Нepatitis C

Pozdrav svima,
Nisam znao da ima aktivnog foruma za HCV kod nas, pa me bas iznenadilo kad sam naleteo na ovu temu.
Prelistao sam par stranica unazad i vidim da se sem pominjanja potencijalne nove terapije koja ce ko zna kad doci i nema puno informacija kako se izleciti, pa cu probati da pomognem koliko mogu.
Otkrio sam da imam HCV pre 2 godine i iako je bio prilican sok, nisam se previse zabrinuo nego sam odmah krenuo da trazim resenje. Uz pomoc dobrog doktora sa drzavne klinike u NS sam uradio biopsiju koja je pokazala da nemam veca ostecenja jetre i da je aktivnost mala (F0/A1).
Odlucio sam da prihvatim pegintron/ribavirin terpaciju iako sam znao da je jako teska. Posle 4 meseca terapiju sam morao prekinuti jer nije davala dovoljno dobre rezultate, tj. broj kopija virusa nije dovoljno brzo padao. Prekid terapije mi je tesko pao ali je bilo i olaksanja jer sam je prilicno tesko podnosio a krenuo je i gubitak kose.
Odmah sam se bacio na trazenje alternative po internetu i saznao da se mogu nabaviti genericke verzije nove generacije lekova koji nemaju teske nuspojave i terapija traje krace, a uspesnost ide preko 90%. Slucajno sam nabasao na blog lika iz Australije (Greg Jefferys) koji je u slicnoj situaciji kao i ja otputovao za Indiju i tamo nabavio 12 nedelja terapije Sovaldijem (za njegov genotip 2 je dovoljan sovaldi sa ribavirinom). Dopisivao sam se sa njim i odlucio da sacekam da se pojavi genericka verzija Harvonija koji leci genotip 1b koji ja imam. U iscekivanju i pracenju gomile foruma gde se sa nestrpljenjem ocekivao genericki Harvoni dosao je decembar kada je konacno Indijsko ministarstvo zdravlja odobrilo pocetak prodaje.
Odmah sam rezervisao avionsku kartu za Delhi i uz pomoc Gregovog kontakta dogovorio kupovinu 3 bocice Ledifosa sto je terapija za 12 nedelja (jedan od brand imena generickog Harvonija u Indiji). U medjuvremenu me je poznanik sa foruma iz Nisa zamolio da i njemu donesem 3 bocice kako ne bi morao sam da ide. U Indiji se nabavka lekova razlikuje od nase. Mora se kupovati preko distributera, a kod njih cena moze da varira kako se dogovorite. Cena koju sam ja dogovorio je 1000USD za celu terpiju sto je u odnosu na cenu u USA od 94.000USD deluje neverovatno. Da napomenem radi se o licenciranom leku koji se pravi po odobrenju Gileada, a ne o nekoj lokalnoj budzevini. Elem u januaru sam otputovao, bez problema obavio kupovinu. Distributer je inace sjajan lik koji mi je puno toga objasnio o Indiji i funkcionisanju njihovog ogromne farmaceutske industrije. Imao sam sa sobom uput za slucaj da me na carini pitaju, ali sam prosao bez ikakvog zadrzavanja.
Terapiju sam poceo odmah u januara i prosle nedelje sam je zavrsio. Vadio sam krv odmah po zavrsetku i ocekujem rezultate PCR-a sledece nedelje. U toku terapije sam samo jednom radio enzime jetre i svi su bili u normali i to bas niski ALT 14, AST 14, GGT 19. Inace mi je ALT uvek bio povisen a druga dva parametra blizu gornje granice. Pre terapije je broj virusa bio oko 500.000.
Napisao sam ovaj post da bi ljudima skrenuo paznju da genericki lekovi i nisu tako daleko i da se ne mora cekati na milost drzave koja ce ko zna kada doci a sigurno je da nece biti za sve. Da sada znam ovo sto sam napisao sigurno ne bih prihvatio interferonsku terapiju zbog strasnih nuspojava i slabe uspesnosti.

