Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Onaj koji jeste", što i stavljamo na Hristov oreol

Da. Isti opis Hrista i Jahvea je u Otkrivenju 1. I za Oca se kaže da je alfa i omega i za Isusa..identičan opis svetlosti sa Božijeg prestola i za Oca i za Sina. To može biti samo ako imaju Božansku prirodu tj. ako su Božanstvo. Jer koje bi stvorenje moglo samo pristupiti ovakvoj slavi Božijoj? Ni jedno jasno je.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Eto Jehovini Svedoci veruju Onako kako kaze Bozja rec

da je Bog jedan JHVH Jehova Svevisnji nad celom Zemljom.

Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti SVE stvorio
i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.” ”(Otkrivenje 4:11)

Ja iznosim kako pise u Bibliji
Navela sam ti Biblijske citate
a ti kako hoces
Ne iznosis.
Ovo sto si izneka nema veze sa stihom.
Cista manipulacija.
Niti je Hristos prvi vaskrsao.
Alfa je prvo slovo i omega zadnje.
Isus je kao i Otac prvi i poslednji u svenu.
On je pre svega i on je sve stvorio i on ce zauvek ostati.
Sve moze proci ali on kao i Otac, ne.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Eto Jehovini Svedoci veruju Onako kako kaze Bozja rec

da je Bog jedan JHVH Jehova Svevisnji nad celom Zemljom.

Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti SVE stvorio
i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.” ”(Otkrivenje 4:11)
Ne veruju vec debelo izvrcu.
U bibliji nalazimo kako se jedan Jhvh obraca druglm Jhvh.
Ili da je Isus isto JHVH.

"Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji beše, i koji će doći, svedržitelj", Otkrivenje 1,8

Dakle, Otac je "alfa i omega" i "početak i svršetak"...a ko je još to isto?

"Bejah u duhu u dan Gospdonji (nedeljni), i čuh za sobom glas veliki kao trube koja govoraše: ja sam alfa i omega, prvi i poslednji...i obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih.. I usred sedam svećenjaka kao sina čovečijega..", Otkrivenje 1,10.12.13

Ovde je Isus Alfa i Omega..a tamo Otac..dakle jasno je da Biblija uči da je Isus Bog. Idemo dalje....

Ko je "početak i svršetak"? U Otkrivenju 1,8 to je Otac.

Ali ko još?

"I evo ću doći skoro, i plata moja samnom...Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, prvi i poslednji...Ja Isus poslah anđela svojega..", Otkrivenje 22,12,13,16

Dakle, i Isus je "početak i svršetak" kao Otac. I ko je taj koji je alfa i omega i početak i svršetak? To je "onaj koji će doći skoro". A ko će doći skoro:

"da, doći ću skoro!. Amin. Da, dođi, Gospode Isuse!", Otkrivenje 22,20

Otkrivenje završava tako što daje neupitan dokaz da je Isus Bog. Dakle, dileme nema..Isus je Jahve i On je "onaj koji će doći", "alfa i omega", "početak i svršetak".

Amin

Ne iznosis.
Ovo sto si izneka nema veze sa stihom.
Cista manipulacija.
Niti je Hristos prvi vaskrsao.
Alfa je prvo slovo i omega zadnje.
Isus je kao i Otac prvi i poslednji u svenu.
On je pre svega i on je sve stvorio i on ce zauvek ostati.
Sve moze proci ali on kao i Otac, ne.
Terbi je manipulacija kada iznosim iz Biblije
pa ok jeste ak oti manipulises pa ti ne uspeva

(Djela apostolska 26:23) da će Krist trpjeti i da će, kao prvi koji bude uskrsnuo od mrtvih, objaviti svjetlo i ovom narodu i neznabošcima.”
(Kološanima 1:18) On je glava tijela, skupštine. On je početak, prvi koji je ustao iz mrtvih, da u svemu bude prvi.
(Otkrivenje 1:5) i od Isusa Krista, koji je “Vjerni svjedok”, “Prvorođenac od mrtvih” i “Vladar kraljeva zemaljskih”! Njemu koji nas ljubi i koji nas je krvlju svojom odriješio od grijeha naših —

"Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koje beše i koji će doći", Otkrivenje 1,8

Jehova je "početak" stvaranja kao što se to isto kaže i za Hrista.

"I anađelu Laodikejske crkve napiši: tako govori Amin, svedok verni i istiniti, početak stvaranja Božijega", Otkrivenje 3,14

Za izraz "početak" koristi se grčiki izraz "arhe". On u kontekstu Hrista i Boga znači "uzrok" ili "početak". Isus jeste "arhe" tj. uzrok svega stvorenog. Vidimo da se i za Oca koristi isti izraz "arhe" i Otac je "početak" ne zato što je Otac prvi nastao već što je uzrok svega stvorenog. Isti izraz se koristi i za Hrista..Hristos je doista "arhe" tj. uzrok svega stvaranja tj On je sve stvorio. Kao i Otac.

Zaista je Otkrivenje tako dragocena knjiga za svakog hrišćanina jer na najdirektniji način ukazuje na Božanstvo Isusa Hrista.

