Нepatitis C

Meni je Tina kad smo se chuli rekla za muza da nije imao nikakve nuspojave koliko se sjecam,eto chita vjerovatno ovaj forum pa nek ti ona lichno kaze a bolje javno nek napishe.
Pa shto se tiche nalaza jetre manje vshe su mi ok,nije meni zurba nego sam se jako obradovao kad sam prvi put chitao o Harvoniju,da se konachno rijeshim majmunskog virusa...ali eto,neshto mi i taj lik ako je alternativac onda je samo po sebi logichno da je protiv bilo kakvog lijeka ? Ili ja pogreshno kontam stvari ? Ne znam,bash si me bacio u debelo razmishljanje.

Nije čovek protiv bilo kakvog leka ali je jedan od onih koji preferiraju alternativu, zbog loših iskustava a znamo kakva je farmaceutska industrija. Nema on nikakav "lek". Samo pravi preparate na bazi grožđa koliko se sećam koji pojačavaju imunitet. A počeo je s tim odavno, negde pre ili u vreme Interferona, zbog gladnih nuspojava, ne izvesnih ishoda terapije i naravno cene. I on sam je imao C. A možda spada u one koji su ga spontano izbacili. Ovo što se priča svakako treba uzeti u obzir samo ja se ne bih zaletao baš. Zato sam posle ko zna koliko vremena opet došao ovde, da malo ispratim šta se dešava i raspitam se. Ja sam jedno vreme uzimao Todoxin 1 i ima ih koji misle da je dalo ozbiljne rezultate ali ipak mislim da nije bilo tako. Transeminaze idu gore - dole a potrefilo se da su tada bile dole, ALT skoro normalan. I tako neko vreme, do te mere dobro da sam radio PCR. Ali, naravno, pozitivan. Kako god, s tim sam prestao i živim potpuno normalno, ultrazvuk jetre potpuno normalan od 2003. na ovamo, nikakvih promena. Pojedem, popijem... Kontrole na 6 meseci, godinu dana i uvek sve ok. Ipak bih voleo da se toga rešim. Moguće da ću opet početi sa Todoxinom.

5.7.2

Poslednja izmena:
Ovom prilikom bih molio članove WAYO i Tinakristina da ovde na forum postave slike PCR testova pre i posle terapije ako im nije problem, sa datumima i da se vidi u kojoj laboratoriji su testovi rađeni. Mislim da je to u interesu svih zainteresovanih i najlepše hvala! Molio bih da se ovaj post ne shvata pogrešno, ipak je u pitanju lečenje koje je nezvanično i ne prati ga nikakav lekar, moraju se pre naručivanja uraditi PCR testovi koji su oko 200€ i na kraju dati nekome oko 1000€. Molio bih i za sliku bočice/pakovanja leka. Još jednom, hvala!

5.7.2

Poslednja izmena:
Evo ovako.Moj muz je pio te lekove od janoara do aprila.84 dana tacno.Nije imao nikakve nus pojave stvarno.Cak se posle nekih mesec dana od pocetka pijenja terapije osecao mnogo bolje.Nije bio vise toliko umoran,imao je vise snage.Transaminaze su mu se popravile vec posle 15 dana,a posle nekih mesec dana su mu dosle na normalu a bile su mu preko 100 i alt i ast.I sada su mu transaminaze normalne.Nus pojave nije imao,ponavljam ni glavobolje nije imao.I ostali sa kojima sam u kontaktu koji su pili lekove ili ih piju sad nisu se zalili ni na sta.O nekim problemima sa vidom ni govora,moj muz vidi odlicno.
Ja upravo sad radim na sajtu koji cu postaviti sledeceg vikenda u kome cu ispricati celu nasu pricu i trudicu se da vam pruzim sto vise informacija o generickim lekovima i hepatitisu c uopste i o tome koliko je bitno da se lecite sto pre,sada kad postoje ti novi lekovi.Moj muz se isto osecao dobro godinama ali kad je krenulo bio je 2 meseca u bolnici i jedva je preziveo.Jetra je podmukli organ ali srecom moze da se regenerise.Za mom muza zamalo da bude kasno.Tek kad je dospeo u bolnicu shvatila sam koliko smo neozbiljno shvatali taj virus.Koliko smo zatvarali oci pred tim.Kao nije mu nista.
Sto se tice kupovine lekova svako ko zeli da ide u Indiju direktno moze da kontaktira Paraga i da ode da kupi lekove.Takodje moze i lekove da dobije ovde po mnogo nizoj ceni nego sto kosta karta do Indije+lekovi.Moze da kontaktira Paraga i on ce mu pomoci u svemu,on je jedan divan decko koji perfektno govori engleski i uputice vas sta dalje ili ce vas uputiti na mene ili na jos jednog coveka iz Novog sada.Ponavljam nista se ne placa unapred.
Virus hepatitisa c ne moze da se izbaci nikakvom alternativom.Nisam protiv prirodnih preparata ali u cilju regenerisanja jetre.Takodje i zdrava ishrana je bitna.Ali najbitnije je izbaciti virus iz organizma.Zato i pravim taj sajt da bi sto vise ljudi procitalo i odlucilo se na lecenje sto pre.
Moj muz je prvi nalaz genotip i kvantitativni test radio u Bel medici u Beogradu 2013 godine a drugi sad u aprilu 2016 kad se izlecio je radio na Infektivnoj klinici u Beogradu.
Ako sam nesto izostavila pitajte slobodno.

