Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 44.521
Nešto mi i nije baš poznato, da su onih 12 Isusovih učenika, svaki za sebe imali neka svoja tumačenja onog što im je Isus kazivao...Ovo su tih 12 Isusovih učenika...
Matej 10:2-4... ''A dvanaest apostola imena su ova: prvi Simon, koji se zove Petar, i Andrija brat njegov; Jakov Zevedejev, i Jovan brat njegov; Filip i Vartolomije; Toma, i Matej carinik; Jakov Alfejev, i Levije prozvani Tadija; Simon Kananit, i Juda Iskariotski, koji Ga i predade.''
I šta su oni, pod imenima svojim, različito tumačili u vezi sa onim čemu ih je Isus učio...Nemoj mi za primer predočiti ono, da jedan od učenika ...nije verovao...dok ...nešto nije video. I nemoj mi ono o Jakovu Pravednom bratu Gospodnjem, jer on nije bio jedan od 12 apostola.
A pitao bih te dodatno u vezi sa Jakovom Alfejevim. Šta ti misliš, da li je Alfejev i Marijin sin, i brat Matejev, ustvari Jakov Pravedni, brat Gospodnji. Tako tvrdi katoličko učenje. Ja mislim da nije. Ima ono da je Jakovu Pravednom otac Josif a majka Marija - Marija Bogorodica. A Jakov Pravedni nije bio jedan od 12 učenika. A bio je jedan od 70. A bio je i prvi Episkop Jerusalimske crkve. Ima u Bibliji ovako...
1 Korićanima 35:7...''A potom se javi Jakovu, pa onda svima apostolima;''
E da se barem jednom dogodi, da doživim to...osećaj dosade...![]()
Da bih mogao da ti odgvorim, potreban je tekst na osnovu kojeg si postavio pitanje.
A to je sledeci tekst:
Pa i u Hristovo vreme je tako bilo.
A ipak je istina postojala i bila medju njima.
Hristos je imao svoje tumacnje,a knjizevnici svoje, Farisejii svoje, Svestenici svoje, 70 ucenika svoje, narod svoje, 12 ucenika svoje.
Itd.
Danas ta razlika treba da bude jos veca, jer je to jedan od znakova poslednjeg vremena.
Mnogi lazni ucitelji.
Mnogi ljudi koji nece slusati zdrave nauke kako kaze pismo, vec ce slusati ucitelje kako ih usi svrbe.
To jest, vreme Kainovaca.
Kao sto je Kain preporucio bogu svoj nacin sluzbe, a nije hteo da prihvati Bozji kao Avelj.
Tako je danas.
A kako prepoznati istinu i tom moru ucitelja?
Bez dobrog poznavanja biblije je nemoguce.
Kao Hristos.
Svima njima je goviro: PISANO JE.
Ko je bio iskren, mogao je da vidi a moze i danas, ko od svih stvarno govori kao sto biblija kaze.
Naravno, pored poznavanja biblije, potrebna je samoiskrenost i otvorenost i bez nekih nacoara koje ti pokazuju pogresnu sliku unapred.
Danas covek ima internet, sve moze da pronadje da proveri sta je ispravno i sta je istina ako zeli.
Ali mnogi ne zele da ju pronadju da im ne bi onda pala kuca od karata koju vec imaju.
Gore boldovano ti pokazuje na koje vreme mislim.
Prvo kazem u Hristovo vreme, svako ko se bavi ovim stvarima, razume da je rec o vremenu pre raspeca.
Drugi deo jos jasnije pokazuje da mislim na vreme pre raspeca i vaskrsenja.
Hristos je imao svoje tumjacnje, Knjizevnici i fariseji, Svestenici svoje, knjizevnici i Fariseji i SAvestenici koji sus e raspravljali sa Hristom.
70 ucenika koji su napustili Hrista takodje, to je takodje bilo pre raspeca i 12 apostola takodje mislim pre raspeca ne posle.
To se vidi iz mog teksta.
Kada se zna da mislim na vreme pre raspeca, onda mislim da je tvoje pitanje dobilo odgovor.
Isus se cesto raspravljao sa Knjizevnicima, Farisejima i Svestenicima iz pisma i cesto se nisu slagali.
70 ucenika ga je napustilo jer je imalo svoju predpostavku pisma i onoga sto je govorio.
A za 12 ucenika mislim da nije potrebno da ti citiram.
Njihovo razumevanje pisma pre vaskrsenja Hristovog, je bilo da ce on vladati svetom, pobedice Rimljane, a oni ce biti ministri ili slicno.
Cesto su se svadjali ko ce da sedi do njega medju prvima.
Njihovo vidjenje Mesije koje je hteo da im pokaze, nije se uklapalo u njegovo.
Cesto im je Isus a pretezno narodu govorio u pricama jer nisu razumeli.
Nekada su mislili da znaju bolje od njega, itd itd.
Juda je izdao Hrista, ocigledno misleci, on ce se ponovo osloboditi kao i do sada, on ce uzeti pare i niko nece znati.
A Isus ce konacno morati da reagira i pocne da elemenise Rimljane, i on ce takodje biti jedan od glavnih onda.
Lk 4:29 I ustavši isteraše Ga napolje iz grada, i odvedoše Ga navrh gore gde beše njihov grad sazidan da bi Ga bacili odozgo.
Lk 4:30 Ali On prodje izmedju njih, i otide.
Joh 16:17 A neki od učenika Njegovih rekoše medju sobom: Šta je to što nam kaže: Još malo, i nećete me videti; i opet malo pa ćete me videti; i: Ja idem k ocu?
Joh 16:18 Govorahu, dakle: Šta je to što govori: Malo? Ne znamo šta govori.
Posle raspeca i vaskrsenja, ucenici vide pismo kao i Isus.
Nema vise razlike.
Tada su razumeli.
Poslednja izmena: