Nemacki ovcar

Cvrle, mislim kao i Mimi, mada to preforsiranje može biti i od upale mišića. Treba pogledati skelet i ispipati ga celog, a to može samo neko ko jako dobro poznaje anatomiju pasa. Mogu da ti dam broj telefona veterinara kod koga smo mi vodili Meša i Šašu-Mašu. Dobar je dijagnostičar, ali nije svemoguć....i Čovek je... voli životinje i to što radi.

Poslednja izmena:
Cvrle, mislim kao i Mimi, mada to preforsiranje može biti i od upale mišića. Treba pogledati skelet i ispipati ga celog, a to može samo neko ko jako dobro poznaje anatomiju pasa. Mogu da ti dam broj telefona veterinara kod koga smo mi vodili Meša i Šašu-Mašu. Dobar je dijagnostičar, ali nije svemoguć....i Čovek je... voli životinje i to što radi.

Pa ne znam, možda je i upala, ali što bi napalo jednu nogu samo? Daj mi ti broj, pa ću ja da nazovem, treba da čujem više mišljenja, pa da odlučim šta dalje. Hvala.

Ovako se u letnjoj kuhinji pravi ljuta šargarepa u teglama:zcepanje: domaćinska pseta :lol:

img2253-1.jpg

Nedelja, naporan dan kući....kuvamo MM i ja.....peremo MM i ja.....čistimo MM i ja...prostiremo MM i ja....sređujemo svašta po kući MM i ja........MM popadaše s nogu :zcepanje:

img2256-1.jpg

img2257-1.jpg

jaoooooooooooooooo pa di ste vi m?
pozdravi ženče i izmazi to dlakavo kereće čudo lol:

hehe ma tu smo, nema se bas vremena ali se trudim da pogledam sve te zanimljive fotke koje se ovde vrte. Pa onaj tvoj izrastao u gorostasa, ako je sudeci po fotografiji nema ispod 40 kila! I bas deluje kao dobrica,
nema uljavi pogled k'o ovaj nas hajvan. Uvek se obradujem kad mu vidim beonjace :)
Kod nas sve po starom, i dalje smo ludi ali umereno, sve je prilicno ok.
Pozdravi sve svoje puno

hehe ma tu smo, nema se bas vremena ali se trudim da pogledam sve te zanimljive fotke koje se ovde vrte. Pa onaj tvoj izrastao u gorostasa, ako je sudeci po fotografiji nema ispod 40 kila! I bas deluje kao dobrica,
nema uljavi pogled k'o ovaj nas hajvan. Uvek se obradujem kad mu vidim beonjace :)
Kod nas sve po starom, i dalje smo ludi ali umereno, sve je prilicno ok.
Pozdravi sve svoje puno

hahaha ma nema 40kg ali ga ima i jak je ko bik.....sve imam modrice od njegove ljubavi. A maza je neviđena i jeste dobrica....moja dušica :)
Da vidiš kad raujapi čeljust i kao da me ujede za vrat a u stvari se mazi....bem li ga, valjda misli da sam i ja kuče pa ko Maru što grize u igri i mene bi za vrat :lol: Žika kaže da je to scena da se smrzneš.....samo niko nikako da uslika taj momenat jer se on povuče jadan tako stidan i uplašen kad viknem "ne" misli šta je uradio :zcepanje:
Mara ga izluđuje. Ljubomorni su oboje, ali ih je dvoje i dve ruke su tu...ono pre je bio problem sa troje :lol:
pozdrav za sve vas.....i izmazi ludaka :zag:

Poslednja izmena:
imam veliki problem,kupio sam nemackog ovcara,zenku,5.5 meseci... kod mene je vec vise od mesec dana.... odlicnog je porekla.... i bila mi je po dvoristu dok joj nisam pre dva dana napravio box,bila je poslusna,svaku komandu je savladala,od kako je u box-u,kulira me maksimalno,ali nebitno je to,najveci problem je to sto ne mogu da je nateram da ide na povodac,prvo je htela malo uz igru,a sad nece nikako,nema sile da je nateram,moze li mi neko pomoci sta da radim :(

Pozdrav ljudi, cuvajte svoje pse od gamadi - koliko mozete. Pre nedelju dana sam pronasao tri krpelja na svom macku. Verovatno ih je on doneo na svojoj dlaci. Moj pas je poceo pokazivati blagu klonulost pre par dana, posle davanja preparata Certifect protiv krpelja i odmah posle setnje (ovo verovatno nema veze sa bolescu). Posto je pas veoma tvrd, i mala promena u ponasanju je alarmantna. Sinoc smo bili kod veterinara i obavili sve moguce testove iz krvi koje ambulanta radi. Konstatovana je piroplazmoza ali i erlihioza, u pocetnom stadijumu sto je dobra vest. Losa vest je sto jedna bolest napada crvena a druga bela krvna zrnaca. Dobra vest je sto ih leci jedna vakcina, Imizol. Uz nju je dobio i antibiotik. Losa vest je sto je sveukupno stvar zajebana i ostecuju se jetra i bubrezi, i ne bi se smeo razboleti ni od cega godinu dana.
I pride, radili smo odmah i EKG i ima uvecanu jednu predkomoru. Ono sto se moze smatrati dobrom vescu je to sto nema srcanog crva. Tako rece veterinar.
Odoh da kupim surutku i neko belo meso.
Cuvajte pse od prokletinja.

