Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И када је рекао "не бацајте бисере пред свиње..." јасно се зна на кога је алудирао.

Nemaš ti Hordak pojma na koga je Isus aludirao u vezi sa tim...Završavajući svoj govor na gori...

Matej 7:6...

''Ne dajte svetinje psima; niti mećite bisera svog pred svinje, da ga ne pogaze nogama svojim, i vrativši se ne rastrgnu vas.''

U vezi sa onim ...Ne sudite da vam se ne sudi....i onim...

Matej 7:5...

''Licemere! Izvadi najpre brvno iz oka svog, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svog.''

Više nego jasnim biva da se ono ...niti mećite bisera svog pred svinje..odnosi na neke vernike koji su formalno vernici ali vode nečist i licemeran život. Ne odnosi se to na ne jevreje kako ti misliš u svom pogrešnom uverenju. Uvećao sam ono...svog.. a šta misliš zašto....U onom tvom..."не бацајте бисере пред свиње..." nema to...svog...a u tome je suština te priče. Prosto je neverovatno kako tebi prividno sitne stvari promaknu a koje same po sebi ukazuju na suštinu priče.

Dakle, ono...niti mećite bisera svog pred svinje se odnosi na...koga li...

Da se možda ne odnosi na fariseje koji su bili Jevreji i bili vernici koji su u svakoj Isusovoj reći videli ono ...brvno...ali tako da brvno u svom oku primečivali nisu. I zato Isus kaza ono...ne kazujte duhovne božanske reći pred nečistima....a metaforično...niti mećite bisera svog pred svinje...

Nemoj zameriti ali...nemaš ti pojma o Bibliji...Pogledaj, malo razmisli, pa probaj shvatiti neke stvari...

Jovan 1:1...

''U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.''

Jovan 1:14...

''I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.''

Jovan 8:58...

''A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.''

Jovan 20:28...

''I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.''

Kolašanima 2:9...

''Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.''

Jevrejima 1:8...

''A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.''

A to što je Isus rodjen kao čovek na zemlji to ne znači da u smislu Biblije nije Bog već znači da je Bog otelotvorio sebe u smrtnom telu čoveka. A zašto...to je previše komplikovano za tvoje mogučnosti shvatanja u bibliji napisanog. I kada se Isus sa dvojakom prirodom i božijom i ćovečijom recimo obraća svom Ocu on se obraća kao čovek i time ne negira svoju božansku suštinu . A pogledaj malo i ovo...

Otkrivenje 21:5-6...

''I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne. I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Otkrivenje 22:12-13...

''I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.''

Договорите се сами шта је за вас Исус. Бог или Син Божји? Оба не може.

- - - - - - - - - -

Nema sumnje da si shvatio po tvom uverenju ali pogrešno...samo tako. I da te pitam, na osnovu čega si to u vezi sa ovim...

Matej 15: 22-27...

'' I gle, žena Hananejka izađe iz onih krajeva, i povika k Njemu govoreći: Pomiluj me Gospode sine Davidov! Moju kćer vrlo muči đavo. A On joj ne odgovori ni reči. I pristupivši učenici Njegovi moljahu Ga govoreći: Otpusti je, kako viče za nama. A On odgovarajući reče: Ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog. A ona pristupivši pokloni Mu se govoreći: Gospode pomozi mi! A On odgovarajući reče: Nije dobro uzeti od dece hleb i baciti psima. A ona reče: Da, Gospode, ali i psi jedu od mrva što padaju s trpeze njihovih gospodara.
Tada odgovori Isus, i reče joj: O ženo! Velika je vera tvoja; neka ti bude kako hoćeš. I ozdravi kći njena od onog časa.''

shvatio da svi ne jevreji treba da se poklone Jevrejima...Da li uopšte možeš shvatiti ono ...

Da, Gospode, ali i psi jedu od mrva što padaju s trpeze njihovih gospodara.

