Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pokajanje je rešenje i izlaz iz lavirinta krivice, greha, sotoninih laži, zabluda i svih prevara (lažnih religija)...

Poštovani SDG da li bi ste me prosvetlili pa mi naveli ...koje su to sve lažne religije sa njihovim prevarama...

Iz Vaše tvrdnje u smislu ...
svih prevara (lažnih religija)

više nego očito proizilazi da je samo jedna religija prava i bez prevara...

Možda bi Vam poštovani SDG bilo lakše da mi kažete ...koja je to jedna jedina i prava religija bez prevara...

Nemam pojma zašto ali mi se nekako javlja da ćete mi na pitanje, konkretan odgovor uskratiti...

Ovo se poglavlje zasniva na Postanku 3.

Kad Sotoni više nije bilo dopušteno poticati pobunu na Nebu, njegova je mržnja prema Bogu našla novi izraz u smišljanju propasti ljudskog roda. U sreći i miru svetoga para u Edenu on je gledao prizor sjaja koji je on zauvijek izgubio.

Poštovani SDG da li možete veoma konkretno i što kraće da mi kažete ...odakle je to sotona gledao prizor sjaja svetog para u Edenu...

Iz onog kako je napisala Elena Vajt proizilazi da je sotona bio tamo u Edenu zajedno sa Evom i Adamom, zar ne...I mora da se je negde sakrio pa poslao zmiju da ..prevari Evu...

Anđeli su upozorili Evu da se ne odvaja od svog supruga dok je on bio zaokupljen dnevnim radom u vrtu; s njim je opasnost od kušnje bila manja nego kad je bila sama.

A gde to poštovani SDG u bibliji piše da su andjeli bilo šta upozorili Evu...Možete li da postavite samo jedan jedini stih o tom razgovoru andjela i Eve...jedan jedini...

Ali zaokupljena svojim ugodnim zadatkom, ona je nesvjesno odlutala od njega. Kad je primijetila da je sama, osjetila je strah od opasnosti, ali ga ona nije uvažila i odlučila da je njena mudrost i snaga dostatna da razluči zlo i suprotstavi mu se.
...

U koju li je to bibliju gledala Elena Vajt kada napisa tako...Kako je Elene ti tvoje Eva mogla da razluči zlo od dobrog kada do učinjenja greha nije znala šta je dobro a šta zlo...

Pogledajte ovaj stih poštovani SDG...

''Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.''

pa mi recite poštovani SDG kako je mogla znati šta je zlo i razlučiti ga kada je to mogla spoznati tek ako učini greh...

Zašto poštovani SDG malo ne razmislite o onom što i kako u bibliji piše...zašto do ekstremne fanatičnosti slepo prihvatate Elenine vizije koje lepršavo zvuče ali...nemaju uporišta u bibliji....kada je to u pitanju.

...

Uzimanjem plodova s ovog drveta, objasnila je ona, oni će dosegnuti višu razinu postojanja i primiti uvid u šire područje znanja.
Ona je sama okusila sa zabranjenog drveta, i kao rezultat, stekla mogućnost govora.

A gde to Elene ti tvoje u bibliji piše da je zmija okusila plod sa zabranjenog drveta i ...stekla mogučnost govora...Postavi mi taj stih...i pod hitno ...postajem adventista...

Zmija je ubrala plod sa zabranjenog drveta i stavila ga u ruku Eve koja je oklijevala. Onda ju je Sotona podsjetio na njene vlastite riječi, kako im je Bog zabranio da ga dodirnu, da ne bi urnrli.

Aman zaman poštovani SDG ...gde to u biliji piše da je zmija ubrala plod sa zabranjenog drveta i stavila ga u ruku Evi...

Mora da je Elena malo halucinirala kada je imala viziju u vezi sa tim...U Bibliji veoma jasno piše...

Postanak 3:6...

''I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi.''

Da bi neopazice ostvario svoje djelo, Sotona je izabrao zmiju za svog posrednika – prikladna krinka za prijevaru. Zmija je bila jedno od najmudrijih i najljepših stvorenja na zemlji. Imala je krila, i dok je letjela zrakom, njen je zasljepljujući sjaj bio Poput boje i odsjaja poliranog zlata. Dok se odmarala u plodovima opterećenim granama zabranjenog drveta i naslađivala njegovim ukusnim plodovima, bio je to privlačan i ugodan prizor za oko promatrača. Tako se u miru vrta skrivao uništavač, vrebajući svoju žrtvu.

