Nemacki ovcar

cao drustvo!!
jedno pitanje?
Da li je normalno da pas re\i i pokusava da ujede ako mu dirate hranilicu dok jede ili ga mazite. Mi naseg psa nikad nismo "uznemiravali" dok je jeo ali kad smo ga poslali na dresuru trener nam je rekao da je to greska i da trebamo da ga navikavamo na to da mu uzimamo hranu u toku jela i da se tako on uci ko je gazda. Ikas je strasno agresivn prema nama kad to radimo. Da li trebamo da nastavimo sa ovim radom ili ne. Ikas je nemacki ovcar ima deset meseci. Ne voli druge pse i strance ali prema nama je bio do sada ok. I sad je prema nam dobar ali ne mogu da vam opisem kako je strasan kada smo pokusali da mu uzmemo hranu koju smo mu pre toga dali.

Imas temu o dresuri pa procitaj, treba i mora da se navikne na tebe dok jede i ne sme da rezi, ima jos forica kako da joj das do znanja da si ti gazda a ona pas!

Marko,to nikako nije dobro! Trebalo je od malih nogu da ga mazite dok jede,i da mu povremeno izmaknete činiju ili iz usta uzmete kost ako nju glođe...ja sam npr.Ajka naučio da čeka nad činijom sve dok mu ne kažem jedi. Kad krene da jede i kad mu je najslađe ja mu opet kažem ČEKAJ i on se sam udalji od činije i čeka...takođe,često mu bez ikakve komande izmaknem činiju ili dok glođe kost u kućici,zavučem ruku i uzmem kost iz usta! Nikad nije zarežao ali to je zato što smo to radili odavno...

Probaj polako,kad mu daješ da jede,da zadržiš činiju u ruci...znači da je ne pustiš skroz,da se navikava na tebe...pa ga onda polako pomazi levom rukom dok ti je činija u desnoj...

Marko,to nikako nije dobro! Trebalo je od malih nogu da ga mazite dok jede,i da mu povremeno izmaknete činiju ili iz usta uzmete kost ako nju glođe...ja sam npr.Ajka naučio da čeka nad činijom sve dok mu ne kažem jedi. Kad krene da jede i kad mu je najslađe ja mu opet kažem ČEKAJ i on se sam udalji od činije i čeka...takođe,često mu bez ikakve komande izmaknem činiju ili dok glođe kost u kućici,zavučem ruku i uzmem kost iz usta! Nikad nije zarežao ali to je zato što smo to radili odavno...

Probaj polako,kad mu daješ da jede,da zadržiš činiju u ruci...znači da je ne pustiš skroz,da se navikava na tebe...pa ga onda polako pomazi levom rukom dok ti je činija u desnoj...

Apsolutno saglasna sa gore iznetim
I ja a i Miloš smemo da izmemo Mešu iz usta. Za ostale ukućane ne garantujem.
To se uči od malena kao i podizanje desni, gledanje zuba itd.
Počni što pre da sprovodiš polako u delo kao što ti je Dogac savetovao

Djordje, šta ima novo?
Ovaj je poludeo unutra. Traži dečko akciju. htedoh da izadjemo večeras ali je živ led pa se plašim da ne padnemo i on i ja. U dvorištu na onaj kamen ne možeš ni da staneš pa se plašim i u dvorištu da se igramo, tj. vežbamo

cao drustvo!!
jedno pitanje?
Da li je normalno da pas re\i i pokusava da ujede ako mu dirate hranilicu dok jede ili ga mazite. Mi naseg psa nikad nismo "uznemiravali" dok je jeo ali kad smo ga poslali na dresuru trener nam je rekao da je to greska i da trebamo da ga navikavamo na to da mu uzimamo hranu u toku jela i da se tako on uci ko je gazda. Ikas je strasno agresivn prema nama kad to radimo. Da li trebamo da nastavimo sa ovim radom ili ne. Ikas je nemacki ovcar ima deset meseci. Ne voli druge pse i strance ali prema nama je bio do sada ok. I sad je prema nam dobar ali ne mogu da vam opisem kako je strasan kada smo pokusali da mu uzmemo hranu koju smo mu pre toga dali.

Zasto bi uzimao psu hranu?Ja svog psa lepo prosetam i onda mu sipam vode i hrane,i zatvorim joj boks.Kad pojede iznesem serpu da ne drlja po betonu i to je to.
Ja bih se konsultovao sa jos nekim u vezi toga.