Pretpostavljam da je to zato sto imam samo jednu poruku.
Nema veze moze i ovako. PCR jos nije stigao, verovatno ce zbog praznika biti tek sledece nedelje, ali sam u medjuvremenu odradio jos jedan test enzima jetre i nedelju dana posle zavrsetka terapije i dalje imam odlicne vrednosti, ALT 14, ALT 13, GGT 16.
Tokom terapije od nuspojava sam primetio suvu ispucalu kozu pogotovo na zglobovima ruku, u poslednjem mesecu i nadimanje stomaka, bilo je par glavobolja, pa cak i blago stanjenje kose, koje mozda ne bih ni primetio da se ne sisam kratko i da nije bilo mnogo dramaticnijeg gubitka kose na interferonskoj terapiji. Sve u svemu nista specijalno, a neuporedivo sa interferonom.
Od pozitivnih stvari, tu je blago ali primetno povecanje energije, lakse ustajanje ujutro bez bolova u zglobovima koji su me ponekad mucili.

@Nubiru,
Nema svercovanja, zakonom je dozvoljeno da uneses lekove za sopstvenu upotrebu. Zabranjeno je slanje postom.

Alt Ast Ggt ,ništa ne mora da znači,eto ja imam virus nisam uradio nijedan pcr a o biopsiji sanjam ,zahvaljujući mom korumpiranom infektologu... Vrednosti su mi normalne,kao I kod tebe,virus radi u talasima ,to se vidi po tome alt asat ggt,blago rastu do jedne granice pa blago padaju eto kod mene do normalnih vrednosti,hoću samo reći pcr se može uzeti u obzir koliki je postotak virusa uklonjen,i koliko je uspešno lečenje.

U svakom slučaju hvala za inf. I sve Najbolje ti želim

To za enzime jetre je uglavnom tacno, ali su kod mene uvek bili poviseni ili blizu gornje granice. ALT pogotovo.
Jedina 2 puta kada su bili ovako niski je za vreme interferonske i sada sa Harvonijem.
Naravno to ne znaci da je virus mrtav, ali je oslabljen ili umrtvljen te zato su i enzimi normalni. Prava stvar je svakako PCR i to ne ovaj odmah na kraju terapije nego naredni na 4, 12 i 24 nedelje od kraja terapije.

Dali mi neko može odgovoriti na par mojih sledećih pitanja.Pošto su elisa-western blot-PCR metoda sve indirektni dokazi na postojanje hcvirusa-dali postoji direktan dokaz po klasičnoj definiciji to jest virusologiji na hepatitis c virus.Vidim ovde na forumu da se svi dobro razumeju oko hepatitis c bolesti.

U virusologiji postoji način kako se dokazuju virusi,to se zove publikacija-zlatni standart a to je :Izolacija virusa iz ljudske krvi ,čišćenje-karakterizacija,mikroskopska fotografija ime virusologa,kad i gde je to odradjeno i to mora da bude objavljeno naučno stručnim novinama-e to je direktni dokaz.Izumitelj i pronalazač PCRmetode prof.nobelovac Kerry Mullis,znači on je izmislio taj test kaže citiram:Sa mojom PCR metodom se NE mogu virusi dokazati,jer nemate orginal.Farmatseutski institut Chiron je izmislio markere i sonde pomoću kojih navodno dokazuju navodni c virus a niti su ga izolovali niti videli pa se pitam mikelo šta se može na takav način naći. U našem genomu postoje 450 000 sličnih virusnih sekvensa e tu oni sa tim markerima i sondama ulaze i u tom brlogu navodno mogu da nadju virus c kojeg nikad nisu izolovali i videli.Tu oni mogu da nadju šta god požele a i buduće viruse da izmisle.E vidiš mikelo zašto se renomirani virusolozi bune i protive ovakvom dokazivanju.Sad si naučio šta je direktan i indirektan dokaz za viruse.Tako funkcioniše virusologija ne trebao sam po tvom da pitam svog izabranog doktora iz doma zdravlja da mi on priča o virusima.

