Нepatitis C

Cao DELTOID,ja sam saznala da sam HCV pozitivna dva meseca posle carskog reza i primanja krvi tj 2001.godine.Nisam htela odma da krenem sa terapijom pa sam tek 2007-me radila biopsiju.Predala sam papire za komisiju i posle 3-4 meseca sam zvala i rekli da dodjem sto pre jer krecem sa terapijom.Nisam bas bila za tu terapiju dok ne odrade kao jos ispitivanja,i eto me krenula sam u borbu protiv te bolesti.Imala sam 3 000 000 kopije virusa i losu krvnu sliku.Od terapije mi pada krvna slika ali se trudim da izguram tih god dana

Cao svima.Danas sam dobio rezultate biopsije posle vise od mesec dana cekanja. Fibroza 0. Doktor kaze da imamo sve uslove za komisiju zbog velikog broja kopija virusa. Gde moze da se uradi privatno psr test.pozdrav

Cao svima.Danas sam dobio rezultate biopsije posle vise od mesec dana cekanja. Fibroza 0. Doktor kaze da imamo sve uslove za komisiju zbog velikog broja kopija virusa. Gde moze da se uradi privatno psr test.pozdrav

A šta će ti novi PCR test, već znaš da si nosilac virusa i znaš broj kopija. Ništa novo nećeš saznati. Broj kopija stalno varira. Podizanjem imuniteta, pravilnom ishranom i unosom vitamina, naročito vit. D, ojačaćeš organizam da se antitela uspešno bore sa virusima, pa čak i da se njihov broj smanji, a i trebaće ti za terapiju koja je za neke veoma teško podnošljiva.

avala001.Saznao sam od Doktora da je tender za nabavku Pegasysa bio pre neki dan i da je nabavljeno duplo manje lekova nego prosle godine, vezano za hcv i nabavku lekova 20.02 u Nedelju bice na b92 na svim dnevnicima reportaza o tome gost ce biti prof Delic.Sto se tice mog stanja danas sam dao krv na sve analize ast i alt su mi povecani u odnosu na zadnju analizu krajem godine gde je ast bio 80 a sada je 115 ggt je ista 198,i jetra mi je uvecana bila je 140 sade je 152 cm.Doktor kaze da nepanicim,da je kod hepatitisa to normalna pojava. Dali je neko imao ovakvo iskustvo.

hog. Fizicki sam se bolje osecao pa sam hteo da proverim kolicinu virusa u krvi,posle ovih rezultata nemam nameru da ponavljam psr.Hvala puno na odgovoru

Poslednja izmena:
avala001.Saznao sam od Doktora da je tender za nabavku Pegasysa bio pre neki dan i da je nabavljeno duplo manje lekova nego prosle godine, vezano za hcv i nabavku lekova 20.02 u Nedelju bice na b92 na svim dnevnicima reportaza o tome gost ce biti prof Delic.Sto se tice mog stanja danas sam dao krv na sve analize ast i alt su mi povecani u odnosu na zadnju analizu krajem godine gde je ast bio 80 a sada je 115 ggt je ista 198,i jetra mi je uvecana bila je 140 sade je 152 cm.Doktor kaze da nepanicim,da je kod hepatitisa to normalna pojava. Dali je neko imao ovakvo iskustvo.

hog. Fizicki sam se bolje osecao pa sam hteo da proverim kolicinu virusa u krvi,posle ovih rezultata nemam nameru da ponavljam psr.Hvala puno na odgovoru

Nik: hvala ti na informaciji, mada sam ja u medjuvremenu saznala sasvim nesto drugo, da tender nije jos bio jer su novi ljudi u Republickom zavodu za zdravstveno osiguranje stopirali nabavku leka, mnogo im je skup pegasys, moj doktor kaze da iduce nedelje imaju sastanak da se dogovore sta ce biti. Nadam se stvarno da ce preovladati razum kod tih ljudi jer za nas koji smo poceli da primamo terapiju bila bi potpuna katastrofa da nam sada ukinu.

Hepdecko81: kazi mi molim te u kojoj si ti apoteci kupovao Pegasys (ako si u Bg) i kako to ide, jel treba neki recept ili nesto od lekara ili se kupuje preko klinike?

Nik: hvala ti na informaciji, mada sam ja u medjuvremenu saznala sasvim nesto drugo, da tender nije jos bio jer su novi ljudi u Republickom zavodu za zdravstveno osiguranje stopirali nabavku leka, mnogo im je skup pegasys, moj doktor kaze da iduce nedelje imaju sastanak da se dogovore sta ce biti. Nadam se stvarno da ce preovladati razum kod tih ljudi jer za nas koji smo poceli da primamo terapiju bila bi potpuna katastrofa da nam sada ukinu.