- - - - - - - - - -

I jos nesto moj muz je imao 2 genotipa 1 i 3 sto je retkost ali ima i takvih slucajeva i eto izlecio se.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Screenshot_20161003-192709.jpg
Screenshot_20161003-192703.jpg
20160927_005114.jpg

Evo slike lekova.Pakovanja od 84 tablete.

- - - - - - - - - -

I jos nesto nije istina da lecenje ne prati nikakav lekar.Mi smo upravo od lekara culi za ove lekove i lekar je mog muza pratio sve vreme.Ima dosta lekara u Beogradu i Novom sadu koji lece ljude ovim lekovima.Naravno ne zelim javno pominjati nicija imena.

Lepo, hvala vam puno, samo jedan detalj, kako je vaš muž uspeo na Inf. klinici da radi PCR test kad se mnogi žale da tih testova nema već neko vreme pa pacijenti imaju problema sa praćenjem terapije...? Ili ja nisam u toku, ovo je informacija od prošlog leta.
A u koje svrhe pravite web sajt? I koji su to lekari koji "prate terapiju" koju niko ovde zvanično nije prepisao?
Zašto ne iznositi imena... Ako ljudi rade po zakonu, to jeste. A da neko nadgleda ovakvo lečenje zvanično - to nema šanse. I zašto bi nas taj Indijac upućivao na VAS ili nekog iz NS ako on nabavlja lekove?

5.7.2

Poslednja izmena:
Lepo, hvala vam puno, samo jedan detalj, kako je vaš muž uspeo na Inf. klinici da radi PCR test kad se mnogi žale da tih testova nema već neko vreme pa pacijenti imaju problema sa praćenjem terapije...? Ili ja nisam u toku, ovo je informacija od prošlog leta.
A u koje svrhe pravite web sajt? I koji su to lekari koji "prate terapiju" koju niko ovde zvanično nije prepisao?
Zašto ne iznositi imena... Ako ljudi rade po zakonu, to jeste. A da neko nadgleda ovakvo lečenje zvanično - to nema šanse. I zašto bi nas taj Indijac upućivao na VAS ili nekog iz NS ako on nabavlja lekove?

