Нepatitis C

vanja-alex genotip se ne odredjuje biopsijom!!biopsijom se odredjuje samo fibroza a genotip je nesto drugo!!!genotip se odredjuje PCR testom i na osnovu njega odredjuje se i duzina trajanja terapije!!!
PCR test se radi samo u BG na klinici za infektivne i tropske bolesti i kosta oko 200e,a ako imas ostvareno pravo na socijalno onda ne placas nista nego dobijies uput od svog lekara!!!

drugari kako ste mi?ja sam fala bogu super bar za sada,juce sam primio i zastitu protiv hepatitisa b
a sutra idem po terapiju i da podignem uput za BG pa pravac na kontrolu, i ja se drugari iskerno nadam
da cu biti negativan!!!!!naravno obavesticu vas!!!

pozdravljam vas sve :-) ;-)

Drago mi je markocu da si dobro. I bice ti negativan PCR, nego sta, samo misli pozitivno.

Ja sam tipizaciju uradila u Vinci na institutu, PCR kosta oko 200Eura, a u vinci genotipizacija kosta 7000 din (tako je bilo pre dve godine). I da ne bi zbunila tu nekoga sa ovim ciframa, to su dva razlicita testa.

Vanja verovatno ti nisu ni radili tipizaciju, neces to naci na listi sa biopsije, mozda jedino da iscitas otpusnu listu iz bolnice, mozda tu pise.

Pozz drugari

caos drugari saznao sam koliki mi je broj virusnih kopija bio na pocetku 2.459,700 virusnih kopija!!!!
a nisam ni genotip 1 kako mi je receno vec genotip 3 tako da drugari ja brojim SITNOOO...hehehe
u bg dolazim tek za cetiri nedelje!!!!doslo je do nekih promena!!!!!

pozdrav svimaaaaa :-)

ma sasvim slucajno sam trazio da vidim rezultate sa prvog pcr testa i kad ono opa bato ..hehehe
djumiiv jos cetiri terapije i gotovo nadam se !!!!!!
a ako ne budem bio negativan to mi je sto mi je.....
pozdrav

BRAVOOOOOOO MARKOCU, veoma mi je drago zbog tebe. To su super vesti. Sto se mene tice,
cekam na terapiju. Zaista jedva cekam da krene. Reci mi da li si se osecao malaksalo i umorno pre terapije, ako se secas?

Pozdrav svima,

pozdrav drusto :-)!!!djumiiv sad vec jos tri terapije a to znaci jos tri nedelje!!!!!i nema vise zbogom viruseeee...ehehehehe....
dijamndo sam strpljivo i bez nervoze bice sve ok!!!!a ja sam bio sve vreme pre terapije malaksao i umoran, to je i jedan od simptoma da imas hcv nije nista strasno! ;-)

puno vas pozdravljam svee

pozdrav judith, period inkubacije je nekih 60 dana tj. oko dva meseca!!!a rizicni odnos je sirok pojam,ako se mislli na odnos bez zastite,pa sanse da se prenese hcv ovim putem su jako male(teoretske sanse postoje,u praksi do sad jos nema takvih slucaja,nekih 3% ),da bi se hcv preneo polnim putem potrebna je krv da se javi u donjem delu kod osobe koja je zarazena hcv-om!!!!

Pa da, sanse su male ali postoje.
Moze da se desi prenosenje ako kod obe strane postoje ranice.
Po nekim studijima veci je procenat prenosenja sa muskarca na zenu nego obrnuto.

Markocu odbrojavas li dane?

Dijamando da li je bila komisija?

pozdrav djumiiv :-) itekako odbrojavam ali su dani,sto sam blizi kraju ,to su oni duzi,kao iscekivanje godoa...hahahaha...duboko u sebi osecam da ce sve biti ok ali ipak postoji i onaj mali crv sumnje koji kaze : a sta ako....
pozdrav svimaaaa :-)

judith ne treba ti da uradis pcr da bi saznala da li si pozitivna ili ne,dovoljno je da uradis samo hcv test
sad 1 oktobra ti je dan borbe protiv hcv-a pa ce biti i bespltno testiranje na hcv, a pcr test ti je nesto drugo,tim testom utvrdjujes koliki ti je broj virusa u krvi i koji si genotip,taj test je portebno da se uradi nakon odradjene biopsije jetre,pcr i biopsija jetre su ti jedan od uslova za dobijanje terapije....
ali da ne trcimo pred rudu prvo ti proveri da li uposte imas hcv pa otom potom.....sve po redu!!!!!

pozdrav drugariiiii

djumiv, jos uvek nema vesti o terapiji, ali cekam , i ko na kopljima sam. Jedva cekam da krenem sa lecenjem.
Markocu, jos koliko je ostalo, Nemoj nas zaboraviti kad sve prodje. Poseti nas ponekad i reci poneku lepu rec. Narocito ce meni biti potrebno jer krecem sa terapijom, a ti imas dosta iskustva sa tim. Imali jos neko na forumu trenutno ko je na terapiji?

ma taman posla da ja zaboravim moje drugare:-)!!!bicu tu uvek i bodricu svakog kome bude porebno,jer znam koliko to znaci!!!!a novim clanovima da dam poneki koristan savet:-)
a imam jos tri terapije a sutra idem da dam krv na analizu da vidim kavko je stanje sto se tice imuniteta
i naravno da cu vas obavestiti,tamo negde oko 25 oktobra bi trebalo da dodjem za beograd da uradim pcr jer 17 oktobra zavrsavam!!!samo strpljivo drugarice moja,znam kako ti je ali bice sve kako treba

puno vas pozdravljam sve;-)8-)

pozdrav drugari!!danas sam bio da dam krv na analizu i mogu da vam kazem da je odlicna !!!! sve je tip top sto bi se reklo u najboljem redu,i hemoglobin i trombociti i crvena krvna zrnca su odlicna samo su mi bela krvna zrnca na donjoj granici!!! a sedimentacija mi je bila na 26 a sad mi drugari verovali ili ne 4!!!!!
ja sam licno prezadovoljan:-) a koriostio sam samo mesavinu caja od precice i koprive,kombuhu i koloidnu srebrnu vodu!!!!!!!!!!
pozdrav :-);-):-)

Back