Нepatitis C

Moja majka boluje od hepatita c,posto je dugo lecena pogresno i posto je naravno sada stanje ozbiljnije resili smo da potrazimo neko strucnije misljenje, da li neko moze da mi preporuci infektologa i hematologa ,po mogucstvu sa VMA? HVALA.

Kao sto sam rekao imao sam skoro rizican odnos ali trenutno nisam u Srbiji da bih se testirao...Imam neko cudno probadanje u rebrima bas gde je jetra ili to probadanje imam i u ledjima kao i u predelu dijafragme,ako je neko od inficiranih imao simptom bola u stomaku zamolio bih da mi opise taj bol,ja nemam bolove u stomaku sem tih probadanja :(

Ako si osetio probadanje nakon rizičnog odnosa, to je verovatno podsvest. I mene je počelo da ''probada'' tek kada sam saznala da imam virus. A za rizičan odnos.... ako misliš da je bilo krvi (i kod tebe i druge strane), onda je moguće, ovako teško. Možeš se testirati i u privatnim laboratorijama, samo ne znam kolika je cena u inostranstvu.

cao svima neznam odakle da krenem pre mesec dana sam prvi put isla da dam krv dobrovoljno....posle 2nedelje me zovu sa transfuzije na razgovor kad su mi odradjeni oni markeri...znaci slog.na tom nalazu mi pise da sam reaktivna na anti hcv at,inace sam a negativna krvna grupa.i ispod toga mi pisu neke cifre koje ni neznam sta znace c14+,c21+,ns32+,ns41+.odatle me posalju u infektivnu bgd.da mi odrade trans... jetre,nalazi got posle ned dana ast got 30,alt gpt 16,gama gt 22,jetra ok,ali mi je radjen wb hcv indeterninantan sa rezultatima c1 +-,c2+-,ns3-,ns4+-,anti hcv +.-,sve u svemu nemam pojma nista sta sve to znaci molim nekoga ko se razume da mi odgovori nesto po pitanju ovih rezultata,hv unapred.posle razgovora sa pr.delicem na osnovu tih rezultata on mi savetuje hcv rnk (pcr)kvalitativni test pa da kad to zavrsim dodjem sa rezultatom na kontrolu,inace mi je jos na tom nalazu napisao serologija na hcv infekciju western blot indertminantan,biohemijske analize u granicama referentnih vrednosti.hvala vam unapred inace ne da sam pocela da upadam u depresiju nego sam vec u tripu da sutra umirem da imam rak i tako neke nebuloze nejedem kako treba od saznanja da mi nije dobro samo se trujem cigarama i kafom i citam ovde na netu svakakve nebuloze sto me jos vise ubija.inace imam 2male dece.pozzz svima i hvala na odg

@bbgd

Moj savet ti je da se opustiš i manje čitaš infor. na mreži vezano za hepc i da slušaš šta ti Delić kaže. Transaminaze, alt i ast su ti ok, ggt je ok (ovo je važno).
Daleko si od ozbiljne bolesti, samo sada vodi malo zdraviji život.

samo jedno da znate: PCR(HCV,RNA) TEST JE ITEKAKO najvalidniji test koji ce vam pokazati da li ste negativni ili pozitivni! 100% tacnost,greske nema! Pozdravljam vas i zelim svakome dobro,ko ima ovih problema! Hvala Bogu ja sam negativan,(2 pcr testa uradio,prvi,pa drugi nakon 8 mjeseci,trebao nakon 6,i treci necu ni raditi,niti cu uopce vise da mislim na to! Prirodno organizam uradio svoje,tako da,hvala Bogu! Sreca je zaista velika "stvar" ,nakon vjere,uma i nade,koji cuda cine! I opet cu ponoviti i naglasiti,a pisao sam ja ovde mnogo,prosle godine: Sirutka,ljudi moji,sirutka,prijeki lijek,a najeftiniji lijek na planeti(besplatan tako reci)-zapamtite!

1 casa dnevno,max do 2 case!

Poslednja izmena:
MOLIM SVE DOBRE LJUDE KOJI MOGU DA MI DADNU SAVJET ILI ODGOVORE DA TO UCINE. 17 JANUARA 2013 MOJA SESTRA JE RADILA TEST NA ANTIHCV BIO JE NEGATIVAN PRE PAR DANA JE PONOVO RADILA I TEST JE BIO POZITIVAN MI SMO IZ BAMJA LUKE,ONA SE TESTIRALA U PRIVATNOJ LABORATORIJI I ONI KORISTE BRZE TESTOVE.NA OVOM NALAZU JOJ PISE ANTIHCV SUSP.POZ.+ . MOLIM DA NAM NEKO ODGOVORI I SAVJETUJE STA SAD,IMA BOLOVE U STOMAKU I MUCNINU,OSJECA UMOR.JELI TO AKUTNO STANJE ILI STA? MOLIM VAS DA NAM ODGOVORITE... FORUM JE SUPER,SVE POHVALE,POZDRAV IZ BANJA LUKE

Postovani Aco,

Nisam lekar, ali na osnovu vlastitog iskustva predlazem vam da odmah odete do Infektivne klinike u Banja Luci. Posto je sestra vec jednom radila anti-hcv test, pretpostavljam da je bila u nekoj vrsti ''rizicnog kontakta'' sa virusom. Dobro bi bilo i da uradi regularnu proveru krvne slike sa posebnim osvrtom na aminotransferaze: ALT i AST, kao i direktne bilirubine u krvi. Ako su znatno povisene vrednosti (vise od deset puta, pa i gore), moguce je da se radi o akutnoj infekciji. U tom slucaju, najbolje je odmah poceti sa terapijom. Ne znam kakva je procedura u BiH u vezi sa terapijom; u Srbiji je akutnim pacijentima uglavnom odobrena terapija sa Interferonom 2alfa.
Dakle, postojeci rezultat, neka razmisli kada je mogla da se zarazi, rezultat krvne slike i pravac bolnica!
Zelim vam da sve sto pre prodje u najboljem redu.
Pozdrav!