5.7.2
Ja se stvarno trudim da pomognem i da objasnim ljudima neke stvari koje su i meni bile nejasne kad smo ja i moj muz trazili lekove za njega.Vec sam napisala da sam provela noci i dane citajuci sajtove na engleskom,forume i sve ostalo u potrazi za originalnim generickim lekovima.Prosla sam kroz isti strah,nedoumice kao i mnogi ljudi koji citaju ovaj forum.Sajt upravo pravim u te svrhe da bih ljude obavestila o svemu tome.Zelim da podelim sve sto znam i prosto svoje iskustvo,da ljudi imaju na srpskom jeziku korisne informacije.Imam dovoljno volje i vremena koje mogu da odvojim da se posvetim tome.A videla sam i osetila na sopstvenoj kozi sta hepatitus c moze da uradi ljudskom organizmu.Osetila sam strah od gubitka voljene osobe i ne bih zelela niko nikad da prodje kroz to.Takodje sam videla i izlecenje i osetila radost te pobede.
Zelim na tom sajtu i da obavestavam ljude o svim novim desavanjima u vezi generickih lekova koje pratim.Uostalom nadam se da ces posetiti moj sajt pa ces videti i sam.
Sto se tice toga kako je moj muz uradio test na infektivnoj klinici stvarno ne bih ulazila u to.Testova nekad ima,nekad ih nema i to je stvar koja se menja svakog dana i na koju ja naravno ne mogu bas nikako da uticem.
A sto se tice doktora,ljudi idu na simpozijume i znaju sigurno bolje i od mene i od tebe o efikasnosti generickih lekova.
A sto se tice Indijca opet cu ponoviti decko ima svoju kompaniju za prodaju lekova koje prodaje po celom svetu i prosto nema vremena da objasnja svakom ponaosob svaku sitnicu.Ne vidim problem u tome sto mi koji smo sa njim prijatelji i koji smo sa njim uspesno saradjivali hocemo da pomognemo i drugima.
I sam si trazio iskustva iz PRVE RUKE i iskustva nekog ko je koristio lekove iz Indije pa upravo zbog toga ja ovo sve i pisem da bih podelila sa ljudima svoje iskustvo o generickim lekovima iz prve ruke.

Poslednja izmena:
Kristina, učlanila si se pre par meseci, imaš desetak postova ovde. Dakle, muž se leči godinama a ti si tek sad ovde, kako to da on ne piše ništa? I čovek se izlečio, šta ćeš ti onda na forumu, gotovi ste, nemate više problem? Šta će ti forum? Ja sam vidiš član od 2011. Sve do sada te nije bilo pa se muž i još neki izlečili i onda se pojavljuješ. Web sajt? Čula si za udruženje Hronos? Dakle web sajt već postoji i jako je informativan. Edukovati ljude? Pa ja ne znam ko je ovde član a da ne raspolaže informacijama, uostalom svi imaju svoje lekare, imaju koga da pitaju.
Inf. klinika čas ima čas nema testove?!? Ne verujem šta čitam. Sjajno. Valjda kao član udruženja znam šta govorim. Udruženje ima radionice s vremena na vreme, što se tamo nisi pojavila? Indijac nema vremena pa ti prodaješ lekove za njega? Pa reci odmah tako i nema problema. Dakle ovde si da bi prodavala lekove, ok. A što se tiče lekara i simpozijuma, nemoj molim te, znamo da je to o čemu pričamo (da oni kontrolišu lečenje pacijenta MIMO SVIH USTANOVA I PROTOKOLA) kažnjivo i to krivično. Kao uostalom i neovlašćena prodaja medikamenata. Jeste, za to se ide u zatvor. Kako će takav i na osnovu čega da ti piše uput, da te šalje na PCR na Kliničkom centru u BG? I ako se nešto zakomplikuje da ode na robiju? Kad se zna ko jedino to može, ordinirajući lekari.
I na kraju, ja sam lepo tražio fotografije tih famoznih PCR testova, ne žuri mi se nigde. Nigde ni dokaza ni JAVNIH fotografija niti smislenog objašnjenja kako to da taj Indijac upućuje ljude na tebe ako je on Indijac sa firmom a ne ti.
Ako prodaješ lekove lepo reci, nemoj da nabrajaš ljude koji su se izlečili ako za to nemaš dokaze a pogotovo ta priča o lekarima koji nadgledaju takvo lečenje. Nemoj bolesnim ljudima da pričaš priče o svojoj patnji, svoje imaju dovoljno, to je blago rečeno neprikladno i neukusno s tvoje strane. Da ja kažem svom lekaru sa Kl. centra kako uzimam te lekove izbacio bi me iz ordinacije u najmanju ruku. Pa svako sa pola mozga kapira da to radi potpuno nekontrolisano, na svoju ruku i na sopstvenu odgovornost.
I da, još nešto. "Dečko", ko je da je, može da ima kompaniju za lekove koliko god hoće, nikako ne sme ove lekove legalno da prodaje u Evropi i Americi.
Bez ljutnje, tvoja priča ovde se svodi na rekla - kazala i pozive na privatne poruke radi prodaje lekova. Nemam problem da kupim lek, samo hoću dokaze da to radi, toliko.
5.7.2

