aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 26.036
Ne nerviram se ako je vama to ok da vam je Bog panaskog porekla ok"paganskim učenjima"? Što se nerviraš bez potrebe?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne nerviram se ako je vama to ok da vam je Bog panaskog porekla ok"paganskim učenjima"? Što se nerviraš bez potrebe?
Naš Bog je biblijski, dok se za tog "Jehovu" prvi put čulo osnivanjem "Društva ozbiljnih istraživača Biblije" u 19.vekuNe nerviram se ako je vama to ok da vam je Bog panaskog porekla ok
Za Jehovu se culo od MojsijaNaš Bog je biblijski, dok se za tog "Jehovu" prvi put čulo osnivanjem "Društva ozbiljnih istraživača Biblije" u 19.veku![]()
Nije.Za Jehovu se culo od Mojsija![]()
šta je pagansko u učenju da je Bog tri u jednom Otac, Sin i Sveti Duh?Da u paganskim ucernjima u Bibliji Bog je jedan
Bog je obznanio svoje imeNije.
Niko u Starom Zavetu, pa i u Novom nije Boga nazivao tim imenom.
To su neki 19.vekovni noviteti, šta ja znam...
Nikada sebe nije nazivao "Jehova".Bog je obznanio svoje ime
Izlazak 3:15
Tada Bog još jednom reče Mojsiju:
„Ovako kaži Izraelovim sinovima: ’Jehova, Bog vaših praočeva, Bog Avrahamov, Bog Isakov
i Bog Jakovljev, poslao me je k vama.‘ To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj
U Bibliji imas na 7000 mesta Bozje ime na hebrejskom kao JHVH
ne piše sve u Bibliji nešto se prenosi i predanjem.ISUS HRIST JE BOZJI SIN
Biblijski dokazi
Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog preko svoje pisane reci Biblije..…
Istim titulama se zovu i Otac i Sin
8 Ја сам Алфа и Омега, говори Господ Бог, који јесте и који беше и који ће доћи, Сведржитељ.
---
17 И кад га видех, падох пред његове ноге као мртав; и стави своју десницу на ме говорећи: не бој се; ја сам Први и Последњи 18 и Живи, и бејах мртав, и види жив сам у све векове, и имам кључеве од смрти и од ада.
---
И анђелу цркве у Смирни напиши: ово говори Први и Последњи, који би мртав и оживе:
---
5 И рече онај што седи на престолу: види, чиним све ново. Рече још: напиши, јер су ове речи верне и истините. 6 И рече ми: свршило се. Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак. Ја ћу жедноме бадава дати из извора воде живота. 7 Ко побеђује наслеђује ово, и ја ћу му бити Бог, и он ће ми бити син
---
12 Види, долазим убрзо, и плата моја иде са мном, да узвратим сваком онако какво је његово дело. 13 Ја сам Алфа и Омега, Први и Последњи, Почетак и Свршетак. 14 Блажени су који перу своје хаљине, да могу постићи дрво живота и да могу ући у град на врата. 15
Ma jeste iako Bog nikada se nije izjednacavao sa IsusomUpravo tako. Isus je alfa i omega, početak i svršetak..isto kao i Otac. Samo to govori o jednakosti Oca i Sina u potpunosti.
a TEBI JE bIBLIJA KONTRADIKTORNA?U Otkrivenju su potpuno izjednačeni. Što je i normalno s obzirom na to da je Hristos sada na nebu ponovo u svojoj pravoj prirodi.
a TEBI JE bIBLIJA KONTRADIKTORNA?
pa nisu izjednaceni
Ako je Biblija u skladu onda Otkrivenje mora biti u skladu sa onim sto kazju jevandjelja a ona kazuNe Biblija je u savršenom skladu.
Jesu..Isus je alfa i omega, početak i svršetak...zar to nije potpuna izjednačenost?
Baš ne znam šta te buni kada jasno kaže da je Isus alfa i omega..da li treba to pojasniti?
Isus je prvi koji je vaskrsao
Jevanđelja su u skladu sa onim što kaže Otkrivenje..i jedno sa drugim je u skladu..nego je li treba pojašnjenje za "alfa i omega"?Ako je Biblija u skladu onda Otkrivenje mora biti u skladu sa onim sto kazju jevandjelja a ona kazu
Sva je razlika u tome sto JS kada kazu ``Bog`` govore o jednom Licu. U stvari o licnosti koja cak ima i ime, dok mi Pravoslavni kada kazemo ``Bog`` govorimo o jednoj sustini a ne o licu.Bog je jedan ali ima 3 oblika ispoljiavanja:Otac, Sin i Sveti Duh
Jahveh je kako sam kaže jedini spasitelj i nema spasitelja osim njega, a i Isus Hrist je spasitelj.
Jahveh je prvi i poslednji, Isus je prvi i poslednji.
Kad se Toma obrati Hristu sa Gospod moj i Bog moj, Isus ga ne ispravlja nego kaže blago onima koji to poverovaše a ne videše (njega vaskrslog).
On tako govori jer je sišao da svedoči za oca a ne za sebe, kažeš da si čitala, a ja ti ne verujem jer si rekla da je Judina poslanica apokrif i da je (citiram te) "NEMA U BIBLIJI", onda bi naišla na mnoga mesta gde spominje, da sve što radi, radi u ime oca. Takođe spominješ da je Isus anđeo pa gde to piše u Bibliji? Daj stih da ga iko tako oslovio, kao što je Toma za njega rekao da je Bog?Ma jeste iako Bog nikada se nije izjednacavao sa Isusom
niti Isus nije nikada izjednacavao sa Bogom
Isus je rekao "Moj je Otac veci od mene" Jovan 14:28
28 Čuli ste da sam vam rekao: ’Odlazim i vratiću se k vama.‘ Ako me volite, radovaćete se što odlazim k Ocu, jer je Otac veći od mene.
Hajde Cane ne izmisljaj taman kad pomislim da ima u tebi neceh dobrog ti me demantujes.On tako govori jer je sišao da svedoči za oca a ne za sebe, kažeš da si čitala, a ja ti ne verujem jer si rekla da je Judina poslanica apokrif i da je (citiram te) "NEMA U BIBLIJI", onda bi naišla na mnoga mesta gde spominje, da sve što radi, radi u ime oca. Takođe spominješ da je Isus anđeo pa gde to piše u Bibliji? Daj stih da ga iko tako oslovio, kao što je Toma za njega rekao da je Bog?
Meni što se kaže ni iz džepa ni u džep ali toliko forsrati ne poznavanje Biblije, a tvrditi suprotno je za divljenje kako neko na forumu ubeđuje sebe. U svakom slučaju svaka čast.
Isus je rekao "Moj je Otac veci od mene" Jovan 14:28
Neće biti da je greška jer si velikim slovima naglašavala da je apokrif i da nema u Bibliji.Hajde Cane ne izmisljaj taman kad pomislim da ima u tebi neceh dobrog ti me demantujes.
Nisam nigde to napisala tako da ne mozes da me citiras.
rekla sam ti lepo da sam pogresno napisala znas sta je lapsus greska
i to sam obrisala
Tako da svaka cast tebi na klevetanju
a Toma nije Bog - Bog je zapisao njegove greske u razmisljanju
kao i nekih apostola i ucenika...
Isus im je postepeno otkrivao istinu
Mislis da su oni odmah sve znali?
I verovali?
Pa neki su verovali i da je Krstitelj u stvari Isus