Nemački RVE kupuje EPS?!

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/...inansijski-rezultat-u-poslednjih-sedam-godina

zamislite koji bi rezultat ostvarili sa postenim rukovodstvom i smanjenjem curenja energije i troskova.bez 500miliona godisnje ne bi bili.

racunam 2 mil.domacinstava (a ima ih vise) sa po 50 evra mesecno(prosek) ispada 100milki mesecno puta 12.

milijarda i 200miliona godisnje .troskovi su plate za http://www.energyobserver.com/vesti.php?lang=1&ID=9123 30-ak hiljada zaposlenih po 1 hiljadu evra (sa doprinosima i socijalnim) sto je 30miliona mesecno ili 360 mil godisnje.

ispada vise od 800 miliona godisnje dobiti.

skoro su radjeni remonti tako da nema velikih godisnjih ulaganja ali neka bude 100 miiona sto cini 700miliona cistog profita.

ovako dolazimo do postene cene od bar 7 milijardi evra za eps.
Све тачно.
Но, ЕПС се не сме продавати ни за коју цену. Јер је то практично непроцењиво.

- - - - - - - - - -

ma kakav vucic koliko je stvari obecao bili bismo jaci od svajcarske da se pola ispuni.

a priznajem da sam u pocetku mislio da ce doneti nesto novo ali ne.

Свака част, јер веома мало људи у Србији није сујетно, па да призна грешку.

Imam ja i frižider i zamrzivač, to su sve značajni potrošači.
Ja inače i izdržavam ceo sistem, jer stoka ne plaća račune.
Zato je neophodno uvesti red u EPS, a nemačkamedecina je najbolja na svetu.
Бојлер немаш или га не укључујеш?
А шта ти је то: medecina ? Јел' се и она укључује на струју?

Da, drva su najpovoljnija, narocito ako imas neku sumu u nekom selu ili, jos bolje, ako komsija u selu ima sumu. Za detalje pitaj Tihog, on je stara kajla na tom polju. Tj. u sumi.

Ja sam nekako oduvek zeleo da budem gospodin covek, da se grejem na dugme, jos otkako me baba zasipala pepelom iz sporeta, sljisnula dva-tri puta zaracem i tako u meni rodila fobiju prema sporetu na drva.

To sto imas sumu ne znaci nista ako nemas masineriju iradnu snagu.

Inace ako volis da se grejes na dugme , imas isti takav sistem grejanja i na drvo , zove se pelet. Samo sipas i namestis temperaturu i u zavisnosti koliko ti je bure ,dodajes jednom u 15 dana do mesec dana.

Da, drva su najpovoljnija, narocito ako imas neku sumu u nekom selu ili, jos bolje, ako komsija u selu ima sumu. Za detalje pitaj Tihog, on je stara kajla na tom polju. Tj. u sumi.

Ja sam nekako oduvek zeleo da budem gospodin covek, da se grejem na dugme, jos otkako me baba zasipala pepelom iz sporeta, sljisnula dva-tri puta zaracem i tako u meni rodila fobiju prema sporetu na drva.

Živim u gradu, kupujem drva sečena, platim cepanje, i ložim čarobnu peć...Dosta kulturno rešenje, dosta lepo i izgleda :D Pošto je u sredini kuće, sve okolo se lepo zagreje. Slažem se da je dugme kulturnija varijanta, ali i duplo skuplja, tako da mi se baš ne daje toliko para mesečno :D

To sto imas sumu ne znaci nista ako nemas masineriju iradnu snagu.

Inace ako volis da se grejes na dugme , imas isti takav sistem grejanja i na drvo , zove se pelet. Samo sipas i namestis temperaturu i u zavisnosti koliko ti je bure ,dodajes jednom u 15 dana do mesec dana.

Imam prijatelja koji je kupio kombinovani kotao na ugalj i pelet i poceo je sa peletom, ali je posle presao na ugalj, jer, kaze da mu je jeftinije.

Uzivacete gospodjo sa penzijom od 200 evra i racunom za struju od 300 evra mesecno...

Sto se tice tacnosti vesti ona je 100% tacna. Prvo zato sto to objavljuje SNS-ov list br. 1 Kurir a drugo sto znam da Obama, Putin, Merkel se ni sa kim ne sastaju da bi caskali vec iskljucivo ako imaju interes tj da bi zavrsili posao.

A posao je darivanje srpskog EPS-a Nemcima za tepsiju ribe...

Nece to nego ce se preci na svece... Posto je veci profit prodaja struje vani ..Srbija struje nece ni imati

Poslednja izmena:
Vi komunisti samo znate da plašite ljude, a najveći horor su upravo vaša komunistička preduzeća.

Ti izgleda se zalazes za nesto a uopste ne znas kako to funkcionise..Ako Nemac ima vecu cenu vani normalno je da ce je i poslati vani ..Pa nece je tebi davati i trpiti gubitke radi ko zna kojih razloga a moze da proda za vise i ostvari profit..Ili drugim recima ako ne budu mogli da dobiju svetksu cenu u Srbiji ode struja pa ti vidi kako ces

Poslednja izmena:
Drugari, ne znam cega se vi plasite.

1) Rajhs Enerdzi ne moze da vam podigne cenu struje na 200 evra mesecno, jer je onda niko ne bi placao i imali bi ogromne gubitke.

2) Stalno se ponavlja neka floskula da je EPS od "nacionalnog znacaja". Sta god to bilo. Znaci, sta, ako zaratimo oni ce da nam pokupe nas Djerdap i da ga transportuju u Nemacku? Pa drugari, ako neko to zeli, jedna bombica ce da resi problem, nema potrebe da se prenosi bilo sta.

3) "Ocisticemo EPS"- Kako? Kako cete jednu takvu firmu da ocistite? To je prakticno nemoguce. Teoretski da, prakticno ne, jer ovo je Srbija.

Dakle, svi vas argumenti padaju u vodu.

Back