- Poruka
- 214
Pa zar baš uvek moraš sve da pobrkaš ? Koncept ''dobra'' i ''zla'' u smislu doktrine dualističkog učenja nema nikakve ali nikave veze sa onom tvojom detinjastom analogijom da za mene ono što je za tebe dobro može biti zlo. U svim dualističkim učenjima dobro i zlo su suprotnosti u stalnoj borbi jedinstva suprotnosti. Tako je i u vezi sa stalnom borbom svetlosti i tame gde i jedno i drugo egzistiraju ali samo kroz neprekidnu borbu jdedinstva suprostonosti. Da nema zla ali ne u smisu onog šta je zlo za tebe, teško da bi iko mogao kazati šta je dobro. Neka druga diskutabilna priča biva samo postojanje zla samog po sebi i za sebe u ontološkom smislu jer stoje učenja da postoji samo dobro a da je zlo puko odsustvo dobrog.
A ono da za tebe može biti dobro i nešta što bi za mene bilo zlo nema veze sa dualističkim učenjima o dobru i zlu.
Pogledao sam i ...šta...Šta znači što je neki korisnik tamo na onom prvom linku napisao...
He was a son of the Roman God Aurua, his Greek name is Phospheros. In Roman Religion, he is a minor god, God of the Morning Star...
Nije ti valjda to dokaz da je Lucifer bio rimski bog svetlosti...Taj koji je to napisao o tome zna tu negde koliko i ti.
Preciznije kazano...nema pojma. A šta u vezi sa drugim linkom...šta je poenta u vezi istog...Biti svetlonoša, nosilac svdetlosti, biti personifikacija zvezde Danice i tako nekih stvari ne znači...biti bog svetlosti...Nemoj brkati te neke stvari.
Pozdravi ga. A ja ću se ponadati da će mu robija biti delotvorna u smislu resocijalizacije.
Код нас нема дуалистичког учење то сам ти покушао објаснити.
Што се тиче Луцифера само сам ти показао да нема везе са оним што хришћани причају.
Ја и јесам Хордак само ме мрзи да чекам да ми истекне робија.
Poslednja izmena: