Nemački bokser

• Začetnik teme Začetnik teme B@mbi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A da kazem nesto i na temu.Ne postoji bolji pas za porodicu od boxera.Moje iskusto sa dve zenke je da su odlicni cuvari,i svi ih se plase.Kao pravi alarm,kada dolazi neko pocinje da laje,ne preterano agresivno,ali kada se bilo koji clan porodice pojavi i vidi metu,kao da je drugi pas,prestaje da laje i da dosadjuje na bilo koji nacin.Ako vam neko udje u dvoriste dok niste tu,pobecice sigurno kad vidi ovako krupnog psa.Ali isto tako moze svako da svrati kada se vi pojavite,cak i oni zagrizeni koji se plase pasa ce popustiti kad pocne da skakuce i da doziva na igru.Tada deluje potpuno bezazleno.Probaj te pikinezera ovako da vaspitate,da vam ne skici na goste.Takodje boxeri su privrzeni deci i zastitnicki nastrojeni.Jos nesto iz mog iskustva,zuti boxeri imaju izrazajnije grudi od tigrastih,slicno rotu,ali bar ja mislim da mnogo vise balave.To je u letnjim danima jako upadljivo,i nezgodno za one koji nemaju dvoriste.Da se tesko pare sam pisao,ali ne znam da li je to karakteristicno za rasu.Da su osetljivi,ipak jesu vise nego sto bi tebalo,ali opet zavisi od steneta do steneta.Ja mislim da ako preguraju dve godine zivota,posle mogu da spavaju u snegu,ne bukvalno naravno.A to da ljudi placu kada im uzmete boxera ,sto je neko spomenuo,je stvarno tacno.To je pravi clan porodice,njegova uloga je velika u kuci.A boxeri imaju tu osobinu da stvaraju pravu povezanost sa vlasnicima,za mene su oni jako emotivna stvorenja i tako ih posmatram,i tako se odnosim prema boxeru.

Sorov, odgajivacnice Burg SIngidunum, Zogobox, Del Cuore grande imaju dobre pse, naravno ima jos odgajivacnica koji s vremena na vreme naprave kvalitetno leglo ali u ovim odgajivacnicama je neki nivo koji se odrzava, tu mozes da nadjes kvalitetne stence, ali ces verovatno morati da odresis kesu! U poslednje vreme ne pratim toliko koja su legla aktuelna, ali malo se raspitaj pa mi reci roditelje stenaca, pa cu ti reci kakav kvalitet mozes da ocekujes. Sta te konkretno zanima, 2 zenke bi uzeo da bi ih razmnozavao?

P.s. Velicina grudi nema veze sa bojom boxera, i ovo za balavost nisam bas shvatio, zuti vise balave od tigrastih ili boxeri vise balave od rotova? Izmedju zutih i tigrastih boxera ne postoji nikakva razlika sem u boji. Da nije tako parili bi se samo zuti sa zutim i tigrasti sa tigrastim...
Boxer ne bi trebao da balavi sem kad je u nekoj aktivnosti, kad se igra, trci, to je njihov nacin znojenja, nisu boxeri jedini koji balave ali je to kod njih izrazajnije zbog fizionomije glave i samih celjusti. Kvalitetan boxer nikad nece balaviti tek tako kad lezi.

Zapisacu ove odgajivacnice da znam gde da trazim kad se odlucim.Ne znam,verovano bih uzeo jednog muzjaka i jednu zenku.Pricao sam o letnjim danima,na velikoj vrucini,tada balave nenormalno.Naravno kada se umore.Kazem ovi koje sam ja sretao su bili uglavnom u nikakvoj kondiciji.Nekako mi je stalno zapadalo za oko da zuti vise balave.To iz mog iskustva.Radi se o tome da dosta vlasnika ima dvoriste i retko izvodi u setnju psa,u takvim slucajevima,zuti su skloniji da se uhrane i da imaju krupne grudi.Vidim da to ustvari nema nikakve veze sa bojom,bice da si u pravu.Ponavljam,to je moj zakljucak.Mada prva kuja koju sam imao je imala jako dobro poreklo i bila je tamno tigrasta,crna sa belim grudima.Ona je izgledala kao iz udzbenika.Ova koju sada imam je vodjena na izlozbe ali nema neko slavno poreklo,takodje je upadljivo krpnija,da i zuta je.Kod muzjaka koje sam ja sretao razlika je jos veca,izmedju zutih i tigrastih.To je verovatno do kvaliteta samog psa.Nije bitno,ne razumem se u pse,ovo je bezveze zapazanje.U svakom slucaju pas za svaku preporuku.Odlican sklad velicine i naravi.Nije mali pas,a opet ni prevelik,pa se moze lako drzati u stanu.Nije previse opasan,ali je privrzen.Ma bas kako treba.Hvala jos jednom za ove odgajivacnice,to je sve sto mi je trebalo.Aj uzdravlje.

