Nemacki ovcar

Ljanmi, divan je.z:lol:
Samo ga čuvaj. Vidim da je napolju slikan. Nemoj ga šetati dok ne primi revakcinu jer nije zaštićen od štenećaka i drugih bolesti od kojih ta vakcina i revakcina zajedno štite. Nije to badava tako. Verovatno mu je pdgajivać dap vakcinu a ako nije onda ćeš ti. Vakcina de daje sa 2 meseca starosti a mesec dana posle nje se daje revakcina i to samo ako je štene zdravo. Tek 10 dana nakon prijema revakcine one su odradile svoj posao i ker ti je spreman i zaštićen za šetnju. Samo nemoj biti nestrpljiv da što pre imaš velikog psa jer mu je potrebno vreme da se razvije i prirodne tokove ne valja ubrzavati. Poremetićeš mu imunitet i zdravstven može biti loše a onda je to veliki problem.
Treba da znaš da NO imaju eksplozivan rast i razvoj. Iz dana u dan će biti veći, jači i ludji hahahaahahha.Upravo taj brzi razvoj je mač sa dve oštrice jer smanjuje imunitet i pas je podložniji bolestima,jednostavno je osetljiviji. Rastu mu istovremeno zubi, uši se podižu i formira se skelet a za to je potrebno mnogo kalcijuma i vitaminčića. Kod njih je najvažnije da se pravilno formira skelet koji je dovoljno jak i zdrav da može da iznese mišićnu masu koja se dobija treninzima ali tek od 10 meseci.
Sada samo loptica i to da se kotrlja. Nikako mu ne bacaj u vis jer ćeš mu upropastiti zglobove. Nikako ne sme da skače već samo da trčkara. Vreme iskoristi da ga učiš komande dodji, sedi, idemo a kasnije donesi,mesto (to znači da ti legne pored noge a ne znači njegovu prostirku).
Napiši gde ga držiš u stanu, u kući ili u dvorištu, da li ima kućicu ako je napolju i da li je primio vakcinu. Ako jeste onda treba da imaš zdravstvenu knjižicu u kojoj je zalepljena nalepnica sa serijskim brojem vakcine ili bar da ti odgajivać kaže da li je primio vakcinu ili ne.
Izmazi slatkiša z:)

Evo i od mene malo slika ovoga moga mamlaza...z:poz:z:lol:z:)
Ovde iza njega se vide vocke koje je unistio z:cry:
n1111410949_262338_1208.jpg

n1111410949_262339_2015.jpg

i ovde se vidi jedna vocka koju je unistio
n1111410949_262341_3915.jpg

A ovde spava z:lol:
n1111410949_265389_4330.jpg

n1111410949_265388_3626.jpg

Hvala na komplimentima...

Verovao ti ili ne on ima sada 44 kile jede sto se kaze po propisima nije debeo morao sam da kupim sada hranu ne MAXI nego GIANT posto je preshishao za svoj uzrast kilazu,ima snage mnogooooo kada ga setam to je muka....a napunio 8 meseci pre 6 dana...

hehehe...auuuuuuuuu 32 kile....ovaj moj je onda stvarno ogroman..na slici ne mogu da vidim koliki je..nadam se da cu doci na sajam sada pa da ga vidim mislim mesa..mozda i povedem ovoga moga ludaka da vidi kako je tu..ali se bojim da nebi puno lajao i ne znam kako bi se ponasao hh

hehehe...auuuuuuuuu 32 kile....ovaj moj je onda stvarno ogroman..na slici ne mogu da vidim koliki je..nadam se da cu doci na sajam sada pa da ga vidim mislim mesa..mozda i povedem ovoga moga ludaka da vidi kako je tu..ali se bojim da nebi puno lajao i ne znam kako bi se ponasao hh

pa dok ne probaš nećeš ni znati. Ako se igra i druži sa drugim psima onda nije problem. Može da bude tih i miran i smoren kao ovaj naš ili da laje i reži na druge pse. Ako si ga već negde vodio gde ima nekoliko pasa pretpostavljam da nećeš imati problema sa njim.

E da nesto sam zaboravio sve da vas pitam...

Koju hranu tj granule koristite za vase pse?
Ja korisim Alevu i zadovoljan sam..koristio sam pre hills i royal...

Kakva je Happy Dog hrana za pse,dali je neko cuo za nju..

mera dog...za tu jos nisam cuo...videcu ako negde nadjem da uzmem koje kilo pa da probam..

koliko je kila te hrane ili dzak od 15 kg

Džak je 15 kg i njegov uzrast je junior. Teško je pronaći jer se ne reklamira i uvozi se iz Nemačke a ta firma se bavi proizvodnjom hrane vež 50 godina. Nama je rekao vet. I Dogac je daje Ajku (sada ne pošto je momak u vojsci) a kupio je ovde u Beogradu jer kaže da u Užicu je nema.

Ja koristim happy dog i zadovoljan sam hranom. Hrana je takodje nemacka i nije preskupa. Ali Aleva mislim da ti je najpovoljnija od svih ovde spomenutih. Pa ako ti je vec pas jede bez problema, ne moras je menjati.

Back