Indirektno ili direktno danas je stigao moj PCR nalaz iz krvi uzete prvog dana posle 12 nedelja Harvoni terapije. Pise HCV RNK nije detektovana :mrgreen: Preskocena je prva stepenica do izlecenja.
Sledece 3 stepenice su PCR-ovi na 4, 12 i 24 nedelje od kraja terapije, posto jos uvek postoji mogucnost da iako u krvi nema virusa postoje zaostali aktivni virusi u oziljcima na jetri, sto se nadam da kod mene nije slucaj jer mi je biopsija pokazala F0/A1, a Fibroscan koji sam odradio u Indiji 6.8 (sve ispod 7 je OK).
Statistika za Harvoni je oko 94% za genotip 1b pa se nadam najbolje.

Te navodne virusne kopije koje se nadju pomoću PCR testa nisu ništa drugo nego naša antitela,koji je naš organizam u toku života sam stvorio u borbi protiv raznih upala,bolesti,u borbi protiv heroina,alkohola,raznih medikamenata i otrova.Farmaceutska industrija nikad nije uspela ne samo da izoluje-dokaže i pokaže virus c nego bilo koji.
Ako želim nešto da saznam u vezi struje moram da pitam električara a ne nosača kablova.Doktori su mnogo pametni i dobro načitani ali nisu virusolozi i ne bave se istraživanjem i pronalaženjem virusa.Pokušajte da koristite vaš razum i sagledajte ovu apsurdnost-zvanična medicina se služi sa PCRmetodom u dokazivanju virusa a sam izumitelj,znači čovek koji je izmislio-stvorio-napravio(kako god hoćete)PCRtest kaže da se sa tom metodom NE mogu dokazati virusi.E sad koji vam deo mog pisanja nije bio jasan?
Vaši doktori vam ovakve stvari nikad neće priznati,jer im ne pada na pamet da rizikuju svoju platu,svoj ugled i status u društvu-iskreno mnogi i nemaju pojma o virusima.Farmacija ima načina da utiša doktore i profesore koji nisu za zvaničnu verziju.Smatram da svaki čovek koji ima problem sa ovim navodnim virusom treba da sagleda,iztraži i jednu i drugu stranu medalje.Postoji internet-tražite:
Šta kaže prof.nobelovac Kerry Mullis.
Šta kaže prof. Heinz Ludwig Saenger nosioc Robert Koch nagrade,više od 30god. načelnik virusologije na Maks Plank institutu.
Šta kaže prof.Stefan Lanka(izolovao virus iz morske alge).
Šta kaže prof. Elena Papadopulos radi u Australiji-stručnjak-oblast HIV.
Šta kaže prof. Peter Duesberg ostao bez nobelove nagrade jer je svojom glavom razmišljao. Sami iztražite i dodjite do sopstvenog mišljenja.
U vezi Interferon terapije budite ,,jako,,obazrivi,veoma je toksična.U stvari to je jedna vrsta hemoterapije,posledice i nuspojave su i posle više godina osetne-govorim iz izkustva.

Posto si jako neprijatan i neprijateljski nastrojen, necu ulaziti previse u debatu sa tobom, ali vidi se da ne znas razliku izmedju PCR i seroloskih testova. Seroloski testovi otkrivaju antitela, PCR je reakcija umnozavanja specificne sekvence DNK/RNK koju ciljas da pronadjes, i uopste ne otkriva antitela, nego prisustvo virusne DNK.
O ovome mogu da ti pricam sa punim autoritetom, posto sam PCR reakcije radio u laboratoriji mnogo puta.

Poslednja izmena:
pa se pitam mikelo šta se može na takav način naći.

E vidiš mikelo zašto se renomirani virusolozi bune i protive ovakvom dokazivanju.Sad si naučio šta je direktan i indirektan dokaz za viruse.Tako funkcioniše virusologija ne trebao sam po tvom da pitam svog izabranog doktora iz doma zdravlja da mi on priča o virusima.

Ne, trebaLO je da pitas sarlatane sa interneta i teoreticare zavera, a ne naucnike i lekare, posto vidim pominjes paranoidnu iracionalnu sumanutost "A farmacaija-farmakomafija zna kako da izadje na kraj sa lekarima i profesorima koji misle drugacije". Mislis, drugacije od dokazanih dvostrukih slepih randomizovanih studija i experimenata dokaza?

