Cao svima! Danijela i ja imam tu alergiju na Pegasys, takodje pijem Pressing, malo mi je lakse od njega ali alergija je i dalje tu. Bila sam kod dermatologa i dobila sam jednu kremicu na bazi kortikosteroida i kad je bas neizdrzljivo mazem nju. Moj doktor mi je rekao da smem da je mazem do 3 dana. Ali i od te kreme kad prodje cisto malo dobijem vremena jer se onda opet vrati. Mislim da tu nema pomoci i ja sam se pomirila sam tim da ce to trajati skroz do kraja. Prestala sam da obracam paznju, mada je svrab jeziv i nekada se nocu budim i cesem po pola sata. Danju se kontrolosem jer sebi napravim krastice. E da, mazem se vise puta na dan sa mlekom za telo da mi hidrira kozu jer kad mi se osusi jos mi je gora alergija. To malo pomaze.
Moja krvna slika je u konstantnom padu, sada sam 35 nedelja na terapiji i primam Pegasysa 90. Copegus mi je smanjivan sve do 2 na dan (1 ujutru i 1 uvece), a od prosle nedelje sam morala da prekinem sa Copegusom jer mi je hemoglobin previse pao. Inace imam problema od polovine terapije sa disanjem jer mi je jako nizak hemoglobin. Fizicki se dosta lose osecam, usled tog problema. Psihicki sam odlicno sto je cudno jer sam fizicki lose, ali sve depresije i nervoze sa pocetka terapije su mi odavno prestale i nemam nikakve psihicke smetnje. Morala sam da prestanem da radim, nisam vise mogla fizicki da izdrzim, i upisala sam master na fakultetu koji sam odavno zelela, i to me je potpuno povratilo. Nisam mogla da se bavim nikakvim hobijem, vrlo malo sportom, cak nekada ne mogu da radim ni vezbe u kuci jer cim podignem ruke u vis moram da sednem, stvarno je tako. Kada dovodim dete iz skole moram uz put tri puta da stanem da se odmorim. Jedva se penjem uz stepenice, itd. Tako sam odlucila da pocnem da ucim jer je to najmirnija aktivnost i to mi je potpuno skrenulo misli na drugu stvar, ne razmisljam o terapiji, jedino se NAJISKRENIJE nadam da cu ipak izdrzati do kraja terapije!!! Nadam se da ce mi doktor opet ukljuciti Copegus jer interferon bez ribavirina nema neko dejstvo. Jedino za sta sam sigurna da ce me nervoza unistiti je kad budem radila sledeci PCR, ne znam kada se radi, ne zelim sada o tome ni da razmisljam.
Ja se stvarno nadam jednom novom zivotu posle ove terapije, jer terapija je jako teska za izdrzati, ima mnoge nusefekte, samo se nadam: 1. da izdrzim sto duze da primam i da se KONACNO izlecim!!!
Od dodataka ne pijem nista, samo vocne sokove, cveklu, sargarepu itd, jedem puno voca i povrca, i jedem u principu sta mi se jede, ne ogranicavam se, vrlo cesto mi je muka tako da kada mogu da jedem jedem sta mi se svidja. Za ekomer sam pitala doktora on mi je rekao da ne uzimam, rekao je da mogu neke vitamine da uzimam, beviplekse itd ali ja necu. Jedem med i sve ostalo sto ulazi u obicnu zdravu ishranu. Ne pijem alkohol, kafu, ne pusim, ali to vec nema veze sa terapijom. Mislim da je najbitnije u toku terapije naci neku drugu preokupaciju i dozivljavati nusefekte kao prolazne inace kada bi stalno razmisljala o terapiji i kako mi je lose poludela bi.
Nik, sta je sa novim terapijama. Jel su poceli da odobravaju, to me bas zanima. Kako si ti, jesi li se iskulirao po pitanju dece?
Medpac: pitanje reci ili ne reci svako mora sam da odluci. Porodici se mora reci, a na poslu, mislim da je bolje ne, ja sam rekla jer sam dala otkaz i rekla da je to razlog ali mislim da je to bila greska jer se to nikoga u sustini ne tice, to je moja licna stvar. Tako da ja nekako onima koje volim i sa kojima sam bliska govorim sve i pricam a drugima ne govorim nista. Jeste bolest stigmatizovana, ali ne izbegavam da govorim zbog toga, nego me jako smara da nekim levim ljudima objasnjavam sta i kako. Kazem, takva sam ja, a svako od nas ce drugacije. Ne znam kakva su iskustva drugih po tom pitanju, ali imajuci u vidu koja smo primitivna sredina verujem da covek ni kriv ni duzan moze da bude diskriminisan.
Pisite svoja iskustva, hvala na ovom forumu!!