Нepatitis C

Ma tek pochinjesh da zivish,vidjecesh,osjecacesh se jache,bolje,srecnije...nema nikakvih nuspojava sigurno,par puta me je malko zaboljela glava,ali to je nula jer me inache sinusi chesto razvaljuju,tako da...opusti se :)

Ja sam HCV pozitivna od 2005.
Znači 13 godina
Skoro sam vadila krv, krvna slika OK, a nisu imali "dovoljno krvi" da urade transaminaze.
Idioti, bre....Ja sam još 2006.- te odustala od bilo kakvog lečenja (tokom 2005.- te sam svakog meseca išla kod dr. , redovne analize ALT i AST, I ultrazvuk jetre. "Doguram" dotle da stignem do Beograda, do infektivne klinike da bi mi tamo rekli da je bolje da NE RADIM biopsiju kad mi je već sve u redu sa jetrom !
Pila sam i neke lekove, pila surutku i svašta....
I odustala od svega.
Poenta ovog mog pisanja je : ne brinite, ljudi, jedite normalno, sve radite normalno, ne znam ipak, možda je ovo do mene, samo sam nosilac virusa, a jetra OK, a možda imam taj genotip koji je "neaktivan" ( a nzm KOJI genotip imam jer nisam nikad uradila biopsiju).
P.S. Tokom 2012. sam bila ekstremno aktivna (košarka), i osetila da sam umorna kontstantno. Onda sam tražila analize, i tačno, AST i ALT su mi bile uvećane da se doktorka čudila kako uopšte stojim akamoli igram košarku.
Samo sam smanjila sa košarkom i za 2 meseca analize sve u redu.

(E, samo pomenuh da mi ovaj put nisu uradili transaminaze, ugojila sam se jedno 15 kg i vene "nemam", ono malo krvi jedva izvadili, i tu sam opet pukla i iznervirala se.....kako "nemam" vene, pa zamislite da me udari auto ili tako nešto i da mi treba transfuzija i infuzija ?! Eh.... inače, osećam se ono normalno.)
Pozdrav za sve, manje brinite, možeš od brige sebi da podigneš pritisak i svašta...

Ja sam HCV pozitivna od 2005.
Poenta ovog mog pisanja je : ne brinite, ljudi, jedite normalno, sve radite normalno, ne znam ipak, možda je ovo do mene, samo sam nosilac virusa, a jetra OK, a možda imam taj genotip koji je "neaktivan" ( a nzm KOJI genotip imam jer nisam nikad uradila biopsiju).

Pozdrav za sve, manje brinite, možeš od brige sebi da podigneš pritisak i svašta...

Verujem da imas dobru nameru, ali saveti koje dajes su stetni i opasni. Radi se o bolesti od koje ljudi svakodnevno *umiru*. Ne umre 100% ljudi (jako je malo bolesti od kojih umre 100% obolelih), i ne umiru brzo vec su potrebne godine ili decenije, ali umiru. Dobiju cirozu, rak i umru. Ti zivis sa bolescu vec prilicno dugo i nemas komplikacije. To je sjajno, i nisi jedina, mnogi imaju srece. Ali obzirom da ima i onih koji nemaju tu srecu vec im se stanje pogorsava, prilicno je opasno govoriti ljudima da ne brinu i da "sve rade normalno", i da prakticno ignorisu bolest, jer eto ti nisi uradila ni biopsiju niti genotip (inace, biopsija i genotip nemaju nikakve veze, genotip se odredjuje analizom krvi), a dobro si nakon tolikih godina.

Pusti bolje lekare koji su zavrsili skole i videli stotine slucajeva da daju predloge, ne zbunjuj ljude dodatno. Pogotovo u situaciji kad terapija postoji i prilicno je efikasna.

Koliko je meni poznato na ultrazvuku se pokazuje samo ako je "ne daj Bože", jedino ako ne misliš na fibrosken, to je noviji aparat koji meri oštećenje jetre, ja sam radio u Beogradu pre terapije, koštalo je oko 15000 dinara što uključuje i razgovor sa doktorkom i to zamenjuje biopsiju, ali dobro je da uradiš PCR kako bi znala koliki broj virusa imaš i koji je genotip. Puno sreće i zdravlja ti želim pozdrav!

Здраво свима на форуму!

