Нepatitis C

Ja ovde ne smem da napisem adresu mog sajta ali sam ti poslala privatnu poruku.Na mom sajtu imas dosta informacija o lekovima,sta treba da se uradi od analiza.Slobodno me kontaktiraj sve cu ti objasniti. @jekajeka

Poslednja izmena:
Videla sam poruku...

- - - - - - - - - -

Ja ovde ne smem da napisem adresu mog sajta ali sam ti poslala privatnu poruku.Na mom sajtu imas dosta informacija o lekovima,sta treba da se uradi od analiza.Slobodno me kontaktiraj sve cu ti objasniti. @jekajeka

On trenutno pije samo koziju surutku jer mi imamo nase koze pa makar tako malo da regenerise jetru.Plasim se jer je pre par dana imao temperaturu,a zadnjih 2 meseca ga boli stomak...da li ima neke veze tip virusa sa izlecenjem?

Cao,narode...da li neko hoce da mi pomogne oko tih lekova...sta kako,sta treba od analiza da se uradi da bi ti lekovi poceli da se piju...mpj decko ima vec 2 godine hepatitis,nikakve lekove nista nije pio,samo smo tada radili rezultate on pozitivan a ja negativna pa sam ja isla i na ultra zvuk jetre pre par meseci i sve je ok...a on je zadnjih dana bas umoran,malaksao i ima svrab od simptoma...da li je neko od vas imao neke simptome? Da li imate neku mail adresu gde mogu nesto vise da pogledam...hvala vam puno...

Osnovno je da se uradi genotip, posto se u zavisnosti od toga bira terapija. To se radi iz krvi i vidi ako moze da uradi na drzavnom, posto je kod privatnika dosta skup, oko 100 evra ako se dobro secam.
Imas na prethodnim strana dosta informacija gde i kako krenuti sa nabavkom generickih lekova, a i poslacu ti na PM, forume i blogove posto je ovako zabranjeno.

Dobih danas nalaze,genotip 1a a broj majmuna 940 000,manje za 600 000 od prije 3 godine.
Ajmo sad savjet neki shta mi je chiniti ?

Prochitah da je moguca terapija za ovaj moj genotip sa nekim lijekom Zepatier,da li je neko imao iskustva sa time ?

Poslednja izmena:
Dobih danas nalaze,genotip 1a a broj majmuna 940 000,manje za 600 000 od prije 3 godine.

Prochitah da je moguca terapija za ovaj moj genotip sa nekim lijekom Zepatier,da li je neko imao iskustva sa time ?

Za tvoj genotip je najbolja terapija Harvoni 12 nedelja.Za Zepatier sam cula ali iskreno nemam uopste iskustva sa tim lekom i ne znam nikog ko ga je pio.Ali mogu da se raspitam.Mada za genotip 1 sa Harvonijem zavrsavas posao skroz.

Ja sam odradio celu dijagnostigu,znaci pcr i kvantitativni i kvalitativni i biopsiju jetre i krva slika sve...Genotip 1 sam ovo ostalo je naravno u kartonu k na infektologiji mogu da pogledam naravno,e sad zanima me da li mi je potreban doktor pri kupovini leka ili ne,sta je potrebno znati pre kopovine leka,da li samo genotip???
Hvala
Pozz

Lek je potpuno nov, tek je jula prosao sve zdravstvene institucije u EU i pojavice se na trzistu u zadnjem kvartalu 2016,
eventualno pocetkom 2017.
Iskustva za sada nema niko, samo je u klinickim ispitivanjima potvrdjeno da je lek savrsen za HCV-Virusgenotyp (GT) 1 ili GT4.

Lek je potpuno nov, tek je jula prosao sve zdravstvene institucije u EU i pojavice se na trzistu u zadnjem kvartalu 2016,
eventualno pocetkom 2017.
Iskustva za sada nema niko, samo je u klinickim ispitivanjima potvrdjeno da je lek savrsen za HCV-Virusgenotyp (GT) 1 ili GT4.

@Tina,hvala ti,a pogledaj kad budesh imala vremena.

Rayela,hvala puno !

Ja sam odradio celu dijagnostigu,znaci pcr i kvantitativni i kvalitativni i biopsiju jetre i krva slika sve...Genotip 1 sam ovo ostalo je naravno u kartonu k na infektologiji mogu da pogledam naravno,e sad zanima me da li mi je potreban doktor pri kupovini leka ili ne,sta je potrebno znati pre kopovine leka,da li samo genotip???
Hvala
Pozz

Za tvoj genotip 1 terapija je Harvoni 12 nedelja,jedna tableta,jednom dnevno.Bitno je da pre uzimanja lekova izvadis krv (krvnu sliku,enzime) da posle mozes da pratis poboljsanje enzima.Mada ima stvarno mnogo doktora koji prate terapiju,tako da to nije problem.(ne znam odakle si).Znaci Harvoni 12 nedelja.I posle toga uradis kvalitativni test.

