Nemacki ovcar

Evo Aksela, slike nacinjene pre par minuta ;-)

Uh ovaj tvoj isti moj Vuka.Bice taj tvoj sve tamniji i tamniji,a mogu ti reci da mi se prolepsao neznam kako je sad sa nogama al mi izgleda puno bolje nego na izlozbi.
Cobanoti dobro radi mala samo tako natavi.
Ljiljo svidja mi se Mes kako radi.Sve on to radi sad sablonski,ajd probajte da kad on otrci u basticu a vi mu bacite lopticu odma tu kod vasi nogu na jedno metar,zafrknite ga da vidite kako ce reagovati i traziti.:ok:

Uh ovaj tvoj isti moj Vuka.Bice taj tvoj sve tamniji i tamniji,a mogu ti reci da mi se prolepsao neznam kako je sad sa nogama al mi izgleda puno bolje nego na izlozbi.
Ljiljo svidja mi se Mes kako radi.Sve on to radi sad sablonski,ajd probajte da kad on otrci u basticu a vi mu bacite lopticu odma tu kod vasi nogu na jedno metar,zafrknite ga da vidite kako ce reagovati i traziti.:ok:

Heh Migora, noge su jos malo pa proslost, da ne cuje baksuz.......ono poslusao sam Dogg-a, rekao mi covek koliko ima sati, bacio se na posao i ide ka boljem ;-), sto se tice boje, pa sta ti znam, svidja mi se sto je takav, znam da ce jos potamniti, ma bice mecka od psa ;-), mi ga vodimo na svakih 20-30 dana na fakultet, uglavnom u martu su nam rekli da ce se do novembra srediti ;-), lutkica moja ;-)

Inace Migora da li znas kako bih mogao da resim problem sa mackama, prekjuce sam radio s njim po tom pitanju, npr kada prodje macka pored njega on zapeni, e sad, ja ga dignem na davilicu, uz NEEEEEEEEEE i drzim ga nekoliko sekund 2,3 to sam uradio 4 puta, juce je kulirao macke, ono nije perfektno ali radi, danas nismo vidjali macke ;-)

Zeznuto je to sa mackama,mojoj Sari dzabe i NEEEEEE i FUuuuujjj i dranje. Kad vidi macku ide na nju pa to je. Imam macku u kuci,strasna je. Voli da izaziva Saru. Sara je uvek do mene,i sad dok sedim za komp,a kuciste je ispod stola,pa ima carsav na stolu pa se kuciste i ne vidi bas,a macka uzme pa sedne na kuciste i samo frkce,a Sara legne pored mene i samo ceka da se nesto mrda. I kad krene da je juri,to je zivi HAOS.

Bas bih voleo da znam zbog cega psi juce macke, ono Aksel ih nije jurio dok nismo poceli cesto da izlazimo sa Mikijem, a on je poznati borac protiv macaka, *** par gospodjica ga je isamaralo po njuskici, ali je to muski izdrzao ;-), ja kontam da su kao stenci hteli da se igraju sa mackama, a ove bezale, i tako ostalo.... mada ovo je 99% glupost ;-(

Ma macke su cudo. Negde sam procitao zasto se mrze psi i macke. Kaze kao bio je neki sastanak dok su se macke i psi jos podnosili,i neka macka prdne i natovari psa da je to uradio. I od tad se mrze i stalno se jure. A i ova moja maca isamarala Saru cim se videli prvi put i od tad je Sara ne podnosi.

Danas Sara imala prvo kupanje na jezavi. Bilo je kratko. Iskreno bilo me malo i strah,al sve je bilo ok.

Zeznuto je to sa mackama,mojoj Sari dzabe i NEEEEEE i FUuuuujjj i dranje. Kad vidi macku ide na nju pa to je. Imam macku u kuci,strasna je. Voli da izaziva Saru. Sara je uvek do mene,i sad dok sedim za komp,a kuciste je ispod stola,pa ima carsav na stolu pa se kuciste i ne vidi bas,a macka uzme pa sedne na kuciste i samo frkce,a Sara legne pored mene i samo ceka da se nesto mrda. I kad krene da je juri,to je zivi HAOS.

isti problem:roll:Laki macke kad smo u setnji uglavnom kulira ali u dvoristu je strasno isto ni NE ni FUJ ne pomaze samo peni i dernja se..100 puta sam pokusavala da mu prinesem macku ali samo me macka izgrebe on nastavi po starom:dash:

