Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E prosto mi se ne ulazi na temu od SDG i njegovih citata :roll:
a da nešto kažeš svojim rečima to ne umeš :think:
U stvari ti i jesi u skladu sa temom ..... Nemam pojma :mrgreen:

Strašno je to što je on od svog života samom sebi napravio ovozemaljski pakao. Danonoćno kazivanje o mržji o zlu, ne biva bez nekog snažnog podsvesnog osnova. Svo svoje nezadovoljstvo sobom samim i svojim okruženjem projektuje na sve one koji ne misle kao on, koji veru ne nose u duši u srcu već u raspiraivanju priče o mržnji. Nije mu lako sa samim sobom.

Dobro veće Gogi...:cmok:

om3170l5gus.gif

Dragi diskutanti,

Bog nas sve voli...

On stalno poikušava da nas podstakne da izaberemo dobro i da odbacimo zlo!

Bog nas neće primoravati da ga prihvatimo, ali će nam sigurno otežati srljanje u propast.

Zato gledajte na Božje opomene kao na poslednje sredstvo Očeve ljubavi da nas odvrati od samounštenja.

Možete prezreti sve opomene. Možete se rugati Bogu. Ali to ne može da promeni činjenicu da je Bog ljubav.

Pošto mnogi ipak neće da se pokaju za svoje grehe i neće da prihvate ispruženu ruku Božju...

već i dalje grešnik hoće da prkosno čini nasuprot Božjim zakonima pravde, onda će morati da snosi posledice...

BOŽJEG PROKLETSTVA

Poslednja izmena:
Poštovana Gogilli*

I Vi imate isti problem kao i dugogodišnji bogohulnici kojima su stihovi upućeni.

Blagoslov i prokletstvo je izrečeno nad svim ljudima i narodima koji ostavljaju svoga Tvorca!

Vi ste još jedna osoba koja je formalno religiozna a koje mrzi Božju reč i iz tog razloga je Vaš animozitet prema citatima iz Svetog pisma!

Gogi nije formalno religiozna. Gogi svoju veru nosi u sebi, saživljava se sa njom a za razliku od tebe kao verskog fanatika koji biva u uverenju da je vera veća ako se postavljaju veći pamfleti.

Sto ne kazes lepo coveku da trazis sliku ili snimak dogadjaja?

Gosn marsijnar, da li si to isto trazio od evolucionista da vidis prasak pa evolucionisticku corbu pa prvi zivot u njpj, pa kako je nizasao na kopno pa sve do majmuna i kobajagi majmunolikih da nije abs direktno mamjun itd.

E vis , jesam , i moga sam i sve to vidjet...:)

Imas puno Prirodnjackih Muzeja po svetu, sa iskopinama i moze se i pratiti sa naucnim metodama i starost i....

A, ovo , nasta se ti i SDG, pozivate, vec je odavno i receno i dokazano da su LJUDI pisali, ne toga momenta, ne posle godinu dana, Vec Stoljecima Kasnije.... i stoljecima se dodavalo i pisaloooo.:rtfm:

I kada ce vam doci do mozga da Danasnja knjiga i knjiga iz 16, 17 , 18 veka se Razlikuju i po velicini i po obimu pisanja i objasnjenja.:rtfm:

I TKO JE TO pisao.....dopisivao i u ciju korist.:think:

I tu je razlika, zar ne.:)

No, ostavimo se tih prica, pa da te pitam, da li igde na ovoj planeti se ima i crteza i dokaza , da smo posecivani iz Vasione.......;)

Imas puno Prirodnjackih Muzeja po svetu, sa iskopinama i moze se i pratiti sa naucnim metodama i starost i....

A, ovo , nasta se ti i SDG, pozivate, vec je odavno i receno i dokazano da su LJUDI pisali, ne toga momenta, ne posle godinu dana, Vec Stoljecima Kasnije.... i stoljecima se dodavalo i pisaloooo.:rtfm:

I kada ce vam doci do mozga da Danasnja knjiga i knjiga iz 16, 17 , 18 veka se Razlikuju i po velicini i po obimu pisanja i objasnjenja.:rtfm:

No, ostavimo se tih prica, pa da te pitam, da li igde na ovoj planeti se ima i crteza i dokaza , da smo posecivani iz Vasione.......;)

Знаш ли ти колико је оригинална библија претрпела промена и шта је све додато, а шта избачено из ње? Мого тога је и намерно цензурисано. Ни то не би био проблем да се она не доживљава као апсолутна истина. Библија је све осим апсолутне истине, ајош је даља од божје речи.

