Nemacki ovcar

Cobanoti, sad sam zvala našeg vet-a.
Moraš da vidiš mokraću. Ako je piroplazmoza mokraća je boje piva, znači tamnija. Onda pod hitno kod veta-a jer bolest jako brzo napreduje. Treba u tom slučaju da dobije injekciju IMIZOL (ako sam dobro čula) i još neke antibiotike. Ovaj moj kaže da u Smederevu su uglavnom veterinari za stoku, ali da sigurno ima i neki koji se bavi psima a ne samo kravama i svinjama pa da ideš kod njega.
Ako mokraća nije tamna onda može biti grlo ili nešto drugo.
Temperatura kod šteneta je do 38,7 normalna. Preko toga je problem. Temp. se meri isključivo toplomer u **** a ne pored noge. Njoj je vruć stomak, njuškica suva i topla i sigurno ima temp.
rekao je i da Trixi nije za krpelje već je efikasna samo za buve, zato si i nalazio krpelje oko same ogrlice

Da inekcija se zove imizol, i relativno brzo deluje, neki veterinari je čak daju i preventive radi:dontunderstand: iako je jako štetna za organizam. Posle toga je pas valjda zaštićen još 15-20 dana od piroplazmoze.

Ljudi Sari je bolje. Danas smo bili napolju,izigrala se sa stenetom od mog strica,trcarala je,spartala pored ograde i tako. Bio sam gore na sprat i cistio ono njeno ,i posle nekoliko minuta ode gore,i mokraca joj deluje normalno zuckasto. Pre neki minut sam jeo,i ona stajala pored mene cekala da dobije jelo,a i sad je izasla napolje. Izgleda da je neka prehlada u pitanju. Sad ne znam sta da radim,da li da je vodim veterinaru ili da cekam ako se opet ukunja pa tek onda. I da njuska joj je vlazna.

Trixi ogrilica nista nevalja uzmi scalibor ili jos bolje bayerovu....to kupanje i trixi ogrlice nece nista pomoci ...samo dobra i kvalitetne ogrlica ...moj je non stop u travi i nema ni jednoga krpelja...

A desni moraju da budu roze boje kada su bele boje znaci da je vec krpelj usao u nju...

Nemanja,mozes sad da iskoristis sto je Leo najbolji frajer u Borci,al neces jos dugo,hahahaah:):):):)

:gace::gace::gace:

pa nemoze Leo sam sve da stigne da obavi dobro ce mu doci pomoc mala...cisto onako da bude sa strane da drzi svecu ako nebude mogao :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

salim se bice i tvoj frajer veliki..javi kada dodje malisa...

e da predivna vest za Lea...par ulica dalje od mene dosao jos jedan mali Nemacki ovcar ali zenka :worth::worth::worth: sada je mala ima 3 meseca ali brzo ce da naraste :hahaha::hahaha:..pre neki dan su se upoznali ...Predivan mali psic kako su slatki kada su mali to je strasnooo

Ljudi Sari je bolje. Danas smo bili napolju,izigrala se sa stenetom od mog strica,trcarala je,spartala pored ograde i tako. Bio sam gore na sprat i cistio ono njeno ,i posle nekoliko minuta ode gore,i mokraca joj deluje normalno zuckasto. Pre neki minut sam jeo,i ona stajala pored mene cekala da dobije jelo,a i sad je izasla napolje. Izgleda da je neka prehlada u pitanju. Sad ne znam sta da radim,da li da je vodim veterinaru ili da cekam ako se opet ukunja pa tek onda. I da njuska joj je vlazna.

Sad bi joj trebalo pogledati grlo, ali ako se sasvim normalno ponaša, jede, normalno pije vodu, vesela je i njuškica joj je hladna i vlažna onda je u redu. Ako se kojim slučajem opet pokunji vodi je kod veta.

Sad bi joj trebalo pogledati grlo, ali ako se sasvim normalno ponaša, jede, normalno pije vodu, vesela je i njuškica joj je hladna i vlažna onda je u redu. Ako se kojim slučajem opet pokunji vodi je kod veta.

Super je za sada:super::super:,bili smo oko 6 u dvoristu,pustili smo i ono malo kucence da se igraju. Trckarali su ,igrali se. Sara je malu hvatala pomalo za vrat al u igri. Cak smo malo vezbali komadne dodji,sedi ,lezi,cekaj. I bogami iznenadila me kako slusa ovih dana. Znaci sad lega bez da se savijem i da joj pokazem prstom prema zemlji,samo kazem Lezi,ako ne legne odmah ponovim i lega,kazem Cekaj i ona ceka i kad je pozovem dodje. Probacemo da snimio neki klip pa cete da vidite. Pozz

Baš mi je drago da joj je dobro. Slušaće ona još bolje samo polako, mala je.
Vodile Milica, Anica i ja Meša na Savu. Ubi nas ovaj vetar a on kao kljuse ide. Jedino što je hteo da trči za lopticom i to malo. Brzo se vratismo jer nema svrhe i kažem Žiki da nije raspoložen za igru a on meni "Pa normalno kad sam se ceo dan igrao sa njim. Bacao mu lopticu, natezali kanap, vijali sa lopticom na kanapu" :dash::dash::dash: Mislim mogao je da nam kaže

Ja bih htela da kupim jednog nemackog ovcara jer su me stvarno ocarali njihovom pamecu i predivni su... Mada nasla sam da ima da se kupe za 60e ... E sad, razmisljam da li da ga kupim. Mnogi su skuplji, al da li valjaju ti po 60e ? Znam da nema veze koliko kostaju ali pitam , mozda ima neke veze posto nemam iskustva sa nemackim ovcarima :)