Možeš li shvatiti da tu nema nikakvog poklanjanja Jevrejima...možeš li shvtiti da je Hananejka Isusa nazvala Gospodom sinom Davidovim i da mu se je obratila sa onim...pomiluj me...Nije mu rekla...pomozi mi...A suština te priče je upravo u tome...pomiluj me...Isus je Hananejki kazao ono...Ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog.... a šta misliš zašto...Da li si primetio da je vera te Hanajke bila čvrsta i da nije odustala i otišla od Isusa...Tebi to ne znači ništa...a upravo i to čini dodatnu suštinu te priče. Možeš li shvatiti da oni koji imaju dovoljno hleba ne obraćaju pažnju na mrvice ali da te iste mrvice malim psima život znače onako metaforično.

Siguran sam da nisi primetio prethodni stih...

Matej 15:21...

''I izišavši odande Isus otide u krajeve tirske i sidonske.''

I siguran sam da je za tebe sasvim nepoznato značenje onog Tir i Sidon u smislu opsada i lovci i da su to bili krajevi gde su egzistirali neznabožci kojima su demoni lovili duše njhove. A upravo je ta Hananejka odolela opsadi demonskih lovaca strpljiva i beskrajno smirena da spozna i prihvati Isusa. Pokušaj shvatiti da je ta Hananejka na neki metaforičan način postala simbol crkve onih koji su prethodno bili neznabožci.

A u vezi onog psima ...Matej 15:26 i Marko 7:27... a u vezi sa ...Matej 7:6... da li si nešta shvatio...

Сама библија гори од мржње према не јеврејима. Поготову књига Тора која је чак избачена из модерних превода библије.

- - - - - - - - - -

Nema sumnje da si shvatio po tvom uverenju ali pogrešno...samo tako. I da te pitam, na osnovu čega si to u vezi sa ovim...

Matej 15: 22-27...

'' I gle, žena Hananejka izađe iz onih krajeva, i povika k Njemu govoreći: Pomiluj me Gospode sine Davidov! Moju kćer vrlo muči đavo. A On joj ne odgovori ni reči. I pristupivši učenici Njegovi moljahu Ga govoreći: Otpusti je, kako viče za nama. A On odgovarajući reče: Ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog. A ona pristupivši pokloni Mu se govoreći: Gospode pomozi mi! A On odgovarajući reče: Nije dobro uzeti od dece hleb i baciti psima. A ona reče: Da, Gospode, ali i psi jedu od mrva što padaju s trpeze njihovih gospodara.
Tada odgovori Isus, i reče joj: O ženo! Velika je vera tvoja; neka ti bude kako hoćeš. I ozdravi kći njena od onog časa.''

shvatio da svi ne jevreji treba da se poklone Jevrejima...Da li uopšte možeš shvatiti ono ...

Da, Gospode, ali i psi jedu od mrva što padaju s trpeze njihovih gospodara.

Možeš li shvatiti da tu nema nikakvog poklanjanja Jevrejima...možeš li shvtiti da je Hananejka Isusa nazvala Gospodom sinom Davidovim i da mu se je obratila sa onim...pomiluj me...Nije mu rekla...pomozi mi...A suština te priče je upravo u tome...pomiluj me...Isus je Hananejki kazao ono...Ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog.... a šta misliš zašto...Da li si primetio da je vera te Hanajke bila čvrsta i da nije odustala i otišla od Isusa...Tebi to ne znači ništa...a upravo i to čini dodatnu suštinu te priče. Možeš li shvatiti da oni koji imaju dovoljno hleba ne obraćaju pažnju na mrvice ali da te iste mrvice malim psima život znače onako metaforično.

Siguran sam da nisi primetio prethodni stih...

Matej 15:21...

''I izišavši odande Isus otide u krajeve tirske i sidonske.''

