Nemački bokser

• Začetnik teme Začetnik teme B@mbi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.....da li cu stici da im dam tabletice pre nego sto ih.....

Te tablete su ipak otrovne......
Upravo u tome je stvar, stenad se ne ciste tabletama i tableticama (ako mislis na Drontal, Cestal i ostale slicne), vec posebnim pastama koje su prilagodjene tako malim stencima.

.....Znam da odrasle pse nikako ne treba cistiti od glista cesce od tri meseca.....
Tablete i tabletice se nesmeju davati cesce od ta tri meseca.

ja cistim prvi put soltrik sirupom.
on je po sastavu isto sto i helmivet, ali je u sirupu, i koristi se za ljude,
ali nam veterinar uvek najradije preporuci soltrik, jer se preciznije i lakse se dozira.
i nije toliko agresivan i toksican.
stene moze da ne proguta dobro tableticu, ali pastu ili sirup sigurno proguta.
helmivet ( pise u uputstvu ) sme da se daje i treba da se da vec 8 dana starosti steneta.
stenci dobro podnose i 20 puta vecu dozu ovog leka.
od 2 zla, ja licno smatram da je manje zlo ocistiti stene sa 2 nedelje sirupom, nego gajiti gliste u njegovom stomacetu, jer gliste mogu da mu ugroze zivot.
ja moje cistim sa 2 nedelje dakle prvi put soltrik sirupom.
moram po nekoliko puta da napisem, sve ovo nisam ja izmislila, vec sam najpre citala uputstva proizvodjaca razniraznih lekova koji se koriste za ciscenje, jer umem da citam, a umem i da razmisljam :-)
onda se sa veterinarom posavetujem, u kog imam poverenje, a moje poverenje se tesko stice.
i onda donesem odluku kako cu cistiti stence.
smatram da sam donela pametnu odluku. elem,
nakon 2 nedelje koristim pastu.
i sa 6 dam prvi put, cestal + tabletu , ( pola tablete, jer tada imaju oko 5 kg moji stenci )
drontal mi je previse jak za stence i on i ne sme da se daje pre 8 nedelje ( opet- pise u uputstvu)
sa 8 idemo na drontal + ili prazinon +.
idealno bi bilo dati izmet psa na analizu, a ne davati lekove preventivno.ali ne mogu to svi sebi da priuste. ni jedan veterinar u mom gradu to ne radi, ali uskoro ce to biti moguce u jednoj humanoj laboratoriji, pitala sam i rekli su da moze.

mala ispravka, dosadna sam kao knjiski moljac! :-)
u uputstvu za cestal + pise sledece "kod teskih oboljenja terapija se moze ponoviti nakon 2 nedelje"
na nekim drugim forumima nalazila sam misljenje da je ovo najispravnije koriscenje tableta ovog sastava, zato sto one deluju samo na odrasle oblike glista ( ne i na jaja ) i ako ponovimo tretman nakon 14 dana unisticemo i jajasca koja su u medjuvremenu postale odrasle jedinke.
helmivet ( soltrik) bi trebalo da unistava i jajasca.
otisli smo totalno off .......

Ајмо овако - имам сад једну молбу за све вас који сте писали о чишћењу од паразита - отворићу нову тему везано за то, јер такве информације увек буду потребне онима који нису упућени. Све вас молим да тамо прекопирате своје постове, ако вам није тешко! Плиз!
И ... хвала!

pa sve je super.... jede spava kaki i piski na novinu odaziva se na ime.... ma savrsen pas!!!! al ja imam problem ne radi mi net pa sam sada na informatici u skoli i zato ne mogu da vam saljem slike bele...smrc smrc ali cu uskoro popraviti , kada ga popravim poslacu vam slike pozzz za sve!!!!

URL=http://allyoucanupload.webshots.com/v/2005376176054692389]
2005376176054692389_th.jpg
[/URL]
evo je bela sa 2,5 meseca a sada 17 puni tacno 3 pa cu vam poslati slike pozdrav za sve!!!

Back