Nemacki ovcar

E ljudi, sta mislite, da li mogu da okupam kuce samponom i da ga pustim u Ibar da se isper? :think: :think: :think: Vidim da to rade neki ljudi, a ja mislim da je zabranjeno, pa da pitam. :roll: A moj Largo je nakon 8 godina prihvatio lanac i veselo odlazi u setnju. :D

Hvalaaa svimaaaaaaaaaaa..:)
Ljiljo Mes je prelijep,ali prelijep..;)
Da,da,sad mijenja zubice,zato grickaaa uf.Gricne za nogu ili ruku pa pobjegne ahahha...Ali dobrica jee.;)
Ovdje je tek stigla kod nas :)
401812_661078737241450_188369790_n.jpg

pa je raslaa
7455_669422909740366_1347756243_n.jpg

Pa je bilo jedno uvo gore,jedno dolje,pa sve tako :)
1010179_670966582919332_1114574812_n.jpg

I jedna od skoro.Gospodjica odmara.:)
946247_685008194848504_3399309_n.jpg

Velikiii poz za sve vas,od nas dvijee.:)
P.S divni su vam svima psici :)

HAHAHAHA da vidiš fontana na šta liči :dash:
tuga me vata.....padam u depresiju svaki dan :dash:
Ni jedno naše pseto (4 komada) ni svi koji su kod nas dolazili nisu ulazili u fontanu niti pili vode iz nje pored pune činije ladne vode ......samo ovo dvoje vrtiguza :evil:....ni jedan pas nije čupao cveće oko nje niti kopao kratere i zemlju ubacivao u fontanu....samo ovo dvoje....svi su preskakali potočić samo Mrki gaca po njemu, vadi kamenje i raznosi kojekuda po avliji, obavezno sijalica za vodu iz fontane MORA da se premesti na zemlju pored nje dokle dozvoljava kabl koji se vuče, seca :evil: .....Mara kako vidi da je neki cvetić procvetao oko fontane, tako dodje i otkine ga i pljune pored....sve povadi iz zemlje sa sve korenom.....:evil:
Inače su slatki, umiljati, pametni i dobri :zcepanje:

Ja i zaboravila da poželim dobrodošlicu zaneta lepoticom......:lol:
Ima glavu kao moj Meš......i taj pogled....samo fale tufne na jeziku...

Pazi stvarno, sad se prisecam njega kao malog... Stvarno lici.

E ljudi, sta mislite, da li mogu da okupam kuce samponom i da ga pustim u Ibar da se isper? :think: :think: :think: Vidim da to rade neki ljudi, a ja mislim da je zabranjeno, pa da pitam. :roll: A moj Largo je nakon 8 godina prihvatio lanac i veselo odlazi u setnju. :D

Super, i ne smatraj se odgovornim ako neko dete u istom tom Ibru fasuje gadnu koznu infekciju ili nesto gore! :evil: Odrasla sam na toj reci ali toliko gadne nalaze dobijamo sa Veterinarskog specijalistickog instituta u Ribnici (KV) a svima je zajednicki imenitelj da su se okupali u Ibru, da vise ni psa ne bih tamo pustila da se kupa, a kamoli dete!

HAHAHAHA da vidiš fontana na šta liči :dash:
tuga me vata.....padam u depresiju svaki dan :dash:
Ni jedno naše pseto (4 komada) ni svi koji su kod nas dolazili nisu ulazili u fontanu niti pili vode iz nje pored pune činije ladne vode ......samo ovo dvoje vrtiguza :evil:....ni jedan pas nije čupao cveće oko nje niti kopao kratere i zemlju ubacivao u fontanu....samo ovo dvoje....svi su preskakali potočić samo Mrki gaca po njemu, vadi kamenje i raznosi kojekuda po avliji, obavezno sijalica za vodu iz fontane MORA da se premesti na zemlju pored nje dokle dozvoljava kabl koji se vuče, seca :evil: .....Mara kako vidi da je neki cvetić procvetao oko fontane, tako dodje i otkine ga i pljune pored....sve povadi iz zemlje sa sve korenom.....:evil:
Inače su slatki, umiljati, pametni i dobri :zcepanje:
Njoj nema nista milije nego da uskoci u fontanu koja je blizu naase zgrade.;)
i da skace oko prskalica u obliznjem parku :)
Totalno je luda,ali nikad vidjela nisam stene koje se ne boji pasa koji su 5 puta veci od nje.Ima druga dobermana i drugaricu rota :)