I siguran sam da je za tebe sasvim nepoznato značenje onog Tir i Sidon u smislu opsada i lovci i da su to bili krajevi gde su egzistirali neznabožci kojima su demoni lovili duše njhove. A upravo je ta Hananejka odolela opsadi demonskih lovaca strpljiva i beskrajno smirena da spozna i prihvati Isusa. Pokušaj shvatiti da je ta Hananejka na neki metaforičan način postala simbol crkve onih koji su prethodno bili neznabožci.

A u vezi onog psima ...Matej 15:26 i Marko 7:27... a u vezi sa ...Matej 7:6... da li si nešta shvatio...

Сама библија гори од мржње према не јеврејима. Поготову књига Тора која је чак избачена из модерних превода библије.

- - - - - - - - - -

Nemaš ti Hordak pojma na koga je Isus aludirao u vezi sa tim...Završavajući svoj govor na gori...

''Ne dajte svetinje psima; niti mećite bisera svog pred svinje, da ga ne pogaze nogama svojim, i vrativši se ne rastrgnu vas.''

U vezi sa onim ...Ne sudite da vam se ne sudi....i onim...

Matej 7:5...

''Licemere! Izvadi najpre brvno iz oka svog, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svog.''

Više nego jasnim biva da se ono ...niti mećite bisera svog pred svinje..odnosi na neke vernike koji su formalno vernici ali vode nečist i licemeran život. Ne odnosi se to na ne jevreje kako ti misliš u svom pogrešnom uverenju. Uvećao sam ono...svog.. a šta misliš zašto....U onom tvom..."не бацајте бисере пред свиње..." nema to...svog...a u tome je suština te priče. Prosto je neverovatno kako tebi prividno sitne stvari promaknu a koje same po sebi ukazuju na suštinu priče.

Dakle, ono...niti mećite bisera svog pred svinje se odnosi na...koga li...

Da se možda ne odnosi na fariseje koji su bili Jevreji i bili vernici koji su u svakoj Isusovoj reći videli ono ...brvno...ali tako da brvno u svom oku primečivali nisu. I zato Isus kaza ono...ne kazujte duhovne božanske reći pred nečistima....a metaforično...niti mećite bisera svog pred svinje...

То је део упутства које Исус даје својим апостолима. Прво је требало отићи народу Израиља јер су остали народи по његовом уверењу свиње.

Договорите се сами шта је за вас Исус. Бог или Син Божји? Оба не може.

Skim da se dogovorim u vezi sa tim...Očito je da si zaboravio jednu sitnicu. Ja nisam vernik. Pa na tu okolnost, spočitavaš mi nešta što nikakve logike nema. A u vezi tvog obraćanja u množini nekim vernicima, ukazuje na činjenicu da imaš jedan mali problem u smislu iluzije autoriteta. Tvoja neprekidna potreba da dokazuješ tvoju autoritarnost u smislu...dogovorite se...oba ne može...jasno ukazuje da imaš snažnu potrebu nametanja tvog mišljenja a u uverenju da ga ne moraš ni obrazložiti, bivajući u zabludi da je dovoljno da samo izneseš neku ogoljenu tvrdnju.

A u vezi onog...dogovorite se...bilo bi mnogo osmišljenije da si mi kazao nešta u vezi sa onim stihovima kao...

''I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.''

Tebi verovatno ništa u smislu shvtanja ne znači ono...i reč postade telo...

A nisi mi ništa kazao u vezi sa ovim...

Jovan 8:58...

''A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.''

A ovaj stih o apostolskom verovanju da je je Isus Bog verovatno nisi video, zar ne...

Jovan 20:28...

''I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.''

A verovatno si propustio da mi kažeš šta znači ovo...

Otkrivenje 21:5-6...

''I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne. I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Otkrivenje 22:12-13...

''I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.''

A sada pročitaj ovaj stih...

1 Timootiju 3:16...

''I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.''

Pa pokušaj razmisliti o onom...Bog se javi u telu...

