Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
Hristos se, u Otkrivenju naziva Prvi i Poslednji
Jahve se, kod Isaije, naziva Prvi i Poslednji, Bog Izrailjev.
Tako da...
Tako da..je jasno da je Isus Bog..Jahve.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hristos se, u Otkrivenju naziva Prvi i Poslednji
Jahve se, kod Isaije, naziva Prvi i Poslednji, Bog Izrailjev.
Tako da...
Ok ti tako veruj Bozja rec kaze drugacijeTako da..je jasno da je Isus Bog..Jahve.. Sve je jasno.
"Onaj koji jeste", što i stavljamo na Hristov oreolTako da..je jasno da je Isus Bog..Jahve.. Sve je jasno.
"Onaj koji jeste", što i stavljamo na Hristov oreol
Isaija 43,11 | Ja sam, ja sam Gospod, i osim mene nema spasitelja. |
Luka 2,10 | I reče im anđeo: ne bojte se; jer gle, javljam vam veliku radost koja će biti svemu narodu. |
Luka 2,11 | Jer vam se danas rodi spas, koji je Hristos Gospod, u gradu Davidovu. |
Ne iznosis.Ja iznosim kako pise u Bibliji
Navela sam ti Biblijske citate
a ti kako hoces
Ne veruju vec debelo izvrcu.Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!
Eto Jehovini Svedoci veruju Onako kako kaze Bozja rec
da je Bog jedan JHVH Jehova Svevisnji nad celom Zemljom.
Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti SVE stvorio
i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.” ”(Otkrivenje 4:11)
Terbi je manipulacija kada iznosim iz BiblijeNe iznosis.
Ovo sto si izneka nema veze sa stihom.
Cista manipulacija.
Niti je Hristos prvi vaskrsao.
Alfa je prvo slovo i omega zadnje.
Isus je kao i Otac prvi i poslednji u svenu.
On je pre svega i on je sve stvorio i on ce zauvek ostati.
Sve moze proci ali on kao i Otac, ne.
Ti izvrcesNe veruju vec debelo izvrcu.
U bibliji nalazimo kako se jedan Jhvh obraca druglm Jhvh.
Ili da je Isus isto JHVH.
Biblija ne ksze da je Isus prvorodjeni sin.Jahve je jedan Jedini Bog
a Isus j eprvorodjeni sin
prvi koji je ustao iz mrtvih
prvi koji je otvorio put nebeskog vaskrsenja
Ti izvrces
U Bibliji jasno pise da je Bog jedan.
Ovo ko pokvarena pločaOk ti tako veruj Bozja rec kaze drugacije
Da je Bog JHVH
a Sin Bozji Isus Hrist![]()
Ok ti tako veruj Bozja rec kaze drugacije
Da je Bog JHVH
a Sin Bozji Isus Hrist![]()
Da li ću nešto izvući iz konteksta, kada postavim ove stihove...
Otkrivenje 21:5-7... ''I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne. I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''
Bivam uveren da je u vezi sa tim stihovima sve jasno samo po sebi. Isus jasno kaza ono...i biću mu Bog. A pitaću te ovako...Mono, kako se to nadaš večnom životu a fanatično prihvataš tvrdnje Stražarske Kule da Isus...nije Bog.
A razmisli malo i o ovom stihu...
1 Timotiju 3:16... ''I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.''
a u kontekstu sa ovim...
Kološanima 2:9... ''Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.''
P.S. Neću biti iznenadjen ako po običaju, izostane tvog odgovor...![]()
Mislim da jesam sad cu naciMono, verovatno si zaboravila da mi odgovoriš u vezi sa ovim...
Mislim da jesam sad cu naci
evo ovo na primer prvo
jednostavno je
Odnosi se na Isusa:
1 Timotejeva 3
16 I nema sumnje, velika je sveta tajna+ odanosti Bogu: ’Pojavio se u telu, bio je proglašen pravednim u duhu, pokazao se anđelima, o njemu se propovedalo među narodima, u svetu su verovali u njega, bio je uznesen na nebo u slavi.‘
Otkrivenje 21:5-7
5 I onaj koji sedi na prestolu+ rekao je: „Gle, sve činim novo!“+ Još je rekao: „Piši, jer su ove reči verodostojne i istinite.“ 6 I rekao mi je: „Ispunile su se! Ja sam Alfa i Omega,* početak i svršetak.+ Onome ko je žedan daću da besplatno pije s izvora vode života.+ 7 Ko pobedi, naslediće te blagoslove. Ja ću mu biti Bog,+ a on će mi biti sin.
fusnota2. Letopisa 18:18
18 Miheja još reče: „Zato čujte Jehovinu reč: Vidim Jehovu kako sedi na svom prestolu, a sva nebeska vojskac stoji mu s desne i s leve strane.
To se odnosi na Jehovu boga
Gde nalazis te prevodeMono, zaboravila si kontekst tog stiha 1 Timotiju 3:16...sa ovim stihom...
Kološanima 2:9... ''Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.''
A razmisli malo o kontekstu i u vezi sa ovim...
Rimljanima 9:5... Kojih su i oci, i od kojih je Hristos po telu, koji je nad svima, Bog blagosloven va vek. Amin.
Pogledacu sad nego kada smo kod prevoda i gresaka, prevod Danicic Karadzic ima najvise gresakaPazi. U tom vasem ``prevodu`` imate i neke ``pogreske`` jer na nekim mestima, u nepaznji nazivate Isusa Jehovom. Molim te da ih obavestis da to nekako preslove. Sta ces omakne se
Radi se o Isaia 33.10.
10 Νῦν ἀναστήσομαι, λέγει Κύριος, νῦν δοξασθήσομαι, νῦν ὑψωθήσομαι·
Sa vasim prevodom:
„Sada ću ustati“,+ kaže Jehova, „sada ću se uzvisiti,+ sada ću se podići.
I pravim prevodom:
Sada cu Vaskrsnuti, kaze Gospod sada cu se proslaviti sada cu se podignuti
Pitaj ih: Kada je to jehova vaskrsnuo?
Slazem se da ima gresaka. Kojih apokrifnih stihova? Na sta mislis?Pogledacu sad nego kada smo kod prevoda i gresaka, prevod Danicic Karadzic ima najvise gresaka
plus i apokrifnih stihova.
Isaija 33:10