Pa ćoveće aman zaman...da li je Evu prevarila zmija ili...krilati zmaj...To krilate zmije imaš u mitologiji drevnih Asteka kod kojih su te krilate zmije ili ti dragoni, zmajevi nosili duše umrlih na nebo. Gde to u bibliji piše da je zmija imala krila...Biće da je malo obrnuto. Zmija kao simbol nekih stvari je u nekim mitologijama ''dobila'' krila radi nekih simboličnih funkcija koje je imala. U bibliji imaš one vatrene zmije pomoću kojih je bog kažnjavao neposlušne Jevreje...

Brojevi 21:6...

''A Gospod pusti na narod zmije vatrene, koje ih ujedahu, te pomre mnogo naroda u Izrailju.''

A imaš i ono aždaja...to ti je SDG nešta kao krilata zmija ali mnogo ...ružno mitološko stvorenje...A na čemu li je bila Elena kada je imala ...takve vizije u vezi sa tim što si ti postavio...

Ali zmija je nastavila, melodičnim glasom, laskajući njenoj nenadmašnoj ljepoti, i njene riječi nisu bile neugodne.
...

Aman, zaman gde to u biliji piše da je zmija Evi laskala njenoj nenadmašnoj lepoti...

Da li si ti uopšte pročitao bibliju ili samo rutinski pastuješ napisano od Elene Vajt...

...
U stanju čudesnog, neprirodnog uzbuđenja, s rukama punim zabranjena voća, ona ga je potražila i ispričala sve što se dogodilo.

Auuuuu...da li je moguće...Gde to u bibliji piše da je Eva bila čudno uzbudjena i srukama punim voća potražila Adama da mu ispriča sve što se je dogodilo...U bibliji piše...

Postanak 3:6...

''I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi.''

Izraz žalosti prekrio je Adamovo lice. Izgledao je zapanjen i oprezan. Na Evine riječi on je odgovorio da to mora biti neprijatelj na kojeg su bili upozoreni, te da prema božanskoj presudi ona mora umrijeti.
Daj mi jedan jedini stih gde to tako u bibliji piše....jedan jedini...

Kao odgovor ona ga je nagovarala da jede, ponavljajući zmijine riječi da oni zasigurno neće umrijeti..

Uzmi čoveće bibliju i malo je pročitaj kako ne bi postavljao takve nebuloze...Pa gde to u bibliji piše da je Eva nagovarala Adama da jede...

I razmisli malo o mogučnosti da je Elena kada je to tako pisala možda imala i neke halucinacije malno snažnije od onih njenih 2000 ineku viziju...

A Elena je bejaše koristila onu bibliju preko 9 kg tešku....

white3.jpg

Da li Vi. g. jerohinac čitate Sveto pismo da biste postali: "savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen":

Daničić-Karadžić
2Ti 3:16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za k-aranje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
2Ti 3:17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen.

KJV
2Ti 3:16 All scripture is given by inspiration of God, and is profitable for doctrine, for reproof, for correction, for instruction in righteousness:
2Ti 3:17 That the man of God may be perfect, throughly furnished unto all good works.

Ili samo koristite pismo, baš kao i Sotona, da biste osporavali veru onih koji hoće da žive po Božjoj reči.

Da li Vi uopšte verujete Bogu na reč?

Volite li Vi svoga Tvorca i da li ste izabrali da Mu budete poslušni?

Poslednja izmena:
G. jerohinac,

Vidim da se stalno pozivate na Bibliju.

Neko bi pomislio da je Vama Sveto pismo (ili Biblija) konačni autoritet Vaše vere.

Poštovani Gospodine SDG ja nisam vernik. A kada sam replicirao na ono što ste postavljali iz Velike Borbe pozivao sam se isključivo na ono u bibliji napisanom a u smislu onog protestantskog ...sole scriptura...

A kada ste već ovde poštovani Gospodine SDG da li bi ste mi odgovorili na ovaj post...ovde...

Kratko i konkretno ...ako je moguće...

