi u zglobovima i misicima su bili vema jaki. Ujutru mi je bilo ok, samo sam bila umorna i malaksala zbog temperature i malo me je bolela glava. Uvece sam opet imala temperaturu oko 38 i bol u ledjima. U nedelju slabu glavobolju i to je to.

Juce sam primila drugu dozu pegasys-a i odlicno se osecam. :super:
Nema nikakvih bolova, nema temperature.

Pozzz... :cao:

@ Ivana M.

MisliLA sam na nezeljene efekte terapije, svako je dozivljava na svoj nacin ali uglavnom je propracena blago povisenom temperaturom, bolovima u misicima, glavoboljama, promenama raspolozenja. Naravno onaj ko ima srece moze da prodje bez icega.

A sto se pripreme hrane tice... sokirana sam. Pa pazice, a sta ima veze i ako se posece?
Kazes da se radi o tvom bratu. Da li to sto si napisala znaci da bi u slucaju da je u neki tvoj radnik oboleo od C hepatitisa automatski dobio otkaz?
Ili to znaci da mi koji imamo hepatitis ni slucajno ne bismo smeli da pripremamo hranu svojim ukucanima (sto i ne bi bilo tako lose).
Ili bi meni na poslu i na ostalim javnim mestima trebalo zabraniti upotrebu toaleta za vreme menstruacije ili zabraniti i da je uopste imam?
Ako vec radis sa hranom znas da ti je za sanitarnu knjizicu potrebno uraditi bris gla, nosa i koprokulturu. Nigde ti ne traze analizu na hepatitis C, pa cak ni na A koja se naziva i "bolest prljavih ruku".
To kako ti razmisljas drugacije se naziva diskriminacija.

Proslog petka primila sam prvu dozu terapije pegasys + copegus (3+0+3). Terapiju sam primila oko 14h, tako da sam temperaturu dobila tek uvece, oko 37,2, a u toku noci sam imala 38. Najgori osecaj je bio kada sam legla da spavam - bolovi u zglobovima i misicima su bili vema jaki. Ujutru mi je bilo ok, samo sam bila umorna i malaksala zbog temperature i malo me je bolela glava. Uvece sam opet imala temperaturu oko 38 i bol u ledjima. U nedelju slabu glavobolju i to je to.

Juce sam primila drugu dozu pegasys-a i odlicno se osecam. :super:
Nema nikakvih bolova, nema temperature.

Pozzz... :cao:

Bravo! Samo napred:ok:

Nrarvno da znam(Za sanitarnu i to.Ali postoji jedna cinjenica.A to je je da je zakonska odgovornost oko plasiranja prehrambenih prizvoda kad je ipravnost u pitanu,velika.Kazna,a u zavisnosti od nivoa tipa prekrsaja i katanac je mpoguc.A to svakako nije ono na cemu radim.
Vidis,mogla bih pitati,mozda i moze.Ali obzirom da se virus prenosi putem krvi,ne mislis li da je mozda malo rizicno,ako postoji mogucnost da se posece i iskrvari?
A diskriminacija,nikako.O tome nema govora.Ja sam osoba visokog stepena tolerancije i razumevanja.

Nrarvno da znam(Za sanitarnu i to.Ali postoji jedna cinjenica.A to je je da je zakonska odgovornost oko plasiranja prehrambenih prizvoda kad je ipravnost u pitanu,velika.Kazna,a u zavisnosti od nivoa tipa prekrsaja i katanac je mpoguc.A to svakako nije ono na cemu radim.
Vidis,mogla bih pitati,mozda i moze.Ali obzirom da se virus prenosi putem krvi,ne mislis li da je mozda malo rizicno,ako postoji mogucnost da se posece i iskrvari?
A diskriminacija,nikako.O tome nema govora.Ja sam osoba visokog stepena tolerancije i razumevanja.

Ako se napr. ti poseces i iskrvaris u hranu koju nameravas da prodas verovatno ces ocistiti haos za sobom a hranu u koju je eventualno dospela tvoja krv ces baciti. To isto ce da uradi i on.
A ako slucajno i ne uradi to, sto bi stvarno bilo FUJ, ne postoji nikakav rizik da se zarazi neko ko jede tu hranu. Na kraju krajeva ljudi koji imaju C virus mogu da ga nose sa sobom godinama a da i ne znaju da ga imaju.
Navedi mi neki posao gde rade test na HCV pre zaposljavanja radnika (sem kada je u pitanju odlazak na prekookeanske brodove). Meni stvarno ne pada na pamet ni jedan.

Back