Да ли би неко могао да препоручи лекаре који имају искуства са новом терапијом, а који раде на приватним клиникама у Београду? Уколико се противи правилима форума, не морате да наведете у којим клиникама ти лекари раде (то ваљда може да се изгугла), али ваљда може да се каже 'е мене је лечио лекар тај и тај, имам добро искуство'.

Ишчитао сам претходних пар година ове дискусије (откад је нова терапија почела да се примењује), али нисам нашао превише имена лекара. Оних пар који су помињани иза гледда раде само на Инфективној клиници КЦС, нисам успео да их нађем по приватним клиникама.

Разлог што бих желео да се приватно консултујем са неким је што немам здравствено осигурање и већи део времена проводим ван земље, тако да ми није згодно да уклапам термине на КЦС или ВМА.

moja preporuka je profesorka Cvejić, ne mogu da se setim imena, ali siguran sam da možeš da je nadješ na internetu, prepametna i predobra i doktorka puna znanja

Evo mene opet :) Danas bila kontrola nakon 15 dana od pocetka terapije generickom epclusom,krvni nalaz super.
AST sa 32 spao na 21 a ALT sa 51 na 13 :) :)
Jos 10 nedelja je ostalo do kraja terapije i abd idemo do pobjede,da izbacimo virus iz organizma.
To je to ljudi moji,veliki pozdrav za sve :) :)

Poštovani, ovde sam nova,a vidim da ima dosta ljudi koji su dosta dobro informisani oko nabavke terapije. Još uvek ne znam ni kako funkcioniše ovaj forum, ali bi molila ako neko ima informacije oko nabavke terapije da mi ih pošalje? Konkretno mi je preporučena terapija Sofosbuvir 400mg+Velpatasvir 100mg ili Glecaprevir +pibrentasvir?

Evo mene opet :) Danas bila kontrola nakon 15 dana od pocetka terapije generickom epclusom,krvni nalaz super.
AST sa 32 spao na 21 a ALT sa 51 na 13 :) :)
Jos 10 nedelja je ostalo do kraja terapije i abd idemo do pobjede,da izbacimo virus iz organizma.
To je to ljudi moji,veliki pozdrav za sve :) :)

i ja treba da koristim EPCLUSA (sofosbuvir 400 mg/velpatasvir 100 mg)
jel mozes da mi kazes dali ih kod vas daju drzavno ili ih moras sam platiti ? kod nas samo na crno mogu se naci

Pozdrav ljudi evo mene opet
U subotu 1 Decembra mi je bilo skoro 8 nedelja kako pijem genericku epclusu i otisao sam u Beograd da radim nalaz cisto iz svoje radoznalosti jer mi je doktor rekao da bi trebao izbaciti virus za 8 nedelja jer je friska infekcija.Uradio sam HCV RNK kvalitativno i evo danas su mi poslali rezultate na e-mail i nalaz je NEGATIVAN :) :) :) :) :) ali po savjetu doktora i dalje nastavljam sa terapijom do kraja.
P.s U Beogradu sam radio nalaz u beo-lab labaratorijama zato sto kosta 80€ a kod nas u bosni 450 KM(225€).
Ne mogu da vam opisem osjecaj srecee :) :)

- - - - - - - - - -

Ne mogu da postavim sliku nalaza ali evo koga interesuje neka ostavi svoj broj pa mu mogu poslati na viber,pozdrav :) :) :)

Pozdrav ljudi evo mene opet
U subotu 1 Decembra mi je bilo skoro 8 nedelja kako pijem genericku epclusu i otisao sam u Beograd da radim nalaz cisto iz svoje radoznalosti jer mi je doktor rekao da bi trebao izbaciti virus za 8 nedelja jer je friska infekcija.Uradio sam HCV RNK kvalitativno i evo danas su mi poslali rezultate na e-mail i nalaz je NEGATIVAN :) :) :) :) :) ali po savjetu doktora i dalje nastavljam sa terapijom do kraja.
P.s U Beogradu sam radio nalaz u beo-lab labaratorijama zato sto kosta 80€ a kod nas u bosni 450 KM(225€).
Ne mogu da vam opisem osjecaj srecee :) :)

- - - - - - - - - -

Ne mogu da postavim sliku nalaza ali evo koga interesuje neka ostavi svoj broj pa mu mogu poslati na viber,pozdrav :) :) :)
Radujemo se i mi:cmok:

Back