jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
Pa to je klasična vadilica kada ostanu bez teksta.Pa to tako biva kad sateraš u ćošak "znalce" onda ti ne razumeš jer je to simbolika a ponešto je i bukvalno(mislim kako kad odgovara)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa to je klasična vadilica kada ostanu bez teksta.Pa to tako biva kad sateraš u ćošak "znalce" onda ti ne razumeš jer je to simbolika a ponešto je i bukvalno(mislim kako kad odgovara)
I kad nešto nastaje to znači da nastaje od nečeg a Bog reče da stvara.

Nego šta mi je interesantno
Čitajući ovaj pdf vidim malo vernika, osim ateista tu su i oni koji tvrde da znaju i da je istina baš kod njih bez obzira što čitaju istu knjigu, ali istina im nije ista
Najistaknutiji koliko sam video su:
Ariana
Glasnik
Zoran Štros
Avakum
Vccb ((tako nešto)
Niko ne razume Bibliju kao oni, proučavali je po 20 i više godina ali istina im se razlikuje
Zamisli sad da dođe neko ovde ko nije hrišćanin a želi da se upozna sa hrišćanstvom i čita njih.
E da izvinjavam se ako sam nekog izostavio

Jerh izvlacis iz konteksta zato i ne razumes
procitaj ceo izvestaj.
Bog je u starozavetno doba unistavao zle
Ja pisem sve na temelju Biblije
a ti si opsednut kulama

Nisi u pravu sve sama pisem![]()
Hristos je imao svoje tumacnje,a knjizevnici svoje, Farisejii svoje, Svestenici svoje, 70 ucenika svoje, narod svoje, 12 ucenika svoje.

Al te mona voli![]()
pozdravčić Jeroh![]()

Sama pisem svoje postove.Mono, da li to tvrdiš da u bezbroj tvojih postova u fazonu pamfleta nisi kortistila tekst iz Stražarske Kule...Mono, ti sama napišeš post sa jednom rečenicom ili dve ili nekoliko ali tvoji postovi sa biblijskim stihovima su iz Stražarske Kule.
Mono, ne kaza mi ništa u vezi sa ovim...
Otkrivenje 21:5-7... ''I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne. I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''
Mogu.Možeš li da mi objasniš u čemu se razlikovalo Isusovo tumačenje od tumačenja 12 učenika njegovih...![]()
Ne kao ja.A tvoja kuća je od betona pa bi bilo poželjno da tumačimo kao ti?
. Međutim, on onda kaže kako sve treba tumačiti.Onako pravilno po alegorijskom smislu...Filozofira.Evo još malo o pretencioznom alegorijskom tumačenju Biblije i razvodnjavanju jasnih Biblijskoh istina proisteklih iz Aleksandrijske škole i jednog od njenih najvažnijih zastupnika po ovom pitanju Origena. Pogledajmo kako se te stare ideje i danas na sličan način propagiraju:
Origen tvrdi da Bibliju možemo tumačiti na tri načina:doslovni, moralni i duhovni. Po njegovom mišljenju, doslovni smisao nije pravi ili istinski. Moralni ilidublji, nistični smisao, odnosi se na moralnu materiju i na verski život na ovoj zemlji. Duhovni smisao tiče se nebeskog života, života u svetu koji tek treba doći.
On ne poriče da Pismo uči o vaskrsenju, o ličnom drugom Hristovom dolasku i milenijumu ali on kaže da je sve to tako ako se tuači "bukvalno". Isto kao neki na forumu. Međutim, on onda kaže kako sve treba tumačiti.Onako pravilno po alegorijskom smislu...
On kaže da učenje o vidljivom drugom Hristovom dolasku treba shvatitiu simboličnom smislu(upoznati smo sa time ovde na forumu). On zapravo kaže da Kristos dolazi "svaki dan" na "proročkom oblaku" svakom verniku..to je zapravo drugi dolazak. On čak smatra da su naivni poput male dece oni koji tvrde da je dolazak doslovan i vidljiv. Vrlo zanimljivo.
Origen je osudio i doslovno uskrsnuće vernih tvrdeći da čovek uskrsava kada ga Kristov Duh podigne na nov život.
Tako je Origen alegorizovao sve što je hteo i dao zapravo materijal za kasnija tumačenja i izvrtanja jasnih Božijih reči.
Filozofira.
Mlati kao bos po trnje
Svratih samo da ne zaboravim, Matej 3.3
Sta mislite .
| Matej 3,1 | U ono pak doba dođe Jovan krstitelj, i učaše u pustinji Judejskoj. |
| Matej 3,2 | I govoraše: pokajte se, jer se približi carstvo nebesko. |
| Matej 3,3 | Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gdje kaže: glas onoga što viče u pustinji: pripravite put Gospodu, i poravnite staze njegove. |
Evo zašto ateisti nikako ne mogu da uživaju u večnom životu po BiblijiMona je ubedljivo na vrhu te top liste. Njen hobi je propagiranje učenja Stražarske Kule, ovde na forumu. A hobijem se bavi...danonoćno...A o pisanju ili ti pamfletima, Zorana Štros-a ili ti bivšeg korisnika Piramida, nemam komentara.
A vidi ovaj stih...
Rimljanima 2:26... ''Ako, dakle, neobrezanje pravdu zakona drži, zašto se ne bi njegovo neobrezanje za obrezanje uzelo?''
Po ovom kako Pavle kaza, proizilazi da i ja kao neko ko nije vernik, mogu očekivati...večni žiovt. Medjutim kada se pogleda ovo...
Jovan 6:47... ''Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene ima život večni.''
Marko 16:16...'' Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.''
nema nikakve nade za mene.
Budi pozdravljen.
Biblija mi je protumačila Bibliju kako i pišem i šta ćemo sad?Ne kao ja.
Tu je tvoj problem.
Ti si ucen da neko mora da ti rastumaci.
Pusti bibliju da ti tumaci.
Bas tako.
Matej 3,1 U ono pak doba dođe Jovan krstitelj, i učaše u pustinji Judejskoj. Matej 3,2 I govoraše: pokajte se, jer se približi carstvo nebesko. Matej 3,3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gdje kaže: glas onoga što viče u pustinji: pripravite put Gospodu, i poravnite staze njegove.
Isaijino proročanstvo nam govori da je Isus (kome je Jovan Krstitelj pripremio put) Gospod dakle Bog