Nemojte da gledate

aj necu da se mesam al samo jedno pitanje:kakve to veze ima s tim kako je devojka dozivela film?ni ja ga ne volim..smeta mi ta simbolika
i sta sad?ako devojci nije "legao" film-nije i kraj

Sa ovim se slazem u potpunosti. ***, ovde se ljudi ljute kad ti se neki film ne svidi, kao da su ga oni napravili. Devojka ima pravo na svoje misljenje, kao sto vi imate pravo na svoje. I nema razloga za raspravu, a o vredjanju necu ni da govorim. I batalite te fore sa gramatikom. Kad god neko nema argument za diskusiju ili zeli na neki nacin da "pecne" drugog, upotrebi tu foru sa gramatikom. A pola tih "pismenih" pocinje recenicu malim slovom :dash:

Poslednja izmena:
*** sta se sad svi drkaju.
zanima me kako ga je dozivela. nisam je pitala nista licno pa da treba da se suzdrzava da me udostoji odgovora, ali da mene neko pita sta mi se ne svidja kod nekog filma, ili sta mi se svidja, iznela bih svoje misljenje. ne trazim povod za svadju, a sto se tice gramatickih gresaka, mene bi bilo sramota da pravim neke tako ocigledne propuste. jeste da ovo nije tema o gramatici ili necemu slicnom ali ono, smetalo mi je i sta, rekla sam.
ne hejtujem nikoga, samo eto svi imaju neke stvari koje ih nerviraju..
kao sto ja sad npr. nerviram dobar deo ljudi koji su ovo procitali.. a nisam dosla sa tom namerom..
e na kraju, nebitno..
sta se ja uopste cimam..

zanima me kako ga je dozivela. nisam je pitala nista licno pa da treba da se suzdrzava da me udostoji odgovora, ali da mene neko pita sta mi se ne svidja kod nekog filma, ili sta mi se svidja, iznela bih svoje misljenje. ne trazim povod za svadju, a sto se tice gramatickih gresaka, mene bi bilo sramota da pravim neke tako ocigledne propuste. jeste da ovo nije tema o gramatici ili necemu slicnom ali ono, smetalo mi je i sta, rekla sam.
kao sto ja sad npr. nerviram dobar deo ljudi koji su ovo procitali.. a nisam dosla sa tom namerom..
e na kraju, nebitno..
sta se ja uopste cimam..

ja se ne drkam uopste...mene drkaju za razne sitnice ali boli me bas dupe eto...
naravno da me nisi pitala nista licno,to ti ne bih odgovorila a odgovora cu da te udostojim odmah...samo da ispucam ovo prvo sta imam i da zavrsim sa tim...elem..nije me sramota sto pravim ocigledne propuste na foumu...vauuuu...i naravno ima pravo da te nervira ali to je tvoja stvar...a ovo boldovano-neznam za te ljude pa necu da govorim u njihovo ime ali mene trenutno nerviras(samo trenutno,pre nisi)..aj sad ono bitno..
nikad za film nisam rekla da je jednostavan i naivan..da se razumemo..
film sam dozivela kao izuzetno mucan,mracan i bolan...
film jeste pun simbolike(lisica,srna,gavran-tri prosjaka) ali kao sto je neko rekao gore pre mene,ne svidja mi se simbolika,mracna je i bolna ali on je takav reditelj
antihrist je pametan film ali bi to mnogo vise doslo do izrazaja da je nasilje manje eksplicitno.
zena je prikaz zla i nestabilne emotivne prirode a muskarac tj muz je simbol racionalne svesti a na kraju i sam zavrsava na emotivnoj strani

e na kraju, nebitno..
sta se ja uopste cimam..