U virusologiji postoji način kako se
Sad si naučio šta je.....

Zaista...Zaista, ti, jedan anonimus i nepismen, neobrazovan covek, ces Mikelu, jednom licenciranom diplomiranom lekaru na drzavnom Bg univerzitetu da pricas da je sad nesto naucio od tebe nepismenog, i da mu govoris nesto o virusologiji? Ti koji su guglac interneta, njemu koji je polagao ispred profesora doktora nauka? A nisi uspeo da savladas pravopis osnovne skole? :hahaha::rotf: :dontunderstand:

A zna, imaces ti odgovora na ovo - Da Mikelo ne primi i ne nauci "prava znanja i medicinske istine" pobrinula se farmacija odn farmakomafija koja je pritegla Mikelovog profesora, da pusti Mikela da prica gluposti na ispitu i polozi a da ne sazna pravu istinu o PCR i virusima. Eh, nije Mikelo bio pametan kao ti takav nepismen pa da gugla po internetu i sazna "pravu istinu koju farmacija krije od lekara i profesora", pa eto tako i od njihovih nekadasnjih studenata kao sto je Mikelo nekada bio".

Da li ti zaista (a ne DALI PCR wannabe nepismenjakovicu) mislis da tvoja rec ovde iole vredi nesto, i da ce neko pomisliti da znas o cemu govoris - PCR, virusologija, rnk, dnk, i o ostalim visokoslozenim stvarima, kada nisi uspeo da savladas je..ni maternji jezik i najosnovniji pravopis? :dontunderstand:

Da krenem taksativno da nabrajam nepismeni covece, o vrsni doktore internet virusologije :

Dali mi neko može odgovoriti na
dali postoji direktan dokaz po klasičnoj definiciji to jest virusologiji
Pise se odvojeno - da li, a ne dali. Jednom kada covek napise dali, ok mozda mu ne radi space dugme, ali kada napise dali 158 puta kao ti - nepismen je. Ne ne pismen, nego nepismen.

PCRmetode prof.nobelovac Kerry Mullis,znači on je izmislio taj test kaže citiram:
Nema znaci. Kerry Mullis, on je izmislio taj test. Nema mesta za "znaci". Tebra. Ovo ono. Osim ako nisi iz Zemuna. U tom slucaju se izvinjavam. Munze Konza. :mrgreen:

Tako funkcioniše virusologija ne trebao sam po tvom da pitam svog izabranog doktora iz doma zdravlja da mi on priča o virusima.
Virusologija funkcionise kako funkcionise, a kako funkcionise pravopis, bolje bi bilo da se zanimas i prelistavas knjige.
Posle ne, ide zapeta, zarez, pa onda trebaLO, ovako ispada spojeno "ne trebao". I ne pise se treBAO, jer (a ne je l) "trebovanje" se ne menja po licima - "trebam, trebas, trebao, trebala, trebali" nego treba i trebaLO. Dakle, jeste tacno, trebaLO je da pitas svogh izabranog lekara, a ne, da trebAS da si treBAO da guglas.

Druga stvar, pise se "iz Doma zdravlja" a ne "iz doma zdravlja", veliko D slovo, internet strucnjace virusologije. Slicno je i "idem ka Filozofskom fakultetu", "krenuo sam ka Domu zdravlja". "Uputio sam se ka Narodnom pozoristu". Zapamti da se slovo prve reci pise velikim slovom. :rtfm:

upala,bolesti,u borbi protiv heroina,alkohola,raznih
Ceo tekst ti je ovakav. I svaki tekst. Nauci se, da se, prilikom pisanja, posle zapete (zareza), ostavlja razmak, pa tek onda ide nova rec, a ne nauci se,da se,prilikom pisanja,posle zapete,ostavlja razmak,pa tek onda,nova rec. U jbt toliko si nepismen, da iako sam se trudio da namerno izgresim, mahinalno sam palcem udarao space da pravim razmak, pa brisao razmak i pokusavao da iskuckam kao ti. Auuu koliko je tesko kada si pismen da budes na silu nepismen kao ti. Svaka cast tebi kako uspevas.