Eeeeeeeeee ljudi, nikako da vas pitam. Da li psi smeju da jedu voce, kruske, sljive...? Ovaj moj opalu krusku nadje na travi i jede, a sljive mu ja cistim, one zelene jedem ja :lol: a one zrele, slatke, one ruzne jede on :hahaha: Voli i visnje, grozdje, tresnje, svo voce, ljuti se ako mu ne dajemo da jede. Ja prvi put vidim da je neko toliko ljut, kada mu se izvadi kajsija iz usta. Budala da se zadavi od onih kostica :dash: A dok je imao zatvor, koji je usledio nakon pilecih kostiju, veterinar ga je klistirao i rekao da jede samo masnu i tecnu hranu. Za mesec dana imao je cak dva klistiranja, a veterinar je rekao da se to prvi put desava od kako on radi. Ali sada je sve u redu. Dajemo mu sljive i veliku nuzdu (da izvinu deca) izvrsava u obilnim kolicinama najmanje 3 puta na dan. :dash: :dash: :dash: Proslog leta, dok je izvrsavao malu nuzdu, trava pozuti, bude totalno spaljena, a kako jede voce to se ne desava, vec brze raste. Ja stvarno ne znam sta se to dogadja. Pa ako je neko imao iskustva ili se nasao u slicnoj situaciji, da znam kako podnosi voce. Iako je voce slatko, to je biljni secer, koji je 60% manje stetan u odnosu na onaj jestivi. Mogu vam reci da je iscrpeo svu dozu negativnosti moga psa i da je sada puno pokretljiviji, kao da ima 8 meseci, a ne 8 godina.

Psi imaju mnogo tolerantniji organizam i manje potrebe za zivotinjskim proteinima nego sto se misli i nego, recimo, macke ili feretke, cak su pojedini zastitnici zivotinja otisli tako daleko da se proizvode i veganske granule i konzerve za pse. Inace, indonezanski preci australijskog dinga se po naseljima gaje kao sanitarci i svega oko 20% ishrane im je zivotinjskog porekla.

Imam jedno pitanje,imam NO star godinu ipo dana uzeo sam ga iz jedne odgaivacnice ali on je mnogo mrsav ne moze nikako da se ugoji a mnogo je lep i pametan jel mogu nesto da ucinim da se ugoji malo i da bude krupniji,ja mu dajem dosta hrane da jede ali ne moze on to sve da pojede....jel moze neko da mi kaze sta da radim ?

Imam jedno pitanje,imam NO star godinu ipo dana uzeo sam ga iz jedne odgaivacnice ali on je mnogo mrsav ne moze nikako da se ugoji a mnogo je lep i pametan jel mogu nesto da ucinim da se ugoji malo i da bude krupniji,ja mu dajem dosta hrane da jede ali ne moze on to sve da pojede....jel moze neko da mi kaze sta da radim ?

Do otprilike godinu ipo dve rastu i mnogo su smesni Posle dve godine prestaju da rastu i sire se. samo ga voli mazi i hrani :)

Amigosi da vas priupitam.Posto mi je veterinar rekao da ovom mom nazovi psu tek od 4 mjeseca dajem kalcijum, tako da cu za par dana poceti sa kalcijumom.Samo mi recite da li ste prestali da dajete psu AD kapi kad ste poceli sa kalcijumom ili kako?

Da pogadjam gde je snimljeno? :D Super je dasa, vidi se da uziva i on.

Amigosi da vas priupitam.Posto mi je veterinar rekao da ovom mom nazovi psu tek od 4 mjeseca dajem kalcijum, tako da cu za par dana poceti sa kalcijumom.Samo mi recite da li ste prestali da dajete psu AD kapi kad ste poceli sa kalcijumom ili kako?