Mislim da si u pravu jer tvoja lična iskustva s bogom su tvoja pa me nešto i ne zanimaju. I sada sam ja zbg toga ni manje ni više zlikovac.

I ako nisi imao te glasove u glavi nijednom a Elena ih imala preko 2000 puta...razočarao si me...:whistling:

- - - - - - - - - -

Manji problem je u tome što on nema svest o tome da te pamflete ne čita niko. A veći problem je u tome da postavljajući ne samo na ovoj već i gomili drugih tema te pamflete, biva u uverenju da će ispunjavajući neku normu u postavljanju istih njegove starešine biti zadovoljni.

.

Prvo. Ne samo da si potvrdio tvoje zlikovacke poduhvate, nego si pruzio dokaz i da lazes kao dobar dan.

Nije zbog necitanja mojih iskustava.
Vec zbog tvog lagnja da tamo pise nesto sto ne pise a posle i sam priznas da nisi citao vec izmisljao lazi?
.Ja bih razuneo tvoj smisao diskutiranja ovde da se nadmeces znanjem.
Ali cemu vodi tvoja diskusija koja se bazira na cistim lazima, izmisljotinana, ruganjima i prevarama svake vrste?
.Jedini odgovor je da je to posledica palog karaktera.
Dno.
Sto potvrdjuje pistojanje greha koji sve vise dovodi coveka do moralnog pada i pada covecnosti i coveku...

Sto se tice Sdg teksta koje ti zoves pamflete.
Sts tebe to sekira toliko kada ih niko po tebi ne cita?

- - - - - - - - - -

A ti bas bio u te muzeje i dobio si dokaze da je to sto si tamo vidio bas to to i bas toliko staro itd?

E nije.
Poverovao si im na rec u novinama a muzej nisi ni vidio.

Ko nam je dao život? Većina od vas neće ni da prizna da život dugujemo Bogu.

Nikakvu zahvalnost ne pokazujete prema svome Tvorcu. Ali zato imate mnogo reči da iskažete svoje ruganje Bogu!

Ko bi to trpeo od vas da ste na Božjem mestu? Niko!

Ali Bog nas trpi zato što NAS VOLI očinskom ljubavlju.

Vi to ne možete ili nećete da razumete i zato ste ogorčeni kada hrišćani govore o Božjoj ljubavi.

Знаш ли ти колико је оригинална библија претрпела промена и шта је све додато, а шта избачено из ње? Мого тога је и намерно цензурисано. Ни то не би био проблем да се она не доживљава као апсолутна истина. Библија је све осим апсолутне истине, ајош је даља од божје речи.

E to volim da vidim kad otvoreno pokazes da si protiv pravislavlja i otkrijes svoje pravo lice i diras u ono sto i oni podrzavaju, Sveto Pismo.
Ovo sto lazes nije rec o Biblijskim originalima vec o prevodima sa originala i to novog zaveta ne stseog. . Kritika je ucinila da je i to vecinom korigirano a sto nije, poznato je svakom poznavaocu sta je sta i danasnja tehnika nam je dala pristup pravim informacijama. Postoji tu i tamo neki tekst o tome, ali to je samo za nepucene. Nalazi dosadasnjih biblijskih spisa, dokazuju nepojmljivu tacnost i tehniku kod prepisivanja.

BLAGOSLOV I PROKLETSTVO

Deu 28:4 Blagosloven će biti plod utrobe tvoje, i plod zemlje tvoje i plod stoke tvoje, mlad goveda tvojih i stada ovaca tvojih.
Deu 28:5 Blagoslovena će biti kotarica tvoja i naćve tvoje.
Deu 28:6 Blagosloven ćeš biti kad dolaziš i blagosloven ćeš biti kad polaziš.
Deu 28:7 Daće ti Gospod neprijatelje tvoje koji ustanu na te da ih biješ; jednim će putem doći na te, a na sedam će puteva bežati od tebe.
Deu 28:8 Gospod će poslati blagoslov da bude s tobom u žitnicama tvojim i u svemu za šta se prihvatiš rukom svojom, i blagosloviće te u zemlji koju ti daje Gospod Bog tvoj.
Deu 28:9 Postaviće te Gospod da mu budeš narod svet, kao što ti se zakleo ako uzdržiš zapovesti Gospoda Boga svog i uzideš putevima Njegovim.
Deu 28:10 I videće svi narodi na zemlji da se ime Gospodnje priziva na tebe, i bojaće se tebe.
Deu 28:11 I učiniće Gospod da si obilan svakim dobrom, plodom utrobe svoje i plodom stoke svoje i plodom zemlje svoje na zemlji za koju se zakleo Gospod ocima tvojim da će ti je dati.
Deu 28:12 Otvoriće ti Gospod dobru riznicu svoju, nebo, da da dažd zemlji tvojoj na vreme, i blagosloviće svako delo ruku tvojih te ćeš davati u zajam mnogim narodima, a sam nećeš uzimati u zajam.
Deu 28:13 I učiniće te Gospod Bog tvoj da si glava a ne rep, i bićeš samo gore, a nećeš biti dole, ako uzaslušaš zapovesti Gospoda Boga svog, koje ti ja danas zapovedam, da ih držiš i tvoriš,
Deu 28:14 I ne odstupiš ni od jedne reči koju vam ja danas zapovedam ni nadesno ni nalevo, pristajući za drugim bogovima da im služiš.