Poslednja izmena od moderatora:
Cao narode, ja sam nova ovde. Juce sam saznala da je moj pcr pozitivan. Pre godinu dana je bio negativan.Ocajna sam...Molim vas ko je voljan da podeli svoja iskustva samnom.

ako pocnes da citas ovaj topik od samog pocetka naci ces sve odgovore za svoje strepnje, neodumice, strahove pa i neka resenja.
Ili cenis da bi bolesni ljudi trebalo ispocetka da pisu?

Hvala na odgovoru. Sve sam vec procitala a sve sto vise citam cini mi se da manje znam...
Prosle godine sam slucajno otkrila da imam antitela, uradila sam pcr i bio je negativan.Doktorka mi je rekla ''budi srecna tvoj organizam je odbacio virus. Ostala su ti antitela kao uspomena''. Pre par dana aam se opet testirala jer mi djavo nije dao mira. I sad sam pozitivna...Kako sad to? Nisam ni imala terapiju receno mi je da je moj organizam to sam resio.
Cula sam za taj novi genericki lek pa pokusavam da saznam o tome nesto vise.
Ne zelim da maltretiram bilo koga da pise sve ispocetka. Molim samo one koji migu da mi pomognu oko pronalaska tog leka. Hvala ljudi.

Crna Gora daje Harvoni za lijechenje ! Ali ...
Danas mi je konzilijum odluchivao,doktorica koja me primila prije mjesec i po dana,mladja od mene,dvije starije gospodje,jedna od njih direktorica klinike,dvije med. sestre i naravno ja !
Moja doktorica,od starta priche,znachi prije mjesec i po dana,obecala da ce ona odobriti Harvoni,zato sam ishao i obavio sve moguce analize,testove,nalaz biopsije sam imao od proshle godine,i utvrdio kao shto sam ovdje i pisao moj genotip 1a.Ona,znachi moja dr,svo vrijeme pricha kako cemo lijek dobiti samo zbog napada panike i depresije,jer druge uslove ne ispunjavam,jer mi je jetra ok,nema kaze veze shto ti nosish virus od 93.Ok rekoh super,ja izvadio i nalaz od psihijatrice,znachi upotpunio dokumentaciju i radostan chekam Harvoni,tj. sofosbuvir + ledipasvir.
Pochinje odluchivanje,direktorica odobrava,njena starija koleginica takodje,moja doktorica kaze ja nisam za Harvoni već za terapiju ...izgovara vishe mumla neka 4 nerazgovetna imena ljekova plus ribavirin,ja je gledam...srce mi lupa sve jache,krv shiba u glavu,sav crven...uzdrzavam se da ne zavichem,kuvam u sebi,ma dimim,tresem se kao da imam 39 sa 2...
Ja rekoh ne pristajem na tu terapiju,to znate od pochetkam,samo na Harvoni !
Uzmi ili ostavi kaze,imash tachno 2 minuta da razmislish,
Ne treba mi rekoh ni 2 sekunde,već sam rekao shta zelim a to znate od pochetka.
Dize se,viche,zapravo pomalo i urla,okrivljuje informisane pacijente,pljuje na internet...ja i dalje gledam,neki moj kodeks i nachin zivota mi ne dopushta da uvrijedim zenu,cutim,gledam,chudim se,pokushavam da se smirim nekako,mada vidljivo je da pucam totalno ali ipak cutim,uzimam dokumenta,zahvaljujjem se svima i kazem prijatno.
Zakljuchak - josh nisam u stanju da ga iznesem...ko,shta,kako,kome,da li je njoj pms ili nije dozivjela orgazam odavno ...da li je prifalilo para,idu praznici...ne znam josh odgovor,dotichna bi mogla ostati bez posla lako,da li da to insistiram...razmislicu hladnije glave.

Pozdav svima.Primao sam pegasys+copegus 2009,za tip 2 ili 3.Terapija je trajala 24 nedelje,i nakon 6 meseci nakon terapije nije bilo virusa na RNK testu,piše postignut stabilan virusni odgovor.Transaminaze su mirne,ali me interesuje da li postoji mogućnost da se virus pojavi opet.Ako nekom zvuči kao da ne pratim dovoljno ovu temu,istina je,izvinjavam se zbog ne praćenja trendova u lečenju.Bilo ko.Aleksandar.

Pozdav svima.Primao sam pegasys+copegus 2009,za tip 2 ili 3.Terapija je trajala 24 nedelje,i nakon 6 meseci nakon terapije nije bilo virusa na RNK testu,piše postignut stabilan virusni odgovor.Transaminaze su mirne,ali me interesuje da li postoji mogućnost da se virus pojavi opet.Ako nekom zvuči kao da ne pratim dovoljno ovu temu,istina je,izvinjavam se zbog ne praćenja trendova u lečenju.Bilo ko.Aleksandar.

Ja za Pegasys ne znam nemam neko iskustvo jer moj muz nije bio na toj terapiji.Znam za ove nove lekove da se pcr test radi poslezavrsetka terapije pa onda posle 3 meseca,posle 6 meseci i posle godinu dana.
Mislim da bi ti najbolje bilo da uradis pcr test i onda ces biti miran.S obzirom da su ti transaminaze mirne posle toliko vremena mislim da je sigurno sve u redu ali ti ipak proveri.
Sigurno ce se javiti neko ko je bio na toj terapiji pa zna sve o tome.

Back