- Poruka
- 7.276
Samo nemoj da pomešaš stepene i kolena, pošto nije isto.Душановим законом је потврђено ово из Законоправила што је преписано иу византијског црквеног закона а то је до 4 колена 5 већ није сродство у било ком облику
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo nemoj da pomešaš stepene i kolena, pošto nije isto.Душановим законом је потврђено ово из Законоправила што је преписано иу византијског црквеног закона а то је до 4 колена 5 већ није сродство у било ком облику
Ово је закон о својтима важи исто до 4. колена.Samo nemoj da pomešaš stepene i kolena, pošto nije isto.
Ok, samo sam pomenuo, pošto te ta veza zanima, a ukoliko želiš dalje da istražuješ, šta treba da imaš u vidu da te ne bi odvuklo u pogrešan pravacОво је закон о својтима важи исто до 4. колена.
Па добро ово није езотерија или црна магија па да одем негде где не треба.Ok, samo sam pomenuo, pošto te ta veza zanima, a ukoliko želiš dalje da istražuješ, šta treba da imaš u vidu da te ne bi odvuklo u pogrešan pravac
Uh, pa može, i to veoma lako. Ako se prevariš u polaznoj tački svi ostali zaključci će ti biti pogrešni. Istorija nije matematika.Па добро ово није езотерија или црна магија па да одем негде где не треба
O čemu šta mislim? Pitaj me konkretno i ja ću ti reći svoj trenutni stav na osnovu onoga što znam (ako o nekom pitanju imam dovoljno znanja da jasno kažem šta mislim i zbog čega to mislim).Но нити једном реченицом нити временом у видеу који није најбољи изван саме теме Првовенчаног ниси рекао шра мислиш него сад ја нагађам шта ти мислиш.
Па сам си ми копирао видео без времена где објашњава неко нешто о петом колену које сам ја питао?Uh, pa može, i to veoma lako. Ako se prevariš u polaznoj tački svi ostali zaključci će ti biti pogrešni. Istorija nije matematika.
O čemu šta mislim? Pitaj me konkretno i ja ću ti reći svoj trenutni stav na osnovu onoga što znam (ako o nekom pitanju imam dovoljno znanja da jasno kažem šta mislim i zbog čega to mislim).
Pa ti si postavio video, ja sam ga odgledao i pretpostavio sam da si ga i ti odgledao pre nego što si ga postavio. Onda sam se setio da si ranije nekoliko puta pitao o tom stepenu srodstva i napisao da tu pominju taj odnos, odnosno da je ćerka Nemanje bila udata za nekog iz te, valjda, epirske porodice.Па сам си ми копирао видео без времена где објашњава неко нешто о петом колену које сам ја питао?
Нисам уопште то нашао све што сам запазио за Хоматијана да је критиковао аутокефалност српске цркве а није критиковао папску круну тако да из тога следи закључак да крунисање није било католичко већ је крунисање извршио рашки епископ по православном обичају??!Pa ti si postavio video, ja sam ga odgledao i pretpostavio sam da si ga i ti odgledao pre nego što si ga postavio. Onda sam se setio da si ranije nekoliko puta pitao o tom stepenu srodstva i napisao da tu pominju taj odnos, odnosno da je ćerka Nemanje bila udata za nekog iz te, valjda, epirske porodice.
59-i minut pa nadalje, o udaji Nemanjine ćerke i nekog epirskog princa.Тај детаљ око Хоматијана и колена нисам чуо иако сам враћао тај део око круне и аутокефалности али нисам налетео на тај део тако да је најбоље бар да напишеш време да га нађем.
Да ли је ово што сам написао или има нешто још?59-i minut pa nadalje, o udaji Nemanjine ćerke i nekog epirskog princa.
Konkretno, pominje udaju Nemanjine ćerke za nekog epirakog princa i da se na taj način uspostavlja veza između Stefana, pa i Radoslava, s tom epirskomДа ли је ово што сам написао или има нешто још?
То би требало да је Михајло.Konkretno, pominje udaju Nemanjine ćerke za nekog epirakog princa i da se na taj način uspostavlja veza između Stefana, pa i Radoslava, s tom epirskom
porodicom.
Видиш рупа да се чак не зна да ли је имао жену између Евдокије и Ане Дандоло.Konkretno, pominje udaju Nemanjine ćerke za nekog epirakog princa i da se na taj način uspostavlja veza između Stefana, pa i Radoslava, s tom epirskom
porodicom.
Da, to je stara enigma koja još nije razrešena.Видиш рупа да се чак не зна да ли је имао жену између Евдокије и Ане Дандоло.