Prokletstvo ako...

Deu 28:15 Ali ako ne uzaslušaš glas Gospoda Boga svog da držiš i tvoriš sve zapovesti Njegove u uredbe Njegove, koje ti ja danas zapovedam, doći će na tebe sve ove kletve i stignuće te.
Deu 28:16 Proklet ćeš biti u gradu, i proklet ćeš biti u polju.
Deu 28:17 Prokleta će biti kotarica tvoja i naćve tvoje.
Deu 28:18 Proklet će biti plod utrobe tvoje i plod zemlje tvoje, mlad goveda tvojih i stada ovaca tvojih.
Deu 28:19 Proklet ćeš biti kad dolaziš, i proklet ćeš biti kad polaziš.
Deu 28:20 Poslaće Gospod na tebe kletvu, rasap i pogibao u svemu za šta se prihvatiš rukom svojom i šta uzradiš, dok se ne zatreš i ne propadneš na prečac za zla dela svoja kojima si me ostavio.
Deu 28:21 Učiniće Gospod Bog tvoj da se prilepi za te pomor, dokle te ne istrebi sa zemlje u koju ideš da je naslediš.
Deu 28:22 Udariće te Gospod suvom bolešću i vrućicom, i groznicom i žegom i mačem, i sušom i medljikom, koje će te goniti dokle ne propadneš.
Deu 28:23 A nebo nad glavom tvojom biće od bronze, a zemlja pod tobom od gvožđa.
Deu 28:24 Učiniće Gospod da dažd zemlji tvojoj bude prah i pepeo, koji će padati s neba na te, dokle se ne istrebiš.
Deu 28:25 Daće te Gospod Bog tvoj neprijateljima tvojim da te biju; jednim ćeš putem izaći na njih, a na sedam ćeš puteva bežati od njih, i potucaćeš se po svim carstvima na zemlji.
Deu 28:26 I mrtvo telo tvoje biće hrana svim pticama nebeskim i zverju zemaljskom, niti će biti ko da ih poplaši.
Deu 28:27 Udariće te Gospod prištevima misirskim i šuljevima i šugom i krastama da se nećeš moći isceliti.
Deu 28:28 Udariće te Gospod ludilom i slepotom i besnilom.
Deu 28:29 I pipaćeš u podne, kao što pipa slepac po mraku, niti ćeš imati napretka na putevima svojim; i činiće ti se krivo i otimaće se od tebe jednako, i neće biti nikoga da ti pomogne.
Deu 28:30 Oženićeš se, a drugi će spavati sa tvojom ženom; sazidaćeš kuću, a nećeš sedeti u njoj; posadićeš vinograd, a nećeš ga brati.
Deu 28:31 Vo tvoj klaće se na tvoje oči, a ti ga nećeš jesti; magarac tvoj oteće se pred tobom, i neće ti se vratiti; ovce tvoje daće se neprijatelju tvom, i neće biti nikoga da ti pomogne.
Deu 28:32 Sinovi tvoji i kćeri tvoje daće se drugom narodu, a oči će tvoje gledati i kapaće jednako za njima, a neće biti snage u ruci tvojoj.
Deu 28:33 Rod zemlje tvoje i svu muku tvoju izješće narod, kog ne znaš, i činiće ti krivo i gaziće te jednako.
Deu 28:34 I poludećeš od onog što ćeš gledati svojim očima.
Deu 28:35 Udariće te Gospod prištem zlim u kolenima i na nogama, da se nećeš moći isceliti, od stopala noge tvoje do temena.
Deu 28:36 Odvešće Gospod tebe i cara tvog, kog postaviš nad sobom, u narod kog nisi znao ti ni stari tvoji, i onde ćeš služiti drugim bogovima, drvetu i kamenu.
Deu 28:37 I bićeš čudo i priča i podsmeh svim narodima, u koje te odvede Gospod.
Deu 28:38 Mnogo ćeš semena izneti u polje, a malo ćeš sabrati jer će ga izjesti skakavci.
Deu 28:39 Vinograde ćeš saditi i radićeš ih a nećeš piti vino niti ćeš ih brati, jer će izjesti crvi.
Deu 28:40 Imaćeš maslina po svim krajevima svojim, ali se nećeš uljem namazati, jer će opasti masline tvoje.
Deu 28:41 Rodićeš sinove i kćeri, ali neće biti tvoji; jer će otići u ropstvo.
Deu 28:42 Sve voće tvoje i rod zemlje tvoje izješće bube.
Deu 28:43 Stranac koji je kod tebe popeće se nada te visoko, a ti ćeš sići dole, veoma nisko.
Deu 28:44 On će ti davati u zajam, a ti nećeš njemu davati u zajam; on će postati glava, a ti ćeš postati rep.