U našem genomu postoje 450 000 sličnih virusnih sekvensa
Pise se postoJI a ne postoJE.

znači čovek koji je izmislio-stvorio-napravio(kako god hoćete)PCRtest kaže da se sa tom metodom NE mogu dokazati virusi
Sesti padez, instrumental. S kim, cime. Ne pise se "sa tom metodom se ne mogu dokazati", nego "tom metodom se ne mogu dokazati". Metoda je orudje, a ne covek, ne prijatelj SA kim izlazis na pivo.
"Sa prijateljem Petrom Petrovicem odlazim petkom u pivnicu. Ali zato subotom kosom kosim travom. Nikada nisam kosio SA kosom".
Sledeci put nauci padeze, nemoj samo kao Vranjanci da znas nominativ i akuzativ, pa tek onda kreni na dnk, rnk, pcv, viruse, farmaciju i ostalo sto se uci na FAKULTETIMA, a ne gugla internet.

Smatram da svaki čovek koji ima problem sa ovim navodnim virusom treba da sagleda,iztraži i jednu i drugu stranu medalje

Ih steta sto se ovde radi o coveku pa si napisao da "treba" da si se obratio nekom konkretno, napisao bi mu "Hej trebaS da sagledas". :mrgreen:
A ovo drugo - da li (a ne dali) si nekada cuo za glasovnu promenu "jednacenje suglasnika po zvucnosti? Ne pise se "iZtrazi", nego iStrazi, posto je Z pored T, menja se u S, pa imamo iStrazi, kao i iStrazivanje, a ne "iZtrazivanje".

A da se ti ipak manes virusologije i malo, umesto interneta, iZtrazis Ivana Klajna m? :hahaha::mrgreen:
https://www.scribd.com/doc/24641759/Ivan-Klajn-Gramatika-Srpskog-Jezika

Šta kaže prof. Heinz Ludwig Saenger nosioc Robert Koch nagrade,više od 30god.
Ne pise se nosiOC, nego nosiLAC. Boze Gospode, zar nisi cuo ni za glasovnu promenu "prelazenje L u O " ? :roll::roll::roll: Vidis, imamo nosioce, ali kada je jedan onda je, znas, nosiLAC. :whistling:

I tako dalje i tako dalje. Ovo mi je samo prvo upalo u oci a ko zna sta si sve jos pogresio i sta ces tek pogresiti ako nastavis da pises "tako obrazovan, edukovan i prosvecen, informisan".
Lekari NEKI, nam jesu nestrucni i nedovoljno obrazovani, zaposlili se preko stranke po Domovima zdravlja sa velikim D, al na svu srecu eto imamo tebe, prepismenog guglaca interneta da nam pojasni i ujedno izvrsi neko strucno usavrsavanje lekara. TrebaLO bi Mikelo da ti ugovori neki naucni simpozijum, kako bi edukovao njega i njegove kolege.
Jos kad nabasas na internetu na Sladjanu Velkov i Miroljuba Petrovica, auuu koji ces tek tada autoritet biti.

I za kraj:

Ako želim nešto da saznam u vezi struje moram da pitam električara a ne nosača kablova.

Ovde se jedino slazem sa tobom. Logicki dosledno tome, ako nesto zelimo da saznamo o bolestima, virusima i svojim problemima, pitacemo svog izabranog lekara kome farmakomafija ne daje da misli "drugacije", ili eventualno, u nedostatku istog, Mikela sa foruma, inace lekara, a ne nekog anonimusa "Hep Cea" sa foruma koji je pismen onoliko koliko je moja baba vesta u baletu. :rtfm:

Postoji internet-tražite:

Postoji i Univerzitet u Beogradu, Medicinski fakultet. I to Medicinski a ne Medecinski.
A za takve kao ti, na kraju preostane Medecinski fakultet kod Miroljuba Petrovica, gde naucis da sve bolesti lecis nabijanjem kafe u rektum i jedenjem svezeg povrca i voca, ispijanjem srebrne vode.

