Нepatitis C

Za muza jeste :D on je negativan, a ja u ponedeljak imam zakazano kod infektologa, znacu koji genotip imam, mozda cak i koliko dugo imam (ne znam jel to moguce) i ja se nadam da cu odmah dobiti terapiju. Javljam vam sve :)

Koji je to lijek sad ?
16012353099863348754152622886130.jpg

Nisam u toku,ali ako ti ga je prepisao dr,onda valjda trebash pocheti...nuspojave ako nisu neke bash opasne,ne obracaj paznju i manje chitaj o tome po netu.
Harvony nije imao NIKAKVIH nuspojava.
Srecno,pa pishi kako ide,a valjda ce sve kako treba ici,bez problema :)

Nisam u toku,ali ako ti ga je prepisao dr,onda valjda trebash pocheti...nuspojave ako nisu neke bash opasne,ne obracaj paznju i manje chitaj o tome po netu.
Harvony nije imao NIKAKVIH nuspojava.
Srecno,pa pishi kako ide,a valjda ce sve kako treba ici,bez problema :)

To je nova kombinacija istog leka, samo je naziv drugaciji, a ovaj iz Ukrajine
kosta recimo 100 dolara, nuspojave su svuda iste, u svakom slucaju nisu
"opasne po zivot", uostalom i kod aspirina stoji da je moguce ostecenje jetre.
Kod ovog leka konkretno stoje kao glavne nuspojave zamor, glavobolja
i tako neke zaista bezazlene "poteskoce".

To je nova kombinacija istog leka, samo je naziv drugaciji, a ovaj iz Ukrajine
kosta recimo 100 dolara, nuspojave su svuda iste, u svakom slucaju nisu
"opasne po zivot", uostalom i kod aspirina stoji da je moguce ostecenje jetre.
Kod ovog leka konkretno stoje kao glavne nuspojave zamor, glavobolja
i tako neke zaista bezazlene "poteskoce".
Pijem Maviret vec nekolika dana i uvjerih se da sam bzv cekala da pocnem da ga pijem.Sve je ok!!!
I jos nesto: polako nestaje onaj hronicni umor,koji sam pripisivala umoru od posla...

Danas sam radila analizu krvi i po porvi put poslije nekolike godine,ALT i AST su u granicama. Pijem Maviret 8 dana.Rece doktorka da je moguce izlijecenje i prije predvidjenog roka od 8 nedjelja
Naravno da je moguce,a chim ti Alt i Ast se normalizuju,ti cesh biti ubrzo free pd majmuna :)
A umor,e i ja sam to osjetio brzo tada,a mada sam ja stalno umoran,to pripisujemgenima tj. porijeklu :)

@Rayela,vidio sam,i bash mi je drago,a podijelice i lijepu cifru :)

Dugo su bili blago poviseni(alt 36,ast 34)
Ali to su jako niske vrednosti. :) To vam mnogi ne bi ni uzeli u obzir kao signifikantno povišenje. Za hronične hepatitise je značajno povišenje iznad nekoliko puta , bar 4-5 puta veće vrednosti.
Znači da vam nije virus ni napravio neku štetu što je odlično.

Kako si uopšte došla na ideju da se testiraš?

Dugo su bili blago poviseni(alt 36,ast 34)
Ali to su jako niske vrednosti. :) To vam mnogi ne bi ni uzeli u obzir kao signifikantno povišenje. Za hronične hepatitise je značajno povišenje iznad nekoliko puta , bar 4-5 puta veće vrednosti.
Znači da vam nije virus ni apravio neku štetu što je odlično.

Kako si uopšte došla na ideju da se testiraš?
Nisam imala nikakve tegobe,osim sto sam bila hronicno umorna.Ovih dana,od kako pijem Maviret,cini mi se da vise i ne osjecam umor
A otisla sam da se testiram,zato sto je mog druga bilo stid da podje sam na testiranje na privatnu kliniku i otisli smo zajedno i tada saznah da imam hcv...

Nisam imala nikakve tegobe,osim sto sam bila hronicno umorna.Ovih dana,od kako pijem Maviret,cini mi se da vise i ne osjecam umor
A otisla sam da se testiram,zato sto je mog druga bilo stid da podje sam na testiranje na privatnu kliniku i otisli smo zajedno i tada saznah da imam hcv...
Tako je i moja dobra drugarica saznala za hcv. I nema sile da se seti gde je mogla da se zarazi, osim što je imala intervenciju na vilici sa ubacivanjem kosti veštačke. Seksualnim putem se hcv gotovo i ne prenosi.
Ona je pila terapiju kao winner i izlečila se. :)

Back