E ovo je strava,znaci dirnulo mi u srce. A i tako je kao sto i pise

12 Molbi jednog psa

* Moj život traje deset do petnaest godina.Svaki rastanak od tebe znači za mene patnju.Razmisli o tome pre nego što me uzmeš.
* Voli me onakvog kakav sam,jer ti si me birao.Ja nemam tu mogućnostda biram sebi prijatelja ,a onda gospodara.
* Daj mi vremena da svatim šta ti od mene tražiš.
* Imaj poverenja u mene, ja živim od toga.
* Nemoj se nikada ljutiti na mene i nemoj me nikada za kaznu zatvarati.Ti imaš svoj posao svoj posao,svoje prijatelje,svoju razonodu,ja imam samo tebe.
* Govori pnekad sa mnom.I ako tvoje reči ne razumem ipak poznajem tvoj glas koji se meni obraća.
* Znaj kako se sa mnom postupa,ja nikada to nezaboravljam.
* Razmisli pre nego što me biješ da moje čeljusti mogu sa lakoćom zdrobiti tvoju ruku,ali ja to nikada neradim.
* Ne uzimaj me kao igračku,da se igraš dok sam mali da bi me kasnije odbacio, jer moja ljubav prema tebi je večna.
* Pre nego što me grdiš pri obuci, da sam tvrdoglav ili lenj - razmisli,možda me muči neprikladna hrana, možda sam previše bio na suncu ili sam umoran, preispitaj i sebe možda i ti grešiš, a ja ne mogu da shvatim šta tražiš od mene.
* Brini o meni i kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim, oslepim, ne mogu više da se krećem, i o tebi će neko brinuti, starost je ista za sve!
* Prati me na mom poslednjem putu.Nemoj nikada reći "Tako nešto ja ne mogu da gledam" ili "Neka se to dogodi u mojoj odsutnosti".S tobom je za mene sve lakše,to ti je dug za moju vernost, za našu lepu mladost.

Kada mene više ne bude bilo nemoj tugovati, već usreći nekoga novog psa, voli ga kao što si voleo mene.

Moja Hera ima 8 meseci,i jako je temperamentan pas,medjutim 10-og je pocela da krvari i od tada je jako povucena i nezainteresovana.
POMOC
Koliko traje teranje, koji su kriticni dani,
Koja je idealna tezina za njen uzrast, jer ona ima 25.9 kg, i ja imam utisak da je mrsava
Dobro jede,hranim je Rojalom,kuvam joj povrce i meso, dodajem vitamine,
saljem fotke pa bih za neki komentar bila zahvalna.

Prilozi

• PIC00001.JPG
    PIC00001.JPG
    71 KB · Pregleda: 17
  • PIC00008.JPG
    PIC00008.JPG
    85,8 KB · Pregleda: 13
  • PIC00009.JPG
    PIC00009.JPG
    85,2 KB · Pregleda: 13
  • PIC00017.JPG
    PIC00017.JPG
    70,9 KB · Pregleda: 16
  • PIC00018.JPG
    PIC00018.JPG
    47,8 KB · Pregleda: 17
Ja sam pogledao, i odusevljen sam ;-)

e batice, necu da popujem, cisto da se pojedini clanovi foruma ne bi ljutili na mene, po mom misljenju ona lepo radi, vidi da uzmes rodovnik za nju, pa makar platio i 100 evra, vidi da ga izvuces, to sto je dugodlaka okacis macku o rep, neces moci da je izvodis na izlozbe, ali je mozes oceniti, i mozes raditi s njom, toplo preporucujem da izvacaris rodovnik..... ;-)

Razgovarao sam danas sa covekom iz odgajivacnice Astori-Team,inace iz te odgajivacnice je Sarina majka(Toska),a u rodovniku je pisalo da je majka Zindana Astori-Team, i meni bilo sumnjivo. I pitam ja coveka,i on mi isprica da su Toska i Zindana rodjene sestre i da im je zamenjen rodovnik. I pitao sam ga da li da uzimam rodovnik za Saru. I on mi je rekao da mi nije potreban,dzaba bacanje para jer ona ne moze biti ocenjena pozitivno,tako da ni njeni stenci nece moci da imaju rodovnik.