Poslednja izmena:
Kristina, učlanila si se pre par meseci, imaš desetak postova ovde. Dakle, muž se leči godinama a ti si tek sad ovde, kako to da on ne piše ništa? I čovek se izlečio, šta ćeš ti onda na forumu, gotovi ste, nemate više problem? Šta će ti forum? Ja sam vidiš član od 2011. Sve do sada te nije bilo pa se muž i još neki izlečili i onda se pojavljuješ. Web sajt? Čula si za udruženje Hronos? Dakle web sajt već postoji i jako je informativan. Edukovati ljude? Pa ja ne znam ko je ovde član a da ne raspolaže informacijama, uostalom svi imaju svoje lekare, imaju koga da pitaju.
Inf. klinika čas ima čas nema testove?!? Ne verujem šta čitam. Sjajno. Valjda kao član udruženja znam šta govorim. Udruženje ima radionice s vremena na vreme, što se tamo nisi pojavila? Indijac nema vremena pa ti prodaješ lekove za njega? Pa reci odmah tako i nema problema. Dakle ovde si da bi prodavala lekove, ok. A što se tiče lekara i simpozijuma, nemoj molim te, znamo da je to o čemu pričamo (da oni kontrolišu lečenje pacijenta MIMO SVIH USTANOVA I PROTOKOLA) kažnjivo i to krivično. Kao uostalom i neovlašćena prodaja medikamenata. Jeste, za to se ide u zatvor. Kako će takav i na osnovu čega da ti piše uput, da te šalje na PCR na Kliničkom centru u BG? I ako se nešto zakomplikuje da ode na robiju? Kad se zna ko jedino to može, ordinirajući lekari.
I na kraju, ja sam lepo tražio fotografije tih famoznih PCR testova, ne žuri mi se nigde. Nigde ni dokaza ni JAVNIH fotografija niti smislenog objašnjenja kako to da taj Indijac upućuje ljude na tebe ako je on Indijac sa firmom a ne ti.
Ako prodaješ lekove lepo reci, nemoj da nabrajaš ljude koji su se izlečili ako za to nemaš dokaze a pogotovo ta priča o lekarima koji nadgledaju takvo lečenje. Nemoj bolesnim ljudima da pričaš priče o svojoj patnji, svoje imaju dovoljno, to je blago rečeno neprikladno i neukusno s tvoje strane. Da ja kažem svom lekaru sa Kl. centra kako uzimam te lekove izbacio bi me iz ordinacije u najmanju ruku. Pa svako sa pola mozga kapira da to radi potpuno nekontrolisano, na svoju ruku i na sopstvenu odgovornost.
I da, još nešto. "Dečko", ko je da je, može da ima kompaniju za lekove koliko god hoće, nikako ne sme ove lekove legalno da prodaje u Evropi i Americi.
Bez ljutnje, tvoja priča ovde se svodi na rekla - kazala i pozive na privatne poruke radi prodaje lekova. Nemam problem da kupim lek, samo hoću dokaze da to radi, toliko.
5.7.2
Decko ovo je moj zadnji post upucen tebi jer ocigledno ili si zlonameran ili nisu u stanju da razumes ono sto ti ja govorim i pisem.I jedno i drugo je nazalost tvoj problem ne moj.
Evo jos jednom cu ti ponoviti.Nisam se uclanjivala ovde niti sam ista komentarisala jer nisam imala sta da dodam na ono vec napisano.Godinama citam ovaj forum.Moj muz ne koristi internet,ne zanima ga to,ima samo viber nema ni fejs,niti posecuje forume.Ovde sam podelila svoje iskustvo o generickim lekovima.Pcr testove necu da postavljam ovde a imam ih i od muza i od prijatelja i od drugih ljudi ali ne zelim javno da ih kacim,a ti bi verovatno i tad nasao neku zamerku tako da ne zelim da sa tobom dalje otvaram polemiku o tome.
Pa sta ako postoji sajt Hronosa,zasto da ne postoji i moj sajt.Hronos je udruzenje,ja nisam nikakvo udruzenje niti sam clan ni jednog udruzenja,ja pravim sajt i blog na kome cu podeliti moje licno iskustvo.I daj Boze da bude jos puno takvih sajtova kao sto ih ima svuda u svetu.Ko je to odredio koliko sajtova moze da postoji???
Nemoj ti da se sekiras o cemu ja pricam bolesnim ljudima.Ja ne plasim ljude pricama o slepilu i glupostima kao ti.Ja samo pricam svoju pricu koja je istinita.Ja sam osetila na svojoj kozi sta znaci brinuti se za voljenu osobu i sta znaci ne shvatati bolest ozbiljno.
S tobom sam polemiku sto se mene tice zavrsila.Veruj mi o hepatitisu c,jetri i generickim lekovima znam bas mnogo tako da se mani mene,ako ti se moji postovi ne svidjaju jednostavno zaobidji me.
I moj savet za tebe,promeni lekara,posto lekar koji bi izbacio pacijenta iz ordinacije zato sto hoce da se leci i nece da sedi i da ceka da dobije cirozu jetre ne moze biti lekar.
Stvarno ne mogu da trosim energiju na zlonamerne ljude.Izvini i pozdrav