Mora to naučiti psa...zamisli da dohvati nešto što ne sme da jede...kako da mu uzme posle iz usta ako pas reži na njega?A i samo po sebi nije normalno da u bilo kojoj situaciji pas reži na gazdu!

Djordje, šta ima novo?
Ovaj je poludeo unutra. Traži dečko akciju. htedoh da izadjemo večeras ali je živ led pa se plašim da ne padnemo i on i ja. U dvorištu na onaj kamen ne možeš ni da staneš pa se plašim i u dvorištu da se igramo, tj. vežbamo

joj Laki je danas 20ak puta pao....jadan blesa z:D...kad nezna normalno da ide,on se zaleti pa nemoze da zakociz:(

Uh,pazite se tog leda...stvarno je haos!!
Ljiljo,ja sam u BG već 3 dana i ovde sam do nedelje...hoćete li ga možda voditi na Savu,mogao bih doći da se igramo!! :)

Ajde u subotu ali da se čujemo tel. jer ne može Miloš pre a ne mogu ni ja.
Sada je mnogo leda, polomićemo se živi a i on.
Javih sad Milošu da si tu i on mi kaže da je mali odlepio za ledom. Mnogo mu se svidja. Zaleti se i kliza se. Budala noge da polomi pa muku sa njim u gipsu da vidimo.
Prijavio ga je Miloš danas za CACIB za razred mladih. Nek nam je Bog u pomoćiz:cry:

I to si Djordje u pravu.Ja leni samo kazem Puj to.I ona pusti.

Ma i mi kažemo svih psima "fuj to" ili "pusti" i svi odmah poslušaju. Ali mora i zbog izložbe da pas dozvoli da mu gazda čačka oko usta, gleda zube. A i zbog ovoga što kaže Djordje ako nešto uzme pa neće da pusti a i zbog režanja na gazdu. Svakako to mora da nauči psa.

joj Laki je danas 20ak puta pao....jadan blesa z:D...kad nezna normalno da ide,on se zaleti pa nemoze da zakociz:(

I ovaj blenta se jutros klizao. Nije pao bar ne dok sam jutros bila kući ali Miloš kaže da mu se mnogo svidja led i da se celog dana radi na usavršavanju klizanja. Pa ne vodimo ludaka na takmičenje u umetničkom klizanju nego na CACIB :udriglavu:
Svo troje jutros su klizali onako na gomili ili solo. Samo da se ne polome

imam malog nemackog ovcara od 10 nedelja pa mi treba nekoliko dobrih saveta
o njemu, hrana itd.... hvala unapredz:)z:lol:
kao prvo, čestitamo na štenetu z:)
kao drugo, pročitaj malo šta smo sve ovde pisali. Ima toga dosta.
Najvažnije sada je da ga nigde ne izvodiš dok ne prodje 10 dana od prijema revakcine jer pretpostavljam da je vakcinu primio . To je izuzetno važno
Što se tiče hrane, možeš mu davati sve vrste hrane za NO tog uzrasta. Takodje mu trebas kuvati i mesati sa granulama. o kuvanju imas na prethodnim stranama a ako ne budes mogao da nadjes, pisi pa cemo ti ponovo ispisati.
Daj mu kafortan tablete svakog dana. One se daju 3 komada na 5 kg težine. To su vitaminčići i kalcijum.
Izmazi slatkiša

koje je po vama najlepse ime za NO :poklon: :bob:

Uh bre z:hm:
Ne znam. Ukusi su različiti. Pretpostavljam da je štene muško pa šta kažeš naz:hm: Spok, Rino, Maks, Tor, Argus, itd.
Važno je da ime bude kratko zbog komande koja mora da se izgovara strogo i odsečno
bar dok ne stasa i dok se ne sinhronizujete.
Da li ti je to prvi pas i koliko ti je godina. To su važne informacije da bi znali da te pravilno posavetujemo jer nije isto ako vež imaš predznanje o psima i ako si početnik.
Vodi računa o njemu, mali je i pitaj slobodno ma koliko glupo ti zvučalo tvoje pitanje. Bolje i to nego da pogrešiš i napraviš problem i sebi i njemu.

evo i slike

Back