Probali. Dodje, uzme je i opet donese da mu baciš. Još se i ljuti što nije daleko. Ma malo je dvorište ali svejedno vežbamo. To mu dodje kao igra. Ništa specijalno. Sada ide na kupanje na Savu i načisto odlepi. Toliko je razdragan posle kupanja, da prosto ne možemo da ga poznamo :rotf: Još ako ima i neki pas koji hoće da se igra, samo gledaš da te ne sruše. Juče je naš momak dobio ponudu za parenje ali tek iduće godine jer je mladoj samo jedna godinica, tako da su razmenili telefone.
Mi smo jako, jako zadovoljni Mešom. Prvenstveno kako sluša. na Savi kada svi psi jurnu jer su nešto videli, samo on stane kada ga zaustaviš, ne jede ništa napolju, ne bije se, dodje kad mu kažeš, čeka kad mu kažeš, ma milina. Nema tu oštrinu koju ti tražiš od pasa jer si profesionalac, ali za nas amatere kao kućni ljubimac je savršen.
Pozz

Razgovarao sam danas sa covekom iz odgajivacnice Astori-Team,inace iz te odgajivacnice je Sarina majka(Toska),a u rodovniku je pisalo da je majka Zindana Astori-Team, i meni bilo sumnjivo. I pitam ja coveka,i on mi isprica da su Toska i Zindana rodjene sestre i da im je zamenjen rodovnik. I pitao sam ga da li da uzimam rodovnik za Saru. I on mi je rekao da mi nije potreban,dzaba bacanje para jer ona ne moze biti ocenjena pozitivno,tako da ni njeni stenci nece moci da imaju rodovnik.

Au batice, ja stvarno nisam iz te price, ali ako se dobro secam, iz neke druge price dugodlaki moze biti van konkurencije ocenjen, duza dlaka je diskvalifikaciona mana, ajd nek neko kaze nesto o ocenjivanju dugodlakih, ako ne, sutra cu zvati kinoloski savez.... batice ne znam sta da ti kazem, krisb ima dugodlakog, mozda ona zna, pa nesto napise.....

hocu, hvala! Usi je podigla vec i iskreno malo smo se iznenadili zbog toga!
Pa i ja kontam da se igra sa vodom... Danas ide da primi revakcinu, tako je rekao odgajivac da treba, pa cemo je odneti... E samo me interesuje, u kom smislu da je ne izvodim napolje? Posto imamo retrivera, zenkicu od 5 meseci, tj moja devojka ima i sa njom je jedino u kontaktu, kada je napolju, ostalih kuca nema! jel bi to trebalo tako ili ni sa njom ne sme?

Ovako. Kada primi revakcinu deset dana da ne ide van dvorišta jer je revakcini toliko potrebno da u potpunosti odreaguje i zaštiti psa. Posle toga može da ide u život :hahaha:. Ako je već bila u kontaktu sa devojčinim psom..........pa u redu, šta je bilo bilo je, ali i taj pas iako je zdrav može od napolje doneti neku boljku. On se neće razboleti jer je zaštićen ali bebac može da se razboli. Znači veliki pas je prenosilac. Ali, pošto gospodjici nije ništa za sada, hvala bogu, nastavite da se družite u dvorištu. Mnogo je slatka. I nemoj da ti skače u vis zbog kukova i nogu, mala je, nego neka trči

Displazja kuka je deformacija istog, moze biti genetska ili mehanicka, tj izazvana povredom

Vise o tome na sledecim linkovima:

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Дисплазија_кукова

http://www.svijetpasa.com/index.php/Veterina/Displazija-kuka.html

http://foursoftpaws.yuku.com/topic/1936

Inace teta ljiljo, da li ste vi snimali Mesa, da li su snimci Ok ?, mi smo snimali Aksela pre neki mesec dana, kada mu je jedan ker pao na levu nogu, malo je povredio koleno, ali smo uz snimak kolena snimali i kukove, za sada ima A kukove, s tim da ima inicijalnu displaziju na levom kuku, bili smo do katedre hirurgije da vide snimak, i kazu da to nije nista strasno, moze biti problem, ali i ne mora, cesto se pojavljuje, ali retko nastanu problemi ;-)

A da, Mes vam je PREEEEEEEEEELEP, kako mi se svidja njegova maska, bas je lep i dobar pas ;-), kao sto bi vi rekli, izmazite ga za mene ;-)

Nismo još snimali kukove. Nadam se da su dobri. Meni sve izgleda normalno a pošto sada ima treninge malo žešće, neka ga neka se malo raskrupnja (a samim tim i kukovi i noge ojačaju). Ionako smo pronašli mesto za kupanje
Hvala na komplimentima

Back