Šta kaže prof.nobelovac
Šta kaže prof. nosioc nagrade, načelnik virusologije.
Šta kaže prof.Stefan Lanka(izolovao virus iz morske alge).
Šta kaže prof. Elena Papadopulos radi u Australiji-stručnjak-oblast HIV.
Šta kaže prof. ______ (insert anyone).

Koga briga "sta ko kaze" ko god bio? Kako bre ne shvatas, jedna nepismena, neobrazovana maso, koja sebi dajes za pravo da edukujes lekare teorijama zavera, da ti je ovo argumentum ad verecundiam, odn argument autoriteta?
Koga briga sta NEKO kaze? Kolike god da ima titule, i kolika god da je brojcanost svih njih ?
Znas, nekad su se 100 najvecih naucnika udruzili protiv Ajnstajnove teorije relativiteta, pa misleci da opovrgnu njegovu naucnu teoriju napisali knjigu "100 najvecih naucnika protiv Ajnstajna".
On im se samo osmehnuo na to i dobacio - "Jelte, zaista vas 100? :eek: Pa zasto sto, da nisam u pravu, dovoljan bi bio ne samo jedan naucnik, nego 1 jedini dokaz".

Argument i dokaz ne cini brojcanost ljudi (njih 17 je u pravu a onih 5 je u krivu, jer onih 17 moraju biti u pravu jer su 17 a onih drugih je samo 5, a svi znamo da je 17 manje od 5).
Argument i dokaz ne cine sta ko kaze, vec sta ko DOKAZE. Dokazi Panticu. - "Ja sam dokaz Sojicu". - "Ti si budala Panticu".

A na stranu to sta stvarno kazu ovi svi profesori i naucnici, a kako ti to shvatis, interpretiras i objasnis samom sebi.
Pa zaista, kada sagledamo kako nisi uspeo da savladas osnovni pravopis i gramatiku maternjeg jezika koji se uci u nizim razredima osnovne skole, pa si sam sebi interpretirao skroz netacno, kako li ces tako jednu slozenu nauku kao sto je medicina i neke njene grane? :mrgreen::lol:

Zato ti je Mikelo, inace lekar, ovo i napisao:
necu ulaziti previse u debatu sa tobom, ali vidi se da ne znas razliku izmedju PCR i seroloskih testova. Seroloski testovi otkrivaju antitela, PCR je reakcija umnozavanja specificne sekvence DNK/RNK koju ciljas da pronadjes, i uopste ne otkriva antitela, nego prisustvo virusne DNK.
O ovome mogu da ti pricam sa punim autoritetom, posto sam PCR reakcije radio u laboratoriji mnogo puta.

Pokušajte da koristite vaš razum i sagledajte

Jaoj hocemo, samo ti tako razuman, "antiparanoidan" i teoretsko - zaverenicki nadojen kada nam kazes. :mrgreen::worth:

Antitela od čega? Reakcija umnožavanja čega?Pokušavaš da nadješ virusni DNK?Pa pobogu nemaš orginal.Nemaš izolovani virus,znači umnožavaš šta?

- - - - - - - - - -

Jaoj izvini molim te za moj pravopis ali eto izmaklo mi da sam na forumu za pravopis.

Nisam neprijateljski nastrojen,iskreno očekivao sam neke odgovore a šta sam dobio-nekog samozvanog stručnjaka koji pokušava da mi objasni kako funkcioniše PCRmetoda.Kako funkcioniše PCRmetoda objasnio je nobelovac,ti si se možda služio sa testom ali nisi ga izmislio i nisi dobio nobelovu nagradu za to služenje.Imam dojam-pokušavaš da budeš veći katolik od samog pape.Nećeš valjda da me ubediš da Mullis priča gluposti i da mi svi teoretičari zavere trebamo više tebe da slušamo.Niti si nobelovac,niti si bilo što izmislio a dičiš se sa tudjim perjem.E vidiš,dokle god nemamo Original(izolaciju virusa)sva tvoja priča je suvišna i nije istinita.

