Нepatitis C

@Zoki
Na tvom mestu osim ako nije bas hitno ne bih kretao sa interferonskom terapijom, pogotovo ako si genotip 1. Ceka te 48 nedelja pakla sa slabim izgledima i mogucim trajnim posledicama po zdravlje.
Ja sada mogu da kazem da sam imao srece sto su mi interfernosku terapiju prekinuli posle 4 meseca. Novi lekovi su vec dostupni po prihvatljivim cenama sa velikim procentom uspesnosti i bez nuspojava.
Evo bloga lika koji je medju prvima krenuo u avanturu sa generickim lekovima i preko koga sam i ja krenuo sa lecenjem. Vrlo zanimljivo i poucno stivo.
http://hepatitisctreatment.homestead.com/

Poslednja izmena:
@Zoki
Na tvom mestu osim ako nije bas hitno ne bih kretao sa interferonskom terapijom, pogotovo ako si genotip 1. Ceka te 48 nedelja pakla sa slabim izgledima i mogucim trajnim posledicama po zdravlje.
Ja sada mogu da kazem da sam imao srece sto su mi interfernosku terapiju prekinuli posle 4 meseca. Novi lekovi su vec dostupni po prihvatljivim cenama sa velikim procentom uspesnosti i bez nuspojava.
Evo bloga lika koji je medju prvima krenuo u avanturu sa generickim lekovima i preko koga sam i ja krenuo sa lecenjem. Vrlo zanimljivo i poucno stivo.
http://hepatitisctreatment.homestead.com/
genotip 1 je u pitanju i fibroza f1. upoznat sam malo sa tim ali probacu kad sam se vec toliko iscimao,mozda je podnesem a ako ne onda cu i ja morati sa generickim lekovima.

Poslednja izmena:
Pojavilo se pakovanje generickog Harvonija (Ledifos) od 84 tablete, sto znaci da je cela terapija od 12 nedelja sada u jednoj bocici.
Ko ide da nabavi moze doneti i za jos nekoliko ljudi bez ikakvih problema na carini, i da tako smanji troskove putovanja.

Poslednja izmena:
@wayo
Hvala na odlicnim informacijama. Ja zivim u Madjarskoj i pokusavam dovde da nabavim Harvoni. Jedna prijateljica je pocela sa terapijom pre 8 nedelja i rezultati krvi posle dve nedelje su joj bili odlicni. Ona je Harvoni kupila u Madjarskoj.

Pozdrav za sve. Samo da se na kratko obratim Mikelu i Sofiji,transaminze su mi još uvek u granicama normale. Bio sam juče na infektivnoj Dr kaže da je to dobro i da nezna koliko tako može još potrajati (normalne vrednosti), sledeća kontrola mi je za tri do četiri meseca. Još je rekao ako skoče na tri cifre odmah ćemo početi sa lečenjem ,neće više čekati i još mi je rekao da sa ovim mojim dosadašnjim rezultatima koje sam mu nosio da bi me komisija 100% odbila po pitanju lečenja jer zbog niskih transaminaza. Još jednom poz za sve :) !!

Negde u praistoriji ovog foruma stoji da sam nekada bio na dvojnoj terapiji (Pgasys + Copegus tj. Ribavirin), da sam na njoj bio godinu dana, da sam je poceo leta Gospodnjeg 2006-te, a zavrsio 2007-me kao negativan. Dakle, proslo je nesto malo vise od 9 godina... Nedavno sam, posle toliko godina uradio PCR. Negativan je...

@ zoki1280
Samo napred do pobede ;)
Terapija se da podneti. Ja sam imao dva genotipa. 1a i 1b, broj kopija 2.500.000 pa sam kao sto rekoh preko 9 godina negativan.
Uspeh kod genotipa 1 je 52%, sto nije malo, ali ako uspe, za tebe je uspeh 100% Za mene je sada uspeh 100% ;)
Guraj i veruj u pobedu!

Ogroman pozdrav svima nama,podnosim terapiju fantasticno. Idemo napred,svet je mali,a postaje sve manji . U obavezi sam svakog cetvrtka da se pojavim u Beograd,da primim vakumsku vakcinu,a da lekove pijem po svom odabiru. Sreca primio sam dve,ostaju samo jos 46 . Pozdrav,zokiii .

Pozdrav svima,prekinuta mi je terapija do daljnjeg,mada sam je odlicno podnosio. Ali volim malo cistog adrenalina,pa kad su videli da dolazim sa povredama oni prekinuse, Ogroman pozdrav i bas bih voleo da se udruzimo jednog dana,kao sto nas Zekic pokusava. Jos jednom pozdrav od Zorana,pozzz, Z .

Pozdrav svima,prekinuta mi je terapija do daljnjeg,mada sam je odlicno podnosio. Ali volim malo cistog adrenalina,pa kad su videli da dolazim sa povredama oni prekinuse, Ogroman pozdrav i bas bih voleo da se udruzimo jednog dana,kao sto nas Zekic pokusava. Jos jednom pozdrav od Zorana,pozzz, Z .

Nista se ne sekiraj, i ako ikako mozes nastavi sa novom terapijom.

Samo da prijavim, posle 4 i po meseca od kraja terapije ponovo uradjen PCR, i dalje sam negativan. Zmaj je izgleda definitivno mrtav :mrgreen:
Enzimi jetre nikad nizi: ALT 15, AST 12, GGT 6.