Ja za tebe kao prvo nisam dečko, imam 42 godine, ajde budi bar pristojna. Drugo, neko ko planira otvaranje web sajta bi mogao malo elementarnog pravopisa da demonstrira, ošišana latinica i kilometarske rečenice bez interpunkcije...Sramota. Nikoga ja ovde ne plašim, samo upozoravam i tražim potvrdu da grešim, ne tvrdim da sam u pravu. Nemoj molim te, opet ti govorim, ovde da glumiš majku Terezu i dobrotvora a u stvari trguješ lekovima. Gde su ti dokazi? Nema? Sem patetike - nula. Sve je jasno ko ume da čita, argumenti su ti okruglo pa na ćoše i krajnje neubedljivi. Ja ako se uverim da to jeste lek i da je bezbedan neće biti potrebe da mi ga valja neko sa foruma. Lešinare koji zarađuju na tuđoj bolesti sam oduvek prezirao i imam iskustva sa njima.
Hvala ti puno na brizi i što nas ovde edukuješ kao da mi ne znamo od čega bolujemo i koliko je to ozbiljno. Mi smo ovde za tebe neuke budale, jel'? Kao da niko nije uplašen, izgubio nekog i prošao svoju muku ili je još prolazi. Još nešto, samo da te obavestim, u administraciji ovog foruma postoje i lekari ili osoblje njima blisko a to što ti radiš je protivzakonito, povedi računa. A meni se više ne obraćaj.