Deu 28:45 I doći će na te sve ove kletve i goniće te i stizaće te, dokle se ne istrebiš, jer nisi slušao glas Gospoda Boga svog i držao zapovesti Njegove i uredbe Njegove, koje ti je zapovedio.
Deu 28:46 I one će biti znak i čudo na tebi i na semenu tvom doveka.
Deu 28:47 Jer nisi služio Bogu svom radosnog i veselog srca u svakom obilju.
Deu 28:48 I služićeš neprijatelju svom, kog će Gospod poslati na tebe, u gladi i u žeđi, u golotinji i u svakoj oskudici; i metnuće ti gvozden jaram na vrat, dokle te ne satre.
Deu 28:49 Podignuće na tebe Gospod narod izdaleka, s kraja zemlje, koji će doleteti kao orao, narod, kome jezika nećeš razumeti.
Deu 28:50 Narod bezdušan, koji neće mariti za starca niti će dete žaliti.
Deu 28:51 I izješće plod stoke tvoje i plod zemlje tvoje, dokle se ne istrebiš; i neće ti ostaviti ništa, ni žito ni vino ni ulje, ni plod goveda tvojih ni stada ovaca tvojih, dokle te ne zatre.
Deu 28:52 I stegnuće te po svim mestima tvojim, dokle ne popadaju zidovi tvoji visoki i tvrdi, u koje se uzdaš, po svoj zemlji tvojoj; stegnuće te po svim mestima tvojim, po svoj zemlji tvojoj koju ti daje Gospod Bog tvoj;
Deu 28:53 Te ćeš u teskobi i u nevolji kojom će ti pritužiti neprijatelji tvoji jesti plod utrobe svoje, meso od sinova svojih i od kćeri svojih, koje ti da Gospod Bog tvoj.
Deu 28:54 Čovek koji je bio mek i vrlo nežan među vama prozliće se prema bratu svom i prema miloj ženi svojoj i prema ostalim sinovima koji mu ostanu,
Deu 28:55 Te neće dati nikome između njih mesa od sinova svojih koje će jesti, jer neće imati ništa drugo u nevolji i teskobi, kojom će ti pritužiti neprijatelj tvoj po svim mestima tvojim.
Deu 28:56 Žena koja je bila meka i vrlo nežna među vama, koja od mekote i nežnosti nije bila navikla stajati nogom svojom na zemlju, prozliće se prema milom mužu svom i prema sinu svom i prema kćeri svojoj,
Deu 28:57 I posteljici, koja iziđe između nogu njenih, i deci koju rodi; jer će ih jesti krišom u oskudici svojoj od nevolje i od teskobe, kojom će ti pritužiti neprijatelj tvoj po svim mestima tvojim.
Deu 28:58 Ako ne uzdržiš i ne ustvoriš sve reči ovog zakona, koje su napisane u ovoj knjizi, ne bojeći se slavnog i strašnog imena Gospoda Boga svog,
Deu 28:59 Pustiće Gospod na tebe i na seme tvoje zla čudesna, velika i duga, bolesti ljute i duge.
Deu 28:60 I obratiće na tebe sve pomore misirske, od kojih si se plašio, i prilepiće se za tebe.
Deu 28:61 I sve bolesti i sva zla, koja nisu zapisana u knjizi ovog zakona, pustiće Gospod na tebe dokle se ne istrebiš.
Deu 28:62 I ostaće vas malo, a pre vas beše mnogo kao zvezda nebeskih; jer nisi slušao glas Gospoda Boga svog.
Deu 28:63 I kao što vam se Gospod radova dobro vam čineći i množeći vas, tako će vam se Gospod radovati zatirući vas i istrebljujući vas; i nestaće vas sa zemlje u koju idete da je nasledite.
Deu 28:64 I rasejaće te Gospod po svim narodima s jednog kraja zemlje do drugog, i onde ćeš služiti drugim bogovima, kojih nisi znao ni ti ni oci tvoji, drvetu i kamenu.
Deu 28:65 Ali u onim narodima nećeš odahnuti, niti će se stopalo noge tvoje odmoriti; nego će ti Gospod dati onde srce plašljivo, oči iščilele i dušu iznemoglu.
Deu 28:66 I život će tvoj biti kao da visi prema tebi, i plašićeš se noću i danju, i nećeš biti miran životom svojim.
Deu 28:67 Jutrom ćeš govoriti: Kamo da je veče! A večerom ćeš govoriti: Kamo da je jutro! Od straha kojim će se strašiti srce tvoje, i od onog što ćeš gledati očima svojim.
Deu 28:68 I vratiće te Gospod u Misir na lađama, putem za koji ti rekoh: Nećeš ga više videti. I onde ćete se prodavati neprijateljima svojim da budete robovi i robinje, a neće biti kupca.