Daničić-Karadžić
Joe 2:28 I posle ću izliti duh svoj na svako telo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
Joe 2:29 I na sluge ću i na sluškinje u one dane izliti duh svoj;
Joe 2:30 I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.
Joe 2:31 Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.
Joe 2:32 I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod.

Kršćanska sadašnost
Joe 2:28 "Poslije ovoga izlit ću Duha svoga na svako tijelo, i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će starci sanjati sne, a vaši mladići gledati viđenja.
Joe 2:29 Čak ću i na sluge i sluškinje izliti Duha svojeg u dane one.
Joe 2:30 Pokazat ću znamenja na nebu i zemlji, krv i oganj i stupove dima."
Joe 2:31 Sunce će se prometnut' u tminu a mjesec u krv, prije nego svane Jahvin dan, velik i strašan.
Joe 2:32 Svi što prizivaju ime Jahvino spašeni će biti, jer će na brdu Sionu i u Jeruzalemu biti spasenje, kao što Jahve reče, a među preživjelima oni koje Jahve pozove.

MKJV
Joe 2:28 And it shall be afterward, I will pour out My Spirit on all flesh. And your sons and your daughters shall prophesy; your old men shall dream dreams; your young men shall see visions.
Joe 2:29 And also I will pour out My Spirit on the slaves and on the slave women in those days.
Joe 2:30 And I will show wonders in the heavens, and in the earth, blood and fire and pillars of smoke.
Joe 2:31 The sun shall be turned into darkness, and the moon into blood, before the coming of the great and awesome day of Jehovah.
Joe 2:32 And it shall be, whoever shall call on the name of Jehovah shall be saved; for salvation shall be in Mount Zion and in Jerusalem, as Jehovah has said, and in the remnant whom Jehovah shall call.

Poslednja izmena:
Ili samo koristite pismo, baš kao i Sotona, da biste osporavali veru onih koji hoće da žive po Božjoj reči.

Objasni mi Elene ti tvoje kako to sotona koristi sveto pismo...nije valjda i sotona pisao svdeto pismo...

I da se razumemo. To što ti hočeš živeti po božijoj reči to je tvoja slobodna volja i tvoje pravo. I ja ti to nikada nisam niti ću ti ikada osporiti. Medjutim, kada dodješ ovde na temu u uverenju da je ovo oglasna tabla za propagiranje Elenine knjige Velika Borba, onda to nije tvoje pravo da živiš po božijoj reči. Pokušaj to da shvatiš.

I da nisi odgvorio niti na jedan jedini post u vezi sa onim nebulozama koje si pastovao iz Velike borbe...

Da li Vi uopšte verujete Bogu na reč?

Nisam vernik.

Volite li Vi svoga Tvorca i da li ste izabrali da Mu budete poslušni?

Ja nisam stvoren...Ćini mi se da sam rodjen od majke uz pomoć oca...

Vi biste zapušili Bogu usta da nema prava da govori preko ljudi.

Zar Bog nema prava da govori ljudima preko proroka?

Zar je Bog ikada sebi uskratio to pravo?

Nisam primetio u bibliji da je Eelna Vajt ...božiji i biblijski prorok...Ono što si postavljao iz Velike borbe nije govor Boga...ono su nebuloze Elene Vajt...koje nemaju veze sa onim u Bibliji napisanim...

I reci mi Elene ti tvoje kako to Bog govori preko ljudi...

Ti stvarno veruješ da Bog govori preko tebe kao čoveka...jednog od onog...ljudi...

Po Vašoj logici nikad ne bi mogao ništa Bog da progovori, jer nije ranije bilo napisano.

Besmislica!

Ali Sotona mora da potegne nekakvu kakvu-takvu "logičnost", da bi pokušao da ospori Božje opomene. To je uvek radio i to će raditi do kraja. Ne predaje se on nikada.

Šteta što takvu revnost svi ljudi ne pokažu zalažući se da se istina o spasenju odnese svim ljudima.

Poslednja izmena:
Daničić-Karadžić
Joe 2:28 I posle ću izliti duh svoj na svako telo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
Joe 2:29 I na sluge ću i na sluškinje u one dane izliti duh svoj;
Joe 2:30 I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.
Joe 2:31 Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.
Joe 2:32 I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod.

