Nemacki planovi: Srbija moze biti centar proizvodnje, Ajhen

A Austriju su tada naseljavali Turci, jel?

Hrvati su bili Nemačko živo oružje, prema tome izvršavali su ono što je bilo aminovano u Berlinu

A ovo što sam podvukao crvenim i boldovao je tako glupavo sročeno da ne zaslužuje komentar, ali zaslužuje da bude obeleženo kao primer tvog tupavog razmišljanja

U slucaju nemanja argumenata - reci nekome da je glup. Ma sjajno, za Nobela :roll:

Izgleda si ti odusevljen komunistima i komunizmom u nasoj verziji?

Mi smo prevareni od Engleza da udjemo u Drugi svetski rat - velika greska.
I prevareni smo od Staljina da treba da ratujemo frontovski - isto velika greska.
Izgunuli smo strasno, po logorima i frontovima, a dobili smo sta? Zbacivanje nase dinastije, izmisljotinu od Crne Gore i Makedonije kao drzava koje nemaju nista sa nama, BiH koju necu ni da komentarisem - gola magla od drzave, pokrajine u Srbiji... Mi smo pobedom u ratu i dovlacenjem komunista na vlast mnogo vise izgubili nego Hrvati i Slovenci koji su formalno bili na strani okupatora.

Ali vidis, oni su danas na pravoj strani. U istoriji ne postoji politika koja ce da vazi zauvek - ali je nekima mnogo tesko da se odreknu mitova u koje veruju.

1. Nemački prioriteti se nisu promenili od 1871. do danas...nebitno da li je u pitanju Kajzer, Hitler, ili Kol ili Merkel...

2. Nijedna modernizacija i uspon Srbije kao države se nije dogodio, od 1804. pa na ovamo, bez pomoći, podrške i uticaja Nemačke...

3. Svaki put do sada, se period uspona završio tragedijom...kojoj je Srbiji napravila ista ta Nemačka...

4. Istorija se ponavlja...Nemačka je ponovo sila...ponovo ide na jug...a na tom putu je Srbija...

5. Pitanje je šta nam je raditi...mi protiv Nemačke ne možemo...a do sada se svaki uspon Nemačke završio na isti način...pamet u glavu...

Nemoj Bizmarka da preskocis, on je nezaobilazan.

Mi smo lepo napredovali u XIX veku. Stabilizovali smo se, uredili drzavu, uzeli nesto teritorije, ne bas sve sto nam pripada, ali nije to bilo tako lose. I onda je nekome palo na pamet da to ne valja, nego da treba da budemo sa Rusima. I izgunusmo strasno i mi i oni.

Samo da napomenem da je bas u tom ratu ubacen komunizam u Rusiju, jedna od gorih pojava XX veka.

Hajde, ja odavno cekam da neko pruzi neke podatke. Koliko Srba je u dva svetska rata stradalo od Austrije, Nemacke, Madjarske, Bugarske, Hrvata... Neka neko da podatke, verujem da postoje i neka me razuveri.
Ispada da smo samo od Nemaca stradali, a da smo sa svima ostalima bili dobri... :roll:
Stradali smo od svih nabrojanih, a i od "saveznika", al najveci zlocin nacinili su nam Nemci, spaljivanjem Narodne biblioteke i kradjom hiljada knjiga i druge istorijsko-kulturne gradje.

Stradali smo od svih nabrojanih, a i od "saveznika", al najveci zlocin nacinili su nam Nemci, spaljivanjem Narodne biblioteke i kradjom hiljada knjiga i druge istorijsko-kulturne gradje.

Svakako, i to im uopste ne sluzi na cast i ne treba da bude zaboravljeno.

Ali mi sada imamo jos veci problem - da li ce ovde da ostane neko da to pamti? Ako mi postanemo (samo) nebeski narod, dzaba nam bilo i da smo sve knjige sacuvali, mora da postoji ziva rec.

I umesto da se bavimo programom "petoro dece u svakoj porodici" mi tu drndamo vunu o tome sta je bilo pre 200 godina :roll:

Svakako, i to im uopste ne sluzi na cast i ne treba da bude zaboravljeno.

