Nemački RVE kupuje EPS?!

Колики је рачун ако редовно куваш, увек имаш укључен бојлер (или два ако је у кухињи посебан), лети расхлађујеш, зими догреваш, переш судове једном дневно, веш трипут недељно, свако се тушира два пута на дан, имаш телевизор, два компјутера... шта знам, ништа перверзно. Је л' би било то све заједно испод сто евра сад?

Колики је рачун ако редовно куваш, увек имаш укључен бојлер (или два ако је у кухињи посебан), лети расхлађујеш, зими догреваш, переш судове једном дневно, веш трипут недељно, свако се тушира два пута на дан, имаш телевизор, два компјутера... шта знам, ништа перверзно. Је л' би било то све заједно испод сто евра сад?

bez grejanja ne moze ispod 50 evra ako nisi samac ko jaguar.

sa grejanjem na struju taj racun ide na 100 pa i do 200-300 evra mesecno u zavisnosti koja strujna grejna tela koristis.

Sta je 200 evra za poroscenog srpskog ,,evropejca ,, ? .. sitnica ....

Ма да, плата 500 евра, остаје још 300, европејци живе као краљеви, деца им носе спејс наочаре, возе бесне моторе, имају по 3 лаптопа и 5 мобилних телефона, рибе мењају сваку ноћ, банче по бг сплавовима, сви студирају менаџмент или организацију...

bez grejanja ne moze ispod 50 evra ako nisi samac ko jaguar.

sa grejanjem na struju taj racun ide na 100 pa i do 200-300 evra mesecno u zavisnosti koja strujna grejna tela koristis.

Триста евра откида за српске услове, мада... шта знам. Ја за то горе набројано плаћам 170-200 фунти месечно за двоје, мада и ложим зими, а еркондишн не морам да палим више од две недеље годишње, реално.

Педесет евра без грејања ми се чини смешном сумом ако не закидаш баш на свему, не куваш на штедњаку, и немаш само једну сијалицу од 20 свећа коју палиш на црвено слово у календару.

e takav racun za cetvoroclanu porodicu u srbiji iznosi 300 evra...
pod uslovom da se svo cetvoro kupa svaki dan...:mrgreen:

Ja otkad sam uveo gas od brace Rusa (:mrgreen:) sve mi je na gas, i topla voda i sporet, grejanje. Struju od tad placam izmedju 1000-1500 din. I to se baskarim, bre. Gori mi cak i sijalica nocu na verandi da me komsije ne pokradu.

a koliko dajes za gas mesecno u grejnoj sezoni ?

- - - - - - - - - -

Триста евра откида за српске услове, мада... шта знам. Ја за то горе набројано плаћам 170-200 фунти месечно за двоје, мада и ложим зими, а еркондишн не морам да палим више од две недеље годишње, реално.

Педесет евра без грејања ми се чини смешном сумом ако не закидаш баш на свему, не куваш на штедњаку, и немаш само једну сијалицу од 20 свећа коју палиш на црвено слово у календару.

jeste smesno sa britanskom platom.

A sa srpskom platom od 200-300 evra je to previse

Jer dodaj na racun za struju i ostale troskove kao komunalije, telefoni kablovsku

Samo te mesecne obaveze nema sanse da ti budu ispod 10-15.000 dinara i to van grejne sezone.

A koliko te izađe plin mesečno? :D

Zimi oko 200 evra za stotinak kvadrata. Leti oko 20 evra.

U stvari, najzajebanija stvar sa gasom je sto braca mogu da ga zavrnu svakog trena. Ali, stari sam ja lisac, da bi meni braca doakala :mrgreen:

Radio ja kupatilo pre 5 godina i kazem, daj da kupim bojler, trebace mi mozda. Zena zapela, sta ce nam, sta ce nam. Rekoh, bezi bre nesrecnice jedna, otkud znam da mi braca nece zavrnuti gas kad im se digne.

Prodjose dve godine, kad braca zavrnuse gas pred Badnji dan. I za kraj jedan tuse zeni u glavu ``Sad da mi zahvalis sto neces da smrdis na Bozic, jer bi smrdela cele godine``. I tako je reseno u mojoj kuci ko je tu da misli, a ko da kuva :mrgreen:

Zimi oko 200 evra za stotinak kvadrata. Leti oko 20 evra.

U stvari, najzajebanija stvar sa gasom je sto braca mogu da ga zavrnu svakog trena. Ali, stari sam ja lisac, da bi meni braca doakala :mrgreen:

Radio ja kupatilo pre 5 godina i kazem, daj da kupim bojler, trebace mi mozda. Zena zapela, sta ce nam, sta ce nam. Rekoh, bezi bre nesrecnice jedna, otkud znam da mi braca nece zavrnuti gas kad im se digne.