Jahve je jedan Jedini Bog
a Isus j eprvorodjeni sin
prvi koji je ustao iz mrtvih
prvi koji je otvorio put nebeskog vaskrsenja
Biblija ne ksze da je Isus prvorodjeni sin.
I Isus nije ustao prvi iz mrtvih.
JS debelo lazu.
I jos otvoreno.

Imano mnoge koji su vaskrsli pre Hrista.
JS svesno i namerno, manipulisu sa recju prvoridjeni.
Koja u izvornom tekstu ima znacenje da je Isus Iznad svega stvorenog.

Ti izvrces
U Bibliji jasno pise da je Bog jedan.

U postu nismo govorili da li je Boig jedan.
kakos e ne postiis da izvrces cak i onos to je receno?
zar ne vidis koliko si s eiskvarila?

Govorili smo da je Isus ztakodje JHVH.
ne da li je bog jedan ili ne.

Tada pusti JHVH na Sodom i gomor od JHVH s neba dazd od sumpora i ognja.
1 Mojsijeva 19,24.

JHVH 1. JHVH 2.

Jer ovako govori JHVH nad vojskama, čija me je svetost poslala protiv naroda koji su vas plackali, jer ko vas dirne, dira u zenicu oka mojega -: da ja ću podici svoju ruku na njih i biće grabez svojim slugama.
I vi će te poznati da me je JHVH nad vojskama poslao.
Zaharija 2,12,13.

JHVH govori o JHVH koji ga salje, jer je prvi JHVh to predlozio.

Bog je jedan u mnozini.

Kao sto je kod JS razboriti rob jedan a cine ga 8.

PRIMERI U BIBLIJI KOJI NAM JASNO GOVORE O MNOZINI U TROJSTVU:

ISUS JE TAJ MI PRILIKOM STVARANJA SVETA:

Isus je deo trojstva, on i u novom zavetu kao i u starom koristi mnozinu za Boga MI

Jovan 17:21, 22, Isus se kao covek moli Ocu u vezi svojih učenika: ”Da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u zajednici sa mnom i ja u zajednici s tobom, da i oni budu u zajednici s nama, ... da bi bili jedno, kao što smo mi Jedno.

1.Mo 1:26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.

1.Mo 1:27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.

1.Mo 3:22 I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi.

1.Mo 11:7 Hajde da siđemo, i da im pometemo jezik, da ne razumeju jedan drugog šta govore

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glasnik

Ok ti tako veruj Bozja rec kaze drugacije
Da je Bog JHVH
a Sin Bozji Isus Hrist :)

Mono, verovatno si zaboravila da mi odgovoriš u vezi sa ovim...

Da li ću nešto izvući iz konteksta, kada postavim ove stihove...

Otkrivenje 21:5-7... ''I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne. I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Bivam uveren da je u vezi sa tim stihovima sve jasno samo po sebi. Isus jasno kaza ono...i biću mu Bog. A pitaću te ovako...Mono, kako se to nadaš večnom životu a fanatično prihvataš tvrdnje Stražarske Kule da Isus...nije Bog.

A razmisli malo i o ovom stihu...

1 Timotiju 3:16... ''I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.''

a u kontekstu sa ovim...

Kološanima 2:9... ''Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.''

P.S. Neću biti iznenadjen ako po običaju, izostane tvog odgovor... :manikir:

Mono, verovatno si zaboravila da mi odgovoriš u vezi sa ovim...
Mislim da jesam sad cu naci
evo ovo na primer prvo
jednostavno je
Odnosi se na Isusa:
1 Timotejeva 3
16 I nema sumnje, velika je sveta tajna+ odanosti Bogu: ’Pojavio se u telu, bio je proglašen pravednim u duhu, pokazao se anđelima, o njemu se propovedalo među narodima, u svetu su verovali u njega, bio je uznesen na nebo u slavi.‘

Otkrivenje 21:5-7

5 I onaj koji sedi na prestolu+ rekao je: „Gle, sve činim novo!“+ Još je rekao: „Piši, jer su ove reči verodostojne i istinite.“ 6 I rekao mi je: „Ispunile su se! Ja sam Alfa i Omega,* početak i svršetak.+ Onome ko je žedan daću da besplatno pije s izvora vode života.+ 7 Ko pobedi, naslediće te blagoslove. Ja ću mu biti Bog,+ a on će mi biti sin.

fusnota
2. Letopisa 18:18

18 Miheja još reče: „Zato čujte Jehovinu reč: Vidim Jehovu kako sedi na svom prestolu, a sva nebeska vojskac stoji mu s desne i s leve strane.

To se odnosi na Jehovu boga

Mislim da jesam sad cu naci
evo ovo na primer prvo
jednostavno je
Odnosi se na Isusa:
1 Timotejeva 3
16 I nema sumnje, velika je sveta tajna+ odanosti Bogu: ’Pojavio se u telu, bio je proglašen pravednim u duhu, pokazao se anđelima, o njemu se propovedalo među narodima, u svetu su verovali u njega, bio je uznesen na nebo u slavi.‘

Mono, zaboravila si kontekst tog stiha 1 Timotiju 3:16...sa ovim stihom...