Imala sam rizicni odnos sa osobom koja je prosla kroz lecenje od ovog virusa,ne osecam nista,icicu da se testiram naravno,svuda sam citala i mislim da nema velike sanse da sam obolela... Da li je istina da se tetiranje obavlja sada i za 6 meseci ponovo?

Imala sam rizicni odnos sa osobom koja je prosla kroz lecenje od ovog virusa,ne osecam nista,icicu da se testiram naravno,svuda sam citala i mislim da nema velike sanse da sam obolela... Da li je istina da se tetiranje obavlja sada i za 6 meseci ponovo?

Ako vam prvi test bude negativan,ako se prije toga niste nikada testirali,nemate potrebe za 6 mjeseci ponovo raditi test,osim ako to ne zelite,cisto zbog sebe! Ljudi koji su leceni od hepatitisa c,trebajhu da rade 3 puta testove,svakih 6 mjeseci! Pozdrav i ne brinite,ne prelazi to tako lako,sexualnim putem,naravno da moze,da je rizicno,ali ja sa djevojkom u vezi 3 godine,ne koristimo zastitu,dobro,sada sam negativan,i nikada nista! Ali,bez obzira na sve,ne prelazi tako lako,to je sigurno,samo se treba paziti da nema bilo kakvih ranica na polnim organima,i slicno,ali ,sigurno vam je,posavjetujte se i sa kompetentnim osobama,i vidjeti cete da ce te dobiti slican odgovor,a to je da se sexualnim putem ne prenosi tako lako,odnosno,jako tesko se prenosi! Slobodno se sexajte! :)

Naravno,moj organizam nije bio obolio,mislim na jetru,imao je samo kontakt sa virusom,tako se kaze,i organizam ga je sam od sebe izbacio(dok je bilo akutno stanje),nisam nikada trosio nikakve terapije,niti sam se pazio ni po bilo kojem osnovu,hvala Bogu,zdrav kao celik! Svako zelim sve najbolje u zivotu!

Poslednja izmena:
Poz svima koji me znaju,odavno me nema na forumu jer imam milion obaveza,potreban mi je HITAN odgovor- ujutro radim PCR test,a trenutno sam na poslu,ima li na test uticaja ako jedem i recimo popijem kafu prije testa...? POz svima josh jednom i hvala.

Poz svima koji me znaju,odavno me nema na forumu jer imam milion obaveza,potreban mi je HITAN odgovor- ujutro radim PCR test,a trenutno sam na poslu,ima li na test uticaja ako jedem i recimo popijem kafu prije testa...? POz svima josh jednom i hvala.

Nema nikakve veze to sa pcr testom,mozes i jesti i piti,nikakve veze nema! Barem znam po sebi kada sam trebaoi raditi jos prvi pcr test,niko mi od doktora nije reklao da trebam ono ili ovo,kao npr kada vadis nalaze obicne,krvnu sliku i sl...,ne trebas nista jesti ni piti kafu! Po pitanju ovog testa,to nema nikakve veze,ovo su mikroskopski testovi,tako ja to nazivam,i ne brini,jedi,popi kafu,zapali,ako pusis,i sa srecom! Pozdrav.

Poslednja izmena:
Zashto se ovje ne pishe vishe nishta ...?[/QUOTE
veliki pozdrav.,,može li neko da mi odgovori kada će da mi prestanu neželjena dejstva od pegazisa i ribavirina, apsolutno imam sva neželjena dejstva a tek sam primio 3 vakcinu pegazisa + pijem ribavirin 3+0+2, osećam se mnogo loše. konstantana mučnina,glavobolja, depresija,malaksalost,desni i zubi me bole.. da li treba da smanjim dozu i kako da se navikam na sve ovo???

veliki pozdrav.,,može li neko da mi odgovori kada će da mi prestanu neželjena dejstva od pegazisa i ribavirina, apsolutno imam sva neželjena dejstva a tek sam primio 3 vakcinu pegazisa + pijem ribavirin 3+0+2, osećam se mnogo loše. konstantana mučnina,glavobolja, depresija,malaksalost,desni i zubi me bole.. da li treba da smanjim dozu i kako da se navikam na sve ovo???

Nevjerovatno je koliko su odredjeni ljudi neinformisani i jos pisu o stvarima u koje nisu sigurni. Hep.C je krvni virus i prenosi se iskljucivo krvnim kontaktom obe strane. Nakon sto sam otkrio da sam HCV pozitivan,dao sam testirati i suprugu i nase dvoje djece. Srecom sve troje su negativni. A ja sam se zarazio mnogo prije nego sto su se rodili. Nakon dvije godine agonije,strahova,razocaranja,patnje, dobio sam PCR nalaz koji potvrdjuje da sam izlijecen. Svima zelim da se ne predajete,bez obzira koliko bilo tesko. Samo hrabro!!

Zdravo svima. Nadam se da ce se ova tema ugasiti kada se svi budu izlecili :)
Imam jedno pitanje. Da li je neophodno posle 6 meseci od terapije raditi kontrolni PCR test iako su analize krvi za sve to vreme ok?

Pozdrav!

Back