Poslednja izmena:
Crveno meso mu uzmi, batali belo. Na žalost, ni prvi ni poslednji koji se u sred zime razboleo od babezije. :(
Ne batalim ja piletinu i testeninu zbog b vitamina, a crveno da zbog krvne slike naravno. Jutros sam pronasao svezu junecu dzigericu, prvo je popio skoro litar surutke i posle navalio na glavnu stvar. Tesko je ipak prema tome ostati ravnodusan i bez apetita, pa i sa prokletom piroplazmozom :)

Ne batalim ja piletinu i testeninu zbog b vitamina, a crveno da zbog krvne slike naravno. Jutros sam pronasao svezu junecu dzigericu, prvo je popio skoro litar surutke i posle navalio na glavnu stvar. Tesko je ipak prema tome ostati ravnodusan i bez apetita, pa i sa prokletom piroplazmozom :)

ne stižem da se javim, prosto ne stižem od ludnice na poslu.
Izmazi ga od nas. Biće to sve ok, važno je da ima apetita.
Ispregledaj pseto i javljaj kako ste :zag:

Ćao svima, već neko vreme isčitavam forum,i odlučih se priključiti. Naš drugar Ramos NO 2.marta će imati 1.rođendan. pravi je momak, pomalo svojeglav,mangup! obožavamo ga moja porodica i ja. Što se tiče učenja svih osnovnih stvari,malo kasnimo jer je bio dugo bolestan,i lečenje je dugo trajalo. imao je erlihiozu. dobio je u 4,mesecu starosti,sva sreća da imamo odlične veterinare i na vreme se dijagnostikovala bolest, i lečenje je bilo uspešno!!! sad se još mučimo sa demodikozom nažalost, ali nadam se da ćemo se i tih čuda osloboditi više, demodeks je najdosadnije oboljenje po meni, nikako da istrebim više te grinje ili šta su već, dobro je da je samo na jednom mestu ispod brade na ivici njuške, svakodnevno ga tretiram antiprazatskim šamponom, pije sirup dat od veterinara, i sad smo uveli Certifekt, da već stvarno deluje nešto.

Ipak smo nešto naučili :) sedi,lezi komande,donese loptu, šeta na povocu odnosno on šeta mene :)) vuče ko ludo.... pokušavam da ga naučim da trči uz biciklo, za sad šetamo sa biciklom. planiram da dam na dresuru, i uslov kod dresera da zna da trči sa biciklom? bar je meni tako rekao....navodno prvo treba dobro da ga izmori da bi mogao da radi sa njim. Nama je on prvi ljubimac, znam da treba jako puno da učimo sa njim zajedno,ali sa puno ljubavi već nekako se snalazimo :)
Ipak će morati malo da se dresira, jer imamo i decu, dolaze drugari itd. a želimo i da bude pravi čuvar.

Još nešto sam zaboravila, kada se igramo recimo sa loptom,jedno vreme donosi loptu, dodaje...i kao kad mu dosadi počne da grize, ne da povređuje namerno nego se raspali toliko sa skakanjem kroz igru da stvarno boli kad dohvati ruku, puni smo modrica deca i ja :( i kad se tako raspali ne pomaže ništa da se smiri, samo da se maknemo iz dvorišta. Posle nekoliko minuta kad pono izađem on je ok.smiren. Ima li neko sličnog iskustva? ja mislim da je previše razigran, a primetila sam da je u pubertetu :) ili samo treba što bi rekli Čvrsta ruka? možda sam popustljiva previše.... puno puta se zapitam da li radim dobro neke stvari....

gde ste ljudi? sad kad sam se ja prijavila nema nikog :) nema veze,ja sam srecna prvi put smo se sa Ramosom lepo provozali biciklom. Ponosna sam prvo na sebe da sam se usudila da krenemo,pa i na njega jer stvarno jako brzo uci i slusa me :) pozdrav za sve

Dobrodošla na forum, kao prvo. :) Drago mi je da ste se izborili sa jednim zdravstvenim problemom, a za drugi, pa čudo mu nisu dali Ivermektin? Ne mogu da zamislim efikasnije sredstvo protiv demodeksa, dve doze su dovoljne, a pritom je fina zaštita i od komaraca, krpelja i šugarca. ;) (Gledala sam kako psu kog smo tako izlečili od demodikoze crkavaju komarci na nosu.)

Što se tiče razigranosti i neposlušnosti, tačno, drma ga pubertet, a da se niko od ukućana nije izborio za mesto vođe čopora. Taj dreser izgleda ima neke ideje ali mislim da je, osim za učenje nekih posebnih zadataka, dresura precenjena, da uz pomoć Šaptača psima :worth: sve možemo i sami da završimo. Inače, i on predlaže, ako nije u pitanju vrhunski predstavnik svoje rase sa obećavajućom karijerom priplodnjaka, kastraciju i sterilizaciju.

Back