Kršćanska sadašnost
Joe 2:28 "Poslije ovoga izlit ću Duha svoga na svako tijelo, i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će starci sanjati sne, a vaši mladići gledati viđenja.
Joe 2:29 Čak ću i na sluge i sluškinje izliti Duha svojeg u dane one.
Joe 2:30 Pokazat ću znamenja na nebu i zemlji, krv i oganj i stupove dima."
Joe 2:31 Sunce će se prometnut' u tminu a mjesec u krv, prije nego svane Jahvin dan, velik i strašan.
Joe 2:32 Svi što prizivaju ime Jahvino spašeni će biti, jer će na brdu Sionu i u Jeruzalemu biti spasenje, kao što Jahve reče, a među preživjelima oni koje Jahve pozove.

MKJV
Joe 2:28 And it shall be afterward, I will pour out My Spirit on all flesh. And your sons and your daughters shall prophesy; your old men shall dream dreams; your young men shall see visions.
Joe 2:29 And also I will pour out My Spirit on the slaves and on the slave women in those days.
Joe 2:30 And I will show wonders in the heavens, and in the earth, blood and fire and pillars of smoke.
Joe 2:31 The sun shall be turned into darkness, and the moon into blood, before the coming of the great and awesome day of Jehovah.
Joe 2:32 And it shall be, whoever shall call on the name of Jehovah shall be saved; for salvation shall be in Mount Zion and in Jerusalem, as Jehovah has said, and in the remnant whom Jehovah shall call.

I šta sa ovim...U kakvoj je ovo vezi sa bilo čim o čemu pričasmo ti i ja...

Hajde da se podsetimo Hristovih reči kako su prolazili Božji proroci među ljudima:

Mat 23:29 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zidate grobove prorocima i krasite rake pravednika,
Mat 23:30 I govorite: Da smo mi bili u vreme svojih otaca, ne bismo s njima pristali u krv proroka.
Mat 23:31 Tim samo svedočite za sebe da ste sinovi onih koji su pobili proroke.
Mat 23:32 I vi dopunite meru otaca svojih.
Mat 23:33 Zmije, porodi aspidini! Kako ćete pobeći od presude u oganj pakleni?
Mat 23:34 Zato evo ja ću k vama poslati proroke i premudre i književnike; i vi ćete jedne pobiti i raspeti a jedne biti po zbornicama svojim i goniti od grada do grada,
Mat 23:35 Da dođe na vas sva krv pravedna što je prolivena na zemlji od krvi Avelja pravednog do krvi Zarije sina Varahijinog, koga ubiste među crkvom i oltarom.
Mat 23:36 Zaista vam kažem da će ovo sve doći na rod ovaj.
Mat 23:37 Jerusalime, Jerusalime, koji ubijaš proroke i zasipaš kamenjem poslane k sebi! Koliko puta hteh da skupim čeda tvoja kao što kokoš skuplja piliće svoje pod krila i ne hteste!
Mat 23:38 Eto će vam se ostaviti vaša kuća pusta.

Savremeni srpski prevod
Mat 23:29 Teško vama, učitelji zakona i fariseji, licemeri! Podižete grobnice prorocima i ukrašavate spomenike pravednicima,
Mat 23:30 i govorite: 'Da smo živeli u vreme svojih praotaca, ne bismo bili njihovi saučesnici u prolivanju krvi proroka.'
Mat 23:31 Time svedočite da ste sinovi onih koji su ubijali proroke.
Mat 23:32 Dovršite, dakle, ono što su vaši praoci započeli!
Mat 23:33 Vi zmije i zmijski porode! Kako ćete izbeći da ne budete osuđeni na pakao?
Mat 23:34 Zato vam, evo, šaljem proroke, mudrace i učitelje zakona. Jedne ćete ubiti i raspeti, a druge ćete batinati po vašim sinagogama i progoniti od grada do grada.
Mat 23:35 Tako će na vas pasti sva pravedna krv prolivena na zemlji, od krvi Avelja pravednika do krvi Zaharije, sina Varahijinog, koga ste ubili između Hrama i žrtvenika.
Mat 23:36 Istinu vam kažem: sve će to pasti na ovaj naraštaj."
Mat 23:37 "Jerusalime, Jerusalime, ti koji ubijaš proroke i kamenuješ one koji su ti poslani! Koliko puta sam hteo da skupim tvoju decu kao što kvočka skuplja svoje piliće pod krila, ali niste hteli.
Mat 23:38 Evo, kuća vam ostade pusta.