ko se ****?
ja sam izneo svoje misljenje isto kao i ti i jos uvek mislim da te njene greske nemaju veze sa tim kako je dozivela film ali rekla si i dobro...
kao sto bi mozda nju trebalo da bude sramota zbog toga i tebe bi trebalo da bude sramota zbog toga sto npr psujes(banalan primer)
gramaticke greske su sramota na forumu a psovke nisu?
ali dobro...uzivaj

ko se ****?
ja sam izneo svoje misljenje isto kao i ti i jos uvek mislim da te njene greske nemaju veze sa tim kako je dozivela film ali rekla si i dobro...
kao sto bi mozda nju trebalo da bude sramota zbog toga i tebe bi trebalo da bude sramota zbog toga sto npr psujes(banalan primer)
gramaticke greske su sramota na forumu a psovke nisu?
ali dobro...uzivaj

pa i ja sam psovala...ebi ga(evo ga opet)...jos jedna sramota!! :roll:

Suvise stvari shvatate licno.
Mislim da je najveci problem u tome sto tema nije dovoljno jasno formulisana.
(da zanemarim cinjenicu da sama formulacija teme bode oci zbog svoje gramaticke neispravnosti - oblik imperativa za drugo lice mnozine ima oblik ''nemojte'').
Zanemarimo li ipak pravopis i gramatiku (mada ga ja ne bih zanemarivao, bez obzira sto je rec o forumu, sta god taj izgovor znacio, ovo su ipak mesta na kojima taj isti jezik umire i to je cinjenica), treba malo razmisliti ''sta je pisac hteo da kaze''.

Mene, na primer, kad neko pita sta nikako da ne gleda, meni je logicno da navodim filmove koji po svojim estetskim i umetnickim vrednostima ne zasluzuju paznju. Ali, isto tako, za neke ljude su banalne komedije npr. vrhunac filmske zabave i onda bi bilo bzvz da im kazem da ne gledaju neku teen komediju, a da gledaju, recimo Bergmana, kada oni nemaju senzibilitet za to. Boze moj, pa film je umetnost i kao sto neko cita Mir Jam a neko Dostojevskog, tako je to i u filmskoj umetnosti. Vazno je ko je recipijent.

Ali, ako je neki film ocigledno dobar, a Kameron je priznala da je i sama svesna da je pametan i ozbiljan film, mozda ipak njemu nije mesto na temi gde se markiraju filmovi koje NIKAKO ne treba gledati. Ako vec prepoznam kvalitet, makar se meni film ne svidja (npr. mnogi filmovi brace Koen), nikad ne bih taj film proglasio losim i odgovarao ljude od njegovog gledanja, samo jer nisu moje parce kolaca. Naime, veliki broj filmofila istinski voli Larsovu estetiku i za neke od njih je to prava poslastica. Ako je film mracan i morbidan, to mu nije automatski diskvalifikaciona greska.

To je kao kad je bila neka tema najgori film svih vremena, pa ljudi krenuli da se obracunavaju s reziserima koje ne vole, a ono sve vrhunski filmovi, ali se nekom ne dopadaju, pa je fazon neki dobar film koji mi se ne dopada po svom senyibilitetu/poruci/ideji proglasiti najgorim filmom svih vremena.

Dakle, kad se na neki film stavlja etiketa ''ne gledati'', onda onaj ko komentarise treba da ima na umu da ne govori o svom senzibilitetu vec o realnim potencijalima nekog filma. a ako vec naglasi koji mu se film ne dopada, red je da obrazlozi , ali i naglasi eventualne potencijale filma na osnovu kojih bi se on mogao nekome dopasti.

Kameron je lepo objasnila, to postujem. ali je jednostavnije odmah objasniti i mrina Bosna, nego sto izbijaju konflikti, samo zato sto neko oplete neki film ili ga proglasi sra*em a ne obrazlozi to nijednim komentarom.

To vazi za sve. Da se neko ne oseti prozvanim.

Poslednja izmena:
(da zanemarim cinjenicu da sama formulacija teme bode oci zbog svoje gramaticke neispravnosti - oblik imperativa za drugo lice mnozine ima oblik ''nemojte'').
Zanemarimo li ipak pravopis i gramatiku (mada ga ja ne bih zanemarivao, bez obzira sto je rec o forumu, sta god taj izgovor znacio, ovo su ipak mesta na kojima taj isti jezik umire i to je cinjenica), treba malo razmisliti ''sta je pisac hteo da kaze''.

