Nemacki ovcar

Fala Dogac:heart:
Sa tri koske? Pa jel ti misliš da će oni znati čija je čija i da će svaki put uzeti samo svoju?
Tu bre ima da bude tučnjave i krvi do kolena:dash: Oni se posvadjaju i oko igračaka a kamoli oko kostiju. Šaša-Maša čim izadje iz kuće ustremi se na neku Mešovu igračku da mu ukrade (a inače retko kad koristi igračke jer je ona ozbiljna devojka) a onda on nju juri a ona na njega reži. Maza je onako matora podetinjila pa grize i kida probušene lopte (mada ne voli plastiku). I sad da im dam tri koske mogu da se ubijem. A ako mešu samo dam kosku da je glodje dok je sam napolju a ove dve ludajke unutra, one će po mirisu u travi da osete da je tu bila koska (ptičari su to) i opet eto svadje. kada kuvam u letnjoj kuhinji ako u kantu bacim koskice Maza sve vreme sedi pored kante i čuva je i kako Meš udje u kuhinju tako ona na njega reži jer ga tera od kante. Šaši-Maši i ne pada na pamet da pridje ovoj proždrljivoj besnulji.Užas.:dash:
Meš jede kao provaljen. Sve sam u tripu da mu je malo ono što mu dam po džaku. Jel to zato što je zahladilo pa im odgovara ili i Ajk jede tako?

Ma i Ajk jede kao provaljen!!! Pa zamisli ovo...neki dan kad smo prešli na 2 obroka dnevno...ćale nije znao da treba od tog dana 2 puta da jede i nahrani ga on ujutru oko pola 7...ok. Majka radila drugu i kad se probudila oko 9 ga nahrani opet. Otišla ona na posao a tata došao sa posla i nahrani ga opet oko 2!! Tata kad je krenuo uveče po majku,nešto mu bilo žao Ajka (istripovao se) pa ga opet nahrani!! A on jede li jede!!!! Ne buni se ni malko!!! :)

Ma i Ajk jede kao provaljen!!! Pa zamisli ovo...neki dan kad smo prešli na 2 obroka dnevno...ćale nije znao da treba od tog dana 2 puta da jede i nahrani ga on ujutru oko pola 7...ok. Majka radila drugu i kad se probudila oko 9 ga nahrani opet. Otišla ona na posao a tata došao sa posla i nahrani ga opet oko 2!! Tata kad je krenuo uveče po majku,nešto mu bilo žao Ajka (istripovao se) pa ga opet nahrani!! A on jede li jede!!!! Ne buni se ni malko!!! :)

Pa nije lud da se buni. Kad bude naučio sva slova (pošto brojeve već zna) neka napiše na tabli iznad kućice raspored hranjenja da mama i tata znaju:rotf:

Sad mu dajem Meradog junior za stence (sve tamo do 14,15 meseci starosti!) a pre nje sam mu davao Brit care i obe jede odlicno!!!
Pozdrav ,
bilo bi dobro kada bi se vratili na dobro staro kuvanje a izbacili te brikete i suvu hranu...to je industrijski junk..bas je baaaaad. :(

evo, nasa kuja jede kucnu hranu--- a voli i presno--sve... od jagoda i lubenica, dinja, kruski, jabuka.. do korenja svih vrsta (sargarepe,celeri,persuni.. krompiri...ma sve..) posebno sizi za pecenim kikirikijem i ako treba igrace balet za njega...:D
pekla sam joj kolacice nekoliko puta- mada sad sedi pred sporetom i gleda u rernu :-) iako nist ne pecem- tera me da joj pravim-dosadna je- cvrci tu pred sporetom- pa, pece mene pogledom i sad moram makar jednom nedel;jno- :-) :-)
pa onda malo vise napravim da ima makar za par dana..
(ludnica- "ko me ter'o" fazon :-))

Poslednja izmena:
Pozdrav ,
bilo bi dobro kada bi se vratili na dobro staro kuvanje a izbacili te brikete i suvu hranu...to je industrijski junk..bas je baaaaad. :(

evo, nasa kuja jede kucnu hranu--- a voli i presno--sve... od jagoda i lubenica, dinja, kruski, jabuka.. do korenja svih vrsta (sargarepe,celeri,persuni.. krompiri...ma sve..) posebno sizi za pecenim kikirikijem i ako treba igrace balet za njega...:D
pekla sam joj kolacice nekoliko puta- mada sad sedi pred sporetom i gleda u rernu :-) iako nist ne pecem- tera me da joj pravim-dosadna je- cvrci tu pred sporetom- pa, pece mene pogledom i sad moram makar jednom nedel;jno- :-) :-)
pa onda malo vise napravim da ima makar za par dana..
(ludnica- "ko me ter'o" fazon :-))

Vidiš kakva je pametnica, dušica. Ja sam Mazi i Šaša-Maši kuvala grkljane, nešto od naših jela, palentu. Sada im skuvam i pomešam sa krekerima. Jogurtom prelijem i mislim da je najbolja ishrana kuvana. Ali za tri psa to je problem. Ovako kuvam manje ali mešam sa krekerima kojih stavim manju količinu nego što je propisano i to kuvano im je dovoljno da podmažu dlaku masnoćom (posebno Meš koji je napolju) i srede stomačiće. Kada bih samo kuvala bilo bi papreno skupo jer nemam toliko veliki ekspres lonac a kuvanje tolike količine bi u običnim šerpama bilo dugačko. Onda u frižider skuvano a sveže kupljene grkljane,srca i sve ostalo iseckati pa u zamrzivač. Treba mi ceo zamrzivač za to. Tako da kombinujem.
Ispeče li joj kolačiće i daj napiši recept:super:

Koma...i Ajk jede sve sto mu se da,ne bira! Ali i u dobrom starom kuvanju treba paziti sta se daje (krompir,kikiriki?)...inace,barem dva puta nedeljno Ajk dobije odlican kuvan obrok ili odlicno zivo meso...ali posto to trazi daleko veca materijalna sredstva i vise vremena kojeg nemamo,odlucili smo se za granuliranu hranu za koju gledam da bude sto boljeg kvaliteta.I odlicno je jede i odlicno napreduje sa njom! :)

Ne mogu da verujem kako uziva Mes!! hahahahah koji je to ladolez! :)

Kod nas je pao sneg!! Presrecni smo sto je Ajk jos uvek kod nas pa smo videli njegovu reakciju...sinoc je izasao na sneg i vrti glavom levo desno...nista mu nije jasno hahaha a jutros ide po dvoristu i jede sneg!!! Joj koja budalica!!!

Back