I tako...ti češ pročitati ono da je Isus rodjen i naravno to dosledno shvatiti bez mogučnosti da skapiraš da je to ustvari čin otelotvorenja Boga u čoveku kako bi se pojavio na zemlji. Pročitačeš da je Isus Boga nazivao Ocem i naravno shvatiti da Isus ne može biti Bog. I tako....ali dobro..to je tvoj domen shvatanja biblijske priče.

A šta napisa čoveče, Odina ti tvog...Pa kako napisa ovakvu nebulozu...aman zaman čoveče...
Očito je da nemaš pojma o tome šta je Tora...Jer da si to znao barem u onom elementarnom, ne bi mogao napisati da je Tora izbačena iz modernih biblija...

I hajde sada upamti. Tora u svom pisanom obliku je u suštini Tanakh a to je ono što je za Hrišćane Stari zavet ...

I reci mi Odina ti tvog u kojoj to savremenoj bibliji nema ...Starog Zaveta...

I da li si uopšte svestan šta si napisao...:think:

То је део упутства које Исус даје својим апостолима. Прво је требало отићи народу Израиља јер су остали народи по његовом уверењу свиње.

Da li si u mogučnosti da barem jednom u nekom tvom postu nešta i obrazložiš...Hajde dokaži tvoju tvrdnju da je Isus naazivao svinjama sve one koji nisu bili Izrailjci..Hajde postavi barem dva stiha iz biblije u smislu bilo kakvog dokaza....

Naravno nemoj pominjati ovaj stih...

jer se u ovom stihu ono...svinje...odnosi na one koji su verovali ali su u veri bili nečisti simbolično nalik svinjama.

A u vezi sa Matej 7:6 kao završnice Isusovog govora na gori a na okolnost onog tvog... Прво је требало отићи народу Израиља...očito je da nisi pročitao ovo...

Matej 28:19...

'' Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,''

A u vezi ovog stiha teško da ću dobiti tvoje mišljenje...zar ne...

Luka 15:12...

''I vikahu na Njega fariseji i književnici govoreći: Ovaj prima grešnike i jede s njima.''

A kada pročitaš ovo...

Jeremija 31:32...

''Ne kao onaj zavet, koji učinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske, jer onaj zavet moj oni pokvariše, a ja im bejah muž, govori Gospod.''

teško da češ shvatiti kakve to veze ima sa pričom o kojoj pričamo posebno kada bi malo u smislu konteksta sa ovim...

Rimljanima 5:27...

''Da kao što carova greh za smrt, tako i blagodat da caruje pravdom za život večni, kroz Isusa Hrista Gospoda našeg.''

pokušao shvatiti neke suštinske stvari iz biblije u vezi sa Isusovim učenjem.

Zamisli našta bi ličilo kada bi se ja s tobom upuštao u raspravu o Asatru religiji a da o istoj nemam blagog pojma a da to nadoknadjujem ponavljanjem jednih te istih tvrdnji bez ikakvog obrazloženja...

A šta napisa čoveče, Odina ti tvog...Pa kako napisa ovakvu nebulozu...aman zaman čoveče...
Očito je da nemaš pojma o tome šta je Tora...Jer da si to znao barem u onom elementarnom, ne bi mogao napisati da je Tora izbačena iz modernih biblija...

I hajde sada upamti. Tora u svom pisanom obliku je u suštini Tanakh a to je ono što je za Hrišćane Stari zavet ...

Jeroh, Molim te, ne zbunjuj ga, vidis da je zaokreno na levu stranu, ne zna covek to gradivo.On je priznao da je citao Bozije pismo, ali se uopste nije snasao, i oso na drugu stranu.

Nilkoth Maakhaloth: “Hrišćani su idolopoklonici, sa njima se ne smete družiti”.

-Abhodah Zarah, 22A: “Ne družite se sa ovim nevernicima, oni prolivaju krv”.

-Abhodah Zarah, 25B: “Čuvajte se hrišćana dok putujete sa njima”.

