Нepatitis C

:heart:
Ne vazi vise to pravilo, jer kada sam ja pocinjao terapiju Roferonom, prvo sam zvao Roche u Beograd da se raspitam oko cena i pegija i ribavirina, oni su me uputili na adresu apoteka koje prodaju njihove proizvode. Naravno posebno. Sve sam pitao. Injekcija Pegasysa od 180 IU/ml kosta 18.600 dinara, sto za 24 nedelje u evrima izadje oko 5.580E, a za 24 nedelje trebale bi 4 kutije Ribavirina ukoliko se pije 2 + 0 + 2 i to kosta oko 3.160 E, tako da iz ove racunice staje da kombinovana terapija ukoliko je sami placate iznosi punih 8.600 eura, sto ni malo nije laka cifra. A to sto spekulisu da je terapija oko 7.200 eura, to je iz mnogobrojnih razloga poznatih ljudima sa infektivne klinike koji su upuceni i imaju kontakt sa svim tim.

Sada sam videla ovu poruku, hvala dzonik82:heart:

Dobar dan svima na forumu!
Moja prijateljica je 4 meseca primala kombinovanu terapiju za hepatitis C (Pegasys i još nešto) i za SVE vreme primanja terapije imala blago povišenu temperaturu, osećaj iznemoglosti, groznicu i skoro sve ostale nuspojave koje izaziva Pegasys. Međutim, ta terapija nije dala takoreći nikakve rezultate. da li neko zna šta se radi u takvim slučajevima?
Inače, konstatovano je teško oštećenje jetre.

Zdravo Marko,
To sto joj je povisena temperatura i sto se oseca blago iznemoglo je sasvim normalno, jer sve zavisi kako koji organizam prihvata pegazis ili ribavirin. Moguce da je to vise od Ribavirina, jer svaki organizam teze odgovara na njega. U normalnim zemljama bi u takvim slucajevima, Ribavirin bio zamenjen Roferonom, pa bi isla kombinovana Pegazis + Roferon. Ali vidis kod nas se jos uvek koristi i monoterapija Roferonom za lecenja C hepatitisa. A to sto terapija nije dala rezultate, stvarno ne znam. Ako je radila OCR nakon 12 nedelja i PCR joj je bio pozitivan, ali sa umanjenim brojem kopija, trebalo bi da nastavi terapiju do 6 meseci i kada se uradi novi PCR, ako se kopije i dalje smanjuju, trebalo bi nastaviti terapiju dio kraja. Ali ovde u Srbiji, ce joj verovatno prekinuti terapiju, ako vec nisu. Ne znam. A sto se jetre tice, ima mnogo nacina da se odrzava. Sve o tome ces naci na sledecoj adresi ( ukoliko moderatori ne izbrisu ) u rubrici Alternativna medicina na home stranici
Kod:
http://hepatitiscforum.forumakers.com/

Pozdav za sve ostale. Ja sam zavrsio sa terapijom i naravno, kao zato sto sam ja bio na Roferonu, moram da placam PCR. Tako da jos uvek nista ne znam o ishodu terapija, sada trenutno radim one analize koe mogu da se urade o trosku fonda, pa cu tek onda na PCR. Ali jos uvek me trese interferon.

Budite mi svi O.K.!!!

HCV Genotip 1b dijagnostikovan jula meseca 1992.
Viremija oko 2.500.000 pre terapije.

Tok terapije:

Pegasys + 800 mg Copegus-a (2 X 2)

7.6.2006 – 28.5.2007

Primljeno:

5X180
1X135
1X180
1X90
1X180
5X135
3X180
3X135
2X180
2X135
2X180

Pauza –dve doze (tri nedelje od poslednje inekcije)

3X180
1X135
1X90
4X135
1X90
1X135
1X180
3X135
3X180
1X135
1X90
4X135

PCR

Pre terapije: -2.500.000
Nakon 6 meseci terapije -Negativan
Na kraju terapije (sa mesec dana kasnjenja): -Negativan
8 i po meseci nakon terapije: -Negativan i informaciju o tome sam dobio danas :)