Pa to je bilo oko 1160. a Stefanovo rođenje oni stavljaju oko 1168/69, što može biti tačno, ali ne znam otkud im tako precizan podatak. Ja ne znam da sam u izvorima na tako nešto naišao.Многе су ствари овде индикативне прво што рођење Стефана Првовенчаног пада после титуле царски сан и Дубочице
Pa dobro, carska ćerka ne ide da bude žena nekog lokalnog vladara, već vladara države. Uzgred, tome je prethodio poraz Srba na Moravi.Дакле он твди да је Вукан био предодређен да влада али је женидба са Евдокијом то пореметила?!?
Možda zato što joj otac nije više car!?Друго да Евдокија није била разлог давања власти Првовенчаном говори чињеница о протеривању Евдокије зашто ви Сава тада стао на страну Првовенчаног а не на страну Вукана у тој ситуацији?
Dobro, slažem se da dosta plastično objašnjavaju i deluje baš da nisu eksperti za taj period već , onako, imaju pristojno poznavanje perioda.Оно даље оног лика нећу коментарисати да су Дукља и Хум отвориле очи Стефану Првовенчаном да је по њему Првовенчани први Србин који је смочио прст у море и то му променило перспективу и начин гледања на свет.
Још оженио Ану Дандоло видео још венецијанску лађу и ту је било све готово....како су Срби први пут видели море.....и још брод....
Овде ниси обратио пажњу на тај моменат клипа да они тврде да је Вукан био предодређен да влада и да је примогенитура нарушена браком са Евдокијом.Da, to je stara enigma koja još nije razrešena.
Pa to je bilo oko 1160. a Stefanovo rođenje oni stavljaju oko 1168/69, što može biti tačno, ali ne znam otkud im tako precizan podatak. Ja ne znam da sam u izvorima na tako nešto naišao.
Pa dobro, carska ćerka ne ide da bude žena nekog lokalnog vladara, već vladara države. Uzgred, tome je prethodio poraz Srba na Moravi.
Možda zato što joj otac nije više car!?
Da, znam. Vukan i jeste najstariji.Овде ниси обратио пажњу на тај моменат клипа да они тврде да је Вукан био предодређен да влада и да је примогенитура нарушена браком са Евдокијом.
Ima dva faktora u toj priči. Njegov tast gubi presto 1203. i uveliko se sprema krstaški rat.Друга ствар коју спомиње да је протеривање Евдокије било у најнеповољнијем политичком тренутку пре 1206. Дакле где Стефан Првовенчани губи подршку Цариграда.
Šta mu je zagarantovano od detinjstva, i zašto?Да Стефан Првовенчани није загарантован од детињства у обој ситуацији би завршио као бугарски племић у најбољем случају.
Da, slažem se.велика могућност да су Растко и Немања из другог брака Стефан Немања
Misliš za Stefana Nemanju II? Pa ne čuva je papa lično za Prvovenčanog, on je hteo i Vukanu da je da. Papa ne insistira da baš ,npr. Prvovenčani mora da bude kralj, može i Vukan, on insistira da Srbija bude kraljevina jer su mu i Vukan i Prvovenčani naklonjeni da tako kažem.Вукана већ папа дуго чува круну за Стефана Немању 1 коју не сме да да у страху од Емерика.
Ево овако ја се зовем Лазар Бранковић наследник ће ми се звати Теша Тешановић а син Стефан Лазаревић ће му бити вазал.Da, znam. Vukan i jeste najstariji.
Ima dva faktora u toj priči. Njegov tast gubi presto 1203. i uveliko se sprema krstaški rat.
Šta mu je zagarantovano od detinjstva, i zašto?
Могуће да је тако и било. Калићка сматра да је епископ Методије у Расу крунисао Стефана уз присуство папског легата, што је вероватно доста близу истини ако не и потпуна истина.Нисам уопште то нашао све што сам запазио за Хоматијана да је критиковао аутокефалност српске цркве а није критиковао папску круну тако да из тога следи закључак да крунисање није било католичко већ је крунисање извршио рашки епископ по православном обичају?
Сад сам уграбио мало времена па ћу натенане да прочитам овај твој пост.Ево овако ја се зовем Лазар Бранковић наследник ће ми се звати Теша Тешановић а син Стефан Лазаревић ће му бити вазал.
Дакле Немањићи нису Крапинци или праисторијски људи.
Нарочито не Стефан Немања који има ктиторску делатност још као удеони кнез и још подиже маузолеј копију маузолеја Комнина 1186. године.
Врло му је јасно да ће његови потомци владати у Рашкој.
Јер да је желео у Дукљи обновио би манастир Серђа и Ваха у Скадру или би то било у Котору.
Небитно јасно да као самосвесни владар нећеш дати своје лично име и име култа који за живота свесно изграђујеш сину НЕнаследнику.