sorov dobro dosao na forum ljubitelja nemackih boxera!!! (nadam se da cemo se lepo druziti...)
ako uzim boxera uzmi zenku!!!
moja Bela ne moze da zivi bez mene, kada sma bila na zimovanju nije htela da jede...
kada negde odem npr. u skolu ona popoegne zamnom i stigne me...
a kada sma u kuci ona nece ni da mrdne...
sada smo zavarili dvoriste...
ja i ako sam najmladja u mojoj porodici, ne racunajuci bebu...
ja jedina brine o Beli, cisti joj govna spremam da jede setam vodim kod veta za moje pare!!!
al dobro nije mi zao kada je vidim kako mi se obraduje kada se vrati kuci...
zenke su takodje bolji cuvari i brze uce i mnogo se vezu za porodicu...
takodje je Bela dobra i sa decom, nikada nebi povredila moga trgodisnjeg brata...
jedino je nezna preme deci..
to kazem jer kada se igra sa psima ma koliko oni bili veliki nece da im dopusti da oni pudu glavni u igri...
kada je neki pas obori na zemlju i pocne da je gnjavi ona se izvuce i nastavlja da se igra, neki pas bi se uplasio a ona nista!!!
he mogu do sutra da je hvalim...
pozz za sve vlasnike repatih drugara!!!

sorov dobro dosao na forum ljubitelja nemackih boxera!!! (nadam se da cemo se lepo druziti...)
ako uzim boxera uzmi zenku!!!
moja Bela ne moze da zivi bez mene, kada sma bila na zimovanju nije htela da jede...
kada negde odem npr. u skolu ona popoegne zamnom i stigne me...
a kada sma u kuci ona nece ni da mrdne...
sada smo zavarili dvoriste...
ja i ako sam najmladja u mojoj porodici, ne racunajuci bebu...
ja jedina brine o Beli, cisti joj govna spremam da jede setam vodim kod veta za moje pare!!!
al dobro nije mi zao kada je vidim kako mi se obraduje kada se vrati kuci...
zenke su takodje bolji cuvari i brze uce i mnogo se vezu za porodicu...
takodje je Bela dobra i sa decom, nikada nebi povredila moga trgodisnjeg brata...
jedino je nezna preme deci..
to kazem jer kada se igra sa psima ma koliko oni bili veliki nece da im dopusti da oni pudu glavni u igri...
kada je neki pas obori na zemlju i pocne da je gnjavi ona se izvuce i nastavlja da se igra, neki pas bi se uplasio a ona nista!!!
he mogu do sutra da je hvalim...
pozz za sve vlasnike repatih drugara!!!
Drago mi je sto cujem da se lepo slazes za svojim kericem, samo nemoj da pricas neke stvari koje nisu bas istina! to da se zenka lakse prilagodi i lakse prihvata naredbe i autoritet je tacno, ali to da je bolji cuvar je jako diskutabilno, i zavisi od psa do psa. Dalje, to da brze uce isto nema veze sa realnoscu, opet sve zavisi od psa do psa. Nikad ne bi ni muzijak povredio malo dete, jedino ako ih ne trpi zbog nekih trauma iz detinjstva, sto zna da bude slucaj, opet to moze da se desi i zenki i muzijaku. Ako se pas veze za vlasnika i porodicu on ce biti uvek dobar cuvar!
Pritom je normalna stvar za zenku da ako je u igri ispod veceg psa ili muzijaka da se izvlaci i nastavlja da se igra, muzijak bi to resio tucom, to je normalna situacija kod pasa uopste! Njenu eventualnu agresivnost ces osetiti tek kad ti pas skroz odraste, ti je ocenjujes na osnovu njenih 7-8 meseci starosti, ona je jos stene! Zenka moze da bude agresivna prema drugim zenkama i tu znam za dosta primera!
Ja u principu volim jako zenke, ali nisam uzao zbog cimanja sa teranjima, parenjem, stencima, nemam ni vremena, ni psrostora za to! Istina jeste da su zenke na neki nacin privrzenije jer nisu dominantne kao muzijaci, verovatno neces imati ponekad glavobolja te vrste, ali to da brze uce i da su bolji cuvari prosto nije na mestu. Moj ker isto odlepi kad vidi dete, igra se sa mojom mackom, ne mogu ni u wc da odem a da me on ne ceka ispred, kad sam odlazio na put popisao mi je kofer, pobegao napolje i nije hteo da udje, posle toga je kakio po celoj kuci, bio je u isto vreme hiperaktivan i tuzan. Kad sam dosao vratio se u normalu, kad neki pas zalaje na ulici oce odmah da se siba, kad udaram dzak on skace na njega i grize ga. :) Tesko da je to ne privrzenost! Naravno muzijak je! :):)