-Abhodah Zarah, 15B: “Predložite hrišćanima da imaju seksualni odnos sa životinjama”.

-Abhodah Zarah, 22A: “Osumnjičite hrišćane za snošaj sa životinjama”.

-Abhodah Zarah, 22B: “Hrišćani su nečisti jer nisu na Sinajskoj gori”.

Sve žene ne-jevrejskog roda i vrste Jevreji nazivaju ŠIKSAMA. A za šta ih “odabrani” smatraju, najbolje citira njihov Talmud – knjiga uzvišena:

-Eben Haezar: “Sve ne-jevrejke su *****”.

Лепа књига овај Талмуд.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Talmud

Nilkoth Maakhaloth: “Hrišćani su idolopoklonici, sa njima se ne smete družiti”.

-Abhodah Zarah, 22A: “Ne družite se sa ovim nevernicima, oni prolivaju krv”.

-Abhodah Zarah, 25B: “Čuvajte se hrišćana dok putujete sa njima”.

-Abhodah Zarah, 15B: “Predložite hrišćanima da imaju seksualni odnos sa životinjama”.

-Abhodah Zarah, 22A: “Osumnjičite hrišćane za snošaj sa životinjama”.

-Abhodah Zarah, 22B: “Hrišćani su nečisti jer nisu na Sinajskoj gori”.

Sve žene ne-jevrejskog roda i vrste Jevreji nazivaju ŠIKSAMA. A za šta ih “odabrani” smatraju, najbolje citira njihov Talmud – knjiga uzvišena:

-Eben Haezar: “Sve ne-jevrejke su *****”.

Лепа књига овај Талмуд.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Talmud

I šta sa ovim a na okolnost onoga o čemu smo pričali ti i ja...Da nisi ovih poslednjih dana pronašao suštinu smisla vere u Judaizmu...
A u vezi tog iz Talmuda seti se ovog tvog prethodmog posta...

Сама библија гори од мржње према не јеврејима

Pa pokušaj da mi postaviš neke stihove iz Biblije u kojoj piše nešta slično kao u tom što si predočio...
A u vezi sa ovim tvojim postom...

Прво је требало отићи народу Израиља јер су остали народи по његовом уверењу свиње.

Da li bi mogao da mi objasniš zašto taj narod koji jedini po tvojoj tvrdnji nije bio podveden pod svinje od strane Isusa, za istog tog Isusa veruju da je kopile, koje je crklo kao zver i zakopano u gomili životinjskog izmeta...

I posebno me interesuje da li bi mogao da mi objasniš kakve veze ima tvoj post u vezi sa Talmudom a na okolnost tvog posta...

i mog pitanja u vezi sa istim...

Јерохинац од сада па надаље за сваки мој одговор уплати ми по 1$.

Zaradičeš prvi dolar...

220px-One_US_dollar_note_0127_22.jpg

Ako mi u vezi ovog tvog posta...

konkretno odgovoriš iz kojih je to prevoda Biblije izbačena knjiga Tora...Koja to Biblija u sebi ne sadrži ...Stari Zavet...

A u vezi sa ovim...

Имају Бога са три лица.

a u kontekstu sa ovim...

Полако још нисам почео да исказуем своје право знање о библије, биће и тога.

Pogledaj malo ovo...

1 Jovanova 5:7...

''Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.''

ali imaj u vidu ovo sa tim u vezi...

pa mi reci šta znači ono...i ovo troje je jedno...

Zaradičeš prvi dolar...

220px-One_US_dollar_note_0127_22.jpg

Ako mi u vezi ovog tvog posta...

konkretno odgovoriš iz kojih je to prevoda Biblije izbačena knjiga Tora...Koja to Biblija u sebi ne sadrži ...Stari Zavet...

A u vezi sa ovim...

a u kontekstu sa ovim...

Pogledaj malo ovo...