Дакле ова теза је иду три човека ливадом и чувају овце а трећи се звао Стефан Немања.
Врло симпатична особина код Срба да владари синовима лузерима дају своје име.
Да је Вукан очигледно син дукљанске племкиње или једне од многих принцеза.
Зашто да не звучи перфектно зашто обнавља краљевску титулу и свесно ургира код папе и тражи признање.
Ок да је Стефан Немања првенац син византијске племкиње врло вероватно као и Сава јер њихове везе на византијском двору превазилазе Вуканове могућности.
Ако је Евдокија небитна тотално зашто би је Вукан љубазно дочекао на граници и испратио до Драча и отпремио у Цариград и још искористио повод за рат?
Није била потребна наклоност Цариграда у овоме?
Ух баш јесте јако то је једина карта коју није имао а тако је жарко желео да је има.
Дакле сувопарно политички рашки престо и црква је у рукама ромејског цара.
Дукљанска круна , престо и црква у рукама римског папе који поред свега Вукана не подржава.
Једино што постоји и покушава да нас убеди да су рођена браћа су јеванђеља.
Јеванђеља не желе да нам кажу ко је Немањин отац али свесно говоре о оцу и деди а деди као можда најважнијем.
Да су хтела да кажу директно рекла би да су желела сакрију или преувеличају и то би рекла Јулије Кајсер па Лициније па Бела Урош па Стефан Немања.
Нису нам то рекла.
Да можда говоре о наследству по женској линији? Можда!
Да ли је Вукан требао остати нелегални владар и узорпатор још неколико генерација?
Не никако само делимично око рашког престола и ничега више а као полубрат и краљ чини једну причу тотално нелегитимном.
Да се Дукљанин завршава са Десом ? и тако даље.....
Последњи легитимни краљ....
Да је спис прошао кроз Милутинове чак можда и Тврткове у неком облику апсолутно ДА!
Да ли се завршавао са Десом не знамо!
Оно што знамо да су византијски списи и Дукљанин и јеванђеља ревидирана и пресечена у једној тачки Деса па Немања који се негде и преклапају у власти јер индиката немамо нити у византијским нити у Дукљанину нити у јеванђељима.
Да је карика сродства избрисана са Вукановићима и Војислављевићима јесте осим што нам јеванђеља и извори и писмо Михајла Војислављевића говоре да сродство са обе династије постоји.
Да идеолошки желе да ово буде нова династија обнављача да желе!
Да су то најближи сродници можда не али никако не тотални аутсајдери јер ако би у тај део јеванђеља посумњао онда би ваљало посумњати да ли су уопште Мирослав и Немања рођена браћа ?
Или Вукан и Стефан прво Стефан као име. је идикативно па још Немања 2 индикативно?
Вукан као име значајно у Рашкој или Дукљи у егзилу али не за дукљански култ владара.
Мирослав православни језуита овај се зове католик по рођењу у јеванђељима.
Оно што знамо да је Деса био велики католик као последњи краљ.
Дакле губитак ове карике није случајан да су Немањићи знали и да је име уписано у изворе сигурно јесте али не на месту где очекујемо али су они знали да их читају и да закључе.
Остаје само то да јеванђеља нису хтела да то потпуно сакрију већ да. укажу али да то бе треба свако да зна сем оних који то требају владалачка династија и најужи круг.
Док не излети још нека карика вртимо се у криг али сам сигуран да ова званична прича није тачна100%.
Мислиш на житија не на јеванђеља. Ако си мислио на житија она и не служе да објашњавају нечије порекло као што то углавном чине родослови. Зато се и зови житија и намена им је потпуно другачија од намене родослова. Житија су хагиографије која служе за изградњу култа и опис 'чуда' која је личност о којој се пише урадила.Једино што постоји и покушава да нас убеди да су рођена браћа су јеванђеља.
Јеванђеља не желе да нам кажу ко је Немањин отац али свесно говоре о оцу и деди а деди као можда најважнијем.
Шта ти то значи 'нелегални владар'? Вукан је син Немањин, оно што је Немања приликом замонашења у Расу рекао , то је и поштовано. Поштовано је док је био жив. Неписано правило у средњем веку је да договори и повеље важе док је владар жив након тога се све ресетује. Зато како који нови владар дође он потврђује старе привилегије или их поништава.Да ли је Вукан требао остати нелегални владар и узорпатор још неколико генерација?
Чије крсно име и шта то значи? Па зашто ти је чудно да Вукан добије име по свом прадеди и прилично значајном владару за нас. То ти је одржавање 'породичне традиције ' и позивање на порекло.Ако би то то било истина прво би се Вукан звао Стефан Немања и био настављач лозе и крсног имена.