Ps.Izvinjavam se unapred bajnom stručnjaku za moje pravopisne greške-sorry.(Srpski nije moj maternji)

Ono sto se koristi za utvrdjivanje prisustva virusa su indirektne metode koje ne dokazuju apsolutno ništa.
Ako bi se pokazalo postojanje antitela koja se kače za toboznji virus(a virus se kaci na celiju)i ako bi doslo do reakcije tela na postojanje antitela,time bi se dokazalo postojanje virusa koji moze da izazove bolest.Ovde se ocito radi o posrednom dokazivanju pretpostavke da postoji virus.
Istina je medjutim,da su ova antitela rastvorljivi krvni albumini koji imaju centralnu ulogu u strukturnom integritetu celija koje su u rastu i deljenju i učestvuju u zalecivanju rana.
Krvni albumini takodje nazvani globulini,
epruveti koja sadrzi odgovarajuce koncentracije kiselina i baza minerala i rastvaraca,kombinovace se proizvoljno sa drugim albuminima.
Tako bilo koji uzorak krvnih albumina uzetih od coveka kada prodje PCRtest moze biti proizvoljno pozitivan ili negativan.Izaci sa nekim odredjenim rezultatom testiranja na ovaj nacin je cist kriminal u kome ucestvuju odabrani doktori i viruzolozi spremni za manipulaciju.Takodje,posredstvom tehnike biohemiskog umnozavanja nazvanog ,,lancana reakcija poliremaza,,
genske substance(fragmenti DNK)virusa mogu biti umnozene pa se to smatra ,,dokazom,, za postojanje virusa.Ali,samo umnozavanje genske supstance u laboratoriji nije nikakav dokaz da je taj virus uzrocnik bolesti.
Sustina je u tome sto nigde ne postoji genska supstanca virusa za koji je dokazano da je izazivac bolesti sa kojom bi se mogli uporediti ovi ,,vestacki,,umnozeni fragmenti.Drugo,samo fragmenti genske
substance koji su vec postojali i pre u tim tecnostima se umnozavaju i oni su sada upotrebljeni za indirektno ,,dokazivanje,,postojanja toboznjeg virusa koji izaziva bolest.
Hiljadu delova posrednog dokaza,ipak ne cini dokaz.

Sah-mat doktore

Antitela od čega? Reakcija umnožavanja čega?Pokušavaš da nadješ virusni DNK?Pa pobogu nemaš orginal.Nemaš izolovani virus,znači umnožavaš šta?

- - - - - - - - - -

Jaoj izvini molim te za moj pravopis ali eto izmaklo mi da sam na forumu za pravopis.

Nije ti nista izmaklo, nego si nepismen i neobrazovan i nemas pojma o cemu pises. Meni i Mikelu se izmakne tu i tamo, a ti si nepismen.
Tako pricas i uzivo - treBAS da uradis to i to, "dosao je jedan nosiOC" i slicno...
Nepismen si.

I kao sto rece Mikelo, ne znas razliku izmedju albumina i globulina.

,ti si se možda služio sa testom

I dalje nisi naucio padez instrumental? Ne pise se sa testom, nego sluzio si se testom. Nema SA testom. Instrumental padez jbt. A to SA, mozes da stavis npr "diskutujem SA Mikelom".

a šta sam dobio-nekog samozvanog stručnjaka koji pokušava da mi objasni kako funkcioniše PCRmetoda

Mikelo samozvan strucnjak? Pa da, vama dezurnim paranoicima, kada bilo ko kaze na forumu da je zavrsio fakultet (i to drzavni) vi to negirate, ignorisete i pisete da su "samozvani strucnjaci".

A sta ste vi, molicu lepo, sta? Za tebe smo utvrdili da si nepismen totalno, i funkcionalno i elementarno, i da nisi presao nize razrede osnovne skole lepo.

Al neka je Mikelo, koji je zavrsio 6 godina Medicinskog fakulteta u Beogradu, u roku "samozvani strucnjak".

Mikelov potpis prelepo opisuje psihologiju takvih ljudi kao sto si ti, a generalno i celu sliku sveta.

Back