1 Jovanova 5:7...

''Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.''

ali imaj u vidu ovo sa tim u vezi...

pa mi reci šta znači ono...i ovo troje je jedno...

У православној верзији библије немаш ни тору, ни левиктус, ни деутрономију. Бар ја нисам приметио.

- - - - - - - - - -

Šta znači to...nema koncept dobra i zla...Da li to znači da shodno Asatru verovanju čovek može činiti bilo koje zlo...:think:

Нема јер има успех и неуспех.

У православној верзији библије немаш ни тору, ни левиктус, ни деутрономију. Бар ја нисам приметио.

Aman zaman čoveće...da li je moguće da još uvek nisi shvatio da je Tora sastavni deo Tanakha a da je Tanakh ono što hrišćani nazivaju Starim Zavetom...

I pokušaj ne da primetiš već da naučiš da Tanakh sačinjava Tora a koju čini onih 5 Mojsijevih knjiga. A da te ne smaram sa daljom pričom da Tanakh pored Tore čini i ono što se u Judaizmu naziva knnjiga proroci i knjiga spisi.

A u vezi onog...
ни левиктус
nauči napokon da je ono što je na herbejskom Vajikra ustvari Levitski zakon ili ti treća knjiga Mojsijeva iz Tore...

Upetljao si se u neke stvari o kojima nemaš pojma i samo se nepotrebno blamiraš do besvesti. Razmišljaj malo kada pišeš...

A u vezi onog...
ни деутрономију
pokušaj shvatiti da je ono na herbejskom hevarim ustvari ono što se naziva Ponovljeni zakoni a što je ustvari Peta knjiga Mojsijeva iz Tore...

Ima ono, da se o nekim stvarima mora imati i nekog elementarnog znanja da bi se o tome moglo pričati.

Нема јер има успех и неуспех.

Znači u tvojoj Asatru religiji nema nikakvog učenja o nikavom dobru i nikakvom zlu...Zanimljiva neka religija...

A u smislu uspeh i neuspeh...mora da je ono neuspeh ustvari zlo...a uspeh dobro...

I tako biva kada je Tor razbijao glave i prosipao mozgove tamo nekih zlih stvorenja da to nije nikakvo zlo već samo....uspeh...a za koji je nagradjivan nekim peharima...

Znači u tvojoj Asatru religiji nema nikakvog učenja o nikavom dobru i nikakvom zlu...Zanimljiva neka religija...

A u smislu uspeh i neuspeh...mora da je ono neuspeh ustvari zlo...a uspeh dobro...

I tako biva kada je Tor razbijao glave i prosipao mozgove tamo nekih zlih stvorenja da to nije nikakvo zlo već samo....uspeh...a za koji je nagradjivan nekim peharima...

Тако некако.

- - - - - - - - - -

Aman zaman čoveće...da li je moguće da još uvek nisi shvatio da je Tora sastavni deo Tanakha a da je Tanakh ono što hrišćani nazivaju Starim Zavetom...

I pokušaj ne da primetiš već da naučiš da Tanakh sačinjava Tora a koju čini onih 5 Mojsijevih knjiga. A da te ne smaram sa daljom pričom da Tanakh pored Tore čini i ono što se u Judaizmu naziva knnjiga proroci i knjiga spisi.

A u vezi onog... nauči napokon da je ono što je na herbejskom Vajikra ustvari Levitski zakon ili ti treća knjiga Mojsijeva iz Tore...

Upetljao si se u neke stvari o kojima nemaš pojma i samo se nepotrebno blamiraš do besvesti. Razmišljaj malo kada pišeš...

A u vezi onog... pokušaj shvatiti da je ono na herbejskom hevarim ustvari ono što se naziva Ponovljeni zakoni a što je ustvari Peta knjiga Mojsijeva iz Tore...

Ima ono, da se o nekim stvarima mora imati i nekog elementarnog znanja da bi se o tome moglo pričati.

Како год тога нисам приметио у православној верзији библије.

Тако некако.