Znamo kako su prošli Jevreji koji su odbacili proroke i svoga Tvorca.

Poslednja izmena:
Po Vašoj logici nikad ne bi mogao ništa Bog da progovori, jer nije ranije bilo napisano.

Besmislica!

Ti si stvarno utripovao da Bog govori ..preko tebe...Čoveće pokućšaj shvatiti da ono šta štancuješ iz Velike Borbe nije govorio Bog već napisala Elena Vajt. A u vezi sa tim nisi odgovorio na jedan jedini moj post i sva ona pitanja tebi...

Ali Sotona mora da potegne nekakvu kakvu-takvu "logičnost", da bi pokušao da ospori Božje opomene. To je uvek radio i to će raditi do kraja. Ne predaje se on nikada.

Kako to sotona osporava te silne božije opomene...

Šteta što takvu revnost svi ljudi ne pokažu zalažući se da se istina o spasenju odnese svim ljudima.

Istina o spasenju...Misliš na ono...večni život...

Mislim da ti kao adventista nečeš dobiti taj večni život jer si u ...krivoj religiji...Jehovini svedoci tvrde da su samo oni sledbenici prave religije a da su sve ostale kao i tvoja...lažne religije...

Istorija se ponavlja!

Ljudi se jednako protive Duhu Svetom!

Act 7:51 Tvrdovrati i neobrezanih srca i ušiju! Vi se jednako protivite Duhu Svetome; kako vaši oci tako i vi.
Act 7:52 Kog od proroka ne proteraše oci vaši? I pobiše one koji unapred javiše za dolazak pravednika, kog vi sad izdajnici i krvnici postadoste;
Act 7:53 Koji primiste zakon naredbom anđeoskom, i ne održaste.
Act 7:54 Kad ovo čuše, rasrdiše se vrlo u srcima svojim, i škrgutahu zubima na nj.
Act 7:55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;
Act 7:56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.
Act 7:57 A oni povikavši glasno zatiskivahu uši svoje, i navališe jednodušno na nj.
Act 7:58 I izvedavši ga iz grada stadoše ga zasipati kamenjem, i svedoci haljine svoje metnuše kod nogu mladića po imenu Savla.
Act 7:59 I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! Primi duh moj.
Act 7:60 Onda kleče na kolena i povika glasno: Gospode! Ne primi im ovo za greh. I ovo rekavši umre.

Poslednja izmena:
Hajde da se podsetimo Hristovih reči kako su prolazili Božji proroci među ljudima:

Mat 23:29 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zidate grobove prorocima i krasite rake pravednika,
Mat 23:30 I govorite: Da smo mi bili u vreme svojih otaca, ne bismo s njima pristali u krv proroka.
Mat 23:31 Tim samo svedočite za sebe da ste sinovi onih koji su pobili proroke.
Mat 23:32 I vi dopunite meru otaca svojih.
Mat 23:33 Zmije, porodi aspidini! Kako ćete pobeći od presude u oganj pakleni?
Mat 23:34 Zato evo ja ću k vama poslati proroke i premudre i književnike; i vi ćete jedne pobiti i raspeti a jedne biti po zbornicama svojim i goniti od grada do grada,
Mat 23:35 Da dođe na vas sva krv pravedna što je prolivena na zemlji od krvi Avelja pravednog do krvi Zarije sina Varahijinog, koga ubiste među crkvom i oltarom.
Mat 23:36 Zaista vam kažem da će ovo sve doći na rod ovaj.
Mat 23:37 Jerusalime, Jerusalime, koji ubijaš proroke i zasipaš kamenjem poslane k sebi! Koliko puta hteh da skupim čeda tvoja kao što kokoš skuplja piliće svoje pod krila i ne hteste!
Mat 23:38 Eto će vam se ostaviti vaša kuća pusta.