Cao ljudi, evo jos jednog u svemu ovome, mada znam za svoj problem oko 8 meseci. Zeleo bih da mi neko kaze kakva je procedura za ulazak u program pegasys-a, tj. sta sve podrazumevaju ti testovi za komisiju? Cuo sam da posle sest meseci proveravaju apstinenciju od alkohola i svih psihoaktivnih supstanci. Da li je to dovoljno za ulazak ili treba da se ispune jos neki uslovi?

cao,ja moram da priznam,da sam imala srece u ob nosu na vas,ja ima b i to sam danas dobila rezultate,a bas nikakvih simptoma nemam,dala sam temu ali valjda mora da mi je odobre,pa sam onda naisla na ovu tvoju. Ja jako malo znam o ovim bolestima,i volela bih sto vise da se informisem.Moj muz je dobio zuticu pa samo tako saznali da i on kolji je u bolnici i ja imamo hep. B. POZDRAV I SRECNO!!!!

pozz drustvoo!!! evo i mene posle duzeg vreemeena,naravno djumiiv da nisam zaboravio na vas!
ja sam se izleciooooo hehehe
rezultati sa zadnjeg pcr su mi negativni bez virusnih kopija i osecam se jako dobro.Proslo je nekih 5 meseci od zavrsetka terapije pegasys i copegus i za mesec dana idem opet za bg da uradim kontrolu,
jos jedan zadnji pcr test i ako tad budem bio negativan ja sam se skroz resio virusa hehehehe
javicu vam se
djumiiv puno pozdrava i za tebe i za dijamando
ccccmmmoookkkkk

Pocni da koristis silimarin,pij dosta surutke jedi mladi sir.Naravno obavezno otvori kaeton na infektivnoj klinici tamo ce ti reci isto ovo imnogo toga jos.Pre neki dan sam cuo za neki toreksin koj je 100%priroda.Na prvom spratu doma sindikata je apoteka koja se bavi tim .Citam brosure koje su mi dali i ima logike mislim da vredi probati.

Ajde molim te, kakva trema? Zbog cega? Odneces mu tamo te rezultate koje imas (predpostavljam) i covek ce ti dati taj preparat.
I javi sta si uradio,bas me zanima cena. Cula sam da je trazio neke velike cifre,doduse za drugi virus, ne za C.
Nego carobnjak jesi li ti radio biopsiju,PCR i ostale analize?

Tako a?Znaci dere mpfh sumnjiv je on meni al videcemo javicuti to kad zavrsim s tim.Pre 2 godine sam pristao da mi urade biopsiju ali moracu da cekam na to jos oko godinu zbog hemije(jos samo bense da ostavim ...)A sta je to PCR meni vade krv i gledaju transaminaze i povremeno traze eho abdomena.Cuo sam da ima jedna laboratorija(privatna) koja ti ustanovi genotip i to sto ovi rade biopsijom samo iz izvadjene krvi imam negde njihov fon samo deru.Ako imas b pij kombuhu to je super cao

PCR je test kojim ti odrede broj kopija virusa u krvi. Genotip ti je bitan,ali nije hitno to da uradis. Od genotipa ti zavisi duzina trajanja terapije. Od prilike su ti cene u svim lab. iste.
A stanje jetre moze tacno da ti pokaze samo biopsija, ne postoji test iz krvi koji moze da zameni biopsiju.
I ne znam sto su bensedini prepreka da ti urade biopsiju?

Svojevremeno je na infektivnoj klinici radio neki dr Malinic(mozda jos uvek radi)On se na mene prilikom kontrole drao i pretio mi zatvaranjem u ludnicu i drajzerovu nasta sam ja cutao i pristojno se ponasao.Vremenom sam promenio lekara ali...Ako je neko imao slican problem molim da mi se javi.Mozda ja nisam u pravu ako je neko imao pozitivno iskustvo sa njim neka kaze.

Od tog dr Malinica vise nema ni traga ni glasa, ali su i mom rodjaku kada je lezao na Infektivnoj, ljuto rekli da mora da se obrati psihijatru kad je priupitao kad moze da se nada da ce da ga puste iz bolnice... Pod Interferonom je stalno imao temperaturu pa su mu stalno cas davali cas ukidali...Bez mnogo obavestenja zasto i kako se to sve desava...

Back