A da...znači ovako...sva monstrouzna ubistva u Asatru religiji su samo ...uspeh ... I što je Tor više mozgova prosuo razbijajući glave bio je ...uspešniji.

A da li bi mogao da mi objasniš ovo...

7. Ми се увек поново рађамо.

Da li si zbog toga Asatru vernik...Ne dopada ti se da te nakon smrti...više nema...zar ne...

I kako češ se to ti kao Asatru vernik...ponovo roditi...Ko će ti biti mama a ko tata...:whistling:

Evo ti pa pokušaj da ...primetiš...ovde..

Obrati pažnju na treću i petu knjigu...jer je to ono što ti nazva...
ни левиктус, ни деутрономију.

A prvih pet knjiga su ustvari Tora po Judaizmu. Možeš li to shvatiti...
I kako si onda mogao tvrditi da Tore nema u hrišćanskoj bibliji...Odina ti tvog...

Možeš li shvatiti da je ono što je u Judaizmu Tanakh u hrišćanstvu Stari Zavet a da je Tora deo tog istog Tanhka ili ti Starog Zaveta...

Evo ti pa pokušaj da ...primetiš...ovde..

Obrati pažnju na treću i petu knjigu...jer je to ono što ti nazva...

A prvih pet knjiga su ustvari Tora po Judaizmu. Možeš li to shvatiti...
I kako si onda mogao tvrditi da Tore nema u hrišćanskoj bibliji...Odina ti tvog...

Možeš li shvatiti da je ono što je u Judaizmu Tanakh u hrišćanstvu Stari Zavet a da je Tora deo tog istog Tanhka ili ti Starog Zaveta...

Мора да сам нешто био помешао. Библију сам читао пре три године. Хвала ти што си ми освежио сећање.

Sada sam skapirao zašto si napisao ovako...

U prevodu biblije Jehovinih svedoka ono što je Levitski zakon u pravoslvanim biblijama kako ti kaza u prevodu JS je Levitkus kao što su ponovljeni zakoni deutronomy.

A sada pogledaj i taj pevod JS...ovde...
pa pokušaj primetiti da ima i jedno i drugo...

I pokušaj shvatiti da si se spetljao...samo tako...

I zašto kao neko ko je do skora bio prvoslavni vernik nisi napisao ....Levitski zakon i Ponovljeni zakoni već ono ...
ни левиктус, ни деутрономију

Biće da si verovatno bio JS umesto pravoslavni vernik dok nisi otkrio da je za tebe prava religija...uspeha i neuspeha...

Мора да сам нешто био помешао. Библију сам читао пре три године. Хвала ти што си ми освежио сећање.

Znači ništa od ovog...

Полако још нисам почео да исказуем своје право знање о библије, биће и тога.

Inače radovaće me ako više ne budeš pisao onakve nebuloze ...

Полако Јерохинац има још времена.

Naravno da ima...I tako češ mi valjda objasniti ovo...

1. Ја сам коначни ауторитет. Ја сам одређујем правила.

8. Проучавам митове и предања својих предака који одређују моје ставове и циљеве у животу.

Kako li to sam odredjuješ pravila a tvoji bogovi ti odredjuju stavove i ciljeve u životu...

Ako ti tvoji bogovi odredjuju stavove i ciljeve u životu...onda si samo njhov rob, zar ne...sa iluzijom da ti nešta odredjuješ u smislu pravila...

Naravno da ima...I tako češ mi valjda objasniti ovo...

Kako li to sam odredjuješ pravila a tvoji bogovi ti odredjuju stavove i ciljeve u životu...

Ako ti tvoji bogovi odredjuju stavove i ciljeve u životu...onda si samo njhov rob, zar ne...sa iluzijom da ti nešta odredjuješ u smislu pravila...

Постоји неки основни оквир у складу са предањима и митовима, а остало је на теби. Дозвољена ти је максимална импровизација и слобода одлучивања.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back