Hepdecko81: kazi mi molim te u kojoj si ti apoteci kupovao Pegasys (ako si u Bg) i kako to ide, jel treba neki recept ili nesto od lekara ili se kupuje preko klinike?
Da u bgu sam, apoteka ADA, radnicka 43, 011/3572-144, moras da im objasnis da bi kupovala svake nedelje po jednu, 24/48 nedelja i da ti naprave ponudu, mozes da kazes da si nabavio tel i od decka koji je kupovao isto pegasys od njih.

QUOTE=hepdecko81;16755257]Da u bgu sam, apoteka ADA, radnicka 43, 011/3572-144, moras da im objasnis da bi kupovala svake nedelje po jednu, 24/48 nedelja i da ti naprave ponudu, mozes da kazes da si nabavio tel i od decka koji je kupovao isto pegasys od njih.[/QUOTE]

OK, hvala ti puno! A recept od lekara ili tako nesto?

QUOTE=hepdecko81;16755257]Da u bgu sam, apoteka ADA, radnicka 43, 011/3572-144, moras da im objasnis da bi kupovala svake nedelje po jednu, 24/48 nedelja i da ti naprave ponudu, mozes da kazes da si nabavio tel i od decka koji je kupovao isto pegasys od njih.

OK, hvala ti puno! A recept od lekara ili tako nesto?[/QUOTE]
jok, samo lekar treba to da ti kaze od koliko mg

Tender je proso obezbedjeni su lekovi za 100 pacijenata koji stizu za oko mesec dana to sam saznao od svog dr ,Komisija je bila u ponedeljak gde nikom od 120 pacijenata nije odobrena terapija zbog manjka dokumentacije,ima novina pa nam vracaju predmete na dopunu.Sta ima novo kod vas na forumu kako tece terapija, avala001 dali si kupovala pegasis i koliko kosta,
danijela030 Kako je sa tvojom terapoijom,spremam se za terapiju pa mi znaci svako vase iskustvo da bih se bolje pripremio.pozdrav svima

Tender je proso obezbedjeni su lekovi za 100 pacijenata koji stizu za oko mesec dana to sam saznao od svog dr ,Komisija je bila u ponedeljak gde nikom od 120 pacijenata nije odobrena terapija zbog manjka dokumentacije,ima novina pa nam vracaju predmete na dopunu.Sta ima novo kod vas na forumu kako tece terapija, avala001 dali si kupovala pegasis i koliko kosta,
danijela030 Kako je sa tvojom terapoijom,spremam se za terapiju pa mi znaci svako vase iskustvo da bih se bolje pripremio.pozdrav svima

Hvala ti na informaciji. Na kojih 100 pacijenata se to odnosi? Kakve su to novine u procesu odobravanja, sta treba dodatno da se podnese? Ja nisam jos kupovala Pegasys jer i dalje dobijam na klinici, niko nista ne govori, prestala sam da pitam jer mi je polako dosta svega, sad jos novi stres hoce li biti leka.

Danijela030- jel ti dobijas kod Delica lek?

Sto se tice tvoje terapije, samo se opusti to ti je najbolja priprema. Nema sada nista sto mozes da uradis da bi se bolje pripremio. Samo se opusti i zaboravi na hep dok ne pocnes da primas terapiju. Dosta si uradio, sve sto je u tvojoj moci, iscimao se, lezao u bolnici, preziveo sok i stres i to je to, sada malo odmori pa zapocni tu bitku.

Pozdrav,

ostalo mi je od moje uspesne terapije jos 2 kutije Copegusa (168 kom od 200 mg ) , rok do juna 2012. Imao sam 16 inekcija pegasysa i 4 kutije Copegusa , ali sam sve prodao za bagatelu , , da izvucem bar deo para jer sam kupio te lekove po punoj ceni... )

Ako neko sam finansira terapiju , neka mi se javi pa cemo se dogovoriti , ali isplatice mu se visestruko i ustedece dosta novca nego da ih kupuje u privatnoj apoteci.