Ja bih htela da kupim jednog nemackog ovcara jer su me stvarno ocarali njihovom pamecu i predivni su... Mada nasla sam da ima da se kupe za 60e ... E sad, razmisljam da li da ga kupim. Mnogi su skuplji, al da li valjaju ti po 60e ? Znam da nema veze koliko kostaju ali pitam , mozda ima neke veze posto nemam iskustva sa nemackim ovcarima :)

Pa ovako. Pošto se cena No kreće od 200e pa nadalje (govorim o odgajivačnicama koje godinama rade) meni je prosto neverovatno da neko prodaje štene za 60E jer za te pare ne može da mu izvadi pedigre, prijavi leglo i da prvu vakcinu a o hrani i da ne pričam. Znači da se radi o nekom čija se kuja oštenila pa hoće pošto poto da se otarasi štenaca čije izdržavanje istini za volju prilično košta. Ako dobijaš sve gore što sam navela i ako je štene kao i roditelji zdravo onda ga uzmi. Nemaš nikakve garancije, sve je velika lutrija. Jedino što kad ga uzmeš kod profi odgajivača ipak imaš nekakvu garanciju da čovek zna šta je upario i da se pravilno brine o bebama. Mi smo uzeli u odgajivačnici.

Pa ovako. Pošto se cena No kreće od 200e pa nadalje (govorim o odgajivačnicama koje godinama rade) meni je prosto neverovatno da neko prodaje štene za 60E jer za te pare ne može da mu izvadi pedigre, prijavi leglo i da prvu vakcinu a o hrani i da ne pričam. Znači da se radi o nekom čija se kuja oštenila pa hoće pošto poto da se otarasi štenaca čije izdržavanje istini za volju prilično košta. Ako dobijaš sve gore što sam navela i ako je štene kao i roditelji zdravo onda ga uzmi. Nemaš nikakve garancije, sve je velika lutrija. Jedino što kad ga uzmeš kod profi odgajivača ipak imaš nekakvu garanciju da čovek zna šta je upario i da se pravilno brine o bebama. Mi smo uzeli u odgajivačnici.

Pa sad cena je diskutabilna ,ali cena od 200e je nekako prosecna cena za stence. E sad zavisi sta ti planiras sa tim stenetom,ako planiras da ga izvodis na izlozbe ,i da ocekujes rezultate, e onda moras da se otvoris,a ako hoces samo da IMAS psa onda moze da se nadje i za manje od 100 e. Evo ja sam imao srecu da naletim na stene koje sam platio samo 30e,a trazili mi prvo 50. Brat od moje buduce zene(zenim se u subotu :D) je platio stene kod tih istih ljudi,iz istog legla 180e. E sta je razlika? Sara je zensko,ima duzu dlaku i rekli su mi da mi ne daju rodovnik,ali kako ja nisam planirao izlozbe itd,uzeo sam je. Dobra je ,slusa...i sasvim sam zadovoljan. Samo sto ovaj muski jos nema rodovnik,a evo sad ce treci mesec kako su kupljeni.

Pa sad cena je diskutabilna ,ali cena od 200e je nekako prosecna cena za stence. E sad zavisi sta ti planiras sa tim stenetom,ako planiras da ga izvodis na izlozbe ,i da ocekujes rezultate, e onda moras da se otvoris,a ako hoces samo da IMAS psa onda moze da se nadje i za manje od 100 e. Evo ja sam imao srecu da naletim na stene koje sam platio samo 30e,a trazili mi prvo 50. Brat od moje buduce zene(zenim se u subotu :D) je platio stene kod tih istih ljudi,iz istog legla 180e. E sta je razlika? Sara je zensko,ima duzu dlaku i rekli su mi da mi ne daju rodovnik,ali kako ja nisam planirao izlozbe itd,uzeo sam je. Dobra je ,slusa...i sasvim sam zadovoljan. Samo sto ovaj muski jos nema rodovnik,a evo sad ce treci mesec kako su kupljeni.

Apsolutno saglasna sa gore iznetim.

Cobanoti, nek je sa srećom ženidba :orkestar:

Šta pored granuka mogu da dajem štenetu NO starom 3 meseca da jede?

Kuvanu hranu mu možeš davati tako što pomešaš sa granulama.
Kuvano znači sledeće: u lonac staviš komadiće ili sitnež od piletine, junetine slobodno sa malo masnoće, jednu šargarešicu. Kada se skuva očistiš od kostiju i u tu supicu zakuvaš palentu (kačamak) ili pirinač. Kada se ohladi staviš u frižider i vadiš po potrebi. U svaki obrok mu dodaješ ovo kuvano ali podgrejano (nikako iz frižidera) i malo jogurta preko. Znači granule,kuvano i jogurt. Pošto dodaješ u obrok kuvanu hranu malo mu smanji količinu granula.

pre je skakao na nas lizao nas grickao a sad kao da je smireniji nista mu se ne radi
kada mu bacim lopticu gleda u mene mozda mu treba malo drustva sa drugim psima
kada se setamo grize me i vuce kuci povracao je neki pirinac sto mu je mama dala
i malo mesa davali smo mu neku kozuru koja je bila ziva iz zamrzivaca mozda je zbog toga
neznam sta da radim kada me gleda tim okicama kao da hoce nesto da mi kaze
pomozite
unapred hvala:(

Back