Ne prestaj, vitamin D je neophodan za resorpciju kalcijuma iz hrane/dodataka hrani.

Meni je veterinar rekao da joj dajem ad kapi,a kalcijum ne prije 4. mjeseca jer nema nikakvih deformiteta,nego ima super uglovane noge i to za tako mlado stene.Ona sad puni 4 mjeseca i pocinjemo sa Cal de Phosom,a ad kapi i dalje isto,3 kapljice dnevno. :)
Dajete li psicima zivo meso.Meni je to nesto gadno,al kazu ljudi,da daju psima to.

Samo da se javim da je leo mnogo mnogo bolje ,oporavio se imao je poveci bilirubin i analizi krvi ako se tako kaze valjda sam dobro zapamtio nesto sa bubrezima ,ali opet ni to nije bili nesto mnogo poviseno ali za svaki slucaj jede medicinsku hranu koja je mnogoooooo skupa inace sve su svemu mnogo je bolje ali i dalje ne zna se uzrok svemu tome sto je bilo

pozdrav i hvala svima jos jednom teta ljilji pogotovo

Samo da se javim da je leo mnogo mnogo bolje ,oporavio se imao je poveci bilirubin i analizi krvi ako se tako kaze valjda sam dobro zapamtio nesto sa bubrezima ,ali opet ni to nije bili nesto mnogo poviseno ali za svaki slucaj jede medicinsku hranu koja je mnogoooooo skupa inace sve su svemu mnogo je bolje ali i dalje ne zna se uzrok svemu tome sto je bilo

pozdrav i hvala svima jos jednom teta ljilji pogotovo

:klap:.....super ........uuuuuf
izmazi džukca a tebi :cmok2:

Meni je veterinar rekao da joj dajem ad kapi,a kalcijum ne prije 4. mjeseca jer nema nikakvih deformiteta,nego ima super uglovane noge i to za tako mlado stene.Ona sad puni 4 mjeseca i pocinjemo sa Cal de Phosom,a ad kapi i dalje isto,3 kapljice dnevno. :)
Dajete li psicima zivo meso.Meni je to nesto gadno,al kazu ljudi,da daju psima to.

ja ne dajem ni sada a necu ni kasnije kad odraste. citala sam da od zivog mesa mogu da postanu agresivniji a i zbog bakterija.

Ni ja nikad nisam davala. Retko po neki komadić kad kuvam, ali obrok od živog mesa ne

Fibi, još pre nego smo se sreli na Savi, Mrki je pored desne butkice (zadnja noga) imao kao ranicu neku koju je češao, grizao....to je video moj muž kad je pomislio da ima buve. Ja mazala flogocidom ali on ono drapa i dalje i dlaku je počipao. Nigde drugde se ne češe, samo na tom jednom mestu. Od onog što je video Mićko na savi u preponama, ona ranica, nema ništa nigde. Sad je bio kod veterinarke i reče da kupimo gentamicin mast, pa ako ne bude bolje za dva dana da ga opet dovedemo. Nema rane, osim od zuba, nema perutanja, nema crvenila....ništa....videćemo. kaže da je možda alergija na buvu ili na nešto, ali da je na nešto imao bi svuda...jedino na buvicu tu gde ga je ćapnula.
Ja bre sa ovim stvarima ne znam...svi naši psi nisu imali problema ove vrste ...te neke alergije na ujede, kožna oboljenja...

i tara ima bas na tom istom mestu i tu se gricka, lize, sta li vec radi. i na prednjoj nozi, u pazuhu isto.
sinoc primetima da ima par crvenkastih mrljica izmedju nogu, ali nisam sigurna da je i to stafilokoka.
cula sam za alergiju na buve, veterinar je uzimao bris i potvrdjena je stafilokoka.
zaboravila sam da ti posaljem naziv onog sampona. treba jos jednom da je okupamo ali sad nisam bas sigurna koliko ima poboljsanja posle drugog kupanja.

- - - - - - - - - -

Virbac Pyoderm

antibakterijski sampon

http://img268.imageshack.us/img268/655/piderm.jpg

Back