5.7.2

Poslednja izmena:
Ja za tebe kao prvo nisam dečko, imam 42 godine, ajde budi bar pristojna. Drugo, neko ko planira otvaranje web sajta bi mogao malo elementarnog pravopisa da demonstrira, ošišana latinica i kilometarske rečenice bez interpunkcije...Sramota. Nikoga ja ovde ne plašim, samo upozoravam i tražim potvrdu da grešim, ne tvrdim da sam u pravu. Nemoj molim te, opet ti govorim, ovde da glumiš majku Terezu i dobrotvora a u stvari trguješ lekovima. Gde su ti dokazi? Nema? Sem patetike - nula. Sve je jasno ko ume da čita, argumenti su ti okruglo pa na ćoše i krajnje neubedljivi. Ja ako se uverim da to jeste lek i da je bezbedan neće biti potrebe da mi ga valja neko sa foruma. Lešinare koji zarađuju na tuđoj bolesti sam oduvek prezirao i imam iskustva sa njima.
Hvala ti puno na brizi i što nas ovde edukuješ kao da mi ne znamo od čega bolujemo i koliko je to ozbiljno. Mi smo ovde za tebe neuke budale, jel'? Kao da niko nije uplašen, izgubio nekog i prošao svoju muku ili je još prolazi. Još nešto, samo da te obavestim, u administraciji ovog foruma postoje i lekari ili osoblje njima blisko a to što ti radiš je protivzakonito, povedi računa. A meni se više ne obraćaj.
Ja se tebi nisam ni obracala,ti si trazio nekog ko ima iskustva sa generickim lekovima iz Indije i cak si prvi pominjao moje ime i trazio da postavim pcr nalaze.Ja sam ti samo odgovorila na tvoja pitanja.Ja sam podelila svoje iskustvo kao i svi drugi ljudi ovde.Iskustvo o lekovima i nuspojavama iz prve ruke.Ne znam stvarno na osnovu cega si zakljucio da ja prodajem lekove i da sam ja lesinar ali ok to je tvoje pravo.Na osnovu toga sto sam nekom rekla da mu mogu pomoci da dodje do lekova.Pa sta tu ima lose.I meni je neko pomogao i ja sam cula necije iskustvo.Ja veruj mi u svom zivotu sam dovoljno stekla da mogu da priustim sebi da napravim jedan sajt na kome cu podeliti svoje iskustvo i obavestavati ljude o novostima u vezi hepatitisa c.Pa takvih blogova imas na hiljade u inostranstvu.Pa ljudi pisu blogove o kuvanju,o modi,o cvecu,o mnogim drugim bolestima i o cemu ne sve jos i ja sam jednostavno pozelela da pisem o necemu sto mene zanima i o cemu smatram da znam dosta.Ja tu ne vidim nista protiv zakona a tek ne vidim zasto to tebe toliko brine.Moje je misljenje i stojim iza toga da ljudi treba da se lece sad kad su dostupni novi lekovi sa vrlo malo nus pojava a visokim procentom izlecenja po veoma povoljnoj ceni.Lekovi koji su priznati svuda u svetu.Ti si taj koliko mi se cini koji je ovde pominjao alternativu i koji je pominjao neki blog protiv farmaceutskih kompanija.Nisam protiv alternative ali prvo zvanicna medicina i zdrava ishrana sa moje tacke gledista.Mozda je tebi cudno da postoji neko ko zeli da pomogne nekom ali to opet govori o tebi a ne o meni.Ja ti se sigurno necu obracati vise a nisam ti se prva ni obracala,ti si mene izvredjao nicim izazvan i malo pre sam te lepo zamolila i sad te molim da me zaobidjes.

Uf al se ovde zakuvalo.
Ajde da probam da u jedan post sazmem sto vise korisnih informacija i malo razvejem sumnje oko generickih lekova.
Nazalost ziveci u ovom propalom drustvu postalo je normalno biti paranoican i ne verovati nikom, a lako prihvatati teorije zavere.
Ni ja nisam imun na to, pa sam se kada je prosle godine drzavna terapija interferonom propala bacio u temeljno istrazivanje alternativnog nacina lecenja.
Istrazivanje je podrazumevalo detaljno citanje gomile clanaka o hcv i nacinima lecenja, prepisivanje po raznim forumima i kontakte sa ljudim sirom sveta koji su u istom problemu.
Skupljanje informacija i cekanje na genericki Harvoni je potrajalo vise od 6 meseci pa ni tada nisam bio 100% siguran da imam sve odgovore, tako da ne ocekujte da cete ovde u par postova doziveti prosvetljenje. Ja cu ostaviti linkove od foruma i blogova koji su mi najvise pomogli, kako bi ljudima nevicnim pretrazi interneta pomogao da izbegnu lazne informacije i jos bitnije prodavce laznih lekova koji sada verovatno nicu na sve strane.

