aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 26.295
Kasno je sad aj drugi putSlazem se da ima gresaka. Kojih apokrifnih stihova? Na sta mislis?
laku noc

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kasno je sad aj drugi putSlazem se da ima gresaka. Kojih apokrifnih stihova? Na sta mislis?

Ti iznosišJa iznosim kako pise u Bibliji
Navela sam ti Biblijske citate
a ti kako hoces
"ἀναστήσομαι " tj. "anastisome" ima prilično čvrsto značenjePogledacu sad nego kada smo kod prevoda i gresaka, prevod Danicic Karadzic ima najvise gresaka
plus i apokrifnih stihova.
Isaija 33:10
10 „Sada ću ustati“, kaže Jehova, „sada ću se uzvisiti,+ sada ću se podići.
Ne odnosi se to na vaskrsenje
Jeste Jehova je to
Svi su tako preveli
Stih/odeljak: Isaija 33:10
Daničić-Karadžić (RDK):
10 Sada ću ustati, veli Gospod, sada ću se uzvisiti, sada ću se podignuti.
Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):
10 "Sada ću ustati", veli Gospod, "sada ću se uspraviti, sada ću se podignuti.
Daleko biloDe je bio jehova kad je morao da ustane, pao?

Ustane da delujeDe je bio jehova kad je morao da ustane, pao?

Onda leškari ili sediUstane da deluje![]()
deluje isto ako se povrsno gledaIstim titulama se zovu i Otac i Sin
8 Ја сам Алфа и Омега, говори Господ Бог, који јесте и који беше и који ће доћи, Сведржитељ.
---
17 И кад га видех, падох пред његове ноге као мртав; и стави своју десницу на ме говорећи: не бој се; ја сам Први и Последњи 18 и Живи, и бејах мртав, и види жив сам у све векове, и имам кључеве од смрти и од ада.
---
И анђелу цркве у Смирни напиши: ово говори Први и Последњи, који би мртав и оживе:
---
5 И рече онај што седи на престолу: види, чиним све ново. Рече још: напиши, јер су ове речи верне и истините. 6 И рече ми: свршило се. Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак. Ја ћу жедноме бадава дати из извора воде живота. 7 Ко побеђује наслеђује ово, и ја ћу му бити Бог, и он ће ми бити син
---
12 Види, долазим убрзо, и плата моја иде са мном, да узвратим сваком онако какво је његово дело. 13 Ја сам Алфа и Омега, Први и Последњи, Почетак и Свршетак. 14 Блажени су који перу своје хаљине, да могу постићи дрво живота и да могу ући у град на врата. 15
Pa, opet, Isaijadeluje isto ako se povrsno gleda
Ako se gleda kontekst viodi se da imaju drugaciej znacenje
Kao sto sam vec dala citeta koje preskacete oni objasnjavaju sta znaci kod Isusa
Da isaijaPa, opet, Isaija
- Ко је урадио и учинио то? и зове нараштаје од искона? Ја, Господ, Први и Посљедњи, ја исти.
- Овако говори Господ цар Израиљев и избавитељ његов, Господ над војскама: ја сам Први и ја сам Посљедњи, и осим мене нема Бога
- Чуј ме, Јакове и Израиљу, којега ја позвах: ја сам Први, ја сам и Последњи. И моја је рука основала земљу, и моја је десница измјерила небеса пеђу; кад их зовнем, сви дођу.