Šta je bre ovo čoveće...Da li ti misliš da će iko normalan i pri zdravom razumu ovo i pokušati da pročita....Neće čoveće. Zašto ti je teško da to shvatiš...

Ja mogu samo da predpostavim ,koliko je ta knjiga dozivela, ponovna radjanja u proslosti...;)

I ukazujem , upravo kada se citiranjem necega zeli dokazati da je samo tako " to istina" i da treba i da svi oni koji ne misle tako , su za Pakao.:eek:

po objasnjenju vrsnoga poznavaoca ...knjige....a koje, to ni Djekna ne zna:whistling:

Prvo. Ne samo da si potvrdio tvoje zlikovacke poduhvate, nego si pruzio dokaz i da lazes kao dobar dan.

Ako ja pod onim tvojim ličnim iskustvima podrazumevam i neku medjusobnu komunikaciju izmedju tebe i njega...to me ne čini zlikovcem i lažljivcem. I nemoj se nervirati što je Elena preko 2000 puta imala te glasove u glavi a ti nisi. Ima vremena. Moguće je da češ ih uskoro imati...Neke stvari idu postepeno ali ...progresivno...

Otvori ti temu ...Adventistički pamfleti...pa tamo neka postavlja pamflete do maksimalnog broja karaktera koje sistem krstarice podržava u jednom postu.

A ponavljanje takvih jednih te istih pamfleta je spamovanje teme.

Nije zbog necitanja mojih iskustava.
Vec zbog tvog lagnja da tamo pise nesto sto ne pise a posle i sam priznas da nisi citao vec izmisljao lazi?
.Ja bih razuneo tvoj smisao diskutiranja ovde da se nadmeces znanjem.
Ali cemu vodi tvoja diskusija koja se bazira na cistim lazima, izmisljotinana, ruganjima i prevarama svake vrste?
.Jedini odgovor je da je to posledica palog karaktera.
Dno.
Sto potvrdjuje pistojanje greha koji sve vise dovodi coveka do moralnog pada i pada covecnosti i coveku...

- - - - - - - - - -

A ti bas bio u te muzeje i dobio si dokaze da je to sto si tamo vidio bas to to i bas toliko staro itd?

E nije.
Poverovao si im na rec u novinama a muzej nisi ni vidio.

E , hebi ga, kako mozes nekome dokazati ista, kada je u svom zivotu, presedeo u malom mestu i ima samo tu jednu knjigu.

Ako se secas, pisah o ROM muzeju ovde u Torontu, gde su i imali recimo izlozbu i to jednu od boljih u svetu o " Babilonu", i ne samo da sam Opet imao priliku da i gledam, vec me je i vratilo u proslost kada sam i hodao ulicom u Babilonu i to sto su naucnici i dokazali da je PRVA Asfaltirana ulica. A da ne govorim o Beogradskim Muzejima, Pa Pariskim , Pa Londonskim, Pa Grckim..... A jel si ikada posetio u Grckoj planinu Olimp. i istorijska mesta tamo... ili mozda Gelph ...pa da vidis deo stare Grcke civilizacije i istorije, i to mnnnnooooogooooo pre , takozvane Mojsijeve Ere...

A sigurno si i imao prilike da citas o moralnim vrednostima...a da ,pa i to potice iz Stare Grcke. Pogledaj ...mozes i nesto nauciti.

