Nemacki ovcar

Ma Leo je postao poznat celo naselje ga zna pravi smeker...

Pa ovako za prvu zenku dobijam 50 eura ili stene...

za drugu zenku sam rekao coveku da mi da stene koje cu da dam drugaru

a za trecu se jos ne zna, najverovatnije ce biti para posto je ona sa veoma dobrim pedigreom a ni Leo nije iza nje punooo..to je ta od veterinara kuja...Ali mi je reko da ga odvedem na jednu izlozbu i na ocenjivanje pa da radimo ...a i veteriar ce da prodaje tako da moze da udari dobru cenu...

Ti bre dete tako mlad a već praviš biznis :hahaha: šalim se naravno, svaka čast, baš mi je milo.
Mi muku mučimo jer su ove dve opet u teranju a imale su teranje zimus. I nikako mi nije jasno kako sad opet i to obe. Prvo je Maza dobila teranje, pa sam mislila da je od hormona jer je matora, dešava se, ali kad je posle par dana dobila i Šaša, e onda se ne radi o hormonima. I još jedna čudna stvar. otkako je Šaša dobila prvo teranje uvek je uparena sa Mazom. razlika je par dana. Jednom je obema izostao ciklus. Ja ovo stvarno ne razumem. Jeste da su majka i ćerka, ali brate, mnogo je tih uparenosti. I tako, eno ga blenta ispred vrata a one su unutra.Nemoći su danas. Ovaj mali samo što ne napravi čudo (ako je to uopšte izvodljivo), ali su na vreme uhvaćeni i sada su i nadalje razdvojeni. :dash:A lepo vreme pa hoće svi napolje sa nama, ma ne možeš ih obuzdati:dash:

Ma nista ja to nisam planirao niti sam hteo da ga parim sada..ali kada me je veterinar zvao sta da radim ucinicu uslugu ljudima , neradim nista ja nego Leo a on to voli nadam se hehehehehe..samo se bojim da se nenavuce...

Ma nista ja to nisam planirao niti sam hteo da ga parim sada..ali kada me je veterinar zvao sta da radim ucinicu uslugu ljudima , neradim nista ja nego Leo a on to voli nadam se hehehehehe..samo se bojim da se nenavuce...

To sam i htela da ti kažem, mislim to da će da se navuče, a ti posle gledaj kako ćeš ga zadržati kad oseti neku ženku. Gledam Meša i ove dve.........pa to je bre :dash:

Ljudi jel imao neko od vas iskustva sa piraplazmozom??? Sara se ukunjala. Sva je bez volje nekako. Juce je jela samo jednom,eno ostale granule u ciniji,samo vodu pije. Vruca je na stomak i njuska joj suva. Sumnjam na ovu bolest,jer sam nalazio krpelje na njoj.

Ljudi jel imao neko od vas iskustva sa piraplazmozom??? Sara se ukunjala. Sva je bez volje nekako. Juce je jela samo jednom,eno ostale granule u ciniji,samo vodu pije. Vruca je na stomak i njuska joj suva. Sumnjam na ovu bolest,jer sam nalazio krpelje na njoj.

Pa ako već sumnjaš, pravac kod veterinara. Obrati pažnju na boju mokraće, ako je nešto tamnije bojr, to isto pokazatelj piroplazmoze. Javi kako je malenoj.

Pokusao sam da joj merim temperaturu digitalnim toplomerom. Stavio sam joj ispod zadnje noge,i tako sam drzao. I stiglo je do 39.8. Evo sad je jela granule,one od juce nije htela,pa sam ih dao malom stenetu od mog strica(kaze da je mesanac arg. doge i sarplaninca). Malo sam slab sa parama da je vodim kod veterinara,a za mokracu ne znam kako da proverim,jel ona ide gore na sprat gde nije sredjeno pa tamo vrsi nuzdu.

Nisam u Beogradu,zivim u Smederevu u kuci. I Sara je samnom u kuci,ima svoje mesto na fotelju gde spava i tacno zna kad je vreme za spavanje i kad joj kazem mesto i pokazem prstom ona na fotelju,kad je napolju (imam veliko dvoriste) obavezno je pregledam zbog krpelja i cistim je. Skoro sam je tretirao nekim samponom Vekta i ima ogrlicu protiv krpelja. Ali slabe vajde od toga.

Nisam u Beogradu,zivim u Smederevu u kuci. I Sara je samnom u kuci,ima svoje mesto na fotelju gde spava i tacno zna kad je vreme za spavanje i kad joj kazem mesto i pokazem prstom ona na fotelju,kad je napolju (imam veliko dvoriste) obavezno je pregledam zbog krpelja i cistim je. Skoro sam je tretirao nekim samponom Vekta i ima ogrlicu protiv krpelja. Ali slabe vajde od toga.

Ma mislila sam da si u Beogradu, pa da zamolim mog veta da dodje da je pogleda a da mu platiš kasnije. ***.....ovako ništa.
A možda nije krpelj :worth: mada svakako treba da ide kod doktora

A kolike su sanse da je piroplazmoza??? To me najvise plasi

Sada je jedini pokazatelj da li je piroplazmoza ili je nešto drugo tamnija mokraća. Svi ostali simptomi su kao kod grla. Pas kunja, ne jede, pije vode, sav je smoren, neaktivan, njuška topla i suva i mokraća tamna.
Pranje raznim šamponima i sredstvima kao ni ogrlica nisu 100% sigurna sredstva. U velikoj meri smanjuju mogućnost oboljenja ali ništa ne postoji što može biti 100% sigurno.
Koju ogrlicu si joj stavio?

Back