Ali mi sada imamo jos veci problem - da li ce ovde da ostane neko da to pamti? Ako mi postanemo (samo) nebeski narod, dzaba nam bilo i da smo sve knjige sacuvali, mora da postoji ziva rec.

I umesto da se bavimo programom "petoro dece u svakoj porodici" mi tu drndamo vunu o tome sta je bilo pre 200 godina :roll:
Mudri i svesni narodi rade i jedno i drugo, to se ne iskljucuje medjusobno.

Nema brane od Kineza, Rusija se "zakacila" na njih. A, mozda, i Nemacka tu bude, kao regionalna evropska sila s njima kao jedan od (manjih) gazda.

Kazu da je i poslednji ruski car bio okrenut Kini, ali to ovde nije poznata cinjenica.

Misljenja sam da, posto mi nismo velika drzava, da je bolje da nam sefuju Nemci nego Englezi ili Amerikanci. Nemci barem kazu istinu, ma kako surova bila, i to je to. Ovi ostali igraju veoma prljavo.

Istorija se ponavlja...Nemačka je ponovo sila...ponovo ide na jug...a na tom putu je Srbija...

Davao sam podatke evropskih eksperata koji su sacinili vise strogih kriterijuma na osnovu kojih su kroz postupak rigorozne analize utvrdili da je Nemacka sila danas na trecem mestu iz USA i Kine.

U tom pogledu Rusija je bila visoko, naravno ispod Nemacke, ali je oznacena kao regionalna sila.

Hajde, ja odavno cekam da neko pruzi neke podatke. Koliko Srba je u dva svetska rata stradalo od Austrije, Nemacke, Madjarske, Bugarske, Hrvata... Neka neko da podatke, verujem da postoje i neka me razuveri.

Ispada da smo samo od Nemaca stradali, a da smo sa svima ostalima bili dobri... :roll:

a oni su krenuli napred bez nemačkog vetra u ledja????

Nemoj Bizmarka da preskocis, on je nezaobilazan.

Mi smo lepo napredovali u XIX veku. Stabilizovali smo se, uredili drzavu, uzeli nesto teritorije, ne bas sve sto nam pripada, ali nije to bilo tako lose. I onda je nekome palo na pamet da to ne valja, nego da treba da budemo sa Rusima. I izgunusmo strasno i mi i oni.

Samo da napomenem da je bas u tom ratu ubacen komunizam u Rusiju, jedna od gorih pojava XX veka.

Sta mislis ko je Rusima i Srbima kasnije, ubacio taj isti komunizam koji spominjes.

Srbijanski B92 objavljuje:

Srbija moze biti centar proizvodnje

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=02&dd=28&nav_id=586330

Predstavnik nemačke ambasade u Beogradu Kristof Ajhen je na 2. godišnjoj konferenciji o spoljnotrgovinskim instrumentima kao primer koristi od trgovinskih sporazuma naveo činjenicu da srpski izvoznici imaju tri puta veću korist nego evropski izvoznici od primene Prelaznog trgovinskog sporazuma između Srbije i Evropske unije.

"Prema podacima koje je nedavno objavila Vlada Srbije evropski izvoznici su od Prelaznog trgovinskog sporazuma u periodu 2009-2011. imali korist od 439 miliona evra a srpski oko tri puta veću, 1,48 milijardi evra", istakao je Ajhen.