Lik od koga sam u Indiji nabavio lekove je posetio Srbiju i na kratko smo se videli danas u BG-u.
Video se sa nasim infektolozima i predstavio rezultate generickih lekova kako bi ljudi lakse dobili podrsku za njihovo koriscenje.
Probace sa nasim hcv grupama da organizuje nabavljanje lekova, ali je to zbog nasih glupavih zakona na dugackom stapu, pa ostaje putovanje u Indiju ili odskora u Englesku gde moze da organizuje preuzimanje lekova.
Inace trenutna cena za 12 nedeljnu terapiju generickim Harvonijem u Indiji kod njega je 900USD tako da znate okvirno, sve puno preko toga je dranje, a dosta nize sigurna prevara.

O kakvom se lijeku radi,kakve su nuspojave i ostalo ...?

Pozdrav,
Izguglaj malo za detaljne informacije, ja cu probati da sazeto objasnim. U mojim prethodnim postovima na par strana unazad imas opisano kako sam dosao do terapije.

Harvoni se sastoji iz 2 komponente Sofosbuvir i Ledipasvir i primenjiv je na genotipove 1 i 4. Pije se jedna tableta dnevno 12 ili 24 nedelja u zavisnosti od stanja obolelog.
Za genotip 2 moze i samo Sofosbuvir, a za 3-ku koju je najteze izbaciti se koristi kombinacija Sofosbuvir i Daclatasvir. Koliko znam Sofosbuvir + Daclatasvir ne postoje u formi jedne tablete, ali ko zna mozda Indijci to uskoro izbace.
Uspesnost Harvonija je oko 96% za terapiju od 12 nedelja. Terapija od 24 nedelje se preporucuje za obolele sa velikim brojem virusa u organizmu (preko 6.000.000 kopija) i sa cirozom.
Nusefekti su malobrojni i uglavnom se radi o glavobolji, nesanici i iritaciji stomaka, ali ja npr, sem par glavobolja nisam primetio nista specijalno, cak sam posle par nedelja terapije osetio veliki priliv energije, o cemu dosta ljudi na Harvoniju svedoci.
Nuspojave su slicne za sve gore navedene kombinacije lekova i ne mogu se nikako porediti sa paklom interferonske terapije.

Nedavno je Gilead izbacio najnoviju kombinaciju sa jos vecom uspesnoscu izlecenja (95-99%). Lek se zove Epclusa i sastoji se od sofosbuvira i velpatasvira i odgovara svim genotipovima. Nisam pratio da li su vec izbacene genericke verzije Epcluse ali sam siguran da ce ih biti.

Poslednja izmena:
Samo da prijavim, posle 4 i po meseca od kraja terapije ponovo uradjen PCR, i dalje sam negativan. Zmaj je izgleda definitivno mrtav :mrgreen:
Enzimi jetre nikad nizi: ALT 15, AST 12, GGT 6.

Lik od koga sam u Indiji nabavio lekove je posetio Srbiju i na kratko smo se videli danas u BG-u.
Video se sa nasim infektolozima i predstavio rezultate generickih lekova kako bi ljudi lakse dobili podrsku za njihovo koriscenje.
Probace sa nasim hcv grupama da organizuje nabavljanje lekova, ali je to zbog nasih glupavih zakona na dugackom stapu, pa ostaje putovanje u Indiju ili odskora u Englesku gde moze da organizuje preuzimanje lekova.
Inace trenutna cena za 12 nedeljnu terapiju generickim Harvonijem u Indiji kod njega je 900USD tako da znate okvirno, sve puno preko toga je dranje, a dosta nize sigurna prevara.

Ti si siguran da je to generik?
Lek je kreiran tek pre dve godine, za sada kosta oko 80.000 dolara, tesko da bi firma dala licencu za generike. Moguce je da je u Indiji lek kopiran, 900 dolara je zaista
jedno veliko nista jer je taj lek cudotvran i zaista definitivno leci ovaj hepatitis C.

Pozdrav,
Izguglaj malo za detaljne informacije, ja cu probati da sazeto objasnim. U mojim prethodnim postovima na par strana unazad imas opisano kako sam dosao do terapije.

Harvoni se sastoji iz 2 komponente Sofosbuvir i Ledipasvir i primenjiv je na genotipove 1 i 4. Pije se jedna tableta dnevno 12 ili 24 nedelja u zavisnosti od stanja obolelog.
Za genotip 2 moze i samo Sofosbuvir, a za 3-ku koju je najteze izbaciti se koristi kombinacija Sofosbuvir i Daclatasvir. Koliko znam Sofosbuvir + Daclatasvir ne postoje u formi jedne tablete, ali ko zna mozda Indijci to uskoro izbace.
Uspesnost Harvonija je oko 96% za terapiju od 12 nedelja. Terapija od 24 nedelje se preporucuje za obolele sa velikim brojem virusa u organizmu (preko 6.000.000 kopija) i sa cirozom.
Nusefekti su malobrojni i uglavnom se radi o glavobolji, nesanici i iritaciji stomaka, ali ja npr, sem par glavobolja nisam primetio nista specijalno, cak sam posle par nedelja terapije osetio veliki priliv energije, o cemu dosta ljudi na Harvoniju svedoci.
Nuspojave su slicne za sve gore navedene kombinacije lekova i ne mogu se nikako porediti sa paklom interferonske terapije.

Nedavno je Gilead izbacio najnoviju kombinaciju sa jos vecom uspesnoscu izlecenja (95-99%). Lek se zove Epclusa i sastoji se od sofosbuvira i velpatasvira i odgovara svim genotipovima. Nisam pratio da li su vec izbacene genericke verzije Epcluse ali sam siguran da ce ih biti.

Hvala ti veliko na pojashnjenju !
Ja ni nakon vishe od 25g ne znam ni koji sam genotip,jedino shto sam radio biopsiju proshle godine i rekli mi samo da je jetra ok ...zanima me gdje se moze uzet ovaj lijek ili se mora bash putoavati u INdiju ?Pozdrav

Back