Pozdrav svima i puno hrabrosti i srece.

e-mail :yvan@serbiancafe.com

Cao ljudi nisam imala vremena vec para dana da pisem posto sam u poslu i imam puno da radim.Ljudi pa dali mi verujete da uopste ne razmisljam o bolesti,pegazisu i posledicama i mnogo mi zanimljivije prodje dan.Opustite se bice pegazisa iskreno se nadam.Primila sam 17-tu i imam povremeno temperaturu ali ignorisem to jer je tako bolje.Pre par dana mi je na stomaku izasla neka alergija pa prate lekari ali to nije razlog za paniku ili nedao bog prekid terapije.Sami skrojite dan da vam bude zanimljiv i to vam je pa bar 40% izlecenja.Nema onoga "jao bole me kosti,jao nemogu da hodam pa temperetura,gadi mi se jelo.......",zaboravite na to i bicete ok verujte mi.Tesko je samo izmedju prve i druge zato se i ostaje u bolnicu ali prezivi se uzdignute glave ako volite zivot.Ja kad sam lezala u bolnici bila sam pod okom dr delica ali posto je postavljen za direktora klinike tesko je uhvatiti ga na odeljenje pa je dr Simonovic preuzela njegove pacijente a i dr Kristina nije losa da znate.Nadam se da sam ohrabrila pacijente koji tek treba da pocnu ako nisam zakasnila sa porukom.Samo vi pocnite i videcete kako se mali dzepni kalendar sa krsticima primljenih pegazisa brzo popunjava:maramica:

Cao ljudi nisam imala vremena vec para dana da pisem posto sam u poslu i imam puno da radim.Ljudi pa dali mi verujete da uopste ne razmisljam o bolesti,pegazisu i posledicama i mnogo mi zanimljivije prodje dan.Opustite se bice pegazisa iskreno se nadam.Primila sam 17-tu i imam povremeno temperaturu ali ignorisem to jer je tako bolje.Pre par dana mi je na stomaku izasla neka alergija pa prate lekari ali to nije razlog za paniku ili nedao bog prekid terapije.Sami skrojite dan da vam bude zanimljiv i to vam je pa bar 40% izlecenja.Nema onoga "jao bole me kosti,jao nemogu da hodam pa temperetura,gadi mi se jelo.......",zaboravite na to i bicete ok verujte mi.Tesko je samo izmedju prve i druge zato se i ostaje u bolnicu ali prezivi se uzdignute glave ako volite zivot.Ja kad sam lezala u bolnici bila sam pod okom dr delica ali posto je postavljen za direktora klinike tesko je uhvatiti ga na odeljenje pa je dr Simonovic preuzela njegove pacijente a i dr Kristina nije losa da znate.Nadam se da sam ohrabrila pacijente koji tek treba da pocnu ako nisam zakasnila sa porukom.Samo vi pocnite i videcete kako se mali dzepni kalendar sa krsticima primljenih pegazisa brzo popunjava:maramica:

Svaka cast Danijela na optimizmu i hrabrosti,sjajno je osetiti takvu energiju za takve stavri,drzim ti fige,budi mi dobro,pa se javi:)))

Hvala puno Danijela,ne znam da li je bas sve ovako kako oni kazu,sto se tice nestasice i slucajeva ljudi koji imaju Hepatitis B se u potpunosti slazem,ali puno ljudi sa Hepatitisom C se ne leci i ne dobija terapiju ,a mogu da mislim kako je tek sa hepatitisom B,ljudi komentarisu da na infektivnu kliniku smestaju samo ljude u tercijalnom stadijumu sto je jako lose,u vecini zemalja u evropi cim otkriju da neko boluje od bilo koje vrste hepatitta odmah pocinju sa lecenjem, sto kod nas nije slucaj, tako da ce biti tesko uopste doci do terapije i dalje.

Cao DELTOID moram da ti odgovorim po pitanju "vecini zemalja u evropi".Dali mislis da bi meni u drugoj zemlji direktor cije je osoblje zarazilo pacijenta kao sto je slucaj samnom reko u oci "j... ga desilo se"?Ja sam to dozivela i vucemo se po sud vec 7 godine i imam snage da isteram pravdu do kraja.Trenutno sam stigla do apelacionog suda ali posto su i oni korumpirani teram dalje do strazbura.Sta reci takvim ljudima koji nemaju osecaja.Bila sam i na tv kosava malo ih uzdrmala ali to im bilo malo pa moram opet,da se prave vazni malo:hahaha:.Sto se terapije tice skocili mi leukociti i trombociti a nemam pojma od cega jer nisam od onih koji probaju sve i svasta,pijem ekomer i neki sirup sto sam pravila od kupine i to je sve.Pozz svima :bye:

Poslednja izmena:

Back