Нepatitis C

Pozdrav svima! Da li bi neko mogao da mi kaze,postoji li u Beogradu neka vrsta okupljanja,savetovanja,druzenja ljudi obolelih od hepatitisa c?Ja sam oboleo i iskreno,zeleo bih da upoznam ljude sa istim problemom,mozda cak i neku devojku,jer znate i sami,ovako je pritisak uvek prisutan. Unapred hvala!

zdravo svima
imam ogroman problem i tice se moje bebe. ja sam HCV+ vec desetak godina i mogu da kazem da se dobro osecam. porodila sam prosle godine i nikakvih poroblema nisam imala ni u trudnoci ni na porodjaju. beba ima sada 9 meseci i ima antitela na hCV. rekli su nam da sacekamo da napuni godinu dana pa da odradimo PCR test. da li jos neko ima iskustva sa ovakvim stvarima? i

Kažu da je teško da se bebi prenese virus pri porođaju, a antitela je valjda dobila od majke.

E ovako da pocnem...spavao sam sa jednom curom bez zastite pre nekih godinu i 6 meseci, odnosi nisu trajali dugo jer ja nisam bio iskusan mozda nekih 1/2 a mozda i 3 minuta... Ta cura je imala odnose sa svima redom i sa nekim narkomanima. Za jednog sam cuo da je zarazen hepatitisom C ali ne znam da li je istina... Testirao sam se nakon 5/6 meseci a mozda i 7 i rezultati su bili negativni...Sutra dan od odnosa imao se neke crvene tackice po glavicu, otisao sam kod lekara i dao mi je neku mast za to i to je ubrzo proslo... Imao sam nakon nekih mesec dana povracanje i mucninu ali to je trajalo nekih 2/3 dana...imao sam i temperaturu ali to nako mozda 2/3 meseca od odnosa ali i to je trajalo mozda 2 dana... Sad koliko je proslo godinu i 6 meseci imam opasnih problema sa stomakom, tj. sa zeludcom... U poslednjih 10/15 dana imam stalne mucnine bez povracanja, i moj zeludac ne podnosi nikakvu hranu jer mi je od bilo cega muka... Radio sam u jednoj firmi 3 meseca, i za ta 3 meseca sam svaki dan spavao po 3/4 nekad i 5 sati a radio po 10 sati svakodnevno, radio sam do nove godine... Mene interesuje da li trebam da imam strah od hepatitisa C ili je to od umora ili pada imuniteta... Imam ne punih 19 godina... Ocekujem pomoc od vas jer vise ne znam sta da radim... Ocekujem odgovor u najkracem vremenskom roku... Hvala u napred!

Read more: http://www.doktor.rs/forum/polne-bolesti/ocekujem-pomoc-brz-odgovor-t47451.html#ixzz2IcGMlmIr

Pozz svima,zeleo bih da me neko obavesti,da li postoji mogucnost okupljanja osoba obolelih od hcv-a,radi razmene iskustava,informosanja i druzenja,jer to ipak predstavlja prepreku,ukoliko su u pitanju osobe suprotnog pola.Ako je neko zainteresovan,neka se javi,ja sam i na hronosu zapoceo ovu temu,pozz svima

Pozdrav svima na forumu.Zavrsio sam terapiju pegintron+rebetol 48 nedelja koju sam produzio jos 24 nedelje o svom trosku.Posle 12 nedelja sam bio pozitivan posle 24 nedelje pozitivan posle 48 nedelja negativan posle 72 nedelje na kraju pozitivan oko milion kopija.Dosta sam stresna osoba pa sumnjam da mi je stres pomogo da terapija neuspe.ima li neko ideju sta bih mogo da probam kao alternativu.Pozz