Savremeni srpski prevod
Mat 23:29 Teško vama, učitelji zakona i fariseji, licemeri! Podižete grobnice prorocima i ukrašavate spomenike pravednicima,
Mat 23:30 i govorite: 'Da smo živeli u vreme svojih praotaca, ne bismo bili njihovi saučesnici u prolivanju krvi proroka.'
Mat 23:31 Time svedočite da ste sinovi onih koji su ubijali proroke.
Mat 23:32 Dovršite, dakle, ono što su vaši praoci započeli!
Mat 23:33 Vi zmije i zmijski porode! Kako ćete izbeći da ne budete osuđeni na pakao?
Mat 23:34 Zato vam, evo, šaljem proroke, mudrace i učitelje zakona. Jedne ćete ubiti i raspeti, a druge ćete batinati po vašim sinagogama i progoniti od grada do grada.
Mat 23:35 Tako će na vas pasti sva pravedna krv prolivena na zemlji, od krvi Avelja pravednika do krvi Zaharije, sina Varahijinog, koga ste ubili između Hrama i žrtvenika.
Mat 23:36 Istinu vam kažem: sve će to pasti na ovaj naraštaj."
Mat 23:37 "Jerusalime, Jerusalime, ti koji ubijaš proroke i kamenuješ one koji su ti poslani! Koliko puta sam hteo da skupim tvoju decu kao što kvočka skuplja svoje piliće pod krila, ali niste hteli.
Mat 23:38 Evo, kuća vam ostade pusta.

Znamo kako su prošli Jevreji koji su odbacili proroke i svoga Tvorca
.

Šta je bre ovo čoveće...Ne vidim da se ovde pominje kao biblijski prorok Elena Vajt...

Istorija se ponavlja!

Ljudi se jednako protive Duhu Svetom!

Act 7:51 Tvrdovrati i neobrezanih srca i ušiju! Vi se jednako protivite Duhu Svetome; kako vaši oci tako i vi.
Act 7:52 Kog od proroka ne proteraše oci vaši? I pobiše one koji unapred javiše za dolazak pravednika, kog vi sad izdajnici i krvnici postadoste;
Act 7:53 Koji primiste zakon naredbom anđeoskom, i ne održaste.
Act 7:54 Kad ovo čuše, rasrdiše se vrlo u srcima svojim, i škrgutahu zubima na nj.
Act 7:55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;
Act 7:56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.
Act 7:57 A oni povikavši glasno zatiskivahu uši svoje, i navališe jednodušno na nj.
Act 7:58 I izvedavši ga iz grada stadoše ga zasipati kamenjem, i svedoci haljine svoje metnuše kod nogu mladića po imenu Savla.
Act 7:59 I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! Primi duh moj.
Act 7:60 Onda kleče na kolena i povika glasno: Gospode! Ne primi im ovo za greh. I ovo rekavši umre.

Čoveće, ko je pominjao Svetog duha...Da li si ti uopšte u stanju diskutovati tako da budeš u toku sa onim o čemu se prića...

Šta ti znači to da kada ne štancuješ delove iz Elenine Velike Borbe da postavljaš gomilu stihova iz biblije koji su sami sebi svrha...

Nemoj to raditi ovde. Pokušaj diskutovati, u vez i sa onim o čemu pisah dobar deo noći. Pokušaj odgovoriti na pitanja u vezi onih nebuloza koje si štancovao iz Velike borbe...

- - - - - - - - - -

Vi ne verujete ni u jednog proroka iz Svetog pisma.

Da li je Elena Vajt prorok iz Svetog pisma...to sam te više puta pitao...:think:

1Co 2:14 A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.

Pitah te...

Da li je Elena Vajt prorok iz Svetog pisma...to sam te više puta pitao...:think:

A iz stiha koji si postavio kao odgovor proizilazi...šta...da ja ne mogu razumeti da je Elena Vajt prorok od Duha božijeg...:hahaha1:

Sveto pismo je pisano u rasponu od 1600 godina.

Zamislite biblijski proroci spominju da je Enoh bio prorok koji nije živeo u okviru tih 1600 godina.

A takođe ste u prethodnim porukama sami mogli da vidite proročanstvo (čim ste kopirali poruku morali ste vidite podvučen tekst) koji jasno govori da će Bog dati proročki dar...

Znate, ja bih voleo da pričam sa svima koji hoće da prihvate Boga i Njegovu reč, ali Vi odbacujete i Boga i Božju reč.

Ostaje Vam samo da nastavite da osporavate Boga i da hulite na sve Njegove opomene. Samo znajte da ćete morati da odgovarate za svaku reč!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back