I tak, mozes li mozda da posetis u dolini Dunava staru Vencansku Civilizaciju, pa pogledaj od kada je i dal se uopste igde pominje taj amorfni Bog....ili Hriscanstvo.

Poslednja izmena:
Pošto mnogi ipak neće da se pokaju za svoje grehe i neće da prihvate ispruženu ruku Božju...

već i dalje grešnik hoće da prkosno čini nasuprot Božjim zakonima pravde, onda će morati da snosi posledice...

BOŽJEG PROKLETSTVA

Nisi primetio da ovde ima i onih koji veruju ali na drugi način. Neki veruju u neke druge religiozne sisteme.

A ima i onih kojima ispružena božija ruka nije potrebna. Meni ta ispružena ruka neće obezbediti bilo kakvu egzistenciju jer ja moram svojim rukama da je obezbedim.

I zašto se ti brineš što ću ja završiti u paklu ...nakon smrti...kada se ja zbog toga ne brinem...

Ko nam je dao život? Većina od vas neće ni da prizna da život dugujemo Bogu.

Nikakvu zahvalnost ne pokazujete prema svome Tvorcu. Ali zato imate mnogo reči da iskažete svoje ruganje Bogu!

Vi to ne možete ili nećete da razumete i zato ste ogorčeni kada hrišćani govore o Božjoj ljubavi.

Pa Ti i dalje veruj u bajku, neg jel si pitao svoje roditelje kako su oni dosli na ovaj svet.

nadam se da Ti i nisi se ozenio, i da nisi ni morao da se fizicki potrudis , da stvoris ljudsko bice.

Mnogo je lakse da se ,eto onako iznenada stvori...ili napravi ,recimo od grudve snega.

Po tebi i to je moguce.

Šta je bre ovo čoveće...Da li ti misliš da će iko normalan i pri zdravom razumu ovo i pokušati da pročita....Neće čoveće. Zašto ti je teško da to shvatiš...

Samo pokazjete da ste izabrali da nastavite da se rugate svome Tvorcu i Njegovim zapovestima. Sami ste izabrali jedini način koji možete razumeti a to je Božje proklestvo...

nerazmna životinja bi razumela kada bi joj se reklo da sedne, ali oholost neće da se potčini svome Tvorcu i hoće da mu ruga! Dobro...

Čujter reč Gospodnju stanovnci Sodomski, čujte Boga svojega narode Gomorski!

Pro 1:26 Zato ću se i ja smejati vašoj nevolji, rugaću se kad dođe čega se bojite;

KONTEKST

Pro 1:20 Premudrost viče na polju, na ulicama pušta glas svoj;
Pro 1:21 U najvećoj vrevi viče, na vratima, u gradu govori svoje besede;
Pro 1:22 Ludi, dokle ćete ljubiti ludost? I podsmevačima dokle će biti mio podsmeh? I bezumni, dokle će mrzeti na znanje?
Pro 1:23 Obratite se na k@ranje moje; evo, izasuću vam duh svoj, kazaću vam reči svoje.
Pro 1:24 Što zvah, ali ne hteste, pružah ruku svoju, ali niko ne mari,
Pro 1:25 Nego odbaciste svaki savet moj, i k@ranje moje ne hteste primiti;
Pro 1:26 Zato ću se i ja smejati vašoj nevolji, rugaću se kad dođe čega se bojite;
Pro 1:27 Kad kao pustoš dođe čega se bojite, i pogibao vaša kao oluja kad dođe, kad navali na vas nevolja i muka.
Pro 1:28 Tada će me zvati, ali se neću odazvati; rano će tražiti, ali me neće naći.
Pro 1:29 Jer mrziše na znanje, i strah Gospodnji ne izabraše;
Pro 1:30 Ne pristaše na moj savet, i preziraše sva karanja moja.
Pro 1:31 Zato će jesti plod od puteva svojih, i nasitiće se saveta svojih.
Pro 1:32 Jer će lude ubiti mir njihov, i bezumne će pogubiti sreća njihova.
Pro 1:33 Ali ko me sluša boraviće bezbrižno, i biće na miru ne bojeći se zla.

k@ranje = simbol @ je umetnut umesto slova "a", iz razloga što forum krstarica briše staru srpsku reč koja označava disciplinu...

Poslednja izmena:

Bog koji nas voli očinskom ljubavlju kaza...Ne biva tako. On samo zahteva da bude voljen jer ako nije voljen on će one koji ga ne vole...u pakao...

Zamisli čoveka oca deteta koji bi svoje dete ubio u slučaju da ga ne voli...Možeš li to shvatiti...

A ti ne govoriš o ljubavi jer skoro svi tvoji pamfleti su ispunjeni ...mržnjoim...