A razmisli malo o kontekstu i u vezi sa ovim...

Rimljanima 9:5... Kojih su i oci, i od kojih je Hristos po telu, koji je nad svima, Bog blagosloven va vek. Amin.
:manikir:

Otkrivenje 21:5-7

5 I onaj koji sedi na prestolu+ rekao je: „Gle, sve činim novo!“+ Još je rekao: „Piši, jer su ove reči verodostojne i istinite.“ 6 I rekao mi je: „Ispunile su se! Ja sam Alfa i Omega,* početak i svršetak.+ Onome ko je žedan daću da besplatno pije s izvora vode života.+ 7 Ko pobedi, naslediće te blagoslove. Ja ću mu biti Bog,+ a on će mi biti sin.

fusnota
2. Letopisa 18:18

18 Miheja još reče: „Zato čujte Jehovinu reč: Vidim Jehovu kako sedi na svom prestolu, a sva nebeska vojskac stoji mu s desne i s leve strane.

To se odnosi na Jehovu boga

Mono,Mono...nije valjda Jehova Bog kazao i ovo...

Jovan 7 :37-38...'' A u poslednji veliki dan praznika stajaše Isus i vikaše govoreći: Ko je žedan neka dođe k meni i pije.Koji me veruje, kao što pismo reče, iz njegova tela poteći će reke žive vode.''

Mono, Mono...nije valjda Jehova Bog kazao ovo...

Jovan 19:30...''A kad primi Isus ocat reče: Svrši se. I priklonivši glavu predade duh. ''

Mono, Mono...pročitaj malo Bibliju...Nije čitanje Biblije fanatično čitanje tvrdnji Stražarske Kule...

Mono, zaboravila si kontekst tog stiha 1 Timotiju 3:16...sa ovim stihom...

A razmisli malo o kontekstu i u vezi sa ovim...

Rimljanima 9:5... Kojih su i oci, i od kojih je Hristos po telu, koji je nad svima, Bog blagosloven va vek. Amin.
:manikir:
Gde nalazis te prevode :(

9 Jer je u Hristu utelovljena sva punina božanske naravi.
a Kontekst gledaj

5 Njihovi su i praočevi+ i od njih je po telu potekao Hrist.
Neka je Bog,+ koji je iznad svega, blagoslovljen u svu večnost. Amin.

Gde nalazis te prevode :(

9 Jer je u Hristu utelovljena sva punina božanske naravi.
a Kontekst gledaj

5 Njihovi su i praočevi+ i od njih je po telu potekao Hrist.
Neka je Bog,+ koji je iznad svega, blagoslovljen u svu večnost. Amin.

Pazi. U tom vasem ``prevodu`` imate i neke ``pogreske`` jer na nekim mestima, u nepaznji nazivate Isusa Jehovom. Molim te da ih obavestis da to nekako preslove. Sta ces omakne se :D

Radi se o Isaia 33.10.
10 Νῦν ἀναστήσομαι, λέγει Κύριος, νῦν δοξασθήσομαι, νῦν ὑψωθήσομαι·

Sa vasim prevodom:
„Sada ću ustati“,+ kaže Jehova, „sada ću se uzvisiti,+ sada ću se podići.

I pravim prevodom:
Sada cu Vaskrsnuti, kaze Gospod sada cu se proslaviti sada cu se podignuti

Pitaj ih: Kada je to jehova vaskrsnuo?

Pazi. U tom vasem ``prevodu`` imate i neke ``pogreske`` jer na nekim mestima, u nepaznji nazivate Isusa Jehovom. Molim te da ih obavestis da to nekako preslove. Sta ces omakne se :D

Radi se o Isaia 33.10.
10 Νῦν ἀναστήσομαι, λέγει Κύριος, νῦν δοξασθήσομαι, νῦν ὑψωθήσομαι·

Sa vasim prevodom:
„Sada ću ustati“,+ kaže Jehova, „sada ću se uzvisiti,+ sada ću se podići.

I pravim prevodom:
Sada cu Vaskrsnuti, kaze Gospod sada cu se proslaviti sada cu se podignuti

Pitaj ih: Kada je to jehova vaskrsnuo?
Pogledacu sad nego kada smo kod prevoda i gresaka, prevod Danicic Karadzic ima najvise gresaka
plus i apokrifnih stihova.

:aha:

Isaija 33:10
10 „Sada ću ustati“, kaže Jehova, „sada ću se uzvisiti,+ sada ću se podići.
Ne odnosi se to na vaskrsenje

Jeste Jehova je to

Svi su tako preveli

Stih/odeljak: Isaija 33:10

Daničić-Karadžić
(RDK):

10 Sada ću ustati, veli Gospod, sada ću se uzvisiti, sada ću se podignuti.

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

10 "Sada ću ustati", veli Gospod, "sada ću se uspraviti, sada ću se podignuti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back