Najvazniji kontakt koji sam ostvario jos u maju prosle godine je Greg Jefferys, koji se medju prvima otisnuo u potragu za generickim lekovima u Indiju, i ciji sam blog tada sa iscekivanjem pratio cekajuci da se genericki Harvoni pojavi. Gregu je sa genotipom 2 bio dovoljan Sofosbuvir koga je u to vreme prosle godine vec bilo u obliku genericke kopije.
Greg mi je i preporucio Paraga vlasnika Bull Pharmachem-a kao pouzdanog distributera lekova u Indiji i za njega posto sam ga upoznao imam samo reci hvale i profesionalno i ljudski. Kome treba mogu proslediti mejl i WhatsApp kontakt na PP.
Videli smo se nedavno u Beogradu i rekao mi je da ce pokusati da organizuje lokalnu isporuku lekova ali da ce to sigurno biti skuplje nego u Indiji, gde je trenutna cena za terapiju Ledifosom (gen. Harvoni) od 12 nedelja 900USD.
Imam nekoliko prijatelja sa hcv-om i oni ce verovatno sacekati lokalnu varijantu sem ako ne bude znatno skuplja nego sto je to cena leka u Indiji + put i putni troskovi.
Ja licno nemam nikakvog interesa u eventualnim kupovinama. Ove informacije dajem kako bi pomogao da se sto vise ljudi izvuce iz pakla koji hcv nosi sa sobom posto sam i ja bio u slicnoj situaciji prosle godine i imao srecu da naletim na ljude koji su informacije i pomoc nesebicno delili.
Svakako preporucujem da sto vise procitate o eventualnim nuspojavama, sta izbegavati od hrane i lekova, a sta pomaze dok ste na terapiji ovim lekovima jer je to ono sto moze biti presudno za uspesnost terapije.
Ono sto je nesporno je da genericke varijante deluju jer se radi o 100% identicnim licenciranim lekovima, koje proizvode najsofisticiranije fabrike lekova u Indiji, koje btw snabdevaju 70% svetskog trzista svim vrstama farmaceutskih proizvoda.

U vezi problema sa vidom i Harvonijem/Sofosbuvirom, ono sto sam po forumima nasao je da Mr.Wright koji tvrdi da se gubi vid, dobro zaradjuje od prodaje suplemenata za jetru i da je ovo samo sirenje panike. Lik je US varijanta travara iz CG koji se pominje par postova ranije.
Ono sto je sigurno je da interferonska terapija izaziva probleme sa vidom, a to mogu i sam da potvrdim. Pre terapije sam imao savrsen vid, sada mi se desava da ponekad vidim zute mrlje i sitna zamucenja i da mi se oci brze zamaraju a zbog posla dosta vremena provodim ispred monitora.

Na kraju evo isecka iz mog PCR testa od maja sa kraja terapije gde je rezultat: nedetektovan hcv. 4 meseca od kraja terapije je uradjen jos jedan sa identicnim rezultatom, sto bi znacilo da sam izlecen.
Testovi su radjeni na poliklinici u NS, na zahtev infektologa.
Da dodam jos i da je sasvim legalno da se prati terapija sa lekovima koje pacijent nabavi ako su registrovani u Srbiji, sto je Sofosbuvir vec neko vreme, a Ledipasvir (drugi sastojak Harvonija) je na prolece kad sam bio na terapiji, bio u proceduri za registraciju.

Pogledajte prilog 405852

P.S nisam znao da je linkovanje ka drugim forumima zabranjeno, pa mogu na PP koga zanima poslati korisne linkove za informacije i gde imam otvorene teme o svom slucaju. Takodje mogu poslati link na blog Grega Jefferys-a kome sam najvise zahvalan za to sto sam danas oslobodjen od virusa.

Poslednja izmena:
Sve sto je wayo napisao slazem se u potpunosti.I ja sam citala Gregov blog i mene je Greg uputio na Paraga.I dalje pratim Gregov blog gde on isnosi korisne informacije o nus pojavama i o tome sta ljudi smeju da jedu i piju.Upravo Gregov blog me je inspirisao da i ja pokusam da napravim nesto slicno na srpskom jeziku.I Greg i Parag su divni ljudi i puno su toga uradili i pomogli ljudima iz celog sveta.
http://medias.france24.com/en/vod/2016/06/27/ANGL160627-0646-Live_CS.mp4
Evo link ka emisiji francuske televizije gde Greg i Parag pricaju o generickim lekovima.

5.7.2

Ti si se stvano malo, da ne kazem mnogo, zaneo.
Lek postoji, , lek je jedini koji leci ovu opaku bolest, Indija je jedina zemlja koja kopira te lekove i proizvodi generike i samo je pitanje
kako doci do tog leka iz Indije.