Poštovani forumaši,

Za hep. C saznala sam sredinom februara. Od tada sam pročitala sve vaše postove na forumu i odlučila da vam se javim. Virus sam otkrila prilikom rutinske provere krvne slike i, kao mnogi, nemam pojma gde sam ga pokupila. S obzirom na to da mi je u tom trenutku AST bio oko 850 a ALT 1100, zadržali su me u bolnici 2 nedelje gde sam počela sa terapijom Roferona 3x nedeljno.
U početku je bilo propratnih simptoma kao što je visoka temperatura i ponekada bol u mišićima. Sada tih tegoba više nema, mogu reći da terapiju podnosim ok.
S obzirom na to da mi je otkriven akutni hep. C, još uvek nisam radila nikakve dodatne testove sem Anti HCV i redovnih kontrola krvne slike. Na poslednjoj proveri, pre 2 nedelje, AST i ALT su bili u granicama normale, tj. 34 oba, što znači da je ''upala'' prošla. Roferon ću primati verovatno 6 meseci kako su mi rekli.

Čitala sam i o alternativnim načinima lečenja pored terapije. Pored zdrave ishrane (pridržavam se strogo i koristim samo namirnice koje su dozvoljene za osobe koje imaju bilo kakvo oboljenje jetre) pijem čaj od prečice (što sam pročitala na ovom forumu, takođe). Osećam se ok.

Dosta je polemika na forumu oko toga da li se virus može preneti seksualnim putem ili ne. Mene su svi u bolnici prvo pitali da li imam momka, tako da znači da se može preneti.
Nadam se da će biti lakše podeliti iskustvo sa drugima, dobiti i/ili dati neki savet u vezi sa lečenjem itd.

Gospodine nik018 - stres kao takav nije dobar ne samo za eliminisanje virusa i sl. već za organizam ukupno. Pokušajte da se opustite i ne razmišljajte o bolesti. Sa druge strane, ni sama nisam pobornik popularne psihologije, ali, ako će Vam biti lakše, pročitajte neku od knjiga američke life-coach trenerice Lujze Hej. Na primer, ''Moć je u Vama''. Ova žena se izborila sa rakom bez ikakvih terapija i piše o pozitivnom načinu razmišljanja koji nam pomaže ne samo kada je reč o zdravlju, već i ostalim životnim aspektima.

Pozdrav svima!

Mislim da može biti i pojedinačno, jer su to ''flu-like'' simptomi tj. oni slični gripu. Kao kada imaš temperaturu, ne mora da budu mišići čitavog tela.
Nema tu hrabrosti, nego pravac laboratorija! Ako sumnjaš na virus, bolje je da što pre otkriješ. Neizvesnost je teška, kao i virus, ali samo razmišljaj kako ga nemaš! :)

Imam bol u kolenu,ali sam na nogama dnevno oko 10h moguce je da je od toga...vrlo sam stresan i paranoican tako da sam u mnogo teskom stanju sve misli me vuku da sam navukao neku bedu...citam vase komentare i blago vama kako mozete da budete tako pozitivni svaka vam cast...u ponedeljak idem da uradim test ubice me neizvesnost dok cekam rezultate ali sta je tu je :( tnx Marla

prekini da guglas o bolestinama bez predhodnog predznanja o tome....kako si krenuo prelezaces sve bolesti

ako si imao rizican odnos i toooliko se tripujes zovi jazas pitaj de se moze obaviti testianje na hiv i hep c...kolko se secam na hiv ima za dz samo ne znam de tacno (dal bese institut za infektivne bolesti), za hep c ne znam ali tamo de je za hiv tamo je i za hep sigurno

Koliko se sećam, pisao je ovde neko / neki za besplatno testiranje u studentskim poliklinikama. Obično se najavi nedelja besplatnog testiranja, probaj da pronađeš na netu. Ipak, uz uput lekara opšte prakse možeš se testirati i u Centru za javno zdravlje, tzv. higijenskom zavodu ili u privatnim laboratorijama, mislim da je nešto iznad 1.000 din. ELISA test na antiHCV

Back