Mislim da nije sve baš tako ''crnjak'' barem što se žena tiče...
Postamnak 3:16... ''A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.''
Jovan 16:21... ''Žena kad rađa trpi muku; jer dođe čas njen: ali kad rodi dete, više se ne opominje žalosti od radosti, jer se rodi čovek na svet.''
Sam porodjaj u današnje vreme ne mora da bude...u mukama...jer je medicina napredovala. A i ono...da će volja ženina biti pod vlašću muža-gospodara, biva diskutabilno samo tako...Ima ono narodno u smislu...kod mene u kući je moja ovek zadnja...da draga...
A što se tiče današnjeg čoveka, opet ne biva baš tako...''crnjak''...
Postanak 3:17-19... ''Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe,
s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka; Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko; Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti.''
Teško da se danas i ti i ja i mnogi, s mukom od zemlje hrane...Ode se na pijac i kupi ono što je potrebno.
A što se tiče Adama biva mi zanimljivo ovo...
1 Timotiju 2:14-15...''
I Adam se ne prevari, a žena prevarivši se postade prestupnica; Ali će se spasti rađanjem dece, ako ostane u veri i ljubavi i u svetinji s poštenjem''
Nekako mi se čini da je Bog kaznio Adama, samo zbog toga što je iz ljubavi prema svojoj Evi, nju poslušao. A Bog koji kako kažu...ljubav...nije uvažavao...ljubav...
A Adam i Eve su kroz ljubav bili...jedno telo...
Postanak 2:24...''Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.''
To onako, malo opuštenije...