Priručnika "Administrativne smernice o spoljnotrgovinskim instrumentima" je na raspolaganju privrednicima. Ana Blagojević iz Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj je rekla da zainteresovani mogu da se prijave Ministarstvu i od njega dobiju izvod smernica u zavisnosti od sektora kojim se bave.
Kako je naveo, trgovinski sporazumi sa Rusijom, Belorusijom, Turskom i drugi bilateralni sporazumi, kao i CEFTA i povlašćeni položaj na tržištima SAD i EU, pružaju sprskoj privredi mogućnost pristupa tržištu od jedne milijardi ljudi pod povlašćenim uslovima.
Ajhen je ocenio da zato Srbija može biti centar za proizvodnju robe namenjenje bescarinskom izvozu i kao primer naveo nemački Simens koji je pokrenuo u Srbiji proizvodnju generatora za vetrenjače, namenjenih izvozu.
Mnogo je govoreno o tome da Nemacka postaje svetska supersila i da je skoro ceo Balkan, a ceo zapadni Baklan nemacka sfera.
Bas to, a pokusaji Anglosaksonaca i istocnih Slovena da poremete nemacku sferu nisu urodili plodom.
Nemackoj je izuzetno vazna trasa Berlin Budimpesta Beograd Solun i dalje Krit Kipar i izlazak na juzni Mediteran i topla mora koja povezuju dva neevropska kontinenta.
Nemci su obelodanili svoju strategiju postajanja globalne sile, cije je podrucje od interesa ceo svet.
Nije slucajno Grcka i bukvalno preuzeta od Nemacke, u Grcku dolaze nemacki poreznici, a Grci pocinju sve vise da uce nemacki, od rasprodaje drzavne imovine vredne preko 50 milijardi evra, ne treba mnogo pomisliti ko ce biti najveci kupac i postati gazda te imovine, jednostavno Grcka je mnogo vazna da bi se prepustila daljem zaduzivanju i neodgovornosti lokalnih politicara i tajkuna, a evo sada se vidi da ce i Srbija doziveti napredak i uspon.

Овај есесовац швапски лаже исто као и његов амбасадор Мас............ они сви изгледа мисле да смо ми сви овде ментално заостали......

Јадна ојађена СРбија НИЈЕ ИМАЛА НИКАКВУ КОРИСТ ОД наводног ИЗВОЗА - КОРИСТ СУ ИМАЛЕ СТРАНЕ ФИРМЕ ОДАВДЕ ... као на пр.Ју-ес-стил......... сигурно користи није имала СРбије *ебо им пас матер.........

a oni su krenuli napred bez nemačkog vetra u ledja????

Jednacina je vrlo jednostavna. Jedni pricaju da su im Nemci prijatelji, drugi ih gledaju popreko. Pa sta bi Nemci mogli da misle?!?

Nemci nisu hteli da se bakcu sa nama u Drugom svetskom ratu. Imali su za 1.5.1941. zakazan napad na SSSR i to je bilo to... ali, posto smo mi jeftino naseli na englesku foru, odlozili su napad za 22.6., sto se ispostavilo za prekasno i kasnije presudno. Spasli smo SSSR od poraza, ali smo to vrlo debelo platili.

Samo sto mi ovde nemamo nikog ko se bavi demografijom. Opozicija se mnogo bavi visokom i dalekom medjunarodnom politikom i nebeskom Srbijom - a ja bih lako glasao za nekoga ko prica o demografiji i ni o cemu vise.
Pa ovde se niko ko bi trebao ne bavi nicim bitnim za opste stanje nacije, mi ni nemamo drzavu vec 20 i kusur godina, sve sto vredi gurnuto je od strane partijasa. Ja nikad nisam glasao iz principa, al bi, da postoji tako nesto ovde ozbiljno, svakome preporucio prvo neku stranku tipa Zelenih, za ocuvanje zivotne sredine, jer to je u stvari najveci problem, ne samo Srbije, vec covecanstva.

Jednacina je vrlo jednostavna. Jedni pricaju da su im Nemci prijatelji, drugi ih gledaju popreko. Pa sta bi Nemci mogli da misle?!?

Nemci nisu hteli da se bakcu sa nama u Drugom svetskom ratu. Imali su za 1.5.1941. zakazan napad na SSSR i to je bilo to... ali, posto smo mi jeftino naseli na englesku foru, odlozili su napad za 22.6., sto se ispostavilo za prekasno i kasnije presudno. Spasli smo SSSR od poraza, ali smo to vrlo debelo platili.

Nemci su Sloveni.. a idi reci im vec jednom umesto sto nas gnjavis..

Back