Biblija ti jasno govori da se Isus tituliše istim titulama kao i starozavetni Jahve...Da isaija
Isaija 45
5 Ja sam Jehova i nema drugog.
Osim mene nema Boga.
Ja ću te ojačati, iako me ne poznaješ,
6 da bi se od istoka do zapada znalo da nema drugog osim mene.
Ja sam Jehova i nema drugog.
7 Ja dajem svetlost i stvaram tamu,
donosim mir i stvaram nevolju
Ja, Jehova, sve to činim.+
Pa gledaj malo fusnote imas ih u Bibliji
jasno te vode na to na sta se odnose stihovi
Jehova je prvi i poslednji kao Bog Tvorac svega ]a
Isus kao neko ko je prvi vaskrsao iz mrtvih
jednostavno je![]()
JEDINO SE ZA BOGA JEHOVU KAZE SVEMOCNI BOGBiblija ti jasno govori da se Isus tituliše istim titulama kao i starozavetni Jahve...
Lepo ti sve piše.JEDINO SE ZA BOGA JEHOVU KAZE SVEMOCNI BOG
Za isusa nigde ne pise to.
Lepo ti sve piše.
Treba samo čitati.
Prvi i Poslednji iz Isaije jeste Prvi i Poslednji iz Otkrivenja.
Ni za koga drugog, ko nije Bog, se to ne kaže
![]()
sah mat endeJEDINO SE ZA BOGA JEHOVU KAZE SVEMOCNI BOG
Za isusa nigde ne pise to.
i postoji nesto sto nikada necete moci da dokazete
ISUS NIKADA NIJE REKAO JA SAM BOG SVEMOCNI IL ISAMO JA SAM BOG
Tako je.sah mat ende
pa citaj pazljivije
u Bibliji pise jedan je Bog.
Pisi sta hoces i sam znas da nije takoTako je.
U Bibliji piše da je PRvi i Poslednji Bog![]()

Pisi sta hoces i sam znas da nije tako
Nigde ne pise da je ISUS REKAO JA SAM BOG
PISE
ISUS JE REKAO JA SAM BOZJI SIN
Bog je rekao za Isusa Da je Bozji Sin
dakle kada nadjes da je Isus rekao za sebe ja sam Bog
javi se
ENDE

Ok ti citaj sta pise malo
Pa, sve lepo piše, samo čitaj i razmisli.
1. Бог који је из давнине много пута и разним начинима говорио оцима преко Пророка,
2. У ове посљедње дане говорио је нама преко Сина, којега постави насљедником свега, кроз којега је и вијекове створио;
3. Он који је сјај славе и обличје бића Његовога и који држи све моћном ријечју својом, пошто сам изврши очишћење гријехова наших, сједе са десне стране Величанства на висинама,
4. И толико се показа већи од анђела колико је славније Име наслиједио него они.
5. Јер коме од анђела икада рече: Син мој јеси Ти, ја те данас родих? И опет: Ја ћу њему бити Отац, а он мени Син.
6. И опет, када уводи Првороднога у васељену, говори: И нека му се поклоне сви анђели Божији.
7. А за анђеле говори: Који чини анђеле своје духовима и слуге своје пламеном огњеним.
8. За Сина пак: Пријесто је твој, Боже, вавијек вијека; жезал правичности је жезал Царства твојега.

Pa, čitam.Ok ti citaj sta pise malo![]()
Bog je jedan ali ima 3 oblika ispoljiavanja:Otac, Sin i Sveti Duhu Bibliji pise jedan je Bog.
gde pise da je Isus rekao ja sam BogPa, čitam.
Čitaj i ti
8. За Сина пак: Пријесто је твој, Боже, вавијек вијека; жезал правичности је жезал Царства твојега.
9. Заволио си правду и омрзао безакоње; због тога те помаза, Боже, Бог твој уљем радости више него другове твоје.

Da u paganskim ucernjima u Bibliji Bog je jedanBog je jedan ali ima 3 oblika ispoljiavanja:Otac, Sin i Sveti Duh
Jahveh je kako sam kaže jedini spasitelj i nema spasitelja osim njega, a i Isus Hrist je spasitelj.
Jahveh je prvi i poslednji, Isus je prvi i poslednji.
Kad se Toma obrati Hristu sa Gospod moj i Bog moj, Isus ga ne ispravlja nego kaže blago onima koji to poverovaše a ne videše (njega vaskrslog).
Pogledaš citirano i vidiš da mu Otac daje tu titulu.gde pise da je Isus rekao ja sam Bog
nigde
kad to nadjes javi mi
a ovo je pogresno prevedeno![]()
"paganskim učenjima"? Što se nerviraš bez potrebe?Da u paganskim ucernjima u Bibliji Bog je jedan