Prodjose dve godine, kad braca zavrnuse gas pred Badnji dan. I za kraj jedan tuse zeni u glavu ``Sad da mi zahvalis sto neces da smrdis na Bozic, jer bi smrdela cele godine``. I tako je reseno u mojoj kuci ko je tu da misli, a ko da kuva :mrgreen:

Ja se grejem na drva, i to ne izađe više od 50 evra, za 100 kvadrata :D Najpovoljnije - bukva!

Ne slušajte Tihog, setite se njegovih računica po kojima 1 svinja donosi 9000 evra mesečno i sl.

Znači moj račun je 22 evra mesečno, a drugima je mnogo manje jer uopšte ne plaćaju. Običaj je da se dugovi nagomilavaju godinama, pa onda se pozovu na zastarevanje.

Ja se grejem na drva, i to ne izađe više od 50 evra, za 100 kvadrata :D Najpovoljnije - bukva!

Da, drva su najpovoljnija, narocito ako imas neku sumu u nekom selu ili, jos bolje, ako komsija u selu ima sumu. Za detalje pitaj Tihog, on je stara kajla na tom polju. Tj. u sumi.

Ja sam nekako oduvek zeleo da budem gospodin covek, da se grejem na dugme, jos otkako me baba zasipala pepelom iz sporeta, sljisnula dva-tri puta zaracem i tako u meni rodila fobiju prema sporetu na drva.

Њени трошкови су управо толики, ако се сетимо да се мује купају само једном у животу и то пре него што се опашу експлозивом и детонирају у неком метроу ил на аеродрому

Лаж. Задњу годину пословања као јп, НИС је завршио са 200 милиона профита, и поред свих мелверзација од стране теби драгих кримоса из ДСС.
Па јел знаш ти човече колика је само Југопетролова мрежа бенз. пумпи била? А где је Нафтагас, који је придодат НИС-у?
ПА ТО ЧОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА НЕ РАДИ БЕЗ ПРОФИТА ЧАК НИ СА ДСС КРИМОСИМА НА ВЛАСТИ!!

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/...inansijski-rezultat-u-poslednjih-sedam-godina

zamislite koji bi rezultat ostvarili sa postenim rukovodstvom i smanjenjem curenja energije i troskova.bez 500miliona godisnje ne bi bili.

racunam 2 mil.domacinstava (a ima ih vise) sa po 50 evra mesecno(prosek) ispada 100milki mesecno puta 12.

milijarda i 200miliona godisnje .troskovi su plate za http://www.energyobserver.com/vesti.php?lang=1&ID=9123 30-ak hiljada zaposlenih po 1 hiljadu evra (sa doprinosima i socijalnim) sto je 30miliona mesecno ili 360 mil godisnje.

ispada vise od 800 miliona godisnje dobiti.

skoro su radjeni remonti tako da nema velikih godisnjih ulaganja ali neka bude 100 miiona sto cini 700miliona cistog profita.

ovako dolazimo do postene cene od bar 7 milijardi evra za eps.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/...inansijski-rezultat-u-poslednjih-sedam-godina

zamislite koji bi rezultat ostvarili sa postenim rukovodstvom i smanjenjem curenja energije i troskova.bez 500miliona godisnje ne bi bili.

racunam 2 mil.domacinstava (a ima ih vise) sa po 50 evra mesecno(prosek) ispada 100milki mesecno puta 12.

milijarda i 200miliona godisnje .troskovi su plate za http://www.energyobserver.com/vesti.php?lang=1&ID=9123 30-ak hiljada zaposlenih po 1 hiljadu evra (sa doprinosima i socijalnim) sto je 30miliona mesecno ili 360 mil godisnje.

ispada vise od 800 miliona godisnje dobiti.

skoro su radjeni remonti tako da nema velikih godisnjih ulaganja ali neka bude 100 miiona sto cini 700miliona cistog profita.

ovako dolazimo do postene cene od bar 7 milijardi evra za eps.

I jasno, cenim da bi EPS na noge podigao, po tebi, samo Vucic.

Sto se remonta tice, ne znam ko ti je prosuo pricu da su remonti obavljeni. Mozda, ako mislis na krpljenje rupa, kao i svake godine. Pravi remonti, posle kog trafoi visokog napona mogu da rade bez problema narednih 20-25 godina, se ne vrse, jer nema para. Na jednu trafostanicu niskog napona, ide od 100 do 200 kuca u proseku, mada je standard 1:50. Dakle, fali tri puta vise trafostanica nego sto ih ima.

Ali zato ne fali partijskih parazita u EPS.

Back