Sam proizvodjac ovog leka ( USA) ulozila je 14 milijardi dolara u ispitivanja tako da nema potrebe da ti neko od korisnika
objasnjava o cemu se radi jer mozes celu studiju da vidis na sajtu americkog proizvodjaca.
Lek u Nemackoj ( terapija) kosta oko 90.000 evra, u USA takodje isto, a Indija to isto pruza za 900 dolara.

Ja bih samo malo ispitala kanale preko kojih mogu da nabavim lek iz Indije, nista me drugo ne bi zanimalo.

Ništa se ja nisam zaneo, još kako sam u toku i odlično obavešten, znam šta je i kako se i gde proizvodi, naravno. O ovome zadnjem iz tvog posta i govorim, ne zanimaju me nabrajanja izlečenih bez dokaza. A neće da prizna da prodaje lekove. Napisao sam da sam u kontaktu sa Gregom iz Australije, uostalom dovoljno sam bio jasan. I mene samo zanima pouzdan način, da nije ko zna šta pakovanje a reklamiranja i čuda nikako.

5.7.2

Poslednja izmena:
Ništa se ja nisam zaneo, još kako sam u toku i odlično obavešten, znam šta je i kako se i gde proizvodi, naravno. O ovome zadnjem iz tvog posta i govorim, ne zanimaju me nabrajanja izlečenih bez dokaza. A neće da prizna da prodaje lekove. Napisao sam da sam u kontaktu sa Gregom iz Australije, uostalom dovoljno sam bio jasan. I mene samo zanima pouzdan način, da nije ko zna šta pakovanje a reklamiranja i čuda nikako.

5.7.2

Pa vidi i ja bih se zamislila tri puta , a narocto kada je ova suma u pitanju, ali kod generika iz te Indije nema druge nego da odes sam u Indiju ili mozda
u Moskvu, Istanbul i da tamo u apoteci stvarno i dobijes taj lek.

Ko ima novce nema razloga da ne ode u Indiju i zavrsi stvar.
Ja samo za tu varijantu mogu da tvrdim da je sigurica, a i vredi posetiti Indiju, sjajna zemlja, ljudi, kultura, hrana a Parag ce vas docekati kao da ste mu rod. Inace je on iz Mumbaia sto je bolja varijanta od Delhija koji je bar kada sam ja isao u Januaru ultra zagadjen i hladan.
Uostalom i sam kazes da se cujes sa Gregom, a dodatne potvrde mozes naci na fixhepc forumu, na temi za pouzdane kontakte. Inace taj forum je osnovao dr. James Freeman doktor iz Autstralije koji je organizovao nabavku i distribuciju generika za pacijente iz celog sveta preko trial programa kako bi mogao slati lekove bez zakonskih prepreka. On je medju prvima uradio laboratorijske spektografske analize generickih lekova iz Bangladesa i Indije i potvrdio da se radi o 100% identicnim originalu.
Druga strana price je da nadjes normalnog doktora koji ce ti uraditi sve neophodne testove pre, za vreme i posle terapije, kao i napisati uput ako te slucajno na carini pitaju za lek, iako je to bas malo verovatno ako nosis samo za sebe a ne za jos 10 ljudi.
Ovde se dugo stvari nece nabolje promeniti i od drzave ne ocekujte nista pametno. Moj doktor je napomenuo da sam dobro uradio sto sam idem po lekove i da ce se ako nova terapija bude odobrena deliti na kasicicu i to najbolesnijim prvo, a ja nisam planirao da sa F0/F1 dodjem do F4 i ciroze pa da se mozda kvalifikujem za terapiju.

Poslednja izmena:
image-0-02-05-4c062b29ee2230ed0de8e43cd15e1e000ba607dbadb0a9617600368588511f81-V.jpg
image-0-02-05-47c75f925b54a92151494fae84cd2587edfcce7eae6faa4554e2ba899d6ed36f-V.jpg

Evo postavljam vam nalaze koje sam malo pre dobila,od mog prijatelja koji je upravo saznao da je izlecen.Njegovo ime je sklonjeno iz razloga njegove privatnosti ali vidi se da je id pacijenta isti.
Genotip 1
Sofosbuvir/ledipasvir terapija 12 nedelja

Back