Samo pokazjete da ste izabrali da nastavite da se rugate svome Tvorcu i Njegovim zapovestima. Sami ste izabrali jedini način koji možete razumeti a to je Božje proklestvo...

nerazmna životinja bi razumela kada bi joj se reklo da sedne, ali oholost neće da se potčini svome Tvorcu i hoće da mu ruga! Dobro...

Ti izgleda da ne mozes da shvatis jedno, ono sto Ti mislis da je nesto vazno, ( tvoja Religiozna verovanja), da svima drugima , da ih zaboli za sve gluposti koje ovde izbacujes.:)

Ako ti se ide u pakao , a ti idi :hahaha:, a sve mi se cini na mesecini, da radis sve suprotno od onijeha pafleta, koje izbacujes.More Pakao te ceka:whistling:

A da citiram tvoje reci-"nerazmna životinja bi razumela kada bi joj se reklo da sedne', SEDI vec jednom:rotf:

- - - - - - - - - -

KONTEKST

Pro 1:22 Ludi, dokle ćete ljubiti ludost? I podsmevačima dokle će biti mio podsmeh? I bezumni, dokle će mrzeti na znanje?
Pro 1:23 Obratite se na ******* moje; evo, izasuću vam duh svoj, kazaću vam reči svoje.
Pro 1:25 Nego odbaciste svaki savet moj, i ******* moje ne hteste primiti;
Pro 1:27 Kad kao pustoš dođe čega se bojite, i pogibao vaša kao oluja kad dođe, kad navali na vas nevolja i muka.
Pro 1:28 Tada će me zvati, ali se neću odazvati; rano će tražiti, ali me neće naći.

I zato se i smejem ,kada vidim ovakve gluposti, pisane od nekoga a da nam Ti ih postavljas..:per::per:

Zašto nas ne ostaviš u božijem prokletstvu...Idi čoveće i malo komuniciraj s Bogom...ostavi one koji neće prihvatiti adventističko učenje. I batali se te priče...o ljubavi...to je već ofucana adventistička propaganda...

Zašto nas ne ostaviš u božijem prokletstvu...Idi čoveće i malo komuniciraj s Bogom...ostavi one koji neće prihvatiti adventističko učenje. I batali se te priče...o ljubavi...to je već ofucana adventistička propaganda...

Pa , ako se secas one stare narodne poslovice,

Ko sta o cemu, Vojnik o skracenju, Hurva o postenju, a i .....da ne zavrsim recenicu.:per:

Bog koji nas voli očinskom ljubavlju kaza...Ne biva tako. On samo zahteva da bude voljen jer ako nije voljen on će one koji ga ne vole...u pakao...

Kako biste Vi rešili pitanje zla da ste Bog?

Da li biste nepopravljive zločince koji uništavaju nevine ljude kaznili ili ne?

Da li svaki zločin zaslužuje kaznu?

Zamisli čoveka oca deteta koji bi svoje dete ubio u slučaju da ga ne voli...Možeš li to shvatiti...

Da li biste Vi zaštitili Vaše dete ako je ono izabralo da bude kriminalac?

Vi biste postali saučesnik u slučaju zanemaravinja pravde.

Ali Vi to ne da ne možete da shvatite, nego iako savršeno razumete potrebna Vam je odskočna daska za Vašu nerazumnu mržnju prema Božjoj pravdi.

Razumljivo je da mrzite Boga zato što On osuđuje grešnu praksu koju upražnjavate i zato mu se kao i Sotona svetite tako što odvlačite druge ljude u smrt zajedno sa sobom.

A ti ne govoriš o ljubavi jer skoro svi tvoji pamfleti su ispunjeni ...mržnjoim...

BOŽJE OPOMENE upućene su iz ljubavi da se zaustavite dok imate vreme milosti.

Ali naravno Vi ćete sve moje reči, kao i Božju reč okarakterisati na Vaš način.

Poslednja izmena:
I zato se i smejem ,kada vidim ovakve gluposti, pisane od nekoga a da nam Ti ih postavljas..:per::per:

Marsi za ceo hrišćanski svet ovo nisu gluposti i takvim pisanjem ti u stvari vredjaš bilo kog hrišćanskog vernika.
Njegova mana je ta što to postavlja ovde jer svako ko je želeo to da zna već je pročitao Bibliju nije sigurno čekao na njega

- - - - - - - - - -

Kako biste Vi rešili pitanje zla da ste Bog?

Da li biste nepopravljive zločince koji uništavaju nevine ljude kaznili ili ne?

