Crna Gora daje Harvoni za lijechenje ! Ali ...
Danas mi je konzilijum odluchivao,doktorica koja me primila prije mjesec i po dana,mladja od mene,dvije starije gospodje,jedna od njih direktorica klinike,dvije med. sestre i naravno ja !
Moja doktorica,od starta priche,znachi prije mjesec i po dana,obecala da ce ona odobriti Harvoni,zato sam ishao i obavio sve moguce analize,testove,nalaz biopsije sam imao od proshle godine,i utvrdio kao shto sam ovdje i pisao moj genotip 1a.Ona,znachi moja dr,svo vrijeme pricha kako cemo lijek dobiti samo zbog napada panike i depresije,jer druge uslove ne ispunjavam,jer mi je jetra ok,nema kaze veze shto ti nosish virus od 93.Ok rekoh super,ja izvadio i nalaz od psihijatrice,znachi upotpunio dokumentaciju i radostan chekam Harvoni,tj. sofosbuvir + ledipasvir.
Pochinje odluchivanje,direktorica odobrava,njena starija koleginica takodje,moja doktorica kaze ja nisam za Harvoni već za terapiju ...izgovara vishe mumla neka 4 nerazgovetna imena ljekova plus ribavirin,ja je gledam...srce mi lupa sve jache,krv shiba u glavu,sav crven...uzdrzavam se da ne zavichem,kuvam u sebi,ma dimim,tresem se kao da imam 39 sa 2...
Ja rekoh ne pristajem na tu terapiju,to znate od pochetkam,samo na Harvoni !
Uzmi ili ostavi kaze,imash tachno 2 minuta da razmislish,
Ne treba mi rekoh ni 2 sekunde,već sam rekao shta zelim a to znate od pochetka.
Dize se,viche,zapravo pomalo i urla,okrivljuje informisane pacijente,pljuje na internet...ja i dalje gledam,neki moj kodeks i nachin zivota mi ne dopushta da uvrijedim zenu,cutim,gledam,chudim se,pokushavam da se smirim nekako,mada vidljivo je da pucam totalno ali ipak cutim,uzimam dokumenta,zahvaljujjem se svima i kazem prijatno.
Zakljuchak - josh nisam u stanju da ga iznesem...ko,shta,kako,kome,da li je njoj pms ili nije dozivjela orgazam odavno ...da li je prifalilo para,idu praznici...ne znam josh odgovor,dotichna bi mogla ostati bez posla lako,da li da to insistiram...razmislicu hladnije glave.