Mene, na primer, kad neko pita sta nikako da ne gleda, meni je logicno da navodim filmove koji po svojim estetskim i umetnickim vrednostima ne zasluzuju paznju. Ali, isto tako, za neke ljude su banalne komedije npr. vrhunac filmske zabave i onda bi bilo bzvz da im kazem da ne gledaju neku teen komediju, a da gledaju, recimo Bergmana, kada oni nemaju senzibilitet za to. Boze moj, pa film je umetnost i kao sto neko cita Mir Jam a neko Dostojevskog, tako je to i u filmskoj umetnosti. Vazno je ko je recipijent.

Ali, ako je neki film ocigledno dobar, a Kameron je priznala da je i sama svesna da je pametan i ozbiljan film, mozda ipak njemu nije mesto na temi gde se markiraju filmovi koje NIKAKO ne treba gledati. Ako vec prepoznam kvalitet, makar se meni film ne svidja (npr. mnogi filmovi brace Koen), nikad ne bih taj film proglasio losim i odgovarao ljude od njegovog gledanja, samo jer nisu moje parce kolaca. Naime, veliki broj filmofila istinski voli Larsovu estetiku i za neke od njih je to prava poslastica. Ako je film mracan i morbidan, to mu nije automatski diskvalifikaciona greska.

To je kao kad je bila neka tema najgori film svih vremena, pa ljudi krenuli da se obracunavaju s reziserima koje ne vole, a ono sve vrhunski filmovi, ali se nekom ne dopadaju, pa je fazon neki dobar film koji mi se ne dopada po svom senyibilitetu/poruci/ideji proglasiti najgorim filmom svih vremena.

Dakle, kad se na neki film stavlja etiketa ''ne gledati'', onda onaj ko komentarise treba da ima na umu da ne govori o svom senzibilitetu vec o realnim potencijalima nekog filma. a ako vec naglasi koji mu se film ne dopada, red je da obrazlozi , ali i naglasi eventualne potencijale filma na osnovu kojih bi se on mogao nekome dopasti.

Kameron je lepo objasnila, to postujem. ali je jednostavnije odmah objasniti i mrina Bosna, nego sto izbijaju konflikti, samo zato sto neko oplete neki film ili ga proglasi sra*em a ne obrazlozi to nijednim komentarom.

postujem ovakav post...lepo i mirno receno..
boldovano-ja sam objasnila cim sam pogledala film bas na ovoj temi,ali su mi i sad trazili objasnjenje...valjda je problem sto ga ovaj put nisam odmah dala ali dobro..ja sam se samo nadovezala na tudji post
ja nisam nikoga odgovarala od filma...uostalom nisam ni prva ni poslednja koja je ovaj film stavila ovde...

Poslednja izmena:

:worth:
samo sto nisam siguran da je priznala da je "pametan i ozbiljan film" al dobro :)
ovaj pasus sve govori.. postoje filmovi LOSI I DOBRI; one koje VOLIS I NE VOLIS.

a ne znam ja ni sto se cimam, na ovom pdf-u su i five easy pieces strpali u korpu a kumovi, apokalipsa danas, citav kjubrik, trentino su precijenjeni; dobro je sto ne gledaju evropljane, proglasili bi ih za nervne bolesnike

ps kameron izvinjavam se, ispadam madafaka, al' se ovo nakupilo od svih na forumu :lol: (ali od one druge polovine)

Poslednja izmena:
nema problema...
svako ima pravo na svoje misljenje...ja se nisam zbog toga naljutila vec zbog vredjanja a nisam jedina koja je ovaj film stavila ovde..
ja sam rekla sta mi se nije svidelo u vezi filma..a ako neko hoce da ga pogleda to je njegova odluka

Novi Dorian Gray, prekinula sam ga na pola jednostavno film je odvratan. Glavni glumac je katastrofa. Ocena na imdb-u je previsoka.
Sledeci A license to wed. Improvizovana romanticna komedija sa Robin Williamsom. Ako sam Doriana prekinula na pola, ovaj sam prekinula nakon 20 minuta.