A ti si ogrezao u mržnji.
Samo pišeš o kaznama, uništenju, da se čovek uplaši.
Bog je ljubav pa kreni malo sa te strane ili ti nemaš ljubavi u sebi pa ne možeš.
Zapamti nećeš imati spasenje ako samo čitaš Bibliju, moraš i da voliš, da nosiš ljubav u sebi kako prema Bogu, tako i prema ljudima.

Poslednja izmena:

KONTEKST

Pro 1:23 Obratite se na k@ranje moje; evo, izasuću vam duh svoj, kazaću vam reči svoje.
Pro 1:25 Nego odbaciste svaki savet moj, i k@ranje moje ne hteste primiti;

k@ranje = simbol @ je umetnut umesto slova "a", iz razloga što forum krstarica briše staru srpsku reč koja označava disciplinu...

Božije ti reči, Elene ti tvoje, vaskrsenja ti tvoga, oladi malo sa pamfletima...

- - - - - - - - - -

Pa Ti i dalje veruj u bajku, neg jel si pitao svoje roditelje kako su oni dosli na ovaj svet.

nadam se da Ti i nisi se ozenio, i da nisi ni morao da se fizicki potrudis , da stvoris ljudsko bice.

Mnogo je lakse da se ,eto onako iznenada stvori...ili napravi ,recimo od grudve snega.

Po tebi i to je moguce.

Ma ne...on će svoje dete naraviti od neke gline i onda onako molitvom zamoliti Boga da tu glinu oživi...

A ima i ona bajka gde je onaj drvodelja napravio sina od drveta...pa je ...oživeo...

Bajke su čudo...

Marsi za ceo hrišćanski svet ovo nisu gluposti i takvim pisanjem ti u stvari vredjaš bilo kog hrišćanskog vernika.
Njegova mana je ta što to postavlja ovde jer svako ko je želeo to da zna već je pročitao Bibliju nije sigurno čekao na njega

Onaj ko i veruje, u Boga, ni na koji nacin nece da urnise ljude sa svjim pisanijama i izbacivanjem parola, pafleta.

Svako moze verovati u nesto, dal je to ili hriscanski ili islam ili budizam ili zaratrusta ili... ali nikome ,kada izbacuje citate , kao da su ISTINE, ne mogu a da ne predocim , Cinjenicu koja je Tu, da je ta knjiga pisana ,mnogo godina kasnije od navodnih dogadjaja...i dodavana i dopisivana a i zna se i zasto i kome je tada bilo upucena poruka.

Zasto je od takvoga ucenja , hriscanskoga , doslo do podele na Istocno i Zapadno, pa zasto je i iz krila Rimo-katolickoga se izdvojila, tj stvorena nova Protestantsaka, p dalje tko je i u svom carstvu naredio da svi predju u Novu ....i koji je bio razlog za to.

I ovo se Gogilice , ne odnosi na tebe i hriscanstvo , vec se ukazuju nedvosmislene cinjenice.

Moral i moralne Vrednosti- prepisano, preradjeno iz Stare Grcke ,
. Cak i postoji i Naucna Disciplina u Izucavanju...ETIKA.

- - - - - - - - - -

Ma ne...on će svoje dete naraviti od neke gline i onda onako molitvom zamoliti Boga da tu glinu oživi...

A ima i ona bajka gde je onaj drvodelja napravio sina od drveta...pa je ...oživeo...

Bajke su čudo...[/QUOTE]

Pa, sto da se radi ,kada coek , zivi u bajci.......moze li bit da je on u strahu od Pakla i to ovoga zemaljskoga.

Gogi u Bibliji ima tako nekih da kažem gluposti ali to za vernika ne treba da je bitno. Za vernika koji veruje na način kako to ti činiš. Medjutim, oni veliki vernici koji se upinju da neku u bibliji napisanu glupost pojasne i predoče kao vrhunsku pamet, prosto traže da im se na to ukaže. Verovati u Boga a Biblijom dokazivati svoju veru je nešto što me posebno nervira. Nema vere bez onog u duši. Nije vera mantranje o bibliji.

A ti si ogrezao u mržnji.
Samo pišeš o kaznama, uništenju, da se čovek uplaši.
Bog je ljubav pa kreni malo sa te strane ili ti nemaš ljubavi u sebi pa ne možeš.
Zapamti nećeš imati spasenje ako samo čitaš Bibliju, moraš i da voliš, da nosiš ljubav u sebi kako prema Bogu, tako i prema ljudima.

E to je to. Nositi ljubav u sebi, ispružiti srce ka ljudima ...ka Bogu to je vera...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back