A da kazem nesto i na temu.Ne postoji bolji pas za porodicu od boxera.Moje iskusto sa dve zenke je da su odlicni cuvari,i svi ih se plase.Kao pravi alarm,kada dolazi neko pocinje da laje,ne preterano agresivno,ali kada se bilo koji clan porodice pojavi i vidi metu,kao da je drugi pas,prestaje da laje i da dosadjuje na bilo koji nacin.Ako vam neko udje u dvoriste dok niste tu,pobecice sigurno kad vidi ovako krupnog psa.Ali isto tako moze svako da svrati kada se vi pojavite,cak i oni zagrizeni koji se plase pasa ce popustiti kad pocne da skakuce i da doziva na igru.Tada deluje potpuno bezazleno.Probaj te pikinezera ovako da vaspitate,da vam ne skici na goste.Takodje boxeri su privrzeni deci i zastitnicki nastrojeni.Jos nesto iz mog iskustva,zuti boxeri imaju izrazajnije grudi od tigrastih,slicno rotu,ali bar ja mislim da mnogo vise balave.To je u letnjim danima jako upadljivo,i nezgodno za one koji nemaju dvoriste.Da se tesko pare sam pisao,ali ne znam da li je to karakteristicno za rasu.Da su osetljivi,ipak jesu vise nego sto bi tebalo,ali opet zavisi od steneta do steneta.Ja mislim da ako preguraju dve godine zivota,posle mogu da spavaju u snegu,ne bukvalno naravno.A to da ljudi placu kada im uzmete boxera ,sto je neko spomenuo,je stvarno tacno.To je pravi clan porodice,njegova uloga je velika u kuci.A boxeri imaju tu osobinu da stvaraju pravu povezanost sa vlasnicima,za mene su oni jako emotivna stvorenja i tako ih posmatram,i tako se odnosim prema boxeru.
Tesko da je to ne privrzenost! Naravno muzijak je!