Nemojte da gledate ništa sa Stivenom Sigalom, Dolfom Lundgrenom, Van Damom, Čak Norisom...
I većunu domaćih filmova... Mislim da sam ovim pokrio 90% crap-a... :D

Eh, pa ja ne znam koju si ti vecinu domacih filmova gledao. Ja sam izgleda gledao neku drugu :)) Ali recimo, srpska kinematografija od '47. ima nesto preko 600 filmova. Od njih, ja sam pogledao oko 300. I nikad ne bih rekao da je vecina filmova takva da se ne gleda. E sad, ja gledah Kusturicu, Zivojina Pavlovica, Makavejeva, Aleksandra Petrovica, Sijana, Zilnika, Zivanovica, Gorana Markovica, Kresoju ... etc. :)))
A ti? :cool:

Ja sam mislio da ljudi gledaju filmove,a ne reditelje :mrgreen: Bolje da si coveku naveo neke konkretne naslove

Evo, konkretno, kad si trazio ;):
Purisa Djordjevic (San,Jutro,Podne, Tango je tuzna misao koja se plese), Aleksandar Petrovic (Tri, Skupljaci perja, Bice skoro propast sveta), Zivojin Pavlovic (Budjenje pacova, Kad budem mrtav i beo, Zaseda, Hajka), Dusan Makavejev (W.R.Misterije organizma, Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice PTT, Covek nije tica), Zivko Nikolic (Cudo nevidjeno, Lepota poroka), Emir Kusturica (Sjecas li se, Doli Bel, Otac na sluzbenom putu, Dom za vesanje, Podzemlje, Zivot je cudo), Gordan Mihic (Vrane), Goran Markovic (Specijalno vaspitanje, Nacionalna klasa, Majstori,majstori,Urnebesna tragedja), Goran Paskaljevic (Zemaljski dani teku, Cuvar plaze u zimskom periodu, Varljivo leto, Tango Argentino), Bozidar Nikolic (Balkanski spijun, Tri karte za Holivud), Srdjan Karanovic (Virdzina), Slobodan Sijan (Ko to tamo peva, Maratonci, Davitlej protiv davitelja), Dragan Kresoja (Oktoberfest, Tamna je noc), Gorcin Stojanovic (Ubistvo s predumisljajem), Zdravko Sotra (Idemo dalje, Braca po materi), Miroslav Lekic (Bolje od bekstva, Noz) ...

Eto....

Ima jos, samo ne mogu da se setim.

I za svaki film garantujem :D

Second coming - http://www.imdb.com/title/tt0932672/
Vinyan - http://uk.imdb.com/title/tt1029241/
Long weekend 2008 - http://www.imdb.com/title/tt1098356/

Poruka ljubiteljima horora ...mada su ovo pokusaji nekih psycho filmova ,za izrazenom dramatizacijom ,*ebem li ga sta je ...uglavnom ,zaobidjite ako vec nije kasno ...jako losa ostvarenja ,od izbora glumaca/glumica pa sve ostalo :thumbdown: !

PS. Mozda sam vam vec skretao paznju na ova remek ne-dela ,ali sam i posle nedelju ( i vise ) dana od gledanja istih jos pod utiskom ,mozda cu se ponoviti ...nemoj da gledate ( prim. aut. ) !

Poslednja izmena:
Rasprave na ovakvoj temi su besmislene jer su ukusi razliciti i to nisu stvari za debatu...ali opste pravilo bi trebalo biti da se izbegavaju : filmovi sa americkim navijacicama , good cops bad cops fazon i slicne tematike....niz se moze nastaviti...
Sta bi bez losih filmova jer dobar film tek dobija na kvalitetu nakom par desetina protracenih sati gledajuci lose...

Back