pa da, verovatno jeste tacno ovo za cuvara i za poslusnost, al moras da priznas da ipak nekada muzjacima odluta koncentacija kada vezbaju...
al kao sto si rekao ne mora da znaci... sve zavisi od psa...
al moj Enco me uopste nije slusao i samo je hteo da luta i da se igra sa ostalim psima pre neg samnom...
a Bela ne ide ni 5 metara dalje od mene sem kada vidi macku... ili nekoga koga zna...
i meni je drago zbog tvog boxa...
danas sam u setnji srela jednu zutu zenku staru vec 5 godina...kako je samo lepa i kako slusa...
a ono u vezi agresivnosi nisi shvatio...
ona samo ne da da joj neko bude glavni... pa cak ni u igri...
nakada je toliko tvrdoglazva da nece ni mene da poslusa...
jedino sto me brine da je ne zgaze kola posto uopste ne gleda gde ide jer je navikla da smo u sumi pa tamo nema kola!!! da li imas neki savet kako da je naviknem ili uplasim da se sklanja...
pozz za sve...

Moras vremenom da naucis da je kontrolises naredbom dodji i stani! To ti je jako bitna naredba. Kada je setas, svaki put ponesi malo hrane ili lopticu ili neku igracku koju vec voli, svaki put kad ona dodje na tvoju naredbu, casti je. Vremenom ce skapirati. Moj vito ima sad 10 meseci i prilicno dobro slusa, cak je poceo da slusa moje naredbe i u drustvu od vise pasa sto ranije nije radio! Tvoj stari pas Enco je to radio, ali to bas nije klasican primer musko zenskih razlika izmedju pasa. Isto tako kao sto tebe prati u stobu bela imas puno muzijaka koji to isto rade. Muzijak moze da odluta u vreme ''puberteta'' ili kad oseti zenku, a zenka moze tako isto da odluta kad je u teranju, veruj mi jurio sam komsijinog psa kad je bila u teranju, ja je vratim, ona opet bezi iz dvorista kod prvog muzijaka, i tako 5 puta!
Sve ima svoje... Puno toga ce ti se iskristalisati kad ona poraste! U svakom slucaju nisi pogresila, zenku su super!

ako ti pas vec ima neki ocigledan problem, bolje je da se obratis licno nekom veterinaru, ovako napamet stvarno ne mogu mnogo da ti pomognem. Treci kapak se nalazi unutar oka, kad malo povuces kozu donjeg dela oko na dole, vidi se. Ako su mu beonjace crvene onda nije u pitanju treci kapak vec su mu verovatno od necega iziritirane oci! Nisam ni ja, a ni vecina drugih ovde dovoljno strucni da bez gledanja zna sta je u pitanju, zato ti savetujem da odes do veterinara, ili pitaj na temi ''pitajte veterinara''

Oci ne mogu nikako da budu crvene,vec samo kapci ili! ako ima upalu 3 ocnog kapka to se manifestuje u obliku cicka i to se odstranjuje hiruski.A sto se tice upale (konjutivitis) najcesce je od neke promaje ili ako je pas dugo na vetru moze se desiti da dobije upalu (suzne oci).Lecenje je iskljucivo sa xlorofenikolom (mast) u humanoj apoteci se kupuje,i u 99% posle 5-7 dana upala nestaje.
Ne sekiraj se nista ta pojava je kod boxera cesta.Ako ti jos nesto treba pitaj.

jer ima neko zenku belog boksera za parenje? treba mi stene da pravi drustvo mom Oskaru, kada ostane sam hvata ga panika mnogo je vezan za nas:) ili mozda cak ako ima neko stene belog boksera zenku za prodaju za neku manju cenu.
ima 2.5 god lep zdrav